Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Subaru Justy 1.0 base vs. Mitsu Colt CZ3 1.1
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
R o b e r t
recent, cand eram in trafic, am zarit langa mine o bijuterie de masina. M-am tot uitat sa vad ce marca e... si am vazut! Subaru?! am zis, ce naiba?! dar apoi m-am uitat si mai bine si de atunci am ramas indragostit de masina aia!
Problema mare e ca i-am aratat mamei mele modelul si i-a picat fata! Dar tot mitsu colt cz3 vrea. eu sincer, n-as mai vrea colt in familie pentru ca e oribil de zgomotoasa! in oras are consum mare, la drum lung surzesti de la zgomot, plasticul ala, la nivelul picioarelor se murdareste extrem de usor si se zgarie ireversibil daca scapi cumva pantoful pe el. singurele chestii care imi plac la el sunt:
directia foarte precisa, stabilitatea in curbe, zgomotul motorului la liniute, sistemul audio si spatiul mare pe bancheta din spate. ar mai fi cateva dar sunt prea mici ca sa le mai spun.
Pe de alta parte, la Justy imi place la nebunie exteriorul. N-am stat in el, inca nu am fost la dealerul Subaru. Ce imi place insa la el, din datele tehnice este consumul (ca tot ne indreptam spre acea zi in care benzina se va gasi din ce in ce mai putin), dimensiunile care il recomanda ca o masina perfecta pentru oras, dar si motorul micut care automat inseamna mai putine taxe si poluare.

Justy are motor de 1.0 - 69 de caluti
Colt-ul are 1.1 - 75 de caluti.

Hmm, pana la urma cred ca e o comparatie Justy vs. orice altceva asemenator, din moment de Colt-ul nu ma incanta deloc
M A R I A N
Nu-i rau topicul.

Suby Justy 1.0, ca si Daihatsu Sirion 1.0, Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo si Toyota Yaris 1.0 au toate acelasi motor superfiabil de 998 cmc in 3 cilindri realizat de Toyota si care a castigat titlul de motorul anului prin 2006 sau 2007 (pentru faptul ca e foarte usor, fiind realizat din aluminiu si are o putere incredibila pentru cilindreea lui - 69 CP).

Eu am avut Yaris 1.0 pana acum cateva zile si pot spune ca intotdeauna mi-a placut mult mai mult decat Yarisul 1.3 al maica-mii (care e in 4 cilindri) pentru ca este mult mai elastic si urca mai usor in ture.

Viteza maxima declarata de producator e 155 km/h dar .... http://www.youtube.com/watch?v=Sb16K4B7Bn0...feature=related sau
http://www.youtube.com/watch?v=4en3Z-t1xN0...feature=related devil.gif

Cat despre Subaru Justy, vad ca nu apare pe site-ul subarumotors.ro dar l-am tras in poze la Siab.

Misto masinuta...pacat ca n-are AWD...



AlexTM
Cum n-are? Exista Subaru fara tractiune integrala?
M A R I A N
Justy e doar FWD, dintre cele enumerate de mine doar Daihatsu Sirion are AWD insa pe motorul 1.5 (sau 1.3, nu mai stiu).
Vlad108086
Exista si Justy cu tractiune integrala , dar nu pentru Romania. Din cate imi aduc aminte se chama JustyG3X si seamana teribil e mult cu Suzuki Ignis
klm
1190 cmc
50 kW
1350 kg.
Hoinar
QUOTE(klm @ Mar 13 2008, 03:44 PM) *
1190 cmc
50 kW
1350 kg.


Aia e greutatea maxima autorizata smile.gif.
Conform globalautoindex.com ( http://www.globalautoindex.com/bodies.plt?...usty%20(Mk.IV.) ) aia cu motorul de 1.0 are 890 Kg, aia cu motorul de 1.3 are 940 de Kg.
yir
Subaru Justy e acelasi lucru cu Daihatsu Sirion. Pe Daihatsu Sirion sunt 3 motoare, de 1L, 1.3L si 1.5L care nu stiu dc se comercializeaza inca in Romania. Pe Subaru Justy va fi doar motorul de 1L.
La inceputul lunii octombrie 2007 pretul de pornire la Daihatsu Sirion pentrul motorul de 1L era de 12300E DDP si urca pana la 16200E pentru varianta cu motor de 1.3L tractiune 4x4 si kit exterior sport. Din ce am citit pe net la sfarsitul lunii octombrie a avut loc o scadere globala a pretului la Daihatsu Sirion odata cu efectuarea unui facelift, dar nu am aflat noile preturi.
Motorul de 1.5 are o curba de cuplu exceptionala pentru un motor fara turbo.
Daca vrei o masinuta mica si de oras mai bine astepti sa apara Suzuki Splash, acum depinde si ce vrei de la masinuta..
M A R I A N
Daihatsu Sirion (inclusiv cu tractiune integrala), alaturi de Terios, e comercializat in Romania de Gold&Platin.

Uitati-l si pe Terios, doar ca informatie, tot la Siab 2007.

Masina foarte interesanta, ceva gen Toyota Rav4 pentru oras. Adevarata isterie la greci si foarte apreciata in vest.
R o b e r t
Terios asta arata promitator, am vazut ceva specificatii pe un site.
Dar nu am gasit niciun site in limba romana cu preturi, detalii tehnice, dealeri, etc!
yir
Intra pe site la Gold&Platin la sectiunea Daihatsu si trimite-le un mail. Preturile care le-am spus la Sirion sunt cele practicate de ei in luna noiembrie, de asemenea Daihatsu Terios are un pret de pornire de aproximativ 18000E ceea ce mi se pare destul de mult, la aceiasi bani poti achizitiona un Suzuki SX4 mai bine dotat.
Pentru date tehnice si teste la mai multe marci poti intra pe www.ar-c.de
M A R I A N
Terios se comporta bine si in off-road, SX-4 e doar o masina inaltata cu tractiune 4X4.
Eu zic ca nu suporta comparatie.

Intr-adevar, nu exista un site in romana cu preturi pentru Daihatsu dar poti trece prin soseaua Fundeni la Gold&Platin si afli acolo.
Daihatsu este oricum un brand Toyota (ca si Lexus) multe componente fiind comune.
yir
Stiu ca nu se compara Terios cu SX4 dar nu cred ca se va face offroad adevarat cu masina si oricum un SX4 cu motorul diesel cuplat la 4x4 lock cred ca se descurca cam la fel cu Teriosul care are numai motoare pe benzina care au cuplul la turatie mare.
Ca masini din clasa mini mai poti arunca o privire la Daihatsu Cuore si la Suzuki Splash care are deja niste preturi pe site-ul Suzuki din Austria.
Acum depinde si vrei de la masina, cat va fi folosita in oras si cat in afara.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.