Help - Search - Members - Calendar
Full Version: logan sau aveo?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
monica 74
salut! ce parere aveti , ce ma sfatuiti, dar va rog sa fiti obiectivi- socrii mei isi doresc sa cumpere un logan 1,6 pe benzina.ei au condus toata viata o dacie clasica de o seama cu noi, care fctioneaza si acum f bine, numai ca si-ar dori si ei o masina noua. eu stiu ca aceasta masina are mai multe minusuri decat altele, dar, avand in vedere ca ei nu o vor uza asa de mult-acum sunt la pensie- ci doar cateva drumulete in afara orasului in week-end, credeti ca ar fi multumiti de ea?oricum fata de dacia veche asta li se va parea lapte si miere, dar, daca ar putea cu aceiasi bani sa ia un aveo ,de ex, de ce nu ar face-o?in concluzie,spuneti-mi care ar fi masina potrivita pt ei?va multumesc mult. drive.gif
Mircea109037
Salut!
Sper ca ai pus aceeasi intrebare si pe forumul de Chevrolet, pentru ca sigur o sa afli pareri subiective... Cei de aici vor spune, clar, Logan, iar cei de la Chevy vor spune, cu siguranta, Aveo (eu as spune Suzuki... whistling.gif ) .
In concluzie, ca sa nu fiu deloc subiectiv, un singur sfat vreau sa iti dau. Sa mearga la test drive si cu una, si cu alta. Cea in care se vor simti cel mai in largul lor si care ii va atrage cel mai mult, si din punct de vedere estetic si practic, aceea este alegerea corecta.
Aaa, inca ceva... In nici un caz sa nu isi ia Logan de 1.4 sau Aveo 1.2 pentru ca sunt prea slabe motoarele pentru caroserie... si neaparat sa aiba aer conditionat, la ce caldura e vara, vor constata ca face toti banii acest "moft".
Bafta in alegere!
C Z R
In primul rand acest subiect este pentru versus, al doilea: a mai fost discutat de foarte multe ori, iar in al treilea: sfaturi gen: nu-ti lua motoare de 1.4 sau 1.2, venite de la cineva care are motor de 1.3 e total aiurea si neavenit. In fine, eu as cumpara strict dintre cele 2 marci: logan, iar off-topic: niciuna dintre cele 2 marci.
Hoinar
Mircea, colega noastra a zis clar ca e vorba de cateva drumuri in weekend. Ai impresia ca-ti trebuie vreun V6 pt asta? smile.gif. Parintii mei au un golan din asta (1.4 cu AC..), si pt un stil de mers cumpatat masina se misca bine. Daca au fost multumiti de Dacia veche, clar o masina de generatie mai noua o sa li se para ok.
Trebuie doar avertizati de costuri - revizii destul de scumpe, piese scumpe (totul comparat cu Dacia veche).

Daca masina e doar pentru ei doi, s-ar putea uita si la o masina mica (suzuki swift, renault clio...etc).
ktullu
Am Logan 1.5 DCI, e OK, revizii ieftine, dar nu cred ca in Bucuresti, n-as da bani in plus pe Aveo, Albea, Accent, toate sunt de masini de buget, desi Loganul este cea mai ieftina nu pot sa zic ca este proasta, reviziile cele mai ieftine din cele mentionate; service-uri gasesti peste tot, spre ex. 1l ulei pt accetn CRDI este 50 RON.
Rev. dci 260 RON fara schimbare filtru combustibil, 380 cu schimbare, teoretic el se schimba la 20000, distributie la 60000 9mil mi-au spus.
La benzina intre 1.6-2.6 mil de la amici cu 1,4 si 1,6 mpi.
Daca merg 10000 15000/an clar benzina, preferabil 1.6.
Daca n-au bani merge si 1.4, oblig cu AC.
Daca merg drumuri scurte in oras tot benzina.
As recomanda sa caute un 1.6 Ambition la sh 30000km e undeva la 6500-7000 EURO cu 1-2 ani garantie ramasa, oricum se devalorizeaza de nou si daca nu merg mult nu se merita.
Succes.
T u d o r
Din punctul de vedere strict al costurilor postachizitie, Loganul e cel mai avantajos. Mai avantajos decat orice masina straina, doar Daewoo se poate compara. In plus, as zice ca o retea mai extinsa de service e un avantaj. Spatiul interior si portbagajul sunt net superioare, tot la Logan. Ca si pret de achizitie, nu mai sunt la curent, dar cred ca un ABS Plus de 1.4 e mai ieftin decat Aveo comparabil ca si dotari.
Si Albea e din aceasta gama de masini, "economice", dar eu tot Logan as alege.
Mircea109037
QUOTE(C Z R @ Feb 21 2008, 09:56 AM) *
In primul rand acest subiect este pentru versus, al doilea: a mai fost discutat de foarte multe ori, iar in al treilea: sfaturi gen: nu-ti lua motoare de 1.4 sau 1.2, venite de la cineva care are motor de 1.3 e total aiurea si neavenit. In fine, eu as cumpara strict dintre cele 2 marci: logan, iar off-topic: niciuna dintre cele 2 marci.


