Help - Search - Members - Calendar
Full Version: hyundai i10 sau panda
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
vlad1967
Sal!
Am o dilema: Matizul sotiei, care e cu noi de 5 ani (a 2a masina a familiei) nu ne mai serveste, motorul cam scartaie.
Sunt in fata a 2 optiuni:

- Fiat Panda 1.2 Dynamic
- Hyundai i10 1.1
Amandoua sunt aprox 8500-8800 Euro, plafonul nostru pt masina sotiei fiind 9000.
Trebuie sa mai precizez ca alte variante au cazut datorita:
- dimensiunilor (nu peste 3,65)
- motorului (Yaris doar 1.0 pare cam lenes)
- faimei (Spark e tot MAtiz, motor mic)

Mentionez ca am facut un drive cu i10, mi se pare interesanta, fasneata, si in clasa Matizului (ca portbagaj, spatiu) la dotari superioare, inclusiv discuri frana pe toate rotile si garantia de 7 ani.
Panda este buna, cam patratoasa, dar ar merge, dar la Iasi nu este nici una la drive test.

Astept ajutorul vostru pt rezolvarea dilemei, poate si referitor la:
-service (in general, mai ales la Iasi: Hyundai vs Fiat)
- fiabilitate (la Panda, cealalta prea noua)
- portbagaj
- confort la volan, suspensii, etc.

Multumesc anticipat
RV
laurentiu
Salut si bine ai venit! (am vazut ca este primul post)
Cam acum o luna am fost in situatia ta. Am cautat o masina noua de clasa mini, noua, pentru o tipa. Dupa multe calcule, si analize, a luat Panda 1.3 Multijet aproape full (putin sub 10 000 de euro), dupa ce am exclus, pe rand, Aygo (era cam scumpa), Yaris (la banii astia avea motor cam slab si era prea "cheala"), 107 (service naspa). Y10 a aparut in ziua in care a facut actele, iar daca vedea masina mai devreme, aproape sigur era y10. Mie mi se pare foarte buna pentru clasa ei iar pretul este unul mai mult decat ok. thumbsup.gif
Hoinar
QUOTE (vlad1967 @ May 26 2008, 10:39 PM) *
....
- motorului (Yaris doar 1.0 pare cam lenes)
...


Un coleg de-al nostru de forum a avut Yaris 1.0 si era incantat de motor. Poti sa citesti parerea lui aici: http://www.masini.ro/forum/content-page/38...20/#entry261296
Daca ai facut drive-test si nu ti-a placut, atunci e ok...Dar daca nu, atunci ai sa vezi ca e mai potent si mai distractiv de condus decat Matiz-ul actual si decat Panda de 1.2.
Plus de asta vezi pe pagina lor ca au niste promotii...mergi de intreaba la showroom, macar sa nu-ti para rau ca ai sters masina de pe lista smile.gif.

Panda e fainuta la condus, consum, pret intretinere (revizia 1 - 2 mil, revizia 2 - cca 4 mil (mai putin)). Suspensia parca e prea moale, dar asta depinde de preferinte. Ce e ciudat e la dotari...ca sa ai tetiere la bancheta din spate si manere sus in plafon tre sa le iei ca optionale smile.gif. Iar ca sa aduni una binisor dotata cred ca sari de aia 9000 arondati.

Succes in alegeri si sa ne anunti. Nu uita sa faci drivetest...nu cumpara pana nu mergi cu masina...chiar daca e alta versiune si alt motor..
Otto73
eu zic hyundai thumbsup.gif
adrian_flavius
nu am incredere in Fiat...prea multi dintre cei pe care ii cunosc si au avut Fiat in ultimii ani s-au plans de probleme...eu zic sa mergi pe mana coreenilor...pana acum, cam toti au mers destul de bine (ma refer in special la coreenii de pe piata romaneasca, Daewoo, Kia, Hyundai...), si au facut masini destul de bune...i10, fiind nou, s-ar putea sa aiba ceva "bube", care se vor descoperi in timp...

Fiat-ul e dragutz...singurul atu al italienilor (dar unul destul de important, as putea spune...) e design-ul...s-au priceput intotdeauna la asta...aproape tot ce scot ei are macar un gram de "vino'ncoace"...

