Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Achizitie masina AJUTOR
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
wwweb
Salut,

Stiu ca s-a mai discutat pe aici ce masina poti cumpara cu o anumite suma de ... euro, de aceea va cer si eu sfatul celor mai experimentati :thumbsup:

M-am hotarat sa-mi iau si eu prima masina desi pana acum am condus mai multe masini dar nici una din ele nu era a mea erau ale firmelor la care lucram si deci nu prea ma interesa ce costa cat costa daca se strica ce se strica ... :whistling: masina firmei

Am plecat initial de la o masina in jurul sumei de 9000- 10000euro maxim si ma gandeam la urmatoarea lista de masini:

- skoda octavia 1.6 benzina - 2005 - 2006 - sh
- renault megane - 2005-2006 desi am auzit ca au foarte mari probleme de la 70.000 km in sus
- renault megane - oferta care este acum si ajunge in 14.500 euro cam cu tot ce vrei la un motor de 1.6i - credit
- bmw 320i - 2004 - dupa care am citit aici ca sunt probleme iarna cu tractiunea spate - la care voi nevoit sa fac un credit;
- volvo s40 - 2004 - 2005 frumoasa masina, dar am ramas dezamagit de ce am citi pe aici si pe internet despre volvo - tot credit
- toyoya avensis benzina - n-am ideea ce e in spatele acestei embleme dar toata lumea are numai cuvinte de lauda.

Daca aveti alte recomandari v-as ramane recunoscator. Masina ma gandeam sa o cumpar din Romania sau sa fac un drum pana in germania daca primesc o alta recomandare de aici.
Astept pareri pro si contra, sugestii etc.

Multumesc.
Laurentiu_007
In primul rand ce vrei de la masina si din care clasa vrei(cat de mare sa fie). Renault Megane de exemplu este in clasa cu VW Golf(clasa compacta), iar Toyota Avensis este in clasa cu VW Passat(clasa medie). Cam cati kilometri parcurgi anual? Iti doresti o masina la care sa primeze ceva anume(confort, siguranta, fiabilitate, aspect etc.)?
Eu unul nu ti-as recomanda o masina neaparat premium(BMW) pentru ca si intretinerea va fi mai scumpa. Ti-as recomanda ceva japonez in primul rand. Se pare ca ei sunt "pe val" si dupa parerea mea masinile lor ofera cel mai bvun compromis intre fiabiliate, confort, siguranta si pret. Toyota Avensis este o masina foarte buna, dar la fel de buna este si Honda Acord.
Daca te tenteaza ceva premiun made in Europe cred ca S40 ar fi ok. Chiar daca unele modele au ceva slabiciuni, per total este o masina buna.
Astept totusi un raspuns mai concret la prima parte a mesajului meu. smile.gif
yddad
Asa cum a zis si "laurentiu_007" depinde ce te intereseaza: comfort, sportivitate, eleganta, exclusivitate.....etc. Daca tot esti dispus sa faci si un credit de ce nu te axezi pe o masina noua? La marcile premium e scumpa si intretinerea asa ca ........ tu stii ce-ti permiti si ce nu! Din cate am vazut te intereseaza benzina asa ca astea se pot gasi si noi la preturi destul de acceptabile. SFAT : masina noua.!!! thumbsup.gif Mai vb . Bafta!
wwweb
Salut,

Siguranta, Fiabilitate, Sportivitate

Ma gandeam la o masina second deoarece in momentul in care o cumperi noua pierzi destul de mult, asta nu ca as dori sa o tin 1-2 ani si sa o fac bani dupa. As vrea sa o tin minim 5-6 ani, iar masinile facute pentru RO am inteles ca nu sunt asa bine facute ... din pacate
Avand in vedere ca va fi singura masina as vrea sa aiba de toate thumbsup.gif si sportiva, limuzina de preferabil si confortabila, daca mi-as permite mi-as lua mai multe sa nu le uzez whistling.gif .
Costurile de intretinere ma sperie nu prea stiu ce inseamna. Ma incanta un volvo s40 din 2005 la 14000 euro (full cu navi) dar tot citesc pe internet ca au probleme ca multe au fost rechemate in service de volvo....
Mi-ar place si o masina noua dar repet ma gandesc ca pierd destul de multi bani.
As prefera benzina, masina este mai ieftin de intretinut, costul carburantului e mai mic la ora actuala

La ora asta lista e urmatoarea:
1. volvo s40 (cu teama de a arunca banii); 14.000 euro
2. bmw320i (cu teama de tractiune spate iarna); 14.000 euro
3. toyota avensis 14000 euro
4 renault megane 1.6i 15.000 euro nou
5. honda - doar ce am aflat de ea si am gasit una la un dealer in cta

Astept propuneri. Multumesc celor care mi-au raspuns
Hoinar
QUOTE(wwweb @ Mar 17 2008, 03:42 PM) *
...
Costurile de intretinere ma sperie nu prea stiu ce inseamna.
...


