Help - Search - Members - Calendar
Full Version: VW Golf TDI Hybrid
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini Hibride
Pages: 1, 2
f1anatic
http://www.autoblog.com/2008/03/01/geneva-...brid-leaks-out/

Tehnologia (turbo)-diesel-electric-(hibrid) este folosita de zeci de ani pe locomotive si submarine. E timpul.

69 mpg ...3.5 L%
ozz86651
Suna bine pina te uiti la putere smile.gif. Daca s-ar aduna amindoua motoarele la maxim de putere cind ai nevoie poate ar fi ok, dar tot sint numai 100CP pe o masina grea plina de baterii.
Cu alte cuvinte in materie de performante cred ca e tot acolo cu masini diesel pur care consuma 1-2l% in plus da fara probleme de schimbat baterii dupa citiva ani samd.
Laurentiu_007
E un inceput promitator as spune. Oricum de apreciat gestul.
ValiR

E deja o moda sa ai o versiune hybrid in oferta, majoritatea constructorilor lucreaza sau asa ceva.
Pana si Porsche o sa aiba o versiune Cayenne hybrid.
Insa pana va si convinge sistemul respectiv cred ca va mai dura ceva.
Ca orice tehnologie noua e mai scumpa si nu stiu daca inca justificata(ex. Prius, care e destul de scumpa
si inca nu e foarte cumparata)
James Kilowatt
Nu-i vorba numai de moda, cel putin in nemti a bagat Angela spaima cand a spus ca vrea sa limiteze emisiile de CO2 si sa taxeze in nestire tot ce depaseste pragul acceptat... imediat industria auto germana a inceput sa caraie, si cateva luni mai tarziu au inceput toti sa declare ca vor scoate modele hibride...
Pana la urma initiativa nu-i rea, desi nu-i nici completa. Eu astept sa descopere primul politician ca poluarea nu inseamna numai CO2, mai sunt si alte chestii care pot fi descurajate smile.gif
f1anatic
QUOTE(James Kilowatt @ Mar 3 2008, 01:29 PM) *
Nu-i vorba numai de moda, cel putin in nemti a bagat Angela spaima cand a spus ca vrea sa limiteze emisiile de CO2 si sa taxeze in nestire tot ce depaseste pragul acceptat... imediat industria auto germana a inceput sa caraie, si cateva luni mai tarziu au inceput toti sa declare ca vor scoate modele hibride...
Pana la urma initiativa nu-i rea, desi nu-i nici completa. Eu astept sa descopere primul politician ca poluarea nu inseamna numai CO2, mai sunt si alte chestii care pot fi descurajate smile.gifAr trebui sa vezi THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE

Eu as lucra si la consum in paralel cu emisiile; dar in timp ce ele sint legate una de alta, as incuraja o gindire independenta care sa puna accentul pe redusul consumului.

ozz86651
De fapt nu-s asa legate: motoarele reglate cu amestec slab/lean au arderi la temperaturi mari si fac NOx.Noxe.
James Kilowatt
Si particule.. chiar si benzinarele cu injectie directa si amestec lean. Viitoarele norme euro au derogare la particule pentru benzinarele cu injectie directa si amestec lean.
FAR EASTERN
One of the less pie-in-the-sky concepts of this year?s Geneva International Motor Show (although the Rinspeed sQuba car was rather cool) is this VW Golf TDI Hybrid.

This version of the Golf (a model known as the Rabbit over here) uses an electric motor system similar to that of the Toyota Prius but mates that to a clean and frugal 1.2-liter, three-cylinder diesel-powered engine. Bottom line, in a European fuel economy test cycle, the Prius achieves 54 miles per gallon. This VW could get 69, an improvement of about 28%.

VW says a hybrid diesel car might make it into production in the near future ? for the European market. Its U.S. debut looks a little farther off, however. That?s because federal emissions laws are tougher, so more effort has to go into making diesel engines cleaner. This is reflected in sticker prices. According to VW, its 2009 diesel Jetta will sell for $2,000 more than a gasoline-powered equivalent model.

Another factor that might make the American buyer wary is resale value. A conventional diesel-powered car keeps its value pretty well (because its engine generally has greater longevity), whereas a hybrid tends to depreciate somewhat faster than a mainstream model. A marriage of the two will have an outcome no one can predict.

