Help - Search - Members - Calendar
Full Version: pretul benzinei si calitatea
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
robert28803
Intentionez sa fac un drum in ro cu masina(chevrolet Alero 2002 2,4 l) si nu am fost in ro de multi ani. Ceva informati si eventuale sfaturi va rog.
G e o r g e
adica ne crezi in lumea a IV ??? :evil:

omv 100, shell VPOWER RACING +99, MOL euro , PETROM EURO 98.

toate sunt bune ... intreaba la benzinarie de benzina EURO si gata.
gogu25920
robertino ai sa fi socat cand o sa vi in romania si ai sa constati ce rabla ai in comparatie cu BMW-urile, mercedesurile, masserati-urile si chiar rolls-urile de pe soselele romanesti si crede-ma nu sunt la mana a doua ci noi noute.
eu cred ca daca un tip cu un maserati sau X5 gaseste sa-si puna benzina buna pe aici fi fara grija ca si tu ai sa gasesti.

ia si te informeaza nitel: www.omvro.ro
www.petrom.ro
HalbaSus
Daca vii in Romania din vest (presupun ca nu vii de la rusi smile.gif... si intrii prin vama bors (Oradea) atunci sa NU... repet SA NU PUI BENZINA DE LA MOL... MOL-urile din partea de vest au benzina proasta rau (la fel si motorina... indiferent ce scrie pe ele au performante mai slabe)... am auzit ca MOL-ul din Bucuresti si din alte parti ar avea benzina mai normala... dar aici in Oradea zici ca au bagat aditivi de scadere a cifrei octanice smile.gif
In rst OMV, shell, Petrom, sunt OK... mai ales variantele 98+ (la benzina) si Super Diesel (evident la diesel smile.gif).
Iulian HondaFan
banuiesc ca vii cu masina din USA ( Oldsmobile nu se comercializeaza in Europa si oricum anul asta marca s-a desfiintat si aici).
regularul american are cifra octanica mai joasa decat orice in europa( cel putin de vest).
si, atentie, cifrele octanice la cele 2 sisteme folosite in USA sunt diferite de cele din Europa, asa ca nu poti face comparatie directa. aveam pe undeva ceva informatii dar nu mai stiu pe unde.
si ce faci cu Alero in romania, vrei sa il lasi acolo?
f1anatic
QUOTE(gogu25920)
robertino ai sa fi socat cand o sa vi in romania si ai sa constati ce rabla ai in comparatie cu BMW-urile, mercedesurile, masserati-urile si chiar rolls-urile de pe soselele romanesti si crede-ma nu sunt la mana a doua ci noi noute.


Mai mestere...da' matale ce risnitza ai bre ? Mah ca noi aici nu am mai vazut asa ceva mah...Ce AKM-ul calului bre...eu unul am un videoclip in care depasesc un Chrysler Viper si am inteles ca aia e totusi masina ! (Si George poate confirma)

Nu te mai da bre barosan ca nu itzi sta bine. Daca ne punem la masini de lux avem si noi si Lincoln si Jaguar si Cadillac pe linga nemtzaraiele si italienele mentzionate...dar acum sa-mi zici tu mie ce masina europeana este mare cit un portavion, are V-6, consuma 8-9 L la suta si costa 15 mii noua ? Cumva alea nemtzesti cu care te vaitzi matale ? Asa ca nu te mai da baros ca esti mai degraba surcica.

