Help - Search - Members - Calendar
Full Version: underdog
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2
cod
Astazi am asistat la o scena care mi-a provocat o senzatie de scarba extrema fata de cultura romaneasca. Aglomeratie mare in rondul dintre Pache Protopopescu si Carol I. Se merge bara la bara si la un moment dat, din neatentie sau datorita franelor proaste o dacie 1310 alba atinge in spate un phaeton de toata frumusetea. La vitezele implicate (1-2 km/h) nu se pune problema de pagube, totusi, soferul phaetonului coboara din masina, deschide usa daciei si incepe sa-i dea picioare in cap soferului.

Socat, cobor din masina mea si ma indrept spre locul bataii ca sa-i despart. Soferul phaetonului se calmeaza inainte de a ajunge acolo, asa ca eu ma multumesc sa sun la 112. Raportez incidentul si o domnisoara foarte draguta imi face legatura cu politia. Problema este ca, traficul avansa si in momentul in care mi s-a facut legatura cu politia am ajuns in dreptul daciei albe. Cobor din masina si ii dau telefonul soferului, spunandu-i ca e politia si ca poate raporta agresiunea, la care el imi spune ca nu vrea sa se bage. Asa ca eu am multumit politicos ofiterului de politie de la telefon si am inchis.

Pai bine mai, iei picioare in cap, esti umilit in toata intersectia si pe urma nu vrei sa retaliezi sub nici o forma? Ori am dat peste Ghandi2, ori asta este mentalitatea romanului, in care daca ai mai (mult mai) putini bani decat agresorul stai si inghiti orice cacat de teama sa nu ti-o iei mai rau....

Voi ce spuneti?
mike.omega
Lasitate! Sau frica ca X-u cu "fationu" l-a amenintat. Surprinzator este ca posesorul de dacie n-a avut nimic la indemana sa-i dea in cap, io eram dotat cu asa ceva cand umblam cu dacia teehee.gif
cod
Culmea este ca soferul daciei nu era micut si slabut. Daca s-ar fi intalnit cei doi in alte conditii sunt convins ca baietasul cu phaetonul si-ar fi luat cateva scaltoace bune. Dar ce sa-i faci, daca omul te termina psihic ca are masina de 50 de ori mai valoroasa decat a ta..... Ma enerveaza ca ni se inoculeaza de mici faza cu "egalitate, dar pana la catei" si "mai bine stai in banca ta". Suntem o natiune de pasivi de care profita cativa baietasi mai infipti.
mike.omega
Pana o sa invatam sa nu mai privim o simpla tamponare ca motiv de bataie/cearta o sa mai curga multa apa pe Dunare. Rar vad cand 2 soferi care sunt implicati intr-o tamponare usoara ca se inteleg si nu se cearta confused.gif
f1anatic
Pentru asta avem topicul RUSINEA DE A FI ROMAN !

Si da, imi e rusine sa citesc asa ceva.
cod
Ai dreptate F1. Daca nu ti-e lene, te rog muta-l.
HalbaSus
Cred ca problema se pune altfel... nu stiu care au fost motivele soferului daciei care nu a raportat incidentul... si nu stiu cat de serioase au fost "picioarele in cap" primite de acesta. DAR...
- daca soferul de dacie nu era plin de sange, si in afara de umilinta suferita nu avea nici o alta paguba atunci reactia lui e perfect explicabila: "ma duc la politie, platesc amenda pentru faptul ca i-am lovit masina (aproximativ 3-4 ore de asteptat + 33 de RONi (parca asta e amenda), merg la alta sectie de politie unde fac plangere penala impotriva tipului cu phaeton (inca 1-2 ore), merg la IML in speranta ca o sa constate aia oaresce urme de lovitur (inca vre-o 2-3 ore), astept 4 luni dupa care primesc in cutia postala ordonanta de NUP a procurorului (neincepere a urmaririi penale) impotriva tipului cu phaeton (chiar si fara interventii din partea lor procurorii nu prea au chef de lucru in cazuri "minore"), ma duc la un avocat ii platesc vre-o 5 milioane in avans ca sa faca o contestatie impotriva masurii de NUP, sa zicem ca se admite, mai platesc inca niste bani avocatului... iar dupa aproximativ 1 an am 50% sanse sa primesc niste despagubiri cu care poate imi pot repara franele de la dacie".