As drivers become more familiar with new technologies and learn to embrace them, these obstacles should sort themselves out. If diesel?s popularity continues to rise, more oil-burning cars will be made, production costs will decline and companies can price their products at more tempting levels.
Source: latimesblogs.latimes.com

asa poate se implineste visul unora de a avea diesel hybrid.
daca mai apucam. confused.gif
HalbaSus
golf.. 1.2... diesel... hibrid... probabil va consuma putin, si probabil va fi ecologic... dar e la fel de probabil ca o bicicleta va fi mult mai rapida... probabil viteza acestui golf va fi comparabila cu cea a mersului pe jos...
La capitolul asta trebuie sa recunosc ca toyota a inteles mai bine caracteristicile unei masini ecologice... o masina ecologica nu e una care pur si simplu consuma putin/nu polueaza... este una care functioneaza ca o masina, singurele diferente fiind la capitolul consum si poluare... cu prius aproape ca au reusit acest lucru, lexus a picat in extrema cealalta cu 400h-ul (adica functioneaza ca o masina foarte buna, dar consuma mai mult decat o masina normala)... in schimb un golf cu motor 1.2 diesel NU va functiona ca o masina. Va functiona ca o tricicleta motorizata care nu doar ca nu va fi cu mult mai rapida decat tricicleta dar va si polua mai mult.
leroux
QUOTE(HalbaSus @ Mar 22 2008, 08:49 AM) *
... lexus a picat in extrema cealalta cu 400h-ul (adica functioneaza ca o masina foarte buna, dar consuma mai mult decat o masina normala)...


Ma tem ca lucrurile nu stau in realitate exact asa cum spui tu halba... consuma cu mult, mult mai putin decat orice masina din acelasi segment: 18,2 % l/100 km la liniute... 15,5 la drum lung cu depasiri in forta (masurati pe un parcurs Bucuresti - Koln) si aprox. 12 in Bucuresti. Spune-mi te rog un alt suv de 2 tone cu peste 250 cai care face treaba asta...?!

Intr-adevar, cred ca este totusi ceva mai mult decat Golf 2.0 TDI, dar in comparatie cu Golf GTI am rezerve...
James Kilowatt
Din ce scrii acolo, consumul in Bucuresti e foarte bun. Insa cel la drum lung scartaie. Cum spuneam, hibridele nu prea mai au nici un avantaj la drum lung si viteze mari, avantajul lor e in uras.
leroux
In carte stiti ca astia de la Lexus se lauda cu 9 in oras si 8 afara. Eu am dat consumuri reale in conditiile in care:
1. nu am utilizat cruise control
2. de la granita cu Ungaria si pana la Bucuresti media a sarit cu aprox. 20 % - de la 13 la 15.5 (stiti cu totii cum e cu TIR-urile in Romania)
3. pe autobahn am mers foarte rar sub limita setata de dealerul US (115 mph)

Cu siguranta daca este utilizat mai "potolit" 400h scoate valori inferioare la consum decat ce-am constatat eu.
HalbaSus
Leroux, e adevarat ca RX400h consuma mult mai putin decat SUV-urile cu motorizari similare (in oras, pentru ca la drum lung si Touareg-ul 3.6 280 cp consuma 11-15% pe drumuri nationale/europene si 15-17% pe autostrada la viteze cuprinse intre 150 si 180) dar daca vrei o masina ecologica NU ITI IEI SUV DE 2 TONE. Sunt o groaza de masini care consuma si polueaza mai putin si au performante similare cu RX400h fara a avea motorizari hibride. E ca si cum ai spune ca tii cura de slabire cu ceafa de porc la gratar cu cartofi copti la cuptor... pentru ca aceasta mancare e mult mai sanatoasa decat snitzelul de porc de porc cu cartofi prajiti... In principiu e adevarat... dar comparativ cu o salata de ton sau un gratar de vita cu salata de rosii ambele sunt hypercalorice.
leroux
Nu sunt convins ca doresc intram in vesnicele polemici... Dar la momentul cumpararii nu am gasit altceva mai bun care sa aiba urmatoarele caracteristici (cu prioritizarea aratata de mai jos):
1. suficient de mare (sa incapem si noi si copiii si tricicletele lor, colaci, catel, olite si bagaje)
2. fiabila (am condus RAV mult timp si sper RX sa fie cel putin similar d.p. asta d.v.)
3. consum relativ redus (prin natura serviciului merg, in medie, peste 70 mii pe an)
4. suficient de puternic (sa pot sa remorchez o barcuta sau altceva fara sa-mi fie frica ca va trebui sa merg cu 60 la ora)
5. pret anual de utilizare
6. pret de achizitie sh (nu mai veche de 2 ani si nu mai mult de 50k km)
7. o imagine buna fara posibilitatea de a se face asocieri rau-voitoare (chiar daca personal nu am idei preconcepute de felul asta, din pacate, multi clienti de-ai mei au)