Ia sa vii tu aici...sa vezi cum Mustangurile si Corvette-urile fac praf M-5-urile si AMG-urile. Asa ca du-te si bea o gura de apa !
Paul5
poti pune linistit benzina de oriunde.
pe de alta parte,fanatik,cred ca exagerezi,omul doar a vrut sa sugereze ca se gasesc si in Romania masini bune....cred ca tu esti ala care se-mpauneza ca e in State....si profiti de orice ocazie sa subliniezi asta...
M i h a i
ei nu chiar de oriunde ci de la benzinariile cu renume gen shell omv mall petrom, rompetrol, lukoil....fereste-te de particulari cu benzinarii gen "Nelu Galbenus", cum am vazut eu nu mai stiu pe unde.
M i h a i
f1anatic lasa-ne bre cu umflatul in pene caci de atata chinezarie ce e prin america ma mir ca nu au inceput sa vi se ingusteze si ochii. Si daca tot intreceti voi m5-uri si amg-uri de ce le mai cumparati si nu ramaneti cu mustangii si corvette-urile?....poate pentru ca sunt urate cu spume in comparatie cu BMW si Mertz? si poate pentru ca cine are un BMW impresioneaza mai mult decat cineva care conduce corvette? ia zi!
Echo
QUOTE
eu unul am un videoclip in care depasesc un Chrysler Viper si am inteles ca aia e totusi masina !
Si eu am depasit un lotus cu un Passat da' ala mergea cu 25 la ora si oricum nu-si punea capul cu mine tongue.gif
HalbaSus
si eu am facut o "liniutza" conducand un A4 1.9 tdi si "am facut" un SLK... problema e ca eu eram singurul care "vroiam" sa fac liniutza smile.gif... cat despre masinile americane care "fac" m-uri si amg-uri... lasa-ne dom'le in pace cu masinile americane... sincer mai mult apreciez masinile japoneze care au mai multa tehnologie pe ele...

Recunosc ca stilul de viata/conditiile sunt diferite intre cele 2 continente si e normal ca masinile sa fie adaptate cerintelor de acolo... dar a spune ca e mai bun un corvete decat un amg... c'mon... get real... respect masinile americane atat timp cat isi cunosc locul... sincer as prefera un subaru impreza fata de orice masina americana... pe de alta parte daca ar trebuii sa aleg intre un subaru si un S4 sau S6 quattro.. altfel ar sta situatia... so...
Iulian HondaFan
corvette e corvette, e mai rapida decat un porsche sau un BMW Z4 la acelasi pret dar nu e ferrari, maseratti sau lamborghini.

de acord ca masinile japoneze sunt in medie mai bune decat cele americane, chiar VW are masini mai bune pe fiecare clasa decat ce ofera Ford, Chrysler sau GM, desi fiabilitatea VW este de ani buni sub cea a masinilor americane.

Dar si Ford si GM cu subsidiarul sau european Opel ( care are 60-70% continut similar cu Chevroletul de aici) precum si Chrysler/Jeep au oferte in Europa competitive si o cota de piata mai mare decat au europenii aici. se pare asadar ca europenilor le plac mai mult masinile americane decat le plac americanilor cele europene.

si sa nu uitam ca la inceputul anilor '90 operatiunile din USA si Canada ale Peugeot, Rover si Alfa Romeo au falimentat si baietii si-au inchis tarabele aici. iar asta s-a intamplat pentru ca ofereau masini mai proaste si mai scumpe decat americanii sau japonezii.

iar apropos de japonezi, cred ca ei sunt cei care vor ramane pe creasta valului in urmatorii 10 ani si atat americanii cat si europenii vor pierde o parte buna din piata de acasa. tehnologic si ca fiabilitate japonezii sunt deasupra tuturor. Toyota este acum producatorul mondial nr 2 (depasind Ford) si cred ca in 5-6 ani ii vor depasi si pe GM. Nissan este producatorul cel mai eficient, profitabil si in cea mai rapida expansiune din lume ( Renault poate sa se felicite pentru achizitie). Honda este de asemenea in crestere. Mazda este partea cea mai plina de vitalitate a imperiului Ford si in ascensiune mai ales in Europa. iar Lexus (marca de lux a Toyotei) a depasit de cativa ani BMW si Mercedes la vanzari in America de Nord, anul asta va fi introdusa si in Europa si vor veni zile grele si la Munchen si Stuttgart.

cred ca e aiurea sa comparam masinile din Romania si USA pentru ca vorbim de diferenta dintre 300 si 3300$ pe luna salariu mediu, si chiar daca in Romania or fi cativa bastani cu bani de lamborghini, aici vorbim de cateva zeci de mii de asemenea bastani.

comparativ cu UE americanii au in medie:

1. masini mai multe (raportat la numarul de locuitori), deja in USA sunt mai multe masini inregistrate decat locuitori

