Help - Search - Members - Calendar
Full Version: noul ford focus 2008
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
ford.focus28
am comandat in aprilie un ford focus 2008, totul a fost ok ca termen de livrare, insa... abia venit (ieri), am constatat uimit ca desi am pus la comanda optiunea de ESP, nu are pe consola butonul de activat/dezactivat ESP... sad.gif Dealer-ul era si el mirat de chestia asta... cel mai probabil, zice el, ca au uitat sa puna aceasta optiune biggrin.gif Am refuzat ieri sa semnez receptia si am lasat masina la dealer, deja ma enervasem... astept azi un tel de la ei, dar solutia care o are deja in minte dealer-ul este sa scada din pret contravaloarea ESP-ului. Asta nu ma ajuta, i-am spus, pt ca eu vreau masina cu ESP, nu o masina fara ESP si un pic mai ieftina (300EUR)... sa o iau asa...?
cod
Daca in contract scrie ca ai ESP, atunci ei tb sa-ti dea ESP. Si fii atent, ca daca intarzie sa-ti aduca o masina noua cu ESP, in contract sunt prevazute (de obicei) si penalitati. Asa ca trage tare de ei. Oricum, daca vrei sa scazi din pret in loc sa astepti, scade macar vre-o 1000 euro, ca e greseala lor.
klm
ESP e un sistem foarte util si sa il pui pe masina ulterior te costa mult mai mult de 1000E deci ori refuzi masina si ceri penalitati pana iti vine modelul comandat, ori te interesezi cat te-ar costa montarea ESP-ului, ceri o scadere cu acea suma a facturii si o iei pe asta (300E e ca si cum fac misto de tine).

FAR EASTERN
ford.focus28, bun venit pe la noi.
Vezi ca lipsa butonului nu inseamna neaparat lipsa dotarii. Fiind un sistem de siguranta, se presupune ca acesta sa funtioneze permanent, fara a avea optiunea de activare/dezactivare. Motvul e probabilitatea ca utilizatorul masinii sa uite sa-l activeze si sa riste un accident. Nici eu nu am butonul respectiv, desi am sistemul in dotare. Daca e asa si la Ford, m-as mira ca dealer-ul sa nu stie asta mellow.gif .
mike.omega
Exista sanse destul de mari ca Far Eastern sa zica foarte bine!
Trebuie verificat si ce zice cartea masinii despre ESP si daca in momentul in care pornesti masina se aprind in bord un bec care sa indice ca ESP-ul merge. La C4 in momentul in care pornesti motorul iti apare beculetul de la ESP si apoi se stinge cu restul smile.gif
FAR EASTERN
mike.omega CHIAR zice bine smile.gif

si off : - mike, Pastele chiar ca e departe......

Acun nu mai e biggrin.gif
Paul105855
La Focus2 (modelul dinainte de face-lift) daca masina este dotata cu ESP butonul trebuie sa existe! Ma indoiesc ca la Focus 2008 ar fi altfel. Nu de alta dar uneori trebuie sa decuplezi functionarea ESP-ului. Chiar cartea masinii recomanda ca, in cazul rularii pe zapada de exemplu, sa se decupleze ESP-ul. Si la Skoda se poate decupla ESP-ul si ramane asa pana la recuplare din buton sau pana la o noua repornire a motorului.

Intr-alta ordine de idei, am avut si eu boala montarii ESP-ului pe masina mea. Am renuntat la el pentru a intra in posesia masinii mai repede, cumparand o masina stock. Ei bine, inca nu-i duc lipsa deloc. Masina este foarte stabila, directia precisa, astfel incat la o utilizare responsabila nu stiu cum ai putea sa-i provoci pierderea aderentei. Eu unul n-as face o tragedie in cazul in care problema nu se poate rezolva decat prin restituirea contravalorii ESP-ului.
ToRnada
La modelul de 2007 exista ESP dar nu exista butonul de dezactivare.......si cine l-ar dezactiva??? teehee.gif
Cand pui contactul se aprinde in bord ledul de control pe acre scrie ESP. Daca se stinge dupa 1-2 secunde e ok, daca nu inseamna ca ai probleme cu ESP-ul.
Dar ESP ai sigur....numai ca vanzatorul nu stie ninja.gif

LATER EDIT: PAUL MAI CAUTA IN BORD.....AM O VESTE BUNA PTR TINE....AI ESP wink.gif laugh.gif banana.gif
Butonul de dezactivare e la Ghia sau la Titanium
Paul105855
QUOTE (ToRnada @ Jun 12 2008, 08:32 AM) *
La modelul de 2007 exista ESP dar nu exista butonul de dezactivare.......