De felul meu nu prea dau multi bani pe treaba asta cu poluarea (pe vremea lui Adam Smith, cand se intampla "revolutia" industriala, mediul a inceput sa fie de zeci de mii de ori mai poluat decat in secolul 18 si cu mult mai poluat decat astazi. Totusi nu ne-a crescut al saselea deget la mana si nici orizontul mediu de viata nu a scazut).

Concret, (probabil multi ma vor blama) nu mi-am luat RX400h ca sa protejez mediul ci din motivele expuse mai sus.
T u d o r
One of the pair: the C4 diesel hybrid. As promised, PSA Peugeot CitroŽn unveiled two prototypes featuring diesel-electric parallel hybrid powertrains, the Peugeot 307 and the CitroŽn C4 Hybride HDi.

The hybrids deliver average combined city and highway fuel consumption of 3.4 liters per 100 kilometers (69 mpg US), with 90 grams of CO2 emitted per kilometer—a tank-to-wheel record for compact cars, the most popular segment in Europe. This is about 25% better than a similar vehicle equipped with a gasoline hybrid system, or as much as a liter per 100 kilometers in combined city and highway driving.

Hybrid technology using a petrol engine is not very competitive financially, and does not offer significantly better fuel economy or CO2 emission performance than a conventional HDi diesel engine. However, PSA Peugeot CitroŽn believes that combining a hybrid powertrain with an HDi engine would constitute a step change in terms of improved fuel economy and lower CO2 emissions in Europe, where diesel engines are already widely used.

—PSA Peugeot CitroŽn statement
PSA Peugeot CitroŽn’s Hybrid HDi technology includes:

  • 1.6-liter HDi engine and diesel particulate filter system (DPFS)
  • New-generation Stop & Start system (earlier post)
  • Electric motor and inverter
  • High-voltage battery pack
  • Dedicated control electronics
  • All-electric mode for speeds under 50 kilometers an hour (31 mph)
  • Driver selection of Extended ZEV (Zero Emission Vehicle, i.e., all-electric) mode
  • Electronically-managed gearbox
PSA Peugeot CitroŽn Parallel Hybrid Architecture. Click to enlarge. The engine. The prototype marks the first combination of the 1.6-liter, 66 kW HDi engine with the latest generation Stop & Start system. The company added a dedicated control system to the engine, using operating instructions coordinated directly by the powertrain management unit (PTMU), most notably for engine starts and stops, while also guaranteeing delivery of the torque required by the driver.

The engine, with the diesel particulate filter system (DPFS), meets Euro-4 standards.

Stop & Start system. The Stop & Start system used in the Hybride HDi powertrain is based on the technology integrated in both the CitroŽn C2 and C3. The new system has 40% more power than the first generation to support the easier starting of the 1.6-liter diesel.

In the hybrid powertrain, the Stop & Start system restarts the ICE. While the Stop & Start function is only used on the C3 when the vehicle is stationary, the engine stop function can occur at any given moment on the Hybride HDi, as soon as the vehicle’s speed falls below 60 kilometers an hour (37 mph).

Electric motor and inverter, The synchronous permanent magnet electric motor develops 16 kW of continuous power, with 80 Nm of torque. It offers peak power of 23 kW and 130 Nm to meet occasional demand from the driver.

PSA Peugeot CitroŽn opted for the volume and performance of the motor to ensure that the all-electric mode would be used for speeds up to 50 kilometers per hour—a speed typical of city driving.