Daca va fi masina sotiei, eu zic ca ea trebuie sa faca drive-teste cu ele...sa vada cum se simte, cum controleaza masina, cum e pe sosea, la stop, la curbe, in parcari...presupun ca va fi mai mult o masina de oras, asa ca e important comportamentul masinii in trafic urban...motor elastic, ambreiaj usor de controlat, frane eficiente, vizibilitate mare...
vlad1967
Multumesc de reply.
Nu-s chiar boboc, doar ca am lipsit un pic si a trebuit sa ma re-inregistrez.

Si mie mi-e frica un pic de i10, ca-i nou; daca te iei dupa alte siteuri (gen whatcar.co.uk) panda are nota mai mare ca i10.
Sotia s-a spalat pe maini, m-a lasat pe mine cu test drive, dar stiu cam ce vrea, si cele 2 sunt finalul selectiei facuta in comun.

Per total, asteptam sa dam Matizul, si vedem; la i10 deja se vorbeste de 90 zile asteptare, la Panda au stoc. Daca ne crapa maseaua, mergem cu italienii; daca nu, ochii oblici sunt preferati.

Mai astept eventual pareri despre service Hy vs Fiat, mai ales la Iasi.

Bye bye
RV
C Z R
Ca de obicei se vorbeste despre fiat ca niste specialisti ce "este", asa am auzit, asa au spus altii, etc.
Recunosc imi place i10, dar este model nou: un minus -, service scump inca unul, cat despre fiat, acest model este premiat, nu are probleme, service bun aici in Buc., in Iasi, nu stiu.
sandman
fiat panda e vazuta ca o masina f buna in europa din clasa ei. hyundaiul e cam nou, dar pare de succes si modelul asta. As alege panda, deoarece hyundaiul e mai zgarcit la dotari( bari nevopsite, fara pachet fumatori, desi nu fumez). si fiatul are si niste cauciucuri mai normale fata de cele ale lui i10
vlad1967
Am revenit sa va spun care a fost decizia: Panda 1.2 dynamic.
Argmente in alegerea sa vs Hyundai i10:
- panda a primit note mai bune de pe la diversi comentatori (UE, GB, etc)
- revizii si preturi mai ieftine
- garantie mai buna- 5 ani la Fiat, 3 cred la Hyundai
- piese de schimb mai aproape (Polonia vs India...)
- nu exista date despre fiabilitatea i10, masina e prea noua.

In rest, pot sa spun ca a fost o decizie dificila. A mai cantarit si perioada de asteptare (minim 3 luni la Hyundai, 2 sapt la Fiat- ce-i drept in config oferita de ei), in rest la drive test si "impresia artisitica" le cred asemanatoare. A, sa nu uit la i10 bara neagra, oricat de practica este, asa mare strica farmecul pe o culoare deschisa (gri in speta)

Acum am o mica dilema, sper ca nu e off topic: la sosirea masinii, ce se mai verifica inainte de a o receptiona (in particular la Fiat); eventual are cineva manual de Panda in pdf sa-l trimita pe mail?
C Z R
Vezi daca nu e lovita, zgariata, daca are optiunile care sunt inscrise in fisa, lichidele(ulei, antigel, etc), si cel mai bine ia pe cineva neextaziat cu tine, el va observa mai bine daca exista ceva in neregula, oricum de obicei iti dau masina cum trebuie, dar exista si exceptii.
Bergero
Cred ca ai facut alegerea corecta! Nu degeaba Panda a fost numita masina anului 2004 in Europa. Desi nu straluceste, as prefera service-ul Fiat din Iasi decit Casa Auto cu service-ul Hyundai. Cert ca reviziile la Hyundai, fie si i10, te-ar fi ars la buzunar, ca sa nu mai vorbesc si de alte aspecte.
Yarisul iesea clar din discutie pentru ca o varianta de 1,0 litri ceva mai dotata ajungea pe la 11500 Euro ceea ce trecea binisor de bugetul tau. Si totusi, la un Suzuki Splash v-ati gindit??
kronstadt
...da si I10 e masina anului 2008 in India! tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.