Opa, am incins spirite rolleyes.gif
In primul rand, concluzia cu motorizarile pentru Logan si Aveo am tras-o dupa ce am studiat parerile posesorilor de astfel de masini si nu am vorbit din basme.
In al doilea rand, daca tot esti cunoscator, ar trebui sa stii ca motorizarea se raporteaza la greutate, coeficientul de aerodinamicitate, lucruri care tin de mecanica masinii.
In al treielea rand care e problema ta ca eu am motor de 1.3 ? Sunt trei motoare total diferite, inainte sa-ti expui parerile ar trebui sa te documentezi despre performantele fiecaruia. Atat pot sa iti spun, ca 1.3 de pe Suzuki e peste 1.4 si 1.6 8V de Logan si e comparativ cu 1.4 de Aveo... cat despre motorizarea Fiat.... whistling.gif
Mircea109037
QUOTE(Hoinar @ Feb 21 2008, 10:06 AM) *
Mircea, colega noastra a zis clar ca e vorba de cateva drumuri in weekend. Ai impresia ca-ti trebuie vreun V6 pt asta? smile.gif. Parintii mei au un golan din asta (1.4 cu AC..), si pt un stil de mers cumpatat masina se misca bine. Daca au fost multumiti de Dacia veche, clar o masina de generatie mai noua o sa li se para ok.
Trebuie doar avertizati de costuri - revizii destul de scumpe, piese scumpe (totul comparat cu Dacia veche).

Daca masina e doar pentru ei doi, s-ar putea uita si la o masina mica (suzuki swift, renault clio...etc).


De acord cu tine, dar ea a pornit din start de la 1.6, mie mi se parea ca au exclus deja varianta Logan 1.4 MPI. Swift-ul e o masinuta super, raportata la pretul de achizitie, dar ma gandeam ca probabil, cum sunt batranii, vor o masina mai incapatoare, cu un portbagaj mai mare.
Daca zici de costuri, cred ca reviziile la Logan sunt cele mai ieftine, pentru o masina noua. Normal, comparativ cu berlina veche, totul este mai scump, dar daca ne uitam la masinile noi...
Ambele, Logan si Aveo, sunt masini corecte pentru pretul platit. De altfel, nici nu am inclinat balanta in favoarea uneia din ele.... am zis doar sa faca un test drive cu ambele.
puchianu105322
Baieti,lasati pistoalele.Ca proprietar de Aveo ,si aflandune pe siteul chevrolet,ati fi tentati sa credeti ca imi laud masina .
Dar nu este asa .Precum a spus un coleg ,sfatul meu este sa te urci in ambele masini.
In care te vei simti bine, aia sa fie a ta .Totul este sa iti placa (confort, utilitati etc.
Sunt foarte multe de spus ,dar daca ar fii sa-mi iau alta masina as alege (bine acum si de bugetul fiecaruia),o masina diesel.(pentru consum ,mai mic) .
P.S loganu disel nu este rau 1,5 dci. whistling.gif
P.S dar nici chevroletul laugh.gif
puchianu105322
Mai,mai, ce de-a oameni cu loganuri.
Unde sunt baieti cu chevy ,sa inceapa contrazicerile ? woot.gif
P.S .Hai ca glumesc (sau nu) drive.gif
adrian_r5
QUOTE(puchianu105322 @ Feb 21 2008, 11:21 AM) *
si aflandune pe siteul chevrolet,ati fi tentati sa credeti ca imi laud masina .