Costurile de intretinere reprezinta:
- cost pt benzina/motorina -> gandeste-te cati km faci anual, ce consum mediu (ala real, de la posesori, vezi pe forumuri, site-uri etc) are masina, si vezi cat ajunge nota de plata lunara
- cost pt ulei, in caz ca alegi vreun diesel care papa
- perioada la care se face revizia
- cat te costa o revizie (cati L de ulei, ce se schimba, cat costa manopera)
- cat costa un stergator (in caz ca se uzeaza si tre schimbat) si alte
- ce dimensiuni au cauciucurile si cat costa
- pret pt echilibrat roti (atunci cand schimbi cauciucurile sau cand iti recomanda vreun specialist)
- cheltuiala cu spalatul masinii - fie o speli tu si iti trebuie scule + solutiile necesare, fie o speli la o spalatorie si te va costa o suma x (in functie de oras) - ai grija la culoare! daca e o culoare sensibila (alb, negru) si traiesti intr-un oras ca al meu (Iasi), dupa 2 zile de mers la spalatorie vei avea din nou o masina jegoasa smile.gif.

Nu-mi mai vin si altele in minte...dar eu te sfatuiesc sa cantaresti mult, pentru ca o masina NU este o investitie. Este o cheltuiala continua. Desi e provocatoare de placeri smile.gif.

ps: eu as merge pe masina noua, in cca 15000 ai putea gasi ceva ok (daca nu esti pretentios). Daca te gandesti sa iei o masina SH, nu o lua fara a vedea caietul de service (cu istoric, ca gol n-are farmec), du-o la verificat temeinic la un service/mecanic pe care-l cunosti si stii ca e bun.
wwweb
Multumesc mult Hoinar

Astept alte opinii.

Tu ce masina imi recomanzi noua la banii astia?
Hoinar
QUOTE(wwweb @ Mar 17 2008, 06:07 PM) *
Multumesc mult Hoinar

Astept alte opinii.

Tu ce masina imi recomanzi noua la banii astia?


Masini bune si acceptabil dotate in jurul cifrei de 15k euro sunt Skoda Octavia 2 (1.6 - 102 CP) sau Octavia Tour (aici ai sansa unui motor cu adevarat bun, 1.8 T - 150 Cp), Toyota Corolla (1.4 - 97 CP), Mazda 3 sedan (1.6 - 105 cp), Ford Focus sedan (1.6 - 100 CP).

Nu cred ca trebuie sa iti zic eu, dar banuiesc ca stii ca atunci cand ai ghinion garantia e un plus smile.gif. Cam asta e avantajul masinilor noi..
Laurentiu_007
Cred ca si Ford Focus e bun. Auris il gasesti cu mai putin de 15000 si e mai bunna decat Corolla(este "urmasul" Corollei)
wwweb
Auris e o masina frumoasa. Am gasit una second pe un site de profil http://www2.autovit.ro/html/9/4/7/0/839470.php
Are idee cineva care sunt costurile de intretinere?

In ceea ce priveste skoda din cate am inteles au niste probleme destul de mari octavia II in schimb ce la octavia I nu ai ce zice. La un configurator mi-a iesit cu motorul de 1.6i octavia I cu ce am mai pus pe ea 16.000 euro.
Ford Focus am fost la un test drive, cel care o vindea mi-a spus ca are un consum destul de mare 8,5-10l/100km in oras cu motor de 1.6i unsure.gif

Nu mi-ati raspuns ce parerea aveti despre s40 ? (costuri intretinere, fiabilitate). Am gasit o masina pe un site de profil care imi place destul de mult http://www2.autovit.ro/html/7/4/5/9/847459.php


Astept noi pareri/opinii/critici multumesc.