Connected to the inverter, the motor operates in a voltage range from 210 to 380 volts. In the restricted space available, this electric motor/inverter does not enable use of the conventional engine cooling circuit, whose typical temperature is too high. Water cooling is therefore provided by a special radiator and a low-temperature cooling circuit at 60įC.

For main road and highway driving, the electric motor can provide a 35% power boost for extra acceleration.

Battery system. The battery pack consists of 240 NiMH (Nickel-Metal Hydride) cells that deliver 23 kW of power at a nominal voltage of 288 volts. The cells are cooled by special air intakes that recover air from the passenger compartment, taking advantage of its temperature control.

There is also a conventional 12V storage battery, which continues to handle its usual functions.

The high-voltage battery pack fits in the rear part of the Group’s platform 2 vehicles (base for the Peugeot 307 and CitroŽn C4) in place of the spare tire, following a slight modification to the cut-out in this compartment. Adding the batteries does not reduce trunk capacity for any of the vehicles.

All-electric mode: Zero Emission Vehicle (ZEV). The driver can use a special switch to access an extended all-electric mode that expands the operating range for the vehicle in this mode. In this case, the ICE is only activated for more prolonged acceleration.

The extended all-electric mode is de-activated either automatically, when the high-voltage battery pack no longer has a sufficient charge, or manually, by using the dedicated switch.

Economics and Future. PSA Peugeot CitroŽn says that while it could market its Hybride HDi vehicles as early as 2010, the introduction is dependent upon its ability to make the technology available at an affordable price.Today, the price gap between a Hybride HDi model and a comparable diesel HDi model is still too wide and would have to be halved to make diesel hybrid vehicles accessible to most consumers.

The Group is planning a two-pronged approach to reach that goal:

  • Extensive R&D on the four areas that generate most of the extra cost: high-voltage batteries, electric motor/generator, inverter and the regenerative braking system.
  • Unite the expertise of equipment manufacturers and research laboratories to focus on this project.
PSA Peugeot CitroŽn has asked the French Agency for Industrial Innovation to support the project.

Comparing Fuel Consumption and CO2 Vehicle Conventional C4/307 Hybride HDi % Difference Engine 1.6-liter, 80kW 1.6-liter, 66kW -17.5% Acceleration 0–100km/h 12.4 sec 12.4 sec – Acceleration 30–60 km/h 5.8 sec 3.5 sec -40% Fuel consumption combined cycle 4.7 l/100km 3.4 l/100km -28% CO2 emissions combined cycle 125 g/km 90 g/km -28% Fuel consumption city cycle 5.4 l/100km 3.0 l/100km -44% CO2 emissions city cycle 145 g/km 80 g/km -45%
FAR EASTERN
Extraordinar!
Se poate spune ca e Europa vs. Japonia.
Foarte frumos din partea PSA si VW. Chestia e ca in timp ce unii viseaza abia, Prius are deja 10 ani. band.gif
T u d o r
Nu asta era scopul postului meu, nu incercam sa minimalizez avantajul si valoarea marcilor japoneze care produc deja de destul timp hibride. Ce am dorit sa spun e ca si europenii au vazut avantajele acestui tip de masina si s-au apucat si ei serios de munca. Ceea ce e bine, concurenta naste calitate.

Oricum, PSA va scoate pe piata modelul abia prin 2010, asa ca deocamdata niponii sunt singuri pe piata. Nu ca Europa s-ar fi dat peste cap sa cumpere Prius sau Civic Hybrid, din cauza pretului destul de prohibitiv comparat cu al altei compacte, fie ea de unde o fi. Asta e motivul pentru care PSA amana lansarea modelelor HDI Hybride, nu au reusit inca sa aduca pretul la un nivel acceptabil. Pana una alta, piata hibridelor ramane America. smile.gif
James Kilowatt
Constructorilor europeni le-a cam intrat morcovu' (exact acolo unde ii doare de mediu). Acum cateva luni au inceput sa latre politicienii despre limitarea emisiilor de CO2 si despre suprataxarea a tot ce depaseste 120g/km (initial)... in prima faza au incercat lobbyul contra initiativei (mai ales de catre germani) iar in faza a doua toata lumea scoate hibride, de la PSA la Porsche. Buni si politicienii astia la cate ceva, uneori.... da' rar biggrin.gif