... eu zic ca sintem pe site-ul masini.ro ("parerea mea") wink.gif

puchianu105322
Sorry,chiar credeam ca sunt pe site-ul chevrolet(hai ca pana la urma suntem colegi) thumbsup.gif
Hai sa ne traiasca masinile si noi pe langa ele.
Scuze daca am jignit pe cineva geek.gif
monica 74
va multumesc pentru sfaturi, nici nu ma asteptam sa primesc atatea; probabil, ca orice subiect care propune o comparatie intre 2 masini, starneste multe replici in contradictoriu, mai ales intre voi, baietii.... rolleyes.gif -imi cer scuze daca v-am pus in aceasta situatie, dar cred ca e constructiva. in concluzie, ei sunt fixati pe logan 1,6 motorina, doar noi vrem sa-i indreptam oarecum catre alta masina; apoi nu cred ca i-as vedea pe la test -drive...desi e cea mai buna idee.eu m-am speriat putin de ceea ce am citit pe aici pe la logan, ca zdrangane masini noi, ca nu mai stiu ce, ba chiar spunea cineva ca revizia la aveo e mai ieftina decat la logan si nu, nu am pus aceeasi intrebare si pe chevrolet. prima noastra masina , acum 7 ani, a fost cielo si mi-a placut f mult, numai ca dupa ce am avut un accident cu ea au inceput toate sa se strice si costau cam mult toate-mi s-a parut o masina sensibila pt drumurile noastre, dar deloc rea in general. apoi am avut eu matiz, iar sotul meu ford mondeo tdci,adus din franta, pe care il mai are si acum si la 120000 merge f bine. pe urma eu am vandut matizul ,ca trebuia, am vrut sa fac altceva cu banii, si am luat tico-care, uimitor, mis-a parut mai sprinten ca matizul si consum mult mai mic, numai ca mi se parea ca ating drumul cu picioarele si era cam prea mic, asa ca acum 2 saptamani mi-am luat masina noua, ford fiesta comfort 1,4 benzina 80 cp si e mai mult decat ma asteptam pt o masina din clasa ei, nici nu-ti dai seama daca e pornit motorul si multe altele....in logan m-am suit o data si am condus cateva sute de metri si cand am pus o frana aproape am dat cu capul de geam , pedalele erau ciudate, pozitia pe scaun la fel, dar, ma rog , e si mai ieftina.nu sunt de acord cu argumentul ca piesele si reviziile la logan sunt mai ieftine, ca daca e adevarat ca se strica des, atunci tot la banii aia iesi si te mai alegi si cu stresul de a alerga cu ea pe la service-uri, si toti stim ca time is money. deci acum stiu ce sa va intreb : e adevarat ca loganurile dupa vreo 2 ani zdrangane si incepi a schimba piese,sunt masini mai putin rezistente sau nu?va rog sa-mi raspundeti lasand la o parte orice orgoliu , oricum aici nu va cunoate nimeni si puteti fi sinceri...poate nu toate loganurile sunt asa cum era cel pe care l-am condus eu; si inca ceva: in general , am inteles ca intretinerea unei masini pe motorina e mai scumpa ca cea a uneia pe benzina, e adevarat? drive.gif
ktullu
Ce sa zic, daca vor sa dea 15000 de euro e alta treaba, dar la masini de buget loganul e cel mai convenabil.
Frana e sensibila dar te inveti, cutia merge usor si n-agata, sunt masini mult mai scumpe care agata.
Referitor la service, nu poti spune ca marcile enumerate mai inainte sunt mai reprezentate, deci afirmatia e gresita.
AM mers cu taxi 1.4 de 150000 km si mi-a spus ca a avut o problema la caseta de directie, era versiunea cea mai ieftina fara servo, si este un lucru cunoscut ca cele fara servo sunt predispuse lasa ceva, dar oricum se exclude din comparatie.
Comparatia cu Cielo e tendentioasa, poate in 96 era masina, dar acum sorry.
De scartait pe la centuri si scaune se rezolva cu spray WD 40 20 RON, si ma repet la 8000-11000 nu e bmw; si fiesta, renault , yaris au greierasi.
Piese originale gasesti si la magazine, nu doar la service si nus asa scumpe, nu-mi da ex. de piese de opel astra classic, passat model 2000, facute in turcia si scris made in germany.
Acum doi ani vazusem un kallos nou pe care vroia sa-l cedeze sau sa-l schimbe cu LOgan " pe bune"

Succes
monica 74
QUOTE(ktullu @ Feb 22 2008, 08:20 AM) *
Ce sa zic, daca vor sa dea 15000 de euro e alta treaba, dar la masini de buget loganul e cel mai convenabil.
Frana e sensibila dar te inveti, cutia merge usor si n-agata, sunt masini mult mai scumpe care agata.
Referitor la service, nu poti spune ca marcile enumerate mai inainte sunt mai reprezentate, deci afirmatia e gresita.
AM mers cu taxi 1.4 de 150000 km si mi-a spus ca a avut o problema la caseta de directie, era versiunea cea mai ieftina fara servo, si este un lucru cunoscut ca cele fara servo sunt predispuse lasa ceva, dar oricum se exclude din comparatie.
Comparatia cu Cielo e tendentioasa, poate in 96 era masina, dar acum sorry.
De scartait pe la centuri si scaune se rezolva cu spray WD 40 20 RON, si ma repet la 8000-11000 nu e bmw; si fiesta, renault , yaris au greierasi.
Piese originale gasesti si la magazine, nu doar la service si nus asa scumpe, nu-mi da ex. de piese de opel astra classic, passat model 2000, facute in turcia si scris made in germany.
Acum doi ani vazusem un kallos nou pe care vroia sa-l cedeze sau sa-l schimbe cu LOgan " pe bune"

