Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Senatul a eliminat taxa de primă înmatriculare
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
OvidiuH
Plenul Senatului a adoptat marți o lege prin care taxa de primă înmatriculare este desființată, iar banii încasați până acum sunt restituiți celor care au plătit-o. Liberalii au votat și ei alături de pedeliști împotriva Guvernului. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie votată și de deputați.

Cu 45 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și o abținere, senatorii au hotărât marți prin vot ca taxa de primă înmatriculare să fie desființată, iar banii încasați până acum să fie returnați. Legea privind eliminarea taxei este inițiată de parlamentarii PD-L și prevede eliminarea din Codul fiscal a prevederilor referitoare la plata acestei taxe. În plus, potrivit legii votate ieri de senatori, cei care au plătit deja această taxă vor avea posibilitatea să ceară restituirea banilor. În favoarea proiectului PD-L au votat și parlamentarii PNL prezenți în plenul Senatului, dintre cei 15 liberali prezenți în sală, 13 au votat pentru eliminarea taxei, doar doi au votat împotriva proiectului - Teodor Meleșcanu și Tiberiu Prodan.

Guvernul este obligat să restituie sumele încasate în termen de 90 de zile de la depunerea cererii de restituire. Pentru a intra în vigoare, legea pentru eliminarea taxei de primă înmatriculare trebuie votată și de Camera Deputaților în calitate de Cameră decizională. Fiind însă campanie electorală, sunt șanse foarte mari ca deputații să urmeze exemplul colegilor lor din Senat.

“Trebuie să discutăm acest lucru în interiorul partidului, însă, în principiu, vom vota legea când va veni în Cameră. Nu putem ca la Senat să dăm un vot iar la Cameră să schimbăm votul. Trebuie să păstrăm linia adoptată în Senat”, a declarat pentru cotidianul.ro Constantin Niță, viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților. “Votăm fără discuție orice lege pentru eliminarea taxei de primă înmatriculare”, ne-a declarat și liderul deputaților PC, Bogdan Ciucă. De altfel, conservatorii au un proiect de lege pe aceeași temă, care se află de asemenea la Senat și va intra pe ordinea de zi săptămâna viitoare, luni.

Suma pe care Guvernul va trebui să o returneze, în cazul în care proiectul de lege va fi adoptat și de deputați, se ridică la peste 1,1 miliarde de lei. Guvernul a programat pentru anul 2007 încasări de 766,8 milioane de lei din taxa auto. Pentru anul acesta s-au bugetat venituri de 600,8 milioane de lei, iar până la 8 mai a strâns nu mai puțin de 383,4 milioane de lei.

Cotidianul
G e o r g e
nici fara de tot nu e bine ... sa puna taxa tot mai mare in functie de vechime si de noxe eliminate la suta de km
mike.omega
Au! Si cat mai dureaza?! Ca sa stiu daca mai platesc taxa de prima inmatriculare la dracovenia de C3 ori ba biggrin.gif Mai am 2 sapt la dispozitie sa o inmatriculez smile.gif
Potzocul
eu nu mai cred nimic pana nu vad banii in mana...
prea multe promisiuni pana acum, prea multe bla bla uri si fara rezultat.
sunt sigur ca o sa se amane putin apoi se va cere o reexaminare a taxei, se va infiinta o alta taxa, mai mult ca sigur apropiata ca valoare de actuala taxa si inca o taxa mai mica si iata asa va fi aceeasi taxa de platit dar ei vor fi cei mai tari pt ca au reusit sa elimine taxa de prima inmatriculare...

daca primesc banii in mana si nu ii cer inapoi peste o zi atunci promit sa le dau un vot biggrin.gif
Legionaru'
Ati uitat ca suntem in plina campanie electorala?
Potzocul
este specificat mai sus in primul post. eu sunt mai sceptic de felul meu si dupa cum am vazut eu ca evolueaza de obicei lucrurile, e f probabil sa o tot amane pana dupa alegeri si se vor face mari promisiuni si se va striga in gura mare, se vor acuza unii pe altii, dar taxa va ramane biggrin.gif

de unde atatia bani ???
daca primesc taxa inapoi, dau 10 la suta donatie pt forum tongue.gif
krondet
1.pana sa ajunga Camera Derutatzilor sa voteze proiectul in cauza, vin alegerile si vacanta parlamentara, asha ca ne apuca toamna.
2.fiind vorba de modificarea Codrului Fiscal, orice modificare intra in aplicare dupa 6 luni de la promulgere.
3.dat fiind ca statul a incasat cel miliard de lei intr-un an doi, si ar trebui sa-i dea indarat in 90 de zile de la data inregistrarii cererii, si, data fiind superextramaxiaglomeratia de cereri de restituire (inca de a doua zi de la intrarea in vigoare), ghici cum va face guvernul rost de bani ? Elementar, dear Watson - printr-o alta taxa whistling.gif
4.eh....iar functie de rezultatul alegerilor, vechea taxa ce, ipotetic, va fi desfiintata, va reapare sub un alt nume verymad.gif
FAR EASTERN
1. se desfiinteaza taxa de prima inmatriculare
2. este deja propusa si va intra in vigoare de la 1 iulie taxa de mediu sau cum s-o fi chemand..

Practic se schimba denumirea si eventual metodologia de stabilire a taxei, lucru care se stie de deva timp, numai ca apropiindu-ne de alegeri, totul e de fapt o abureala electorala.



OvidiuH
QUOTE (FAR EASTERN @ May 14 2008, 08:51 AM) *
1. se desfiinteaza taxa de prima inmatriculare
2. este deja propusa si va intra in vigoare de la 1 iulie taxa de mediu sau cum s-o fi chemand..

Practic se schimba denumirea si eventual metodologia de stabilire a taxei, lucru care se stie de deva timp, numai ca apropiindu-ne de alegeri, totul e de fapt o abureala electorala.

E vorba de anularea completa a taxei de prima inmatriculare (mediu, poluare etc.), nu transformarea acesteia intr-o alta taxa. Iar cei ce au platit-o, ar urma sa fie despagubiti.
Marius*
Exista totusi si varianta in care taxa de poluare sa nu dispara. Cred ca o mare influienta in privinta asta, o are Renault-Dacia.
T u d o r
Doamne fereste-ne sa se elimine de tot...

Sa ajungem la Bulgaria sau Polonia, sa adunam cojile de pe strada.... verymad.gif
cristsib
Devenind taxa de mediu, nu are ce cauta in Codul Fiscal deci va fi eliminata. Sigur va aparea ca taxa de mediu ca "asa ne cere UE" (doar au fost de acord cu varianta noua de taxa).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.