Mie odata mi s-a spart masina (opelul) si mi s-a furat mp3 playerul... ca un cetatean adevarat m-am dus imediat la politie... si acum regret aceasta decizie, mi-am pierdut cateva ore bune fara a rezolva nimic.

Referitor la atitudinea romanilor in cazul tamponarilor... eu nu sunt de acord cu mike, in nici una din tamponarile pe care le-am avut sau la care am asistat nu s-a ajuns la cearta. Eventual cateva vorbe usor jignitoare care sunt oarecum normale data fiind situatia. Eu personal m-am certat o singura data cu un biciclist care a intrat in mine... si nici cu ala nu eu am vrut sa ma cert ci el vroia sa-i repar roata de bicicleta dupa ce ca tot el intrase in mine. Cu soferii altor masini nu am avut probleme (e drept ca deobicei nu eu intram in ei, ci ei in mine, dar oricum mai tot timpul ne desparteam cordial), daca pagubele erau nesemnificative (usoare atingeri din spate) deobicei nici nu mai mergeam la politie.

Oricum cred ca ambele atitudini (atat cea a soferului de phaeton cat si cea a celui de dacie) sunt oarecum rarisime si nu sunt reprezentative pentru societatea romaneasca.
James Kilowatt
Eu cand eram prin anul 2 de facultate am vazut o faza mai urata. Cea agresata, fizic si verbal, era femeie. Si niste neni, vecini cu victima, stateau in balcon ca la film, nu a reactionat nici unul in nici un fel.

@F1 are dreptate. Uneori...
C Z R
Se intampla sa fi avut si eu incidente asemanatoare: cand p e unul nebun de legat l-a apucat bazdacu (spun de ultimul incident) si s-a dat jos din masina a scos o bata de base-ball si a vrut sa ma loveasca dar m-am ferit; am fost la politie le-am dat semnalmentele si date destul de precise(exista filmat de o benzinarie) si raspunsul a fost unul(nu am in fata hartia):"ca nu exista dovezi clare si ca trebuia ca acest incident sa fie ori semnalat de un agent de politie sau probe video/audio conf Legii bla bla". Acum ma gandesc ca daca il bateam pe respectivul tot eu, in final, eram vinovat pentru vatamare corporala, asa ca cel mai bine este sa te feresti. Ma intreb cand o sa fim feriti de aceste incidente, fiind aparati si protejati printr-un cadru/sistem legislativ/juridic foare bine pus la punct, cand????
vio
CITAT(f1anatic @ Feb 12 2008, 02:42 PM) *
Pentru asta avem topicul RUSINEA DE A FI ROMAN !

Si da, imi e rusine sa citesc asa ceva.


nu se incadreaza acolo ... e plin tubu tau de asa ceva si sunt numai romani ...



UITE O FAZA DE RUSHINE SI LIPSA TOTALA DE EDUCATIE :

