Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Honda FCX intra in productie de serie
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini Hibride
20krpm
honda a anuntat oficial azi ca va incepe productia de serie pentru fcx clarity. sa le dorim succes. personal inca n-am vazut inca vreo statie de realimentare care sa vinda zeama d-aia de care beau ele, dar nici n-am cautat in mod special - probabil ca or fi vreo citeva. oricum, tre sa fii ecologist rau sa cumperi asa ceva - la $600 pe luna lease... pinch.gif
FAR EASTERN
Cand am deschis topicul ma gandisem sa fie in cadrul marcii. S-ar putea uni si sa ramana aici. Si ar putea fi valabil si pentru alte marci/ modele hibride(vezi Toyota A-Bat). Cu voia admin/moderatorilor.
T u d o r
Eu zic ca e de bun augur faptul ca unii indraznesc. Si le urez succes... Deocamdata tehnologiile astea sunt cam scumpe si nu la indemana, dar cu timpul...
FAR EASTERN
HONDA FCX CLARITY, O NOUĂ MAȘINĂ DE SERIE CU ZERO EMISII DE GAZE Honda va produce în serie o mașină care funcționează cu hidrogen și care va avea zero-emisii de gaze, anunță BBC. Producătorul auto japonez a început producția pentru modelul FCX Clarity, care va funcționa pe bază de hidrogen și electricitate, eliminând numai vapori de apă. Modelul cu patru locuri, va fi de trei ori mai eficient din punct de vedere al combustibilului decât autovehiculele alimentate cu benzină, spun producătorii.

Honda a anunțat că va produce inițial 200 de mașini destinate leasingului, unul dintre principalele obstacole în răspândirea largă a modelului fiind lipsa stațiilor de alimentare cu hidrogen.

Primii cinci clienți pentru modelul FCX vor fi din California, datorită proximității unor astfel de stații de alimentare. Printre aceștia se numără și actrița americană Jamie Lee Curtis. Primele mașini vor fi disponibile în luna iulie în California, urmând ca în Japonia ele să fie comercializate spre sfârșitul anului.

„Este o zi importantă în istoria mașinilor pe celule de combustibil și un pas monumental înspre ziua în care aceste mașini vor face parte din curentul dominant.” a declarat John Mendel, vice președinte executiv la American Honda.

Producătorii au anunțat că leasingul pentru cele 200 de mașini care vor fi fabricate se va ridica la suma de 600 de dolari pe lună, timp de trei ani.

Modelul Clarity se bazează pe conceptul FCX de la Honda, din care producătorul japonez a distribuit în jur de 34 de bucăți, în SUA. Până în prezent numai 10 dintre acestea au rămas în uz.

Antena3.ro
20krpm
toate ca toate, dar pretul e gresit rau de tot. nu stiu unde incearca sa ajunga - de ce ai plati $600 pe luna pentru un civic, cu care nu poti merge prea departe, si ai 3 (t-r-e-i) locuri in care poti sa-l alimentezi?... poate - zic "poate" - pe la $200-$220 pe luna ar putea deveni atractiv. ca idee, cu $600 pe luna aproape ca iei in lease un 6-series.
ozz86651
Cam asa a fost treaba si cu priusul si uite cite sint acum... desi inca nu e o afacere rentabila. Asa si asta, la inceput se cumpara de fitze, pentru imagine, dar in 5-10 ani mai vedem noi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.