Succes

imi pare rau ca te-ai simtit lezat, dar de ce nu stiu, eu doar am vrut sa arat cam ce stiu eu despre masini, si nu multe, cam ce am avut, poate ca asa voi primi sfaturi mai bune, din alt pct de vedere decat al meu;dar se vede treaba ca tu ai inteles ca eu ma laud, poate ai complexe de genul asta, ori nu a fost asa deloc.in al doilea rand nu prea stii sa te exprimi pt ca nu inteleg mare lucru. am inteles ca loganul e convenabil, aici nu e vb de pret, ei vor logan pt ca asa s-au obisnuit ei, cu daciesi nu e vb de 15 mii euro, cum ai zis, ai cam sarit calul- ce, nu mai sunt masini intre 8mii si 15000??ce afirmatie e gresita referitor la service?nu am zis ca e mai ieftin la ford, am zis ca daca se strica permanent cate ceva,fie ele cat de ieftine, tot acolo iesi la bani si mai si pierzi timpul pe la service-uri...eu cred ca cielo arata si acum un pic in trend, are el o eleganta aparte,si daca as alege intre cielo, daca s-ar mai fabrica, si logan , l-as alege pe primul.o solutie tipica de om obisnuit cu dacia:scartaiturile se rezolva cu spray, spui tu; afla ca am si eu acasa spray de-asta si-l folosesc la cu totul altceva, la usi, incuietori si-l foloseam intr-adevar la tico intepenit al meu, dar sa cumpar masina noua si sa stau cu sprayul dupa mine mi se pare de tot ....de unde stii tu de ce voia respectivul sa dea kallos pe logan?poate avea omul o datorie si voia sa ii mai ramana ceva bani. si inca ceva: cat spuneai ca e uleiul la tine?50 ron?extrem de mult, dragule, la ford mondeo diesel cel mai scump e 60 ron , iar cel normal , tot mobile one, e 34 ron litrul, so... bicycle.gif
Mircea109037
Se referea la uleiul pentru Hyundai Accent CRDI, despre care spunea ca e 50 de RON litru.
Ai dreptate cand spui ca daca tot ti se strica ceva, degeaba e revizia ieftina ca tot acolo ajungi, daca iei in calcul cheltuielile suplimentare si timpul consumat.
Din pacate, nu cred ca, pana acum, citind acest topic ai ajuns la o concluzie relevanta...
Tot ce pot sa iti spun eu e ca, atunci cand mi-am luat eu masina, aveam ca variante Opel Astra Classic II, Chevrolet Aveo, Hyundai Accent si Logan Prestige. Sunt masini in aceeasi plaja de preturi... dupa ce am mai facut cercetari, am studiat si forumul asta cu atentie, am ajuns la alegerea din semnatura... Dar nu am apelat la un topic de versus, iar motivul e evident smile.gif
NGZ
Monica, eu am condus in egala masura Aveo si Logan. Ambele au un pret corect.
Am ales Aveo pentru ca este mai ingrijit lucrat, dar e si un pic mai scump.
puchianu105322
Monica ,ai intrebat m-ai sus care motoare sunt mai bune (disel sau benzina)
Dupa parerea mea de fost dizelist(11 ani),diselurile sunt mai fiabile ,mai longevive.
Trebuie sa te gandesti, cand cumperi masina pentru ce o folosesti, unde si cat circuli ,urban ,extraurban etc
Daca conduceri agresiv si vrei demaraj (benzina ),daca vrei economie (motorina)
Apropo,dane si noua de stire cand te hotarasti.
Succese si bafta.
ktullu
1. Nu ma supar, doar am exprimat ce cred despre masinile enumerate
2. Uleiul Dacia e 15-22 depinde daca e mag sau servici
3. Ref la mondeo ca ex neg. Un amic si a luat in 2004 si tragea dreapta, s-a dus la service la Iasi si nu l-au rezolvat, deci si altii au probleme.
4.Sau o firma si-a luat transituri 10+1 gratis, unu la 9000 km e cu cutia in service.
ktullu
1. Nu ma supar, doar am exprimat ce cred despre masinile enumerate
2. Uleiul Dacia e 15-22 depinde daca e mag sau servici
3. Ref la mondeo ca ex neg. Un amic si a luat in 2004 si tragea dreapta, s-a dus la service la Iasi si nu l-au rezolvat, deci si altii au probleme.
4.Sau o firma si-a luat transituri 10+1 gratis, unu la 9000 km e cu cutia in service.
ktullu
1. Nu ma supar, doar am exprimat ce cred despre masinile enumerate
2. Uleiul Dacia e 15-22 depinde daca e mag sau servici
3. Ref la mondeo ca ex neg. Un amic si a luat in 2004 si tragea dreapta, s-a dus la service la Iasi si nu l-au rezolvat, deci si altii au probleme.
4.Sau o firma si-a luat transituri 10+1 gratis, unu la 9000 km e cu cutia in service.
monica 74
QUOTE(ktullu @ Feb 23 2008, 09:40 PM) *
1. Nu ma supar, doar am exprimat ce cred despre masinile enumerate
2. Uleiul Dacia e 15-22 depinde daca e mag sau servici
3. Ref la mondeo ca ex neg. Un amic si a luat in 2004 si tragea dreapta, s-a dus la service la Iasi si nu l-au rezolvat, deci si altii au probleme.
4.Sau o firma si-a luat transituri 10+1 gratis, unu la 9000 km e cu cutia in service.