ieri mergeam in 136 de la Apaca inspre Mlitari si la un moment dat din partea st de pe scuarul de pe mijloc apare o blonda cu un Opel vectra 2,2 Dti B- x5 - PRM se baga brusc in viraj la stanga , luaindu-i fatza lu un tip cu un passat fumand bine merci si in fatza pe scaunu din dr fara centura si balanganindu se din parbriz in schimbator un baietzel de vreo 3-4 ani ... datorita aglomeratiei se mergea bara la bara .. eh blonda asta cu o mana ocupata sa fumeze taia benzile ca pe feliile de salam si gesticuland . ala mic saracu era ca un hopa mitica ... din spatar in parbriz si invers ,,, se poate numi mama o aseamea ... nu stiu cum sa ii zic ....
AZAZEL
hai sa va povestesc ce a patit un prieten:
statea omul la semafor si astepta verdele. cand se face verde amicul meu pleaca dar, un sofer grabit trece, venind din dreapta, pe rosu. amicul ii arata degetul din mijloc iar celalalt, cu mercedesul ii scoate un pistol pe gemul masinii indreptandu-l spre "muritor". prietenul meu ii ia nr masinii si face o plangere la politie si, ulterior, soferul mercedesului, un arabete, este chemat pt declaratii. coincidenta sau nu, dupa 2 zile omul meu isi gaseste parbrizul spart la masina. vazand asta, s-a gandit ca arabetele avea relatii la politie si a aflat adresa cat si nr de masina si, spargandu-i parbrizul i-a dat un avertisment. de frica altor probleme ulterioare prietenul meu si-a retras plangerea.

ROUMENIA !
20krpm
QUOTE(AZAZEL @ Feb 14 2008, 09:21 PM) *
[...] amicul ii arata degetul din mijloc [...]

ROUMENIA !

fara alte comentarii.
T u d o r
20krpm, in America nu se arata degetul pe geam? biggrin.gif
ozz86651
Numa ieri am schimbat niste degete cu niste idioti intr-o dubita. Am un prieten american care are degetul mereu pe sus biggrin.gif. Oricum mi s-a arata si l-am aratat de sute de ori.
Chestia e ca in America degetul nu reprezinta mare lucru. De altfel e foarte discutabil daca e echivalent cu o injuratura... Problema e ca anumite etniii smile.gif considera o mare jingire treaba asta cu degetul... cred ca am mai povestit pe aici cuma am ajuns intr-o cafteala majora cu un grup de francezi magrebieni (legali sau nu, nu stiu) de la un deget (reactia mea la o magarie de-a lor). Asta in buricu Parisului. Sint mindru de mine ca n-am luat bataie in ciuda imbalansului mare de forte, dar cu surprindere am descoperit ca politia franceza e la fel de "eficienta" si inutila ca cea romaneasca.

Cu alte cuvinte oriunde in Orientul Mijlociu si tarile arabe, ar fi bine sa va abtineti de la arata degetul pentru se lasa cu chestii foarte naspa. A, stiu ca Romania nu e acolo smile.gif.

PS: daca unul trece pe rosu gata sa ma ia in bot, cred ca degetul e lurul cel mai inofensiv pe care i-l arat smile.gif.
A K U
Si prietenul n-avea si el un prieten la politie? Eu n-as fi lasat-o asa.
A K U
Am postat in acelasi timp smile.gif
QUOTE(ozz86651 @ Feb 15 2008, 03:55 AM) *
...Orientul Mijlociu si tarile arabe... A, stiu ca Romania nu e acolo smile.gif.

PS: daca unul trece pe rosu gata sa ma ia in bot, cred ca degetul e lurul cel mai inofensiv pe care i-l arat smile.gif.


Romania e mai rau decat aia de care zici. Ai vazut ca aici poti sa-ti iei un glonte in capatana daca arati degetul (prietenul lui Azazel). Si mai poti sa ajungi si la spital de la o privire aruncata vreunui smecher cu capsa pusa, s-au intamplat multe din astea...
AZAZEL
QUOTE(A K U @ Feb 15 2008, 09:56 AM) *
Si prietenul n-avea si el un prieten la politie? Eu n-as fi lasat-o asa.


faza este ca amicul meu provine dintr-o familie cu f multi bani. parintii lui sunt printre managerii de top de la zepter, castiga f mult, iar astea doua duc la a avea niste relatii destul de de bine inchegate in societate. cu toate astea, a renuntat pt ca nu prea te poti pune cu cei ce iti indreapta arma spre tine pe geamul masinii. nu se stie din ce banda de traficanti facea parte arabetele. si eu as fi facut la fel in locul lui: mi-as fi retras plangerea.

