Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema pornire ibiza 1.2
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > SEAT
boggy20031983
Nu de mult timp am ceva probleme la pornire cand motorul e rece. Nu de fiecare data, tocmai asta ma nelinisteste, uneori porneste normal, turatia fiind din start in jurul valorii de 8-900 rot/min. In unele dimineti la pornire turatia urca pana pe la 1200, dar problema e ca scade brusc pana pe la 550-600 rot/min, motorul da sa se opreasca dar isi revine, osciland pana cand se incalzeste si isi revine la turatia normala de 8-900 (asta cam 3-4 minute) . Trepidatiile provocate sunt destul de puternice. Am fost la service unde s-a umblat la clapeta de acceleratie. Am folosit aditivi cu benzina numai de la omv si cand zic ca nu mai am probleme cu ea, mai apar din cand in cand la pornirea motorului cand e rece.

a patit careva ceva de genul?
doomitrue
salut Boggy,

am si eu un seat ibiza 1.2, nou, de o luna jumatate. si patesc identic cu ce ai semnalat tu, de parca ai fi descris problemea mea.Nu stiu ce inseamna asta.E o problema la toate seaturile? e din fabricatie? Nu stiu cum se rezolva, este foarte deranjant si frustrant avand in vedere ca e masina nou nouta. Poate se aseaza dupa rodaj? Eu am vreo 700 de km facuti pana acum. Tu ai rezolvat-o cumva?
Felix Motanul
Aceiasi problema am observat-o azi si la Seatul meu Cordoba 1.4 85 Cp - nu am mai pornit masina timp de trei zile si azi cand am dat o cheie motorul a pornit foarte subturat si apoi s-a oprit; a trebuit sa ii mai dau o cheie ca sa porneasca ca lumea; afara e cald, ma gandesc cum va fi cand vor fi minus cinci grade la iarna. M-am gandit ca o fi din cauza benzinei, am bagat Lukoil Super Euroluk 99, insa vad ca voi ati bagat de la OMW si face la fel. Masina este nou - nouta, am luat-o acum 2 saptamani si are 140 Km. Astept pareri despre problema asta.
Arnautu
Nu va faceti probleme.Nu e de la benzina, nu sunt defecte la masina.Probabil calculatorul ramane setat la parametrii cand a fost oprita masina, probabil o temperatura mai ridicata si comanda un debit mai scazut de benzina.Imediat intra in parametrii normali de lucru si toate sunt Ok.Sa va folositi masinile cati mai multi km fara evenimente !
Felix Motanul
QUOTE (Arnautu @ Sep 2 2008, 03:55 PM) *
Nu va faceti probleme.Nu e de la benzina, nu sunt defecte la masina.Probabil calculatorul ramane setat la parametrii cand a fost oprita masina, probabil o temperatura mai ridicata si comanda un debit mai scazut de benzina.Imediat intra in parametrii normali de lucru si toate sunt Ok.Sa va folositi masinile cati mai multi km fara evenimente !

Multumesc pentru incurajari. Azi dimineata a facut la fel, nu a pornit de la prima cheie; am dat sa o pornesc, motorul a oscilat putin ca turatie (oricum, turatie mica) apoi s-a aprins o secunda indicatorul bateriei si apoi s-a oprit motorul; la a doua cheie a pornit normal. Azi am mers cu ea douazeci de km aiurea, nu aveam nevoie sa ma duc undeva dar m-am gandit ca o fi bateria slab incarcata si am vrut sa se mai incarce. Maine dimineata o sa incerc iar sa o pornesc ca sa vad cum face. Ideea este ca nu a facut chestia asta din prima, la inceput pornea perfect la prima cheie, daca persista in a nu porni imediat stau pana consum benzina, pun niste Petrom (toata lumea zice ca Petrom e cel mai bun) si daca tot se opreste ma duc in service cu ea, nu e normal ca o masina noua sa nu porneasca la prima cheie.
Arnautu
Nu va grabiti la service !Aveti masini noi.Daca va deschideti calea catre service o s-o bateti tot mai des.Te duci sa rezolvi o problema si iesi cu alta.Pentru cei cu motoare de 1.2, ganditi-va ca sunt in 3 cilindri !
Daca pornirea va fi greoaie, la a 4-a sau a 5-a cheie, abia atunci ar putea fi o problema.Nici manulalul de utilizare nu exclude un rateu la prima cheie.
James Kilowatt
Salut
Eu zic sa incercati sa obtineti de undeva un manual de service (service, nu utilizare). Si apoi sa incercati sa vedeti daca nu exista o procedura de reglare relenti (idle learn) sau de reset al ECU-ului si daca da, sa o aplicati. N-are cum sa strice si s-ar putea sa rezolve problema.
boggy20031983
dupa ceva drumuri pe la service, vad ca problema s-a mai rezolvat. Cei de la service au schimbat oringurile de la injectoare. Totusi a mai facut asa la o pornire, cam la 2-3 sapt dupa schimbarea oringurilor, in timpul zilei, dupa ce cu cateva ore inainte fusese pornita.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.