Help - Search - Members - Calendar
Full Version: primar general bucuresti
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
AZAZEL
mai sunt zece zile pana la alegeri si ar fi interesant sa vedem pt cine opteaza membrii acestui forum la primaria capitalei.

LATER EDIT: AS RUGA SA VOTEZE DOAR USERII DIN BUCURESTI.
A K U
Voi vota acelasi politician cinstit pe care l-am votat si in primul tur, adica a treia varianta banana.gif
FAR EASTERN
Conteaza si parerile celor din provoncie?

LE: daca nu conteaza, nu am votat.
AZAZEL
QUOTE (FAR EASTERN @ Jun 5 2008, 03:30 PM) *
Conteaza si parerile celor din provoncie?

pai nu prea conteaza. as vrea sa vad ce voteaza userii din bucuresti de la noi de pe forum.
drabisan
Pai sa zicem ca ultimul lucru pe care l-as sustine in viata asta este iliescovici?
Mariustom
Eu nu văd nici un ... Ili... (cum îi zici tu whistling.gif ) în lista sondajului

Ai ceva dovezi, ceva concret ? rolleyes.gif
Că de ... vorbe îs cam sătul. Și nu-s la regim ca Tudor unsure.gif
22nst
adevarul este ca nu prea ai pe cine sa votezi biggrin.gif
dintre ei, il prefer pe domnul doctor biggrin.gif
T u d o r
CITAT(Mariustom @ Jun 6 2008, 09:18 PM) *
Eu nu văd nici un ... Ili... (cum îi zici tu whistling.gif ) în lista sondajului

Ai ceva dovezi, ceva concret ? rolleyes.gif
Că de ... vorbe îs cam sătul. Și nu-s la regim ca Tudor unsure.gif



Mai, azi am mancat carne... biggrin.gif Ma simt in putere si rau.

Cine crede ca Oprescu e independent, e naiv. Fara intentia de a jigni. Oprescu e candidatul aripii Iliescu din PSD, asa cum Diaconescu (un tip remarcabil, jos palaria) a fost candidatul aripii Geoana-Cluj. Din pacate pentru PSD (si pentru noi, la urma urmei), aripa reformatoare a fost invinsa la alegeri destul de zdrobitor. Asa ca sa ne asteptam sa-l revedem pe Nasty iar presedinte al PSD si candidat la presedintia tarii in 2009.

Eu as vota Blaga daca as fi bucurestean, macar pentru faptul ca are experienta in administratie. Oprescu e un tip charismatic, dar nu-mi inspira incredere. Si repet, il vad ca pe omul lui Iliescu.
OvidiuH
Oprescu e cam paralel cu funcția asta (vezi ideile cu autostrăzile pe deasupra orașului), nici Blaga nu e cu mult mai breaz, însă barem are experiență în administrație.
ozz86651
Autostrazi deasupra oraselor sint destule, de ce e ciudat?
klm
CITAT(22nst @ Jun 6 2008, 09:43 PM) *
adevarul este ca nu prea ai pe cine sa votezi biggrin.gif
dintre ei, il prefer pe domnul doctor biggrin.gif

Din pacate, in unele cazuri, ne trezim ca la prezidentialele din 2k cand a trebuit sa alegem intre un (criminal de comunist) initiator de revolutie si semnatar al sentintei data de un tribunal constituit ilegal si un (nebun) orator neinteles (am tremurat de ciuda cand am pus stampila); la Gl ne-am trezit cu aproape aceeasi situatie: avem mosul comunist insa oratorul este putin mai putin neinteles; eu am zis ca daca actualul primar ar fi in cursa contra lui Iliescu l-as vota pe acesta din urma fara sa ma gandesc de 2 ori, atat de incompetent a fost/este/va fi.
OvidiuH
QUOTE (ozz86651 @ Jun 6 2008, 11:39 PM) *
Autostrazi deasupra oraselor sint destule, de ce e ciudat?

Nu asa cum si le imagineaza el.
Ovidiu108423
Lasand la o parte apartenentele politice, stiu exact ce aleg intre un baiat de cartier, cu mentalitatea si stilul mistocaresc tipic,insa fara nici o strategie legata, respectiv altul care, macar, de bine de rau, are o coerenta in ceea ce propune...
L.E. Cumva legat de topic, va recomand sa vedeti filmul Sisko (daca nu l-ati vazut...) E acolo un fost parlamentar british care spune niste adevaruri in legatura cu cei care nu merg la vot...
Mariustom
Am o întrebare strict off topic dar legat de subiect: am aflat despre o legătură ... sentimentală să zicem, între Oprescu și madam Racoceanu, de la UP și Info World. whistling.gif