si haideti sa va povestesc cum m-am umilit eu inainte de craciun:

stateam la rand la spalatorie si era randul meu sa intru cand se elibera primul loc. numai bine cand scoate cineva masina, pana sa pornesc eu motorul, apare un logan din neant si intra la spalat. din ea coboara o tiganca puturoasa cu un puradel . ma iau la cearta cu ea spunandu-i ca era randul meu la spalat masina si, plus de alta ,este si coada in spatele meu, coada la care trebuia sa se aseze si ea. ea spune ca nu si-a dat seama ca noi stateam la coada ( o face pe proasta- de fapt asa si era) si ca, ea trebuie sa-si spele masina. incep cu frumosul si pe urma vazand ca nu am cu cine vorbi, ridic tonul. Nimic. ea incepe sa ma ameninte spunand ca ma cunoaste pt ca stau in capatul pantelimonului (lucru real) si ca ar trebui sa imi vad de treaba. intre timp se elibereaza un alt loc pt spalatul masinii si intrerup discutia. dupa ce bag masina la spalat, baietii care ar fi trebuit sa-mi spele masina mea ma intreaba mirati " tu nu o cunosti?" "nu " , raspund. la care tipii imi spun ca sa las gura moare pt ca nespalata este nevasta unui mare tigan , proxenet si traficant de droguri si ca pe langa faptul ca atat ea cat si tiganul ei nu stau niciodata la rand, nici macar nu platesc, iar patronul spalatoriei nu are curajul sa le ceara bani.

gandindu-ma la siguranta mea si a sotiei (mai ales ca sunt plecat destul de des), o abordez pe tuciurie adresandu-ma cu " doamna", imi cer scuze ca am ridicat tonul, ma justifica cu faptul ca ma grabeam si ca altfel nu ar fi fost nicio problema sa o las in fata samd. am lasat capul jos, m-am umilit, pt ca nu aveam incotro.