Eu din primul modele de Prius, cel 2000-2004 nu am vazut nici un exemplar. Sigur s-a comercializat si p-aici? Modelul 2004 a inceput sa fie destul de raspandit, insa cel dinainte nu l-am vazut niciodata pe strada.
FAR EASTERN
Hey, T u d o r, nu am vrut cu nici un chip sa minimalizez eforturile europenilor, Doamne fereste. Oricum, am vrut ca tonul sa fie admirativ.
Inteleg ca eforturile de a scoate in productia de serie sunt imense. Totusi, daca incercarile alor nostri af fi inceput(sau ar fi vrut sa le inceapa) mai devreme, toata lumea ar fi avut doar de castigat. Inclusiv Planeta Mama.
Chiar azi a fost un documentar pe NGC despre ce s-ar putea intampla daca temperaturile ar creste cu doar trei grade. Brrrrrrrrrrrrr..........

Si ca sa amintesc de ce spunea James la un moment dat, disparitia pinguinilor si a balenelor ar fi cele mai mici probleme........
James Kilowatt
@Far_eastern

Ce s-ar intampla daca creste temperatura sunt din pacate speculatii. Modelele baietilor sunt la corcoduse, si ce-i si mai pacatos, este ca cercetarea e cam dirijata astfel incat s-ar putea sa fim ignoranti inca mult timp. Cu cat o teorie e mai apocaliptica, cu atat prinzi mai multe granturi de cercetare ca sa o verifici.... oricum, ca sa prinzi un grant in domeniile astea cam trebuie sa ai concluzia dinainte. Daca vrei sa te duci sa scoti morcovi de gheata din antarctica nu trebuie sa formulezi "investigarea evolutiei temperaturii medii in antarctica" ci "cercetarea impactului negativ al activitatii umane asupra climatului global". Ecologia a devenit din pacate mai mult o religie bazata pe doctrine si media decat o stiinta bazata pe dovezi si minte deschisa.
Laurentiu_007
Faptul ca pana acum aproximativ 10 ani nimeni nu era interesat de producere unui hibrid in serie tine de reticenta pietei pentru astfel de masini, reticenta oarecum normala daca ne gandim de dezavantajele pe care le putea avea un hibrid(de ex. greutate foarte mare ceea ce face ca tinuta de drum sa nu fie una tocmai buna, autonomia destul de mica sau spatiu limitat din cauza acumulatorilor ect.) In acelasi timp acestea sunt niste masini cu o tehnica foarte complexa, iar ca sa dezvolti o retea de service specializata iti trebuie ffffff multi bani. Cred ca Toyota cand a lansat Prius nu s-a gandit neaparat la vanzari record, ci a vrut sa demonstreze ca se poate construi o astfel de masina in serie. Asta nu inseamna ca alti producatori(europeni mai ales) nu puteau constri ceva asemanator, insa nu asta vroia piata in acel moment, asa cum am mai zis.
Cred ca dorinta producatorilor de a produce aceste masini se leaga neaparat de ceea ce zic sefii statelor, pentru ca nu sefii statelor le aduc bani smile.gif
FAR EASTERN
@James,
ecologia nici nu este dorit sa fie o stiinta exacta. Este ceva cu caracter profilactic si preventiv. Si este tratata la fel cum noi, ca si indivizi, tratam o posibila afectiune, adica cu foarte multa indiferenta. Pana ne loveste. Si de obicei e cam tarziu.
Posibilele scenarii au la baza efectele incalzirii globale de pe vremea dinozaurilor, care zic eu ca nu prea sunt speculatii. Oricum, schimbarile astea de clima au un caracter ciclic. Ce putem noi face e sa punem umarul si sa mai intarziem implacabilul si eventual sa facem ca efectele sa fie cat mai putin devastatoare.
E adevarat ca politicienii profita de asta, dar mai iese si cate cava bun din cand in cand.

@Laurentiu,
te invit la o plimbare cu Priusul, sa te convingi de contrariul celor afirmate de tine vis-a-vis de spatiu/tinuta de drum.
Daca japonezii s-au apucat sa fabrice hibride in serie de acu zece ani, au facut-o nu pentru ca asta cerea piata. Au facut-o pentru ca respectul pentru mediul in care traim face parte din filozofia lor. A, ca s-a intamplat sa aiba si succes si sa le aduca o gramada de bani, e chiar foarte bine.
Pe atunci criza modiala de petrol era mai mult o chestie politica, acum e evidenta.