2. mai mari si in masura in care mare este si comfortabil atunci mai comfortabile
(aici nici nu exista un segment mini pentru ca nimeni nu ar vrea asemena masini, in schimb in Europa acest segment este apreciabil la 5.5%,
in UE segmentul subcompact este cel mai mare reprezentand 25,3% din masinile vandute anul trecut, aici subcompactele reprezinta mai putin de 1% din vanzarile anuale,
in USA SUV-urile medii si mari si camionetele pe care sunt bazate reprezinta peste 50% din piata in ultimii 2 ani in timp ce in UE vorbim de in jur de 2%),

3.mai puternice ( invariabil variantele de motorizare -ale modelelor comune celor 2 piete- de aici sunt superioare celor de acolo)

daca se poate spune ca europenii au un avantaj atunci este acela ca sunt mai rafinati in gusturi si dotari si au masini mai eficiente ( diesel aici aproape deloc).

nu sunt un fan al modului de viata american dar unde sunt mai buni trebuie recunoscut.
gogu25920
eu am altceva am vrut sa spun dar se pare ca nu am fost inteles, cel putin de o parte, desi am fost cat se poate de clar . In aceste conditii chiar nu are rost sa explic pt ca as face-o degeaba. :roll:

Apropos de benzina pe aici cele mai bune sunt OMV, rompetrol, petrom. Shell e varza.
M i h a i
QUOTE(gogu25920)
Apropos de benzina pe aici cele mai bune sunt OMV, rompetrol, petrom. Shell e varza.


Eu folosesc Shell 90% si nu-ti impartasesc opinia cum ca ar fi varza....poate ne spui si pe ce te bazezi cand faci o asemenea afirmatie
gogu25920
in primul rand fura la pompa in la doilea rand baga apa in benzina. Daca imi spui cum e posibil ca la un rezervor de 50 litri pompa sa arate ca a bagat 57 :shock: .
nu trebuie decat sa faci o proba ia o sticla de 1 l sau de 2 si umple-o la pompa. te opresti cand pompa iti arata 1 l si veyi cat a umplut de fapt simplu. Chestia asta nu o spun numai eu ci multi altii care s-au fript. Din partea mea poti sa pui de la Shell cat vrei si sa ai ce parere vrei despre ei, inclusiv una buna, sunt banii tai masina ta si te priveste. Acum depinde de statie si multe altele. Uite cum spuea cineva ca in vestul tarii mol e varza, in rest se stie ca este una din firmele care dau benzina f buna.
Cert este ca unanim se recunoaste ca OMV sunt cei mai tari.
M i h a i
Faza cu umplutul sticlei nu am incercat-o, insa de cate ori am iesit in afara orasului, mi-am facut un calcul cam cata benzina imi trebuie, si exact cat am bagat atat am si consumat. Ori la distante de la 500 km in sus, daca ar fura la pompa, n-ar fi avut cum sa-mi iasa calculele. In plus, se vede pe gradatiile de la bord cata benzina am bagat, imediat dupa pornire. Daca te uiti dupa cateva minute, se poate sa arate chiar mai mult din cauza presiunii din rezervor(la benzina fara plumb), dar in nici un caz mai putin. Referitor la rezervor, eu stiu ca pe langa capacitatea lui declarata, mai are pana la 7 litrii de rezerva, ca sa nu avem surprize neplacute. Oricum, in 30 si ceva de mii km cat am mers cu shell, daca era ceva in neregula cred ca mi-as fi dat seama......dar ce zici tu e similar cu ce spun unii de Connex de exemplu si anume ca-i fura la centi, la minute.....impresii subiective....E adevarat ca se pot intampla si nemernicii insa de aici pana la a cataloga Shell ca fiind varza e ca d-aici pana unde te duce masina cu aia 57 de litrii de benzina
gogu25920
QUOTE(M i h a i)
. Referitor la rezervor, eu stiu ca pe langa capacitatea lui declarata, mai are pana la 7 litrii de rezerva, ca sa nu avem surprize neplacute.