asta este !!!
klm
Pana in urma cu cativa ani buni zona de vile de vis-a-vis de banci din Galati era "zona de case" unde pe langa familii de etnici romani (familii printre care se numara si cea a unor veri de-ai mei) locuiau si multi tigani. Putin dupa revolutie (aveam pana in 12 ani), intr-una din multele nopti de weekend pe care le-am petrecut la verii mei, ii vad pe ei si pe baietii de pe strada inarmati cu bāte si imi spun sa mergem sa-i lovim putin pe tigani; reactia mea a fost sa intreb care este motivul pentru care ar trebui sa facem asta la care raspunsul a venit prompt: "Daca nu-i batem noi acum peste cativa ani ne sar in cap!" Rezultatul batailor pe care le-au luat sarmanii tigani a fost ca si dupa 10 ani cand treceam pe langa casele lor ma salutau si imi vorbeau frumos desi unii erau/sunt de 2 ori mai facuti ca mine, au "fapte" la activ si numai cu o palma m-ar fi aruncat pana in coltul strazii.
vio
klm ai mare dreptate cu tziganii asa se procedeaza , prima data dai si pe urma intrebari sa vezi ce cumintzi sunt . wink.gif treaba e ca politia le sufla in dos in loc sa ii casapeasca ca nu ii prinde .. aiurea si ei sunt mereu la aceleashi restaurante si alceleashi bodegi ...
Oana
vio, nu inteleg... ce ar trebui sa faca politia? sa ii sanctioneze doar de dragul de a completa un proces verbal, pentru ca ei nu platesc si amenda se prescrie? sa ii aresteze? ptr ce fapte? la legislatia din ziua de azi nici la talharii, tentative la omor sau lovituri cauzatoare de moarte autorii "nu prezinta pericol social"...sa faca prevenire? sa nu uitam totusi ca datoria politiei este sa aplice legea, nu sa faca educatie... ne pierdem in niste detalii care nu fac decat sa ne traga inapoi...
imi pare nespus de rau pentru ce vi s-a intamplat voua si prietenilor, dar daca stam cu mainile in san, de frica sa nu ni se intample si altceva, nu o sa schimbam nimic... si nu facem decat sa-i incurajam pe autorii acestor fapte sa continue cu acest comportament...
si sa nu credeti ca nu am trecut niciodata prin asa ceva...
vio
pai sa isi faca datoria .... politia sa ii aresteze pe toti cocalarii astia ... nu se le ceara bani sa ii protejeze .. asta am zis , ca educatie la tzigani nu o sa poti face vreodata .... poate asa doar la unii mai rasaritzi
Oana
lasa ca poti educa romanii...
asta-i alta atitudine care duce spre orice altceva, numai spre progres nu... dar noi ce facem ca sa-i integram si pe ei in societate? uite un exemplu... AJOFM organizeaza in fiecare an bursa locurilor de munca ptr romi si o fac doar ca sa bifeze inca o actiune in catastif... pai cum e posibil sa-i ceri unui rom, ca sa-l angajezi maturator, sa stie limba engleza? ptr ce ii trebuie? sa vorbeasca, noaptea, cu matura in engleza?
fiecare padure are uscaturile ei, asta e foarte clar... ceea ce nu-mi este foarte clar e de ce aceasta catalogare: "noi - ei"? sunt o minoritate ca oricare alta, cum si noi suntem o minoritate in italia, de exemplu...
T u d o r
Cine cere engleza pentru maturatori, Oana? teehee.gif Din ce stiu eu, AJOFM prezinta ofertele de locuri de munca ale agentilor economici, nu ale lor personale.
Oana
corect... dar agentia are obligatia de a verifica daca oferta se pliaza pe cerere...
T u d o r
Pai oferta e reprezentata de persoanele care solicita un loc de munca, nu? Cum sa incerce somajul sa plieze oferta pe cerere? unsure.gif Somajul ii pune doar in legatura, publica oferta si oamenii se pliaza sau nu pe cererea agentului.
Oana
o sa fim urecheati ca suntem off topic, dar o sa-ti explic in 2 cuvinte cum e cu bursa asta...
in cazul romilor, ca si in cazul celorlalte burse dedicate unui anumit segment de populatie, cum ar fi si cazul persoanelor cu dizabilitati, nu se aleg ofertele de joburi din cele care exista la agentie pentru someri, in general... se fac solicitari separate catre angajatori, carora li se cer doar oferte de locuri de munca ptr romi...
T u d o r
O sa fim in continuare urecheati, dar din ce stiu eu, legislatia romana interzice discriminarea pe criterii diverse, printre care e si cel legat de nationalitate. Sincer, nu stiu cum poate o institutie sa publice o oferta rezervata unei anumite categorii de persoane, daca o face prin incalcarea legii. Dar la noi se vad multe biggrin.gif
klm
CITAT(oana87995 @ Feb 15 2008, 01:56 PM) *
sa nu uitam totusi ca datoria politiei este sa aplice legea, nu sa faca educatie...

oana, in teorie legea este facuta ca sa indrepte si nu ca sa pedepseasca.

Pe piata fortei de munca:
-cererea=cautarea fortei de munca facuta de angajatori;
-oferta=punerea fortei de munca a omului la dispozitia solicitatorului.
Obiectul cererii si ofertei pe piata muncii este forta de munca.
ion95129
Sa va reamintesc ce am patit eu? Luati de-aci! whistling.gif
http://www.masini.ro/forum/content-page/16...resiv/page/100/


....si cu asta se revine ontopic :-)
20krpm
QUOTE( T u d o r @ Feb 15 2008, 03:07 AM) *
20krpm, in America nu se arata degetul pe geam? biggrin.gif

ba, cred ca se mai arata, dar nu despre asta era vorba. intreaba-ma, daca e sa arat degetul, cit de normal mi se pare cineva sa scoata pistolul la mine. sau daca mi se poate intimpla ca persoana careia-i arat degetul sa-mi fie un coleg de serviciu. sau cineva pe care intilnesc miine intr-un business meeting. voi treceti cu vederea faptul ca "amicul" s-a pus singur in jeopardy - eu nu.

