Help - Search - Members - Calendar
Full Version: problema servodirectie A6
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
adi45619
E din 2004. In timpul iernii m-am trezit ca nu mai merge servodirectia, volanul tzeapan. Tot uleiul de servodirectie l-a scos afara. Am schimbat pompa de servodirectie pt ca haraia chiar dupa ce am completat uleiul. Chiar si acum, cu pompa noua, tot mai scoate uleiul afara. E drept, nu asa de repede ca inainte, dar il scoate afara prin capac, putin cate putin. Capacul pare in regula, e integru, are garnitura ok si o fanta prin care ar trebui sa scoata surplusul, dar in decurs de o luna, scoate afara tot uleiul din rezervor.
iulian_1976
Doar o parere:
prinzi aer pe undeva ,problema asta o am si eu dar nici chiar sa dea pe fara lichidul tot .
1.verifica furtunele care tin de servo
2.pompa zici ca ai schimbat-o,teoretic trebuie sa fie buna
3.apoi marea problema tot ce tine de cremalierul de directie, pe acolo poate curge
Cu motorul pornit ,virat volanul maxim stanga sau dreapta ,apoi priveste pe unde curge,pe rampa e bine sa fie;
Bafta. Daca e cremalierul de directie dus, e cam scump ,ce sa-i faci gropile din Romania thumbsup.gif
adi45619
Pompa nu e originala dar e noua. Am dat vreo 6-7 milioane pe ea. Am verificat toate furtunele si sunt in regula, apar urme de lichid doar in jurul capacului. Si nu iese daca intorc volanul pe loc dar daca ma plimb vreo 2 ore prin oras si verific, gasesc lichid in jurul capacului.
iulian_1976
.. se creeaza presiune prea mare pe unde asta o sa se vada dar in timp
...nivelul din bidon are un minim si un maxim ,ai pus lichid pana la maximul jojei cred,intre maxim si capac este ceva spatiu.
Cu motorul pornit desfa capacul de la bidonas vezi daca clipoceste tare . Pompa nefiind originala poate crea o presioune mai mare,incearca sa strangi mai bine bidonul sau de ce nu un alt bidon .
Numai bine.
adi45619
S-a rezolvat destul de simplu. Capacul avea o valva prin care elimina in mod normal excesul. Am pus un dop de cauciuc pe gaura exterioara a valvei si nu mai scoate lichid.
iulian_1976
Vezi pentu un lucru simplu ai schimbat pompa de servo thumbsup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.