nici eu nu ma supar, am simitit doar o urma de ironie care m-a deranjat, deoarece nu am avut intentia sa compar ford cu logan sau sa iau la misto loganul, nici pe departe.intre timp am mai citit pe aici ca varianta cea mai tare a loganului ar fi 10500, prestige parca?in cazul asta nu ar mai fi o masina f ieftina, ca la banii astia ne luam altceva.da, mai sunt si serii cu probleme, e normal, sau poate nu e, dar asta e.
puchianu105322
Felicitari pentru achizitie <monica<.
Cati mai multi km !!.O poza ceva ,un pret??
Nu de alta dar prea ne-ai infierbantat biggrin.gif
S` o folosesti sanatoasa.
puchianu105322
uite si sa vezi ca nu esti singura care pune poza .Pun si eu cu al meu Aveo.
RUE
sa o porti sanatoasa masina! nu e romaneasca si e posibil sa fie de bine. asta e o idee clasica.
numai sa nu stai speriata ca ce s-a mai intamplat la altii, fiecare masina, ca si omul, e unica si are soarta ei.

vaiiiiii, sapt trecuta la kaufland in tm era un aveo cu tinte cromate ciudate pe ambele parti si in spare, ceva flacari.. uuuuuuuu
NGZ
CITAT(RUE @ Feb 26 2008, 10:03 PM) *
vaiiiiii, sapt trecuta la kaufland in tm era un aveo cu tinte cromate ciudate pe ambele parti si in spare, ceva flacari.. uuuuuuuu


- Rue, Monica astepta informatii despre masini si nu despre proprietarii acestora. Sau vrei sa sugerezi ca toti posesorii de Aveo au ceva in comun cu proprietarului Aveo-ului pe care l-ai vazut in parcare la Kaufland ?
puchianu105322
Rue!!.Iti raspund (nu sarcastic cum ai postat tu ) angry.gif .Eu nu am impodobit (masina ).
Sunt fumator ,deci paravanturi- necesare,bandouri nu a avut masina deci necesarea(protectie usi),cotiera (necesara),aparatori noroi (necesare).
Ce consideri rau ?.Am pus poza nu sa ma laud (ci- pentru Monica smile.gif .
RUE
mai baieti, tranchilo!
nu ziceam de ale voastre, singurul element comun era acel rosu, restul masinii era ciudat.

despre masini, la ora actuala, scumpe sau ieftine toate pot sa aiba probleme.

problema ca un element la o japoneza trece prin teste de zeci de ori mai multe decat reno sau chiar masinile germane.
din ce vad pe forumuri la coreene si acolo sunt chestii care mai treneaza.
macar voi nu aveti pinionul de distributie facut de sinterom.... pinch.gif
si sa va buurati ca nu se fabrica aveo in romania.

astea sunt mari atuuri.
si loganul va fi cum a fost cu 1300 le sau cu daewoo, la inceput doar cu asamblare au iesit modele deosebite si durabile.
cand au produs romanii subansamble s-a dus naiba treaba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.