Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nivel ulei prea ridicat
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
ionutul
Salut.Am o skoda octavia tour de 1 an shi acum o luna am facut revizia de 15.000 km . Eram foarte grabit shi am considerat ca nu e cazul sa verific nivelul de ulei cand mi-au predat masina din service...Am observat insa de curand cu surprindere ca idiotii au pus prea mult ulei...cam 0.5-1cm cm peste nivelul maxim indicat de manual...Problema e ca am facut deja cam 2000 km de la schimbul de ulei...Am sunat la numerele de pe cartea de vizita si..Surpriza!!!..sau NU:| nu a raspuns nici unul din 5 insi...ma rog..intrebarea mea este cat de grava e situatia si ce ar trebui sa fac...mentionez ca dealerul meu e din constanta si nush daca merita sa bat drumul pana acolo pentru asta sau daca pot sa mai scot singur din ulei.Va multumesc anticipat!
Arheopterix
Nu stiu cat ulei inseamna la skoda 1 cm pe joja.
Teoretic daca au adaudat 0.1 0.2 litri ma mult nu e problema.
De la 0.5 in sus apar probleme adica poate ceda un simering.
Asa am patit eu la un Nissan .

Totusi ,nu cumva aia de la service sa fi facut o magarie si sa nu fi schimbat filtrul.Apoi au adaugat cantitatea normala de ulei iar surplusul sa fie continutul filtrului.

Multi au patit-o.

Incearca si tu sa vezi daca filtrul arata nou sau nu.
branciog
un nivel prea mare al uleiului duce la crearea unei presiuni suplimentare in motor si nu e bine.sfatul meu este sa mai scoti din ulei cu o seringa si un furtun,pana cand ajungi cu nivelul pe joja.am patit si eu si m-am intors in service si au recunoscut ca au pus ulei mai mult si au mai scos din el.
ionutul
In ultima saptamana am facut km 1500km shi am verificat din nou nivelul.Vad ca nu a consumat deloc ulei...Ma gandesc ca daca nu consuma e ok...Si inca ceva daca vreau sa ii scot ulei pe unde si cum ar fi cel mai indicat?
Marius*
Desfaci busonul de baia de ulei, sub masina. Alta posibilitate este sa tragi uleiul prin orificiul jojei, dar acest lucru se face cu o pompa speciala.
Bafta!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.