Help - Search - Members - Calendar
Full Version: repornire motor
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Potzocul
azi s-a intamplat un fenomen nedorit ... din cauza ca am ceva problema la vre`un injector, daca fortez putin pedala, in sensul ca ii dau peste 3000 rpm si in mai multe randuri, imi palpaie martorul de bujii(cel cu filament) se "taie" alimentarea si in scurt timp motorul moare. s-a intamplat sa fac o depasire si surpriza! fenomenul de self destruct s-a initializat. nu am avut unde sa parchez, era o zona fara un spatiu decent in afara carosabilului si aveam 2-3 masini in spate, nu puteam sa poresc ca "boul" in mijlocul drumului dupa ce i-am depasit, sa stau 3-4 secunde sa se stinga martorul de bujii si sa pornesc ... astfel am apelat la un gest pe care nu stiu cum sa il cataloghez. am repornit masina in timp ce ea rula cu aprox 40 km/h. am calcat ambreiajul, am scos-o din viteza si am procedat.

ce vreau sa stiu ... am sansa sa distrug motorul? avand in vedere ca am distributia pe lant. mentionez ca nu am simtit nici o smucitura, nici un fenomen ciudat.
este recomandabil sa nu mai fac asa ceva? pls niste raspunsuri...
James Kilowatt
Ai pornit-o cu cheia in timp ce curgea sau ai bagat-o iar in viteze si a pornit singura?

Oricum, stai calm, ca nu se poate intampla nimic daca o pornesti cand curge, sau impinsa. Si nici nu are legatura cu cureaua sau lantul de distributie. Efortul e transmis prin arborele cotit, care e facut sa reziste la chestii mult mai dure. Cureaua/lantul de distributie "vede" doar efortul normal.
Totusi se manifesta cam ciudat masina aia, sa ti se opreasca din mers cand dai talpa. Esti sigur ca-i de la un injector?
Potzocul
i`am dat cheie in timp ce aveam vreo 40 la ora ...
din cate am inteles eu ... da e de la injectoare. maine dimineata ma duc la mecanic sa le curete. mi-a spus ca imi scoate furtunele de la alimentare si le introduce in ceva solutie speciala pt curatat injectoare si motorul va functiona numai cu substanta respectiva.
ce am mai inteles ca ar putea fi problema e senzorul de la axul cu came .. urmeaza un test dar nu prea am timp si mi`e scarba sa ma duc la reprezentanta ford ,,, sa stau 30 min pana sunt bagat in seama, sa mai stau 1 ora pana vine omul cu testerul, inca o ora pana vine cu rezultatul si inca 30 min pana reusesc sa platesc.
sa ma duc la alte firme care au testere universale ... unii s-au plans ca li s-a ars nu stiu ce senzori in timpul scanarii ... nu stiu daca e chiar adevarat sau sunt vorbe aiurea...
oricum e super nasol ca imi moare motorul ... mai ales sa depasesc pe cineva si sa ma opresc in fata lui ... chiar neplacut.
Potzocul
confused.gif azi am curatat injectoarele ... si mai bine nu le curatam sad.gif( dupa ce s-a terminat operatia am facut un drum scurt in oras cu masina, parea schimbata, am plecat pana in Ungaria cu ea si cand am ajuns pe la 80 km/h surpriza ... blink blink ... martorul spirala palpaia ... am repornit-o ... masina tremura undeva la 2000 rpm si daca apas putin mai tare pedala se taie automat. mi-a murit motorul de vreo 5 ori pe drum pinch.gif urmeaza test sa vad care injector e cu problema, sper sa nu vorbim de mai multe bucati ca atunci ar fi problema.
James Kilowatt
Da' inainte de curatare ai facut o diagnoza?
Io iar am impresia ca tu intai tratezi si dupa aia dai diagnosticul. Inainte de orice manevra, du-te la tester. Un CPS sau alt senzor bulit se vede imediat.
Potzocul
sincer DA am cam omis testul! ceea ce am facut pe masina, oricum era bine sa se faca...cred... masina are 175000 km afisati si am zis ca nu ar strica o curatare si am schimbat cu ocazia asta si filtrul de motorina, sa nu mai intre impuritati cumva.
se simte diferenta! masina toarce mult mai fin acum.
cu ocazia asta am observat si ca nu imi decupleaza ventilatorul de la clima ... merge non stop cand e clima pornita.
saptamana asta mergem la diagnoza desi sunt 100% convins ca voi urma cu strictete pasii mentionati mai sus la reprezentanta pinch.gif
James Kilowatt
Chestia cu ventilatorul si clima s-ar putea sa fie normala. La mine la nubira era la fel.
Potzocul
cum am promis, am fost la reprezentanta si DA am stat mai mult de 2 ore! desi am fost primul programat.
verdictul a fost "crima" adica injector 2,3 cu probleme si prezenta de particule metalice in motorina cu recomandare de verificare pompa injectie.
cel de la receptie nici nu a avut curaj sa imi faca o oferta de pret pt inlocuire injectoare si pompa+ manopera biggrin.gif
oricum mai mult ca sigur urmeaza un drum spre Bucuresti la o firma care se ocupa cu injectoare.
ceea ce m-a uimit a fost ca masina nu mai are alte probleme! (asa cred ei biggrin.gif)
James Kilowatt
Pompa de injectie? Cred ca le-a fost frica sa nu sari la bataie daca iti arata devizul....
E in garantie obiectul?
Potzocul
garantie??? de unde???biggrin.gif as vrea eu dar din pacate cosmarul ia amploare
mi`a recomandat o reconditionare sau sa cumpar una second tongue.gif
o sa vad ce va fi ... momentan sunt f nemultumit de masina.
James Kilowatt
Mai cere o parere inainte... mai incearca si alt service. La cat costa o pompa de injectie, merita sa mai platesti o ora de mecanic pentru inca o parere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.