Astea-s povesti de Petre Ispirescu. Daca in carte spune cai rezervor de 50 l pai atata este. Proba clara a fost cand am luat masina de noua cu 2l de bezina in ea si am facut plinul. Ce rost are sa-ti puna tie 7 litri in plus la rezervor ca sa stai tu linistit atata timp cat la un rezervor de 50 l ai indicator si se aprinde martorul de benzina cand mai ai vreo 5-7 litri ? CRed ca la asta te refereai nu ca e rezervorul maimare. Martorul de benzina se aprinde atunci cand mai ai 5-7 l.
Depinde si ce amsina ai ca sunt masini cu rezervor si de 60 sau 70l. Eu vorbesc de cayul meu cu 50. Se prea poate ca tu sa nu fi avut probleme cu Shell dar multi altii da si la urma urmei nu degeaba pe la Shell nu prea veyi pompe ocupate, cel putin in Bucuresti. smile.gif
Sanatate si Vpower laugh.gif
HalbaSus
chiar daca fura la pompa macar v-pover-ul e o chestie buna... la MOL (din Oradea nu ma pronunt despre celelalte) imediat ce ai alimentat simti cu au disparut cativa cai din masina...

Am un opel vectra diesel si saptamana trecuta am fost nevoit sa imprumut masina unui coleg pt un drum de satu mare... a alimentat de la MOL si a venit cu rezervorul in care mai erau vreo 20 litri (credea ca imi face un favor)... Am crezut ca fac cu nervii pana am terminat motorina din rezervor (nu vroiam sa amestec cu altceva)... In perioada aia am dat masina prietenei mele si o indemnam sa-si viziteze toate prietenele din cele mai indepartate puncte ale orasului... sa faca orice numai sa termine motorina... si al dracului de masina ca nu consuma mult si 20 de litri mi-au ajuns destul de mult... dar acum am in sfarsit motorina Diesel Super de la OMV... alta viata... deci daca ma intrebati pe mine... votez OMV clar... (btw, benzina normala (95-98) de la Shell este cea de la Rompetrol... doar V-power-ul si diesel-ul special e diferit) oricum eu nu am avut probleme cu Shell... doar amintiri placute de pe vremea cand aveam super nova si bagam v-power :cheers:
M i h a i
In fine....treaba este ca eu nu fac diferenta intre SHELL si OMV....indiferent cine ce-ar zice. Bag cu incredere si de la una si de la alta. Dar Shell e langa casa si am si card la ei smile.gif
Iulian HondaFan
QUOTE(gogu25920)
robertino ai sa fi socat cand o sa vi in romania si ai sa constati ce rabla ai in comparatie cu BMW-urile, mercedesurile, masserati-urile si chiar rolls-urile de pe soselele romanesti si crede-ma nu sunt la mana a doua ci noi noute.


inteleg ca ai spus ca sunt si in romania masini meseriase, dar suna de parca ar veni cu alero acolo ar fi inconjurat numai de masini de lux si s-ar simti sarac. daca asta ar fi cazul nu cred ca ar mai fi plecat din tara.

eu zic ca alero ar fi in top 5% printre ce circula pe drum acolo, aici nu s-ar califica in top 50%.

de acord ca e prezumtios sa te ingrijorezi de benzina de acolo, dar omul a intrebat.

stim cu totii cum s-au facut unii dintre banii multi in romania, si daca omul a muncit pe bune aici sau altundeva in Vest e normal sa se gandeeasca sa isi protejeze masina.
Viorel5
Benzina de calitate!?!
Nu stiu ce sa spun. In jud. Dambovita avem putine alternative majoritar este Petrom care are benzina bunicica de curand avem la Tgv. o benzinarie Mol cu benzina f buna
In rest eu unul a-s renunta sa alimentez de la benzinarii particulari: nu inspira incredere :compress:
andrei27237
am un prieten care sta intr-un sat de linga baia mare,a mers labenzinaria "locala" de genu' af pop lenuta si ce credeti sa s-a intamplat?a trebuit sa schimbe injectoarele (6) pe un bmw 325 care erau aproape 2 mil bucata,defaptaia au bagat ceva diluant in benzina.... ce ziceti?
e frumos in romania,nu?
gogu25920
da si pretenu tau ...... si-a cam fcaut-o cu mana lui
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.