Salutare.... am nevoie de un MCV pentru mult trafic urban si extraurban ceva mai "dur" ... precizez de la inceput ca nu sunt interesat de motorizarile DIESEL (din motive personale si nu vreau sa transform acum topicul acesta intr-unul Diesel vs Benzina) ... Va trebui sa car diverse cu masina...dar cel mai important lucru....mult trafic urban (masina de serviciu condusa de un angajat) ...sunt inca indecis intre motorizarea 16 8v 86cp GPL si mult cunoscuta si laudata 1.6 16v 105cp pe care o cunosc timp de 50k km avand un Logan Prestige. Indecizia mea se datoreaza in primul rand consumului (pt ca ea nu va avea un regim de condus normal) cat si fiabilitatii (trafic urban).

Loganul Prestige 1.6 16v intr-un regim normal de condus urban imi ia 9% dar acest MCV am vazut in specificatii ca este cu 100kg mai greu + regimul de condus nu va mai fi normal + va fi incarcat cu cate ceva ,nu greu dar oricum des ... si din cate am citit pe forum-uri acesta (MCV 1.6 16V) ajunge intr-un 10% regim normal....astfel eu ma astept la un 11...chiar 12 % astfel am ajuns sa ma gandesc si la varianta 1.6 8v GPL.

Promotor a facut un test cu aceasta versiune de MCV GPL dar care mie mi se pare cam....publicitara pt veche motorizare DCI ....cea de 70cp ...care probabil odata cu noua de 85CP ...nu prea mai "rasare" ... Acolo singurul lucru in care am ceva incredere sunt preturile pe Revizii in timpul a 100k km .... unde valoarea maxima ii apartine GPL-ului..dar totusi diferenta intre reviziile pe benzina si GPL in timpul a celor 100K km nu mi se pare (personal) prea semnificativa. Acum puteti sa faceti si voi niste calcule consum+revizii in 100k km si sunt tare curios dc va vor iesi ce le-a dat si lor...

http://www.promotor.ro/teste-auto-teste-sp...-finale-2620440

Va multumesc.