oricum mi se pare un gest josnic, de persoana care nu e in stare sa se stapineasca, si n-am de gind sa fac chestia asta si apoi sa caut sa ma scuz.
20krpm
QUOTE(ion95129 @ Feb 15 2008, 10:09 AM) *
Sa va reamintesc ce am patit eu? Luati de-aci! whistling.gif
http://www.masini.ro/forum/content-page/16...resiv/page/100/


....si cu asta se revine ontopic :-)

cre ca vrei sa spui ce-ai patit aici... nu?
T u d o r
20krpm, am facut o gluma, nu ai inteles altceva, nu? smile.gif Am vrut de fapt sa subliniez originea semnului discret, nu frecventa lui. Iar in privinta aratatului pistolului pe geam, ma gandesc totusi ca in America ai mai multe "sanse" sa ti se intample, data fiind frecventa incomparabila a armelor de foc la purtator. Nu ca nu poti evita 90% dintre ocazii, dar mai sunt si idioti pe lume. Iar observatia ta legata de "amic" e extrem de corecta si sunt in asentimentul tau. smile.gif
ion95129
intreb si eu doar asa....... Voi ati vazut vreodata doi oameni care si-au lovit masinile reciproc (fara victime) si care sa coboare calmi, sa se salute cuviincios si sa discute civilizat? Chiar trebuie ca inainte de a veni politia sa se treaca in revista toti sfintii / neamurile (mame,surori,sotii,fiice,matusi,inaintasi si urmasi)? Chiar trebuie?

...ma intreb eu acum, de ce nu l-am omorat pe ala care,in miez de noapte a lasat caruta in drum fara cai, fara lumini si a plecat in curte iar eu am lovit caruta ciufulindu-mi nasol dacia.....
A auzit omul lovitura, a iesit afara, eu am intrebat daca a fost cineva in caruta, unde-s caii, el m-a intrebat daca am eu ceva (ca persoana) si apoi am chemat politia. Fara injuraturi, fara bate, fara pumni si suturi. trebuia sa-l ucid ca mi-a stricat masina sau el pe mine ca i-am stricat caruta.....
.......ciudat cu unii oameni din trafic.....ciudat rau.
T u d o r
Da mai Ioane, tu ai dreptate, dar asta in conditii normale si intr-o tara cu oameni normali. smile.gif Spre exemplu, eu cred ca-l spanzuram pe carutas de oo, putea sa omoare pe cineva, puteai avea un accident mult mai grav decat sa-ti sifonezi masina. MA intreb, daca, Doamne fereste!, era cineva drag tie in masina si patea ceva, mai ieseai calm si calculat?
Inconstienta si atitudinea asta de nesimtire pe care unii le ridica la rang de arta nu trebuiesc tolerate. Nu spun ca trebuie sa scoti bata sau pistolul la fiecare ins care-ti iese in cale, dar unii pur si simplu si-o merita cu varf si indesat. Intr-o caruta era sa dau si eu, acum vreo 8 ani (din acest fapt va dati seama cat de aproape am fost) undeva langa Focsani, pe drumul european. Taiasera copacii de pe marginea drumului si noaptea taranii se dusesera sa fure lemnele, erau zeci de carute. Bineinteles, fara nici macar un licurici. Si m-am intalnit in fata cu una, intr-o depasire. Nu mai intru in detalii, dar ma intreb si acum pe unde naiba am avut loc. biggrin.gif