Știți ceva, e adevărat ? Pentru că sursa mea e de încredere, dar pt "cultura" mea, doresc și părerea voastră.
Adică, aceasta e amanta neoficială, cea oficială e ... alta whistling.gif

Știu că pare o ... bârfă, dar politica ce fras îi ? biggrin.gif



ninja.gif
AZAZEL
oprescu are un discurs demagocic: rezolva problema cainilor vagabonzi in 3 luni, rezolva pana la toamna problema celor 10.000 de copii care nu au loc in gradinite ,construieste autostrada pe deasupra bucurestiului samd. tipul este fie prost fie bolnav psihic. discursul lui este bazat pe ceea ce vrea sa auda electoratul fara discernamant. tipul face promisiuni fara un substrat concret de a se realiza. asa cum spunea cineva, in primul tur s-a vazut capacitatea psd-ului de a se reforma . din pacate acest partid este condus tot de iliescu si nastase si presimt ca psd-ul va ajunge la putere in bucuresti. ma bazez ca lumea va iesi la vot si i-o va trage la gioale lui iliescu

blaga este omul lui base, ceea ce nu este tocmai un lucru bun.

in primul tur l-am votat pe gusa, individ ce mi s-a parut ok. si orban ar fi fost o alternativa.
HalbaSus
Daca iese Blaga primar oricum nu va fi decat pana in toamna, ca atunci va deveni prim-ministru (ori el ori stolojan... sau poate chiar boc, desi ma indoiesc).
Aripa "reformatoare" a PSD-ului mi se pare chiar mai proasta decat aripa "veterana", macar pe nastase, mitrea & co ii stim ce si cum. In astia noi in frunte cu geoana (ma rog, cel putin in principiu el e in frunte) n-am pic de incredere.
Oricum va fi interesant turul 2... in Romania nimeni nu voteaza candidatul ci da un vot negativ contracandidatului... sunt curios ce urasc mai tare bucurestenii: bordurile sau pe iliescu ?

O alta chestiune interesanta este ca popularitatea lui Basescu a scazut serios... ultima data a castigat detasat Videanu, si nu pot decat sa fiu de acord cu vanghelie care a spus ca si daca imbracai o maimuta in portocaliu castiga alegerile la acea vreme. Acum cel mai popular PD-ist dupa Basescu, probabil singurul ministru care nu s-a discreditat, a adunat mai putine voturi in primul tur decat o "relicva comunista".

P.S: Personal la ora actuala mi se pare mult mai mare "pericolul portocaliu" decat cel "rosu" si l-as vota si pe adrian copilu minune daca as sti ca poate sa bata portocalii.
T u d o r
Halba, ai ratat ocazia. biggrin.gif Trebuia sa te muti in Stefanesti, asa au facut multi inainte de alegeri. Probabil tot pentru a avea sansa unica sa-l voteze pe naparstoc. tongue.gif

Legat de portocalii si rosii... De ce zici tu ca e mai mare pericolul portocaliu decat sa te intorci la anii de dinainte de 2004? Stii ca administratia locala trebuie reformata? Stii ca la ora asta inca se "asculta" de centru, cand trebuia facuta regionalizarea de mult? Blaga a inceput reforma in administratie, dar nu a fost lasat sa o termine. A ramas PNL (Tariceanu si clica) sustinut de PSD din spate (a se citi coordonat). Vedeti ca s-a terminat orice reforma de atunci? A inghetat-o tatucu'. Stiti ca sub guvernarea PNL s-au repus in functii directorii PSD la descentralizate?

Personal l-am admirat pe Orban cand i-a replicat lui DR Rusanu (cred) "sa votezi tu cu PSD-ul"... Imi plac oamenii cu caracter, n-am crezut ca voi spune vreodata bravo lui Vanghelis, dar pentru ca a refuzat sa-l voteze pe Oprescu in turul doi...jos palaria! Acelasi lucru il spun si despre Diaconescu, dar pentru el am doar cuvinte de lauda de regula. Un tip deosebit.

Reformarea PSD (adica nereformarea lui) ne afecteaza pe toti, pentru ca a ne intoarce la trecut nu e o optiune pentru mine, cel putin. Eu am memorie, imi amintesc cum la vizitele lui Nastase erau adusi cu forta functionarii publici sa-l aplaude...
HalbaSus
In PSD si in toate partidele politice in afara de PD exista mai multe fractiuni/aripi/etc... mai multi lideri care desi isi zambesc frumos in fata obiectivelor probabil nu ar ezista sa se sape pe la spate... iar daca ajung la putere atunci democratia va exista, chiar daca opozitia nu va putea decide nimic va exista o oarecare democratie in sanul partidului... si cel mai important lucru e ca NIMENI NU VA AVEA PUTERE ABSOLUTA.