Filozofia KAIZEN ar trebui aplicata si la noi. Nu trebuie sa evoluam doar pentru ca asa se cere, acum e momentul, ca sa culegem eventualele roade. Trebuie sa evoluam pentru a si putea oferi. Dar ma abat de la topic.............

Partea proasta e ca reprezentantii japonezilor in Europa sunt ... europeni, asa cum reprezentantii lor in Romania sunt romani, si de aici........preturi mari ale hibridelor in Europa, dobanzi mari ale bancilor in Romania, etc.
Gata, ca bat campii... confused.gif
FAR EASTERN
Imi adusei aminte.
Daca pretul ridicat al hibridelor europene le-ar face prohibitive, cum de nemtii au facut Cayenne hibrid, care si asa e scump de ..........
T u d o r
Cred ca stiu eu. Porsche produce extrem de scump, din cate stiu eu au cea mai mare rata de profit dintre producatorii auto. Probabil vor cobori profitul la o cota mai rezonabila, astfel incat sa integreze Cayenne hibrid in marjele de preturi la care sa devina cumparabil. Si oricum, mai cred ca un hibrid Porsche are menirea de a sluji drept vitrina tehnologica, nu va avea vanzari record. Pur si simplu vor dovedi ca pot si atat.
De altfel, si RX 400h e scump si totusi se cumpara. Peste ocean, desigur. biggrin.gif

Adaug. Far Eastern, in comparatie cu ce masini Prius-ul are calitatile pe care le spui? Nu intelege gresit, nu fac un flame, pur si simplu intreb daca e mai stabil decat un G5 sau Focus sau mai spatios. Asta in conditiile in care la pretul Prius-ului poti lua un GTI sau un ST. biggrin.gif
Comparatia Prius (sau Civic Hybrid) cu alte compacte nu poate avea ca obiect calitatile masinii raportate la pret. hibridele au menirea de a salva planeta, nu de a merge mai reepede sau mai sportiv decat concurenta. biggrin.gif
FAR EASTERN
Pai da, T u d o r, ca asa se cumpara si Ferarri.
Si atunci de ce scuza sa fie pretul ridicat? Mai bine zici ca iti e bine asa, ca ai venituri suficiente si profit cat incape, numai daca vinzi aceeasi masina pe care o faceliftezi. Nu zic ca Toyota nu are si profitul ca tinta. Sau Honda. Dar ei parca se implica mai mult in cercetare.

Despre comparatie, am scris aici http://www.masini.ro/forum/content-page/18...CUTIVE/page/40/.
Si mai e una aici http://uk.youtube.com/watch?v=Vtg2gGdmmzI

Oricum, spre si dinspre Danes, am luat o gramada de serpentine fara probleme. E adevarat, fara drifturi.
Ca spatiu, se compara cu Mondeo, Scenic, Accord. Pare ca e mica da interiorul e surprinzator.
N-ai reusit inca sa faci un test prin Bucuresti?
T u d o r
Fii atent ce am gasit la cautare dupa Prius pe Youtube: http://uk.youtube.com/watch?v=oOvp69lnZbA&NR=1 Am ras de n-am mai putut. Idiotul asta de Clarkson are un simt al umorului extraordinar.

In privinta filmului pus de tine, din ce pricep eu engleza aia ziceau ca e varza masina la cornering. Intr-adevar, a iesit mai bine decat Proton si Smart, dar mai bine ca alea iese si un carucior de supermarket. biggrin.gif

Si nu, n-am fost in Bucuresti sa ma dau cu Prius, poate ne vedem noi undeva, la vreo intalnire si ma plimbi tu. Chiar sunt curios. smile.gif

Cu Cayenne nu e chiar la fel ca si cu Ferrari, Porsche totusi vinde masini la nivel de productie de serie medie. Iti dai seama ce profit au avut, de si-au permis sa cumpere actiuni la VW. Am impresia ca detin chiar un pachet majoritar, dar nu mai tin bine minte, s-ar putea sa ma insel. Spre comparatie, Ferrari se bazeaza pe banii lui Fiat, altfel o cumpara vreun malaiezian pana acum. biggrin.gif

LE: M-am mai uitat o data la film, aia ziceau ca e din cauza cauciucurilor eco-friendly. biggrin.gif
FAR EASTERN
Am vazut si eu mai demult prezentarea lui Jeremy si, desi inainte de a cumpara Prius-ul, l-am cumparat. Na, asa! pinch.gif
Ei cam fac bascalie de toate masinile.

N-am vrut sa fac comparatia cu Ferarri la modul asta. Am vrut sa zic ca, orine are bani de dat, cumpara orice, si nu neaparat ca este "cutting edge" sau la moda. Chiar si masini unicat.
Cu RX400, Toyota a vrut sa arate ca poate sa "se riste" si pe segmentul asta, mai dedicat. Fara sa se teama ca pretul e mare si nu vor avea cumparatori.
Iar Porsche nu s-a lasat mai prejos.

Da, cauciucurile cica ar fi de vina.

offtopic.gif Apropos, ai vazut reclama la Prius de pe Discovery? (poate o mai dau si in alta parte, nu stiu). E bestiala.
FAR EASTERN
Iar despre plimbare, nici o problema. Chiar poti s-o conduci. drive.gif
Poti cere o parere de la razzmatazz, care s-a plimbat o tura la Danes. drive.gif
adi.mitrea
Salut,

™i Ón primul r‚nd salut Far Eastern. Cred c„ e prima dat„ c‚nd citesc ceva scris de tine pe forum, asta pentru c„ am intrat ļi postat mai rar Ón ultimul timp.

Felicit„ri pentru maļin„!

Tehnologiile de tip BlueMotion (VW), EcoMotive (Seat), EfficientDynamics (BMW) sunt doar mici set„ri ale maļinii, care nu sunt nici greu de f„cut, ļi nici scumpe, mai ales produse Ón serie. Dup„ mine europenii sunt mult Ón urm„ la dezvoltarea de maļini ecologice, iar Prius demonstreaz„ asta din plin.

Clipul cu Clarkson ļi Prius e hidos... nu ļtiu ce maļin„ au ma Ómpuļcat p‚n„ acum...
FAR EASTERN
Salut Adi si multumesc. arigato.gif
Eu sunt relativ nou aici si am postat mai mult in aria Toyota. Dar m-am mai extins........ sorcerer.gif
AMP
Eastern,lasa-i sa zica...is rautaciosi.... mellow.gif
Sa stiti ca eu m-am urcat in Priusul lui Eastern,imi pare rau ca nu m-am plimbat cu el.E o masinuta tare faina,bordul m-a impresionat cel mai mult,precum si spatiul dintre scaunele fata,cum este amenajat,iar in spate este spatiu suficient ca sa stai relax,chiar si pentru mine....la 1.74 inaltime si vreo 100 kile....
Iar ne-a caisa ala de pe youtube,zau de nu-si cam bate joc de marci,asa....la modul general.Uneori,cand ii urmaresc emisiunile,zau de nu am senzatia ca opinia exprimata in vreo emisiune e atat de personala....Oricum e de admirat bugetul pe care-l detin,isi permit sa faca destule cu marci nou-noute...nu mai departe de "impuscatul" Priusului din clip.
FAR EASTERN
Saru' mana! thanks.gif drive.gif arigato.gif
f1anatic
QUOTE("AMP")
E o masinuta tare faina,bordul m-a impresionat cel mai mult...