Una peste alta, masurile coercitive trebuiesc aplicate si preventiv, nu ma refer la bate. Chir si asa, daca vitelul lua una peste freza, poate tinea minte data viitoare ca nu trebuie sa lase caruta pe sosea, cat are el treaba la birt... Desigur, aceste masuri trebuiesc luate de catre "organ", dar ce te faci daca si ala e tot in birt la ora aia? biggrin.gif O amenda sanatoasa poate face minuni, dar la noi treaba merge cu "las-o bah, ca merge-asa". Pana se intampla o nenorocire, caz in care sar toti tampitii din tufele de unde te pandeau pe tine sa greseti, si se apuca sa se bata cu caramida in piept... Tineti minte accidentul de pe A2? Ala cu fumul de la miristea arsa?
AZAZEL
QUOTE(20krpm @ Feb 15 2008, 05:11 PM) *
voi treceti cu vederea faptul ca "amicul" s-a pus singur in jeopardy - eu nu.
oricum mi se pare un gest josnic, de persoana care nu e in stare sa se stapineasca, si n-am de gind sa fac chestia asta si apoi sa caut sa ma scuz.


da, intr-o lume civilizata cum nu prea este cea romaneasca schimburile verbale si de gesturi in trafic sunt rare. as putea sa spun ca , aratatul degetului pe geam in bucuresti unui individ care se baga pe rosu intr-o intersectie chiar daca vede ca trec masini care au verde la semafor este ca un salut prietenesc. aici se schimba gesturi si cuvinte extreme. totusi, nu pot fi de acord ca si-a cautat necazurile cu lumanarea, un pistol indreptat spre tine mi se pare ceva exagerat. ar fi fost mai elegant sa-l lase pe turbat sa-si continue nebunia dar, ceea ce am vrut sa subliniez prin povestirea acelei intamplari este ca poti avea ocazia sa admiri un frumos pistol atunci cand aproape nici nu te astepti. de fapt mai important este ceea ce s-a intamplat dupa schimbul de gesturi din intersectie, politia pe langa faptul ca nu si-a facut datoria, l-a si bagat la apa pe "amic".
C Z R
Nu stiu daca este potrivit acest mesaj in acest topic, dar vreau sa relatez urmatoarea intamplare, cea de astazi:
Mergeam linistit pe banda mea, cand un taxi - logan galben care era in dreapta mea pozitionat in mers a facut brusc o miscare de volan care intra la categoria agresiune, nu am facut nimic, l-am lasat, apoi mi-am continuat drumul si cand am vrut sa ma incadrez pe o banda mi-a taiat pur si simplu fata, ramanand in spatele lui, nu am facut nimic, nici un semn, nu am injurat, si am ramas calm la semafor in spatele lui, iar cand s-au pus toti in miscare, am facut 2-3 manevre si deja eram la 200 m in fata lui(nu o luati ca o lauda sau altceva), a incercat si el ceva, dar nimic, fapt ce l-a enervat foarte tare. In afara de a fi prost, badaran si lipsit de cea mai mica urma de respect si normalitate, nu era nimic de capul lui: s-a dovedit, in cateva secunde eram mult in fata lui, iar el neputincios in spatele meu, doar si-a aratat propriei lui persoane ceea ce este cu adevarat - mie unul nu mi-a demonstrat nimic. Nr de inmatriculare a "distinsului" este: B-35-AEV, baiat dastept si ceafa subtire.
A fi om in trafic este mult mai greu decat a fi hiena si golan cu iz schumacherian.
f1anatic
QUOTE(ion95129 @ Feb 15 2008, 09:31 AM) *
intreb si eu doar asa....... Voi ati vazut vreodata doi oameni care si-au lovit masinile reciproc (fara victime) si care sa coboare calmi, sa se salute cuviincios si sa discute civilizat? Chiar trebuie ca inainte de a veni politia sa se treaca in revista toti sfintii / neamurile (mame,surori,sotii,fiice,matusi,inaintasi si urmasi)? Chiar trebuie?



Da man, se intimpla aici mai des decit crezi. Nimeni nu va fi bucuros ca a ciuntit masina...dar sintem o societate de consum si masina, bara, aripa, portiera se schimba, se repