Help - Search - Members - Calendar
Full Version: new mondeo primele probleme
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
aLLuTTus
Am cumparat un new mondeo trend 1,8tdci acum 4 luni, si se pare ca am avut ghinion.
Masiana a venit patata de minereu, s-a vazut la prima spalare. A rezultat polish.
Se auzeau tot felul de zgomote sub masina erau suruburi nestranse.
La prima pornire cand erau afara cam 4 grade s-a intampalt ca senzorul de la bujii sa nu porneasca -rezulta pornire cu motorina rece - adica nu vedeai in parcare decat f mult fum alb. s-a intamplat asat de 3 ori
iar cireasa de pe tort: trebuie schimbat ambreiajul si volanta sunt chemat peste o saptamana la garantie pt schimb
iulian_1976
..bine ca este in garantie . Daca este defect de fabricatie a piesei nu ar trebui sa mai ai probleme dar daca este din proiectareo sa cada din nou asta e sigur , partea de ambreiaj si cutie de viteze sunt facute in Franta sau au fost facute ptr ca firma Ford a inchis-o recent.
..la ora actuala toate fimele producatoare de automobile se concentraeza pe vanzare , fiabilitatea nu mai este pe primul plan.
aLLuTTus
se pare ca tot raul spre bine.
am fost chemat la service s-a schimbat volanta pe garantie (3500ron este devizul)
am fost la buc. am cipuit-o si diferenta e enorma : nu mai e fumatoare, trage pana la 4500 constant, nu sarea nici moarta de 200km/h acum se duce la 220 lejer si urca pana la 230 mai greu. si ce e cel mai imp ca nu se mai aude "tropaitul" de la diesel cand e subturata,
petra_ro
QUOTE(aLLuTTus @ Mar 15 2008, 07:15 AM) *
se pare ca tot raul spre bine.
am fost chemat la service s-a schimbat volanta pe garantie (3500ron este devizul)
am fost la buc. am cipuit-o si diferenta e enorma : nu mai e fumatoare, trage pana la 4500 constant, nu sarea nici moarta de 200km/h acum se duce la 220 lejer si urca pana la 230 mai greu. si ce e cel mai imp ca nu se mai aude "tropaitul" de la diesel cand e subturata,



NU esti singurul.Macar bine ca s-a rezolvat.
La 11000KM am auzit zgomote ciudate sub capota.Si am ramas fara servo la directie.Rezervorul de ulei ,de la servo, era gol...
Asta a doua zi de Craciun, cand eram , cu familie cu tot , aiurea prin Austria....

Detaliile sunt acum de prisos.
Masina a stat 6 saptamani in service ,la Constanta, pana a venit de prin Europa caseta de directie cu totul.Deviz 6000ron.
Restul e istorie si nervi tociti.

PS.Sa te intreb cum ar fi sa se intample asta la 230 km /h ??
aLLuTTus
PS.Sa te intreb cum ar fi sa se intample asta la 230 km /h ??

R:
nasol moment cu servo!1
dar mai nasol e ce am patit in iarna pe zapada:
Nu a trebuit multa zapada sa ramana balena esuata (cauciucuri de vara 235 r18 ) nici nu aveam pretentii,
dupa 30 de sec de patinat m-a ajutat cineva am iesit de acolo si dupa 1 KM vad in bord cum se aprind becurile : ESP, ABS, ASR: OFF . ledul de la frana de mana si mai era ceva dar nu mai stiu. Binenteles fordul meu era lafel de performant ca o dacie de 20 de ani cu toate sistemele off.
Opresc motorul il repornesc lafel.
sun la Ford raspuns: lasa motorul pornit 5 min si dupa il opresti, A inghetat lichidul de frana!!!!!!!!!
Mentionez masina era calda, afara -3grade nu am patinat-o peste 2000 de ture.

ce se intampla pe serpentine daca facea asa???!!!!!
aLLuTTus
si mai e ceva: cand ploua la peste 50km/h toata apa vine pe geamurile laterale in dreptul oglinzilor.
asa e si la voi ???
Potzocul
nu toata dar vine...
iti recomand sa pui pe geamurile laterale solutie anti ploaie. macar in dreptul oglinzilor
si daca nu circuli f mult noaptea, si pe parbriz.
la o ploaie nu foarte puternica, nu vei avea nevoie de stergatoare. stropii de apa fug in sus singuri de la viteza masinii. iar pe lateral iarasi se curata bine si ai vizibilitatea in oglinzi mai buna.
spun despre condus noaptea si aplicarea pe parbriz... am dat la cineva din solutia mea si s-a plans ca ii ramane o pelicula in urma stergatorului si are vizibilitatea redusa. ca si cand ar avea stergatoarele de calitatea slaba.
pe solutie am dat 20 lei si ajunge pt multe utilizari si nu se da jos de pe geamuri cu una cu doua chiar daca ploaie sau este spalata masina, se simte prezenta solutiei si dupa.
djuju
1. Aceeasi problema cu ploaia pe geamurile laterale. Merci de pontul cu solutia.
2. Calculatorul de bord a ABAC!!! Nu stiu care este algoritmul de calcul al vitezei medii, dar cea afisata este sub cea reala. De fapt acelasi lucru si la consum. Cat despre termometru mi-am luat de mult gandul sa - l mai consult. Acum vreo doua saptamani erau 9 grade afara, dar termometrul meu arata 47,5[color="#FF0000"][/color].
3. Stalpii laterali spate reduc din vizibilitate.

Totusi per toal sunt supermultumit! thumbsup.gif Confort, siguranta, viteza (atins 200) si demaraj super chiar daca e diesel, portbagaj voluminos, faruri ce confera o vizibilitate f buna pe timp de noapte, frane excelente.
Btw: inainte am condus vreo 3 ani o Laguna 2. Era mult sub Mondeo.
Nu stiu cum o fi Noua Laguna?!
Click to view attachment
aLLuTTus
am facut mici modificari smile.gif
zurlyro
Salut,

1. Solutia minune anti-ploaie de care vorbiti voi se gaseste la benzinarii? Daca nu - unde?

2. Dati-va si voi cu parerea in legatura cu cateva "bube" ce au aparut la "tancul" meu - New Mondeo Trend + optiuni, 2000cc/130CP TDCI:
In cateva cuvinte: Am luat masina - Iubire mare!!! Dupa cateva zile - surpriza!!! La orice acceleratie mai brusca (in mod deosebit la serpentine gen Dealul Negru sau Valea Prahovei) se aprinde un led de control + una bucata mesaj WARNING, iar viteza maxima devine brusc 50-60km/h!!! Stupoare! Tras pe dreapta, oprit motor, cautat in cartea tehnica. Raspuns: Mers de urgenta la service, de preferat fara a reporni motorul... Cam greu, dat fiind ca trebuia sa ajung la un hotel, cu treaba! Cand repornesc motorul - ledul e stins, totul merge normal! Iar urcare, iar led aprins, iar oprit, pornit - normal... Si tot asa.
Merg la service - NU ARE NIMIC! Nu ne apare nimic pe scanner. Dau si ei o tura, li se aprinde led-ul - NU STIM CE ARE! Bun. S-a rezolvat de la sine dupa cca 5000 km. Vreo idee de la ce putea fi?
Asta a fost prima.

A doua buba - lichidul de la servo. Fierbea de numa'- numa'! Cauza? Se pare ca o conducta fisurata. Rezultat: 5 saptamani in service, reparat pe garantie. Masina la schimb? Doar daca o inchiriez... Noroc ca mai aveam cealalta masina, pe care de obicei o foloseste sotia. In fine. S-a rezolvat si asta.

A treia, si cam cea mai enervanta (deja 21.000 km):
in mers, pe la treptele 2-3, masina da in nas, da' rau de tot! Pur si simplu nu mai trage! Dupa 2-3 sec isi revine (de obicei), si merge normal mai departe. De fapt pleaca cu scartz de roti, dat fiind ca tendinta e sa accelerezi. Ca sa puna capac, zilele trecute nu a vrut sa porneasca de pe loc la semafor - s-a facut verde, au plecat toti din fata mea, a 1-a, acceleratie usor - nimic! Mai mult gaz un pic - nimic!!! Pana la urma am incercat deja-probata metoda: oprit motor, pornit motor. A luat-o. Dar face in continuare la fel, din ce in ce mai des. Mi-a spus cineva ca ar putea fi de la injectoare. Oare? Si daca da - pur si simplu s-au dus? care ar putea fi cauza defectarii injectoarelor? Ca motorina am pus doar de la OMV, Petrom V si de 2-3 ori de la Mol. Si, unde a fost posibil, diesel aditivat.

Mai am o Skoda Fabia, luata in 2003 de la PBA cu 8 km la bord si care acum are cca 300k km. Motor 1,9 TDI/136 CP (cipuita). Nu am avut cu ea NICI O PROBLEMA!!! Si ma doare destul de tare ca Ford-ul are atatea bube atat de repede... Ma gandeam sa fac un chip-tunning si pe Ford, dar mi-e cam tarsha acum, ca nu stiu ce mai poate aparea ulterior...

Pareri?

OvidiuH
QUOTE (zurlyro @ Aug 30 2008, 02:06 PM) *
1. Solutia minune anti-ploaie de care vorbiti voi se gaseste la benzinarii? Daca nu - unde?

Găsești cu siguranță în hipermarket-uri.
zurlyro
Ovidiu,

Multumesc frumos!
Hoinar
Solutie anti ploaie gasesti si in benzinarii...Eu cele mai multe le-am gasit cu denumirea in franceza (anti plouie..) sau cam asa ceva biggrin.gif (scuze, da' cu franceza stau putin cam degeaba...). Un recipient gen spray sau ca un bidon de curatat geamurile ... ar trebui sa te coste undeva pe la 200-300 de mii de lei vechi. Noi am folosit ceva de genul asta...doar ca noi spalam masina la 2 saptamani si dupa 2 spalari nu i se mai simtea efectul de curgere mai rapida a apei, in schimb geamurile parca s-au gresat mai mult ca de obicei.

zurlyro, daca esti din Iasi, iti dau gratis recipientul pe care-l avem noi pentru teste sau ce mai vrei tu... ca nevasta nu vrea sa-l mai folosim...i se pare ca se greseaza geamurile prea tare si nu-i place treaba asta.
cristi_belu81
QUOTE (aLLuTTus @ May 2 2008, 08:28 AM) *
am facut mici modificari smile.gif

aLLuTTus te rog sa imi spui si mie id de messenger ......vreau sa te intreb ceva legat de cip tunning te rog am si eu tot 1.8 tdci 125 cp.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.