Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Directorul general al casei de design auto Pininfarina a murit, joi, într-un accident rutier
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
adi.mitrea
Directorul general al casei de design auto italiene Pininfarina, Andrea Pininfarina, în vârstă de 51 de ani, a murit, joi, într-un accident rutier, după ce o mașină a lovit motocicleta pe care o conducea, relatează Automotive News Europe.

Potrivit primelor cercetări efectuate de poliție, un autoturism a lovit motocicleta lui Pininfarina în orașul Trofarello.

Andrea Pininfarina se îndrepta spre centrul de design, cercetare și dezvoltare al companiei, aflat în localitatea Cambiano.

Decesul lui Pininfarina vine într-un moment în care compania, afacere de familie, trece printr-un proces de restructurare major.

Anul trecut pierderile nete ale casei de design Pininfarina s-au ridicat la 114,9 milioane de euro, față de cele 21,9 milioane de euro piederi nete în 2006.

Andrea Pininfarina era căsătorit cu Cristiana Pininfarina, alături de care a avut doi fii și fiică.

Compania italiană Pininfarina, fondată în 1930, este una dintre cele mai celebre case de design auto din lume. De-a lungul timpului, Pininfarina a fost angajată de mai mulți producători auto (printre care Ferrari, Maserati, Cadillac, Peugeot, Jaguar, Volvo, Alfa Romeo și Lancia) pentru a le desena caroseriile și interioarele automobilelor. Compania are peste 3.000 de angajați în filialele din Europa, Maroc și China.

Andrea Pininfarina este directorul general al casei de design Pininfarina din iunie 2001. El a fost numit și președinte al companiei în luna mai a anului 2006. Tatăl lui Andrea, Sergio, este președintele de onoare al companiei. Fratele mai mic al lui Andrea, Paolo, este vicepreședinte al Pininfarina, iar sora lor, Lorza, este membru în boardul de conducere al companiei.

Pininfarina și grupul francez Bollore vor înființa o companie mixtă care va fabrica, din septembrie 2010, în uzina San Giorgio, automobile electrice de serie, capabile să funcționeze 250 de kilometri în traficul din oraș. Prototipul automobilului electric produs de Pininfarina și Bollore va fi prezentat la salonul auto de la Paris, din luna octombrie a acestui an, iar versiunea de serie va fi dezvăluită la salonul auto de la Geneva, în martie 2009.

Modelul va fi comercializat în Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pininfarina

http://www.autonews.com/article/20080807/C...ct=emailblast02 (mi se pare că e nevoie de înregistrare, eu am cont)
marius68582
Nu era pe o motocicleta,ci pe o Vespa.Cel care l-a lovit are 78 de ani si conducea un Ford.
Stupid si nedrept.
Odihneasca-se in pace.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.