Imi cer scuze admnistratorului site-ului dar nu stiu daca am voie sa postezi link-uri.
Laurentiu_007
1. Vreau sa-mi cer si eu scuze administratorului. Stie de ce(mea culpa).
2.Eu personal am o parere buna despre S40, insa trebuie sa-ti marturisec de la inceput ca nu am avut niciodata masina asta. Am vorbit cu cativa proprietari. In general tehnica este buna, in special pentru ca fost fabricat impreuna cu Mitsubishi. A rezultat Mitsubishi Carisma(de asemenea o masina buna si cu un raport calitate pret(mult) mai bun decat S40 pentru ca imaginea Mitsu e mai slaba decat Volvo-insa se gaseste foarte rar in Romania). Este la inaltime confortul, tinuta de drum si materialele care rezista destul de bine in timp. Rugina nu pune probleme. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa te uiti totusi daca are vreun punct d rugina.Ti-as recomanda modelel fabricate dupa 2002 cand s-au facut modficari la motoare. Nu in ultimul rand siguranta este ridicata. inca de la inceput S40 a avut in standartd ABS, dublu airbag si asistent la franarea de urgenta.
Printre punctele slabe ar fi instalatia electrica(cam face figuri), cabluri de ambreiaj care se rup cam repede, suspensii cam dure(punct forte:stabilitate la viteze mari, punct slab: confort destul cam slab pe drumuri cu denivelari)...nu-mi mai vin in minte acum. Daca imi mai amintesc ceva te anunt.
In schimb comune pentru toate modelele este prelucrarea solida. Totusi, un S40 nu "pica" asa usor.
In orice caz, oricare ar fi masina pe care vrei sa o cumperi, verifica in primul rand sa aiba carte service cu revizii cat mai la timp!
cristsib
QUOTE(wwweb @ Mar 17 2008, 03:42 PM) *
Siguranta, Fiabilitate, Sportivitate

Acum un an am luat o Toyota Avensis sh si nu regret deloc. Indeplineste "cererile" tale si te incadrezi si in pret. Credit pentru o masina noua inseamna si rata Casco pentru o valoare mai mare asigurata plus ca intr-adevar daca cumperi o masina noua pierzi 10-20% din valoare imediat ce-ai inmatriculat-o.
mike.omega
Nu am vazut ce target de km ai pe an dar cum am observat ca ai trecut la motorizari numai benzina, presupun ca pe asta vrei sa mergi.
Pana in 15000 de euro DDP gasesti multe compacte cu motor de 1.6 benzina cu dotari destul de bune. Fiind masini noi, nu vor pune probleme ca un SH. Una e sa faci revizia de 15k de km si sa te coste 400-500 de roni si alta e sa schimbi o distributie doar ca sa fi tu sigur ca nu pica dry.gif Singura mea problema la masinile astea ar fi consumul, care intr-un oras cum este CT nu scade sub 10-11%, nu stiu cat de mult sau de putin inseamna pentru unii dar pentru mine e destul de mult ninja.gif

Revenind la o lista de masini:
1. Kia Cee'd
2. Focus
3. C4
4. Mazda 3
5. Auris
6. Astra H

Binenteles lista este aleatoare si departajarea se poate face in functie de care-ti place mai mult si care ofera mai mult la aceeasi bani wink.gif
wwweb
Multumesc pentru raspunsuri.
Estimez sa fac 15-20.000 km/an si sa tin aceasta masina 5-6 ani minim. Prefer benzina deoarece orice diesel nu "trage" destul de bine ca o motorina, benzina la noi in romania e mai ieftina si orice diesel de la un anumit numar de km indiferent de marca prinde un tremurat din ce in ce mai puternic.

Pentru cristsib am niste intrebari si il rog daca poate sa-mi raspunda:
- masina ai luat-o noua? (in 15.000 noua nu prea am gasit toyota avensis)
- care sunt costurile de intretinere la masina?
- ce motor ai ? cel de 1.8i se descurca in depasiri bine?
- ce ar trebui sa ma uit la una sh cand o iau sa nu aiba probleme?
- ce neplaceri ai avut cu masina ?


Astept reply si de la cei care stiu ceva de volvo s40 din 2004 (benzina/motorina)
cristsib
1. Dupa cum am spus a fost sh (37000km-14000Euro)
2. Revizia de 45000 m-a costat 330 lei
3. Nu sunt zmeul soselelor, pana acum nu m-a dezamagit. Trebuie sa ai grija la accelerari pentru ca, asa cum spunea cineva pe aria Toyota, este o masina de adunat amenzi.
4. Eu am luat-o dintr-o reprezentanta Toyota, in general (mai ales la numarul asta de km) nu sunt probleme, verifica bine seriile de pe masina si din acte si incearca sa faci cat mai multi km in drive-test. Conteaza si cartea de service a masinii.
5. I-am aerisit frana pe dreapta fata, i-am schimbat becurile, i-am montat alarma dar cel mai grav este ca la fiecare 500km trebuie sa-i bag benzina.
Dany_s
Trebuie sa te decizi daca iti permiti sa intretii o masina SH si sa decizi ce conteaza mai mult pt tine. Cat de importante sunt dotarile, spatiul, comfortul, performantele etc.