Sa vedem ce zice manualul:

Click to view attachment

QUOTE (ToRnada @ Jun 12 2008, 08:32 AM) *
Butonul de dezactivare e la Ghia sau la Titanium


Poti sa argumentezi afirmatia asta? Ca mi se pare aberant sa montezi ESP fara buton de decuplare pe Trend Style de exemplu si ESP+buton decuplare pe o echipare superioara.
mike.omega
Domnilor, oricum nu puteti dezactiva total ESP-ul smile.gif
Acesta ramane dezactivat pana la o anumita viteza sau pana cand masina pierde aderenta in mod periculos, in functie de cum e setat biggrin.gif
Diesel
o sa scriu eu afirmatia la care v-ati gandit toti biggrin.gif

da o tura cu masina si activeaza esp-ul whistling.gif
ToRnada
CITAT(Paul105855 @ Jun 12 2008, 03:35 PM) *
CITAT(ToRnada @ Jun 12 2008, 08:32 AM) *
La modelul de 2007 exista ESP dar nu exista butonul de dezactivare.......

CITAT(ToRnada @ Jun 12 2008, 08:32 AM) *
Butonul de dezactivare PROBABIL ca este la Ghia sau la Titanium


Poti sa argumentezi afirmatia asta? Ca mi se pare aberant sa montezi ESP fara buton de decuplare pe Trend Style de exemplu si ESP+buton decuplare pe o echipare superioara.


Pai orice dotare costa....pana si banala mufa auxiliara(de 20$)....si cei de la ford au considerat ca nu intra in pretul platit de tine.........de aceea este inclusa si mufa asta si orice alt buton doar la clasele superioare.
ford.focus28
hi, guys! misterul s-a spulberat smile.gif) optiunea ESP se manevreaza din meniul computerului de bord, nu mai exista "la buton" biggrin.gif
Am luat masina azi dimineata, merge super... so far... smile.gif

Numai bine!
cod
Imi pare rau ca ti-ai facut nervi pentru nimic, dar imi pare bine ca nu a fost nimic pentru care merita sa-ti faci nervi.
kingstate
Salutare tuturor!
De 3 luni si jumatate m-am 'cuplat' cu un focus hatchback ..motor 1,6..benzina...cat despre consumul pe care il citeam pe forum eu sincer sunt de parere ca si-l mai face si soferul cu mana sau mai bine zis cu piciorul pe acceleratie..in Bucuresti am un consum de 9,8...in conditiile in care masina alearga totusi in limitele bunului 'simt'...Cat despre lucruri mai putin placute am fost pe autostrada si mai mult de 180 nu a vrut...am auzit ceva de o limitare de viteza ...cine ma poate lamuri??Mersi si ....LA CAT MAI PUTINE EVENIMENTE NEPLACUTE!!!!!
ToRnada
CITAT(kingstate @ Jul 16 2008, 09:32 PM) *
De 3 luni si jumatate m-am 'cuplat' cu un focus hatchback ..motor 1,6..benzina... am fost pe autostrada si mai mult de 180 nu a vrut...am auzit ceva de o limitare de viteza ...cine ma poate lamuri??Mersi si ....LA CAT MAI PUTINE EVENIMENTE NEPLACUTE!!!!!

Dar unde te grabesti de iti trebuie mai mult de 180?? Si pe drumurile din romania tu vrei mai mult??
Poate esti si tu un mic emo. ninja.gif teehee.gif
Nu am auzit de limitare la motorul 1,6 pe benzina, dar e posibil. Nu sunt sigur.
Si totusi, daca exista limitare, e pentru ca tu sa ai mai multe sanse de a ramane in viata thumbsup.gif
Mariustom
CITAT(kingstate @ Jul 16 2008, 10:32 PM) *
...Cat despre lucruri mai putin placute am fost pe autostrada si mai mult de 180 nu a vrut...am auzit ceva de o limitare de viteza ...cine ma poate lamuri?? ...

Bine ai venit pe forum thumbsup.gif

Limitarea de viteză există și este cuprinsă în Regulamentul forumului, pe care cred că l-ai citit, nuuu ??? whistling.gif

Iar la volan, ar trebui să ai poza cuiva drag la vedere și "capul pe umeri" ca să se activeze limitarea de viteză rolleyes.gif
Ce zici, am dreptate ??? teehee.gif


ninja.gif
formihnea


cand mergi cu masina personala e periculos sa nu stii nimic despre ea..........nu te supara cati ani ai, sunt curios............
asta e viteza maxima pentru motorul 1,6. mai mult cu 10 km 1,6 vct.....
Cornel001
depinde la ce viteza se refera. pe gps sau pe bord.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.