Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Radarele politiei>>
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
t99959
Sal.azi aveam 120-130 pe e85 si la un moment dat deasupra drumului era un elicopter,inspre sensu meu de mers(bucuresti - urziceni),poate acesta sa fie radar?la intrare in cosareni e o vale si pe dr e un panou publicitar,in spatele lui e o camera,asta ca locatie.
sorry daca am deschis topicu intr-un loc nepotrivit.
20krpm
dictionar:
. = ?
> = .

raspunsuri:
1) elicopterul nu poate sa fie radar. el e elicopter.
2) in tot bucurestiul am vazut bannere pe blocuri, ceea ce inseamna ca-s multe camere in spatele panourilor publicitare.
AlexTM
".= ? "
Asta e intrebare sau explicatie?
22nst
in cosereni este un radar exact ca cele de pe dn1 dar multi spun ca nu ar functiona... daca primesti amenda de la el sa ne dai de stire biggrin.gif
si elicopterul este posibil sa fie dotat cu radar in banda k... eu asa asa stiu (sper sa nu ma insel)
t99959
am corectat textu.
20krpm-nu inseamna ca sunt in spatele panourilor camere.sunt si in bucuresti camere,e una la intrare in bucuresti de pe A2,restu nu ma prea intereseaza ca merg legal.
camera din cosareni e ascunsa,nu se poate vedea de panou publicitar,am trecut de 2 ori pe acolo si nu am vazuto.
22nst-am mers incet acolo ca treb sa fac dreapta,mi-a spus cineva dintr-un sat de acolo ca merge camera din cosareni.
ozz86651
Nu prea se folosesc elipcoptere ca "radar" ca au un cost enorm la rulare... pe aici mai baga avioane mici, si te cronometreaza intre 2 marcaje pe sosea. Daca n-au marcaje pe sosea nu se poate masura viteza.
HalbaSus
QUOTE (ozz86651 @ Jun 10 2008, 05:30 AM) *
Nu prea se folosesc elipcoptere ca "radar" ca au un cost enorm la rulare... pe aici mai baga avioane mici, si te cronometreaza intre 2 marcaje pe sosea. Daca n-au marcaje pe sosea nu se poate masura viteza.


Si chestia asta e legala ?
Adica mi se pare un mod foarte rudimentar de a masura viteza... daca marcajele erau vopsite aiurea ? din ce unghi au filmat marcajele, etc... OK, se poate stabili o viteza aproximativa, intr-o situatie cand cativa km/h fac diferenta dintre amenda si suspendarea permisului o "dovada" de acest gen mi se pare penibila.
ozz86651
Ehe, nu-i ca-n Romania. Si asta o spun cu parere de rau smile.gif.
Sint multe metode cel putin suspecte pe aici (In California ca in alte state e altfel) de a masura viteza si toate sint acceptate. Asta cu avionul e ok, cu conditia sa se faca bine. Unghiul nu conteaza ca e deasupra, dar cronometrarea e manuala si poate sa greseasca. Exista insa si varinta cu masina de politie care te cronometreaza intre 2 repere. Dar ce e mai rau e pacing-ul. Asta teoretic insemna o masina de politie care merge in spatele tau cu aceeasi viteza cu tine si masoara viteza cu un vitezometru calibrat metrologic bla bla. Problema e ca masina de politie ca sa ramina invizibila trebuie sa stea la o oarecare distanta in spate ceea ce evident duce usor la erori de ordinul a 10%. Te poti duce in tribunal sa contesti dar din pacate contestarea metodei nu prea da rezultate, atia vreme cit metoda e legala si aprobata si totul e calibrat.
t99959
am vb asera cu un politist din urziceni,a zis ca nu baga radar pe elicopter,acela doar viziona traficu.
aiurea rau metodele de masurat viteza in SUA
20krpm
din cite stiu eu in CA nici macar nu trebuie sa iti spuna ce viteza ai ca sa iti dea tichet pentru speeding. daca politistul spune in tribunal "he was speeding" e suficient, si in general are dreptate, pentru ca el e specialist si tu nu esti. cu alte cuvinte daca limita de viteza e 65, si tu treci prea repede, si totusi sub 65, pe linga un loc care in mod evident poate fi considerat periculos, ai sanse sa se ia dupa tine. in alta ordine de idei, pe drumul meu spre serviciu sint vreo 2-3 locuri in care de obicei vezi (daca nu stii unde sa te uiti, tirziu wink.gif ) masini de politie; traficul umbla pe linga ele in medie pe la 75-80mph, dar nu se iau decit dupa aia care fac slalom cu viteza mare, sau merg mult mai repede decit restul. tactica mea de a evita radarele e sa merg uuun pic mai incet decit ala care merge cel mai repede.
cristsib
Aveti grija!
http://www.monitorulsb.ro:80/cms/site/m_sb/news/57347.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.