Asa in 15mii gasesti masini decente si noi. Asa cum poti gasi masini foarte bune SH.
yddad
Ca sfat - masina noua - :
1. Garantie
2. Stii ca tu esti primul proprietar - nu poti sa ai surprize
3. Si la o masina second pierzi la pret
4. Una e sa simti miros de masina noua si una e sa simti mirosul fostului proprietar (eventual vanturile). Din pacate am Vectra second si........astept sa o dau sa iau ceva nou si cred ca voi proceda ca tine......!

Ca varianta incearca si Chevrolet Lacetti , eu am condus unul (cei drept motorina) pana la Bucuresti si am fost impresionat de felul in care merge (si sta bine pe sosea si la 190 K inca mai era loc la pedala " nu si pe strada").

Spor la cumparaturi !! thumbsup.gif
AlexTM
In 15000 gasesti, ohoo, o Toyota Avensis, cum se mai zicea pe-aci, o Octavia 2 (sau Octavia 1 in stare perfecta cu toate dotarile posibile),
Audi A4, etc etc etc.
Toate pina in 60-80 mii km.
Eu cred ca m-as orienta spre un Avensis diesel cu ceva mai multi km sau o Octavia 2 (asta, daca e pe benzina, o gasesti la mai putini km)

Second hand
adi.mitrea
Dacă ai mai avut mașini până acum, recomand un SH de 1-2 ani vechime și maxim 30.000 km. La 15.000 ai ceva opțiuni.
Dacă preferi mașină nouă, sunt de acord cu lista lui Mike, dar pe locul 3 aș pune Golf 5 (1.6 102 cai), iar pe 4 Astra H.

Kia Ceed e singura care merita cu adevarat banii.
De Fiat Bravo ce spui?
mike.omega
Ma repet, lista data de mine este o simpla insiruire, nu un top biggrin.gif
Laurentiu_007
Eu ma gastesc si la un Mitsubishi Lancer. Mi se pare o masina foarte buna care arata misto.
OvidiuH
Lancerul e frumos, însă doar din afară.
wwweb
Salut,

adi.mitrea fiatbravo - e o masina foarte frumoasa, dar din cate stiu fiat nu este o marca recunoscuta pentru fiabilitate. O sa merg la un dealer sa fac un drive test.

Lancer-ul este dupa cum a spus si OvidiuH o masina foarte frumoasa afara dar inauntru e un pic prea "sportiva", lipsesc multe elemente care plac ochiului.

In ceea ce priveste S40 Volvo sunt un pic dezamagit deoarece sunt prea putine service-uri in RO unsure.gif

M-am uitat pe site-urile de profil SH si am mai descoperit un noua marca care vreau sa o adaug si arata foarte bine:

- Opel Vectra (cu kit GTS exterior) - motor diesel 1.9D - 120HP, 1.9 150HP.

Care este diferenta intre ele in afara de HP?
Sunt fiabile?
De la 100.000 km in sus se renteaza sa cumperi un SH?
Care sunt costurile de intretinere la o astfel de masina?

Astept pareri. Multumesc
mike.omega
Din ce stiu eu 1.9CDTi de 120CP are 8 valve, iar cel de 150CP are 16 valve smile.gif
Trebuie sa te interesezi la ce interval se schimba distributia, ani sau km! La un diesel schimbarea kitului de distributie nu e tocmai o operatiune ieftina biggrin.gif

Si ideal ar fi ca un SH sa nu depaseasca 50k de km din cauza de revizii din ce in ce mai complicate si mai scumpe si un numar mai mare de necunoscute. Te poti trezi ca mai faci 2000 de km si incep sa bata amortizoare sau stiu eu ce, si nu e prea usor sa te apuci sa bagi bani intr-un SH cand daca iti cumperi o masina noua, dormi linistit 3-4 ani yes.gif

Eu am un SH(Nubira) cu destul de putini km la bord(45300 acum, 40700 cand am luat-o eu) si urmeaza sa ii fac o revizie(cand ajung la 50k de km) care sunt sanse sa ma coste spre 1000Ron, asta in mai putin de 1 an de cand am masina.
Eu am de schimbat asa: ulei, filtre, bujii, fise, kit distributie. De verificat: geometrie roti, frane, AC, suspensii.

In concluzie eu nu as cumpara o masina care are deja 100k de km la bord, pentru ca prea putine sunt intretinute "ca noi" ermm.gif
Cristiano
Vreau sa iau si eu o masina SH din anul 2000(minim) , sa aibe confort si performante off-road destul de bune smile.gif la un pret de maxim 10.000E...vreau si eu recomandari biggrin.gif...multumesc !!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.