PD-ul pe in schimb NU EXISTA ! PD-ul este Basescu, este omul-partid sau partidul-om cu vreti sa-i spuneti. Iar faptul ca PD-ul va ajunge la guvernare si probabil va avea majoritate in parlament va insemna ca toate puterile din stat vor fi in mana unui singur om... Pe tine nu te sperie chestia asta ? Faptul ca acel om este Basescu ma sperie si mai tare... dar asta e... n-avem ce face, sper doar ca nu vor reusi sa modificie constitutia si in 2015 sa scapam de "dictatura".

Pana acum nu s-a prea intamplat ca puterea sa fie in mana aceluiasi om, am avut tot timpul conflicte (mai mult sau mai putin cunoscute) intre presedinte si premier, intre guvern si parlament... iar partidele erau total nedisciplinate (organizatiile bine infipte in teritoriu erau "stat in stat" sau mai precis "partid in partid" si ii durea la basca de "centru").

Ahhh... si ce-avea perioada dinainte de 2004 ? Toata lumea zice chestia asta si sa mor daca inteleg de ce... Ok, era rau... ce ? acum e bine ? dupa ce basescu o sa devina el lider maximo o sa fie bine ? Nici un politician nu va veni cu solutia salvatoare care sa ne aduca paradisul... totul e sa nu lasam nici un politician sa aiba prea multa putere pentru ca astfel nu va putea face prea mult rau. Cam asta ar fi avantajul major al democratiei fata de dictatura.
T u d o r
Halba, prietene, democratia inseamna dictatura poporului. Mie mi se pare ca poporul e alaturi de Basescu. Nu ne legam de educatie, structura, etc... pentru ca daca ati vazut, PSD a castigat in principal la tara, unde gradul de educatie si de informatie e minimal. Iar Iliescu a avut mereu suportul paturii rurale, la orase castiga dreapta.

Progres intr-o tara "in tranzitie" (ma deranjeaza termenul, dar nu gasesc altul acum) inseamna liberalism, nu protectie sociala. Aia e buna in Elvetia, Olanda, unde toata lumea o duce bine si economia e libera, nu intr-o tara semibananiera, cu industrie mare de stat, cu monopoluri pe energie (de stat sau "privata"... de pe vremea lui Nastase, ca tot nu stiai ce s-a petrecut in vremea aia), cu mineri care cer majorari de salarii pe productivitate zero si asa mai departe. Tara asta nu produce suficient pentru a plati toti trantorii cu ajutoare sociale si alte pomeni, in conditiile in care nici nu vor sa se gandeasca sa puna mana sa faca ceva...

Am cochetat candva cu PNL... conform principiului enuntat mai sus, dar acest PNL ce-a facut? Sub minunata guvernare liberala s-au marit pensiile... Incredibil, au demolat bugetul... stiind ca altii or sa traga targa pe uscat dupa ei. Si au castigat, uite-i iar la 20%, cine credea? Fuck the people, bine ca am iesit bine in alegeri... Iar saracii batrani, putini sunt capabili sa vada ca inflatia a crescut si ca acum, cu pensia marita, cumpara ceva mai putin decat cumparau inainte.

Sper ca in noiembrie sa avem un guvern condus de Stolojan, pentru ca e singurul premier roman care a facut ceva ce s-a simtit in economie. Si cred ca e mai liberal decat toti liberalii din PNL.
HalbaSus
Oh ya... stolo... mare liberal... parca el a nationalizat valuta si parca a fost premier pe vremea lu' iliescu... mhm... iar PD-ul e de dreaptaaaaaaaaaa.... acum ca au iesit de un an din internationala socialista, normal ca sunt de dreapta thumbsup.gif
T u d o r
Indraznesc sa spun ca sunt mai de dreapta decat PNL.
HalbaSus
Asta e ca si cum ai zice ca Land Cruiserul sta mai bine in curbe decat Pathfinderul... tongue.gif
Cipp
QUOTE ( T u d o r @ Jun 8 2008, 11:43 AM) *
Indraznesc sa spun ca sunt mai de dreapta decat PNL.

