Help - Search - Members - Calendar
Full Version: pierdere putere - help!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Mihail29465
Salutare!

Am un Opel Astra G , motor 1.6 , pe benzina , din 2001 , si am o problema .

De fiecare data cand stau pe loc , cu motorul pornit , si pornesc clima , imi moare motorul , iar cand merg prin oras sau prin afara si pornesc clima , simt o pierdere mare a puterii motorului.
Imi poate spune cineva cam ce ar putea fi ?


Multumesc anticipat!
G e o r g e
ar putea fi prea multe chestii.

cel mai probabil injectoare infundate
M i h a i
cand mergi si bagi erul e normal sa simti o pierdere de purete, insa pentru situatia in care zici ca stai pe loc si moare motorul, de vina pot si fi gunoaiele/praful din admisie. Ia vezi daca atunci cand stai pe loc si pornesti motorul (la cald) ai oscilatii ale relantiului.
James Kilowatt
DAca motorul merge perfect atunci cand nu ai clima si da in balbaiala cand o bagi, atunci inseamna ca undeva la climatizor ai o pierdere de curent..... Iti suprasolicita alternatorul si poti avea si scanteie nasoala in cazul asta. Lasa motorul mergand si clima pornita si pune mana pe alternator. Daca e foarte fierbinte e clar ca e suprasolicitat... poti masura ce curent da, daca ai cu ce....
Daca motorul merge oricum nasol, cu sau fara clima, au dreptate baietii de mai sus...
Eventual verifica si bujiile, asa, de amorul artei....
Radu-40
mai poate fi o chestie: vorba lui Andreea Esca, se futu sonda lambda care trimite informatii computerului pentru reglarea din electronica a amestecului carburant. asta e valabil numai daca si la relanti ai variatii de turatie, chiar si foarte mici. pune masina pe tester si verifica stabilitatea turatiei la relanti si sonda (sau sondele, functie de model) lambda. nu costa in plus fata de o testare obisnuita. dar sonda lambda costa.
Adrian28896
In mod normal ar trebui o testare,dar poti sa faci overificare mai sofereasca asa...las-o la ralanti fara clima,accelereaza uuusor la 1000-1300 de turatii,simti ceva intreruperi sau trepidatii de asemenea foarte fine,e clar ca sunt injectoare infundate sau cu deficiente la forma sau debitul lor...curata-le la un service care are aparat cu ultrasunete.Daca nu problem calculator clima sau injectie (testeazooooo)
Mihail29465
Am curatat astazi injectoarele cu ultrasunete si intr-adevar , asta era problema .
Inca se mai simte o pierdere mica de putere in timpul mersului , cand pornesc clima, dar nu mai moare motorul cand stau pe loc .

Va multumesc pentru sfaturi si pentru raspunsuri .
Numai bine!

Mihail
G e o r g e
ma bucur ca am fost de ajutor :cheers:

este normala pierderea de putere in momentul cuplarii compresorului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.