Ce poate sa iti placa la panoul de bord central ? Mi se pare nefiresc si periculos sa te uiti in dreapta (indiferent ca e GPS sau panoul central de bord). Toate masinile astea ce se vor "avangardiste" citeodata dau dovada de multa...lipsa de judecata. pe de alta parte, pt Toyota a functionat: singurul motiv pt care Prius e pe toate drumurile (comparat cu Civic hibrid) este ca arata neconventional si in mintea unora s-a asociat "neconventionalul" cu ecologia.
ozz86651
E un status symbol domle. Vezi bah ca MIE imi pasa! Civicul hibrid nu face destula galagie, nu vede lumea cine e el.
FAR EASTERN
@f1anatic,
afisajul central este pentru info, nu este cel pricipal. Principalul as putea spune ca este asezat mai bine decat la masinile obisnuite, pe care trebe sa-l citesti prin volan. Da hai ca pun o poza si aici, ca sa te convingi. Desi cred ca l-ai mai vazut pana acu.
GPSul nu este accesibil in timpul mersului decat prin comenzile de pe volan. Care sunt cam pentru orice.
AMP
Lasand la o parte ecologia(care pe mine nu ca nu m-ar interesa.....asta asa,ca sa ma dau rotunda....dar ma cam lasa oleaca indiferenta)faptul ca in oras circuli pe baterie si in extrior consumul e doar 4%....asta ma impresioneaza....Cat priveste bordul....voila! la poza pusa de FAR.
FAR EASTERN
Sau asta..
pmhoria
Asta nu are nici macar un bat ca s-o bagi in Drive si Reverse... blink.gif
Ma rog, e mai mic si in drepata volanului.... asa de mult m-am obisnuit cu imaginea schimbatorului clasic... of .... ca nici nu mai bag de seama micile detalii.
HalbaSus
Pana acum am vazut priusul doar din exterior (si mi s-a parut neconvential spre urat)... dar pe de alta parte eu ma simt batran, defapt sunt batran si recunosc asta, in mintea mea s-a cristalizat acum mult timp cum trebuie sa arate o masina in interior si exterior... si resping cu manie proletara tot ce nu este conform principiilor cunoscute de mine (chestii de bun simt: viteza sa fie indicata de un ceas care sa fie deasupra volanului, vitezele sa le schimbi cu un bat, directia sa o controlezi cu un volan, etc...).
Drept urmare, parerea mea despre acest bord este... sick.gif ... sper din tot sufletul ca acesta este un exercitiu de design si nu reprezinta viitorul designului la automobile.
AMP
Halba...no offence,dar chiar ca esti batranel! biggrin.gif
f1anatic
QUOTE(HalbaSus @ Mar 25 2008, 06:05 AM) *
Pana acum am vazut priusul doar din exterior (si mi s-a parut neconvential spre urat)... dar pe de alta parte eu ma simt batran, defapt sunt batran si recunosc asta, in mintea mea s-a cristalizat acum mult timp cum trebuie sa arate o masina in interior si exterior... si resping cu manie proletara tot ce nu este conform principiilor cunoscute de mine (chestii de bun simt: viteza sa fie indicata de un ceas care sa fie deasupra volanului, vitezele sa le schimbi cu un bat, directia sa o controlezi cu un volan, etc...).
Drept urmare, parerea mea despre acest bord este... sick.gif ... sper din tot sufletul ca acesta este un exercitiu de design si nu reprezinta viitorul designului la automobile.Amen bro ! Ai spus-o exact cu cuvintele mele !
f1anatic
Far Eastern, vroiam sa iti arat ceva.
http://www.masini.ro/forum/content/News-No...olf-TDI-Hybrid/

Dar nu conteaza...continuam aici.
FAR EASTERN
Imi cer scuze.......... sad.gif
f1anatic
Stii ce...deja atitea topicuri deschise cu masini ecologiste sint prea multe...
FAR EASTERN
Si e ceva rau? Sau interzis?
confused.gif
f1anatic
QUOTE(FAR EASTERN @ Mar 25 2008, 07:44 AM) *
Si e ceva rau? Sau interzis?
confused.gifTotusi aici vorbim de masini...nu de "tree hugging".
FAR EASTERN
Defineste "masina", f1.
Si zi ca nu bate cu alea despre care vrei sa nu prea discutam.
f1anatic
QUOTE(FAR EASTERN @ Mar 25 2008, 08:00 AM) *
Defineste "masina", f1.
Si zi ca nu bate cu alea despre care vrei sa nu prea discutam.Putem discuta despre Prius cit vrei. Doar de asta ai deschis alt topic.
Sint deja 4 topicuri active cu/despre hibrizi...cred ca e timpul sa le unificam.
FAR EASTERN
Unifica-le, tu esti moderatorul!
Si asa am postat in masini.ro si a ajuns in versus.
Oricum Priusul nu e singurul hibrid existent. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.