Atunci voteaza cu PRM!
drabisan
Eu am o singura mare problema pentru care nu as vota niciodata pesedeul lui iliescovici: impozitul pe salarii. Nu am mai reusit de citiva ani buni sa scot suficienti bani negrii incit sa pot sa traiesc din ei. Si baza mi-o cistig din salariu. Absolut deloc surprinzator, pina in ian 2005 plateam impozit mai mult de jumatate din ce cistigam. A venit DA-ul si am simtit, ca multi de aici! A fost o vreme in care inflatia a fost cuminte si lucrurile se stabilizasera.
Au marit pensiile - comanda pesede - sa-mi spuna mutu ca nu a fost asa!
Bun, am inceput sa platesc mai mult la asigurarile sociale. Cu injuraturile de rigoare! Iar plateam asigurari sociale mai mult decit iau pensia ai mei parinti - doar e iar pesede-ul la putere.
Dar a aparut inflatia - si pensionarii, inclusiv ai mei, puteau cumpara mai putin. Diferenta cistigata s-a evaporat!

Pai de asta avem noi nevoie? Nu ne-a ajuns atitia ani? Taica-miu, pesedist convins a zis singurel ca i-au marit pensia, dar nu simte, chiar e un pic mai rau!

Sint deacord ca daca iese Blaga la iarna avem iar alegeri pentru Bucuresti. Promit sa ma duc la vot in fiecare weekend, doar sa nu vad vreun pesedist la Bucuresti!
T u d o r
CITAT(Cipp @ Jun 8 2008, 01:45 PM) *
CITAT( T u d o r @ Jun 8 2008, 11:43 AM) *
Indraznesc sa spun ca sunt mai de dreapta decat PNL.

Atunci voteaza cu PRM!



Really? Tu vorbesti de extremism. Stanga-dreapta sunt optiuni politice reale si explcabile. Extremele (de oricare parte) nu intra in discutie decat daca vrei sa fii sarcastic, sau cel putin asa sper ca ai vrut sa fii si nu ca asta poate fi o optiune pentru tine. confused.gif
Cipp
Liberalii sunt partid de dreapta. Mai la dreapta decat dreapta sunt extremistii din PRM. Asta daca ii consideram pe cei din PD-L ca fiind partid de centru-dreapta. Daca tu ai spus ca esti mai de dreapta decat liberalii, eu alt partid de dreapta la noi in tara nu cunosc. Poate PNG-CD sa fie tot de dreapta, dar nu cred ca intra in discutie. La urma urmelor ce e rau sa votezi PRM?

On-topic: decat sa comparam Lexus cu Pathfinder, hai mai bine sa vedem cine il va sustine in CMB pe Oprescu. Eu personal NU ma duc la vot! N-am cu cine. Blaga e un mitocan, Oprescu e un farseur, avem de ales intre doua catastrofe, nu intre doua rele!
T u d o r
Cipp, am spus inainte ca eu personal consider PNL mai la stanga decat PDL. Asta, ca o consecinta a guvernarii, nu a platformelor partidelor. De aceea am spus ca eu, fiind liberal ca optiune politica, ma regasesc mai degraba in PDL decat in PNL.
NGZ
"Blaga e un mitocan, Oprescu e un farseur, avem de ales intre doua catastrofe, nu intre doua rele!"
Asa o fi Cipp, da' unu' ditre ei vafi primar.
La 30% prezenta la vot, cred ca bucurestenii nu prea au voie sa spuna ca_candidatii sunt catastrofe.
HalbaSus
QUOTE
Au marit pensiile - comanda pesede - sa-mi spuna mutu ca nu a fost asa!


Adica PSD-ul... deci un partid aflat in opozitie... a dat comanda... ca un partid aflat la guvernare sa mareasca pensiile... Aha ! Logica e perfecta ! Sau totusi nu ? Ce interes ar avea PSD-ul sa oblige guvernul sa adopte o masura populista ?
Eu cred ca orice partid (si aici includ si PD-ul si PRM-ul si PNG-CD-ul) daca s-ar afla la guvernare, cu un an inainte de alegeri ar incepe sa mareasca pensiile, alocatiile, etc... masuri populiste... este modalitatea politicienilor de a veni cu flori acasa dupa o noapte de betie.

Cota unica nu poate fi privita ca o opera exclusiva a DA-ului, ideea a aparut de pe vremea PSD-ului si iniatorul a fost chiar nastase, ca nu a mai implementat-o e altceva. Iar cand a fost implementata a fost opera PNL-ului nu a PD-ului (avand in vedere ca ministerul finantelor a fost detinut tot timpul de ministrii liberali).

Eu nu militez pentru un partid sau altul, toate sunt rele, eu ma tem doar de faptul ca se va acorda prea multa putere unui partid condus de o singura persoana. Faptul ca aceasta alegere o face chiar poporul nu ma incalzeste deloc (defapt imi da fiori), pana la urma si hitler a fost ales prin vot democratic.
air_wolf
QUOTE (HalbaSus @ Jun 8 2008, 01:30 PM) *
Asta e ca si cum ai zice ca Land Cruiserul sta mai bine in curbe decat Pathfinderul... tongue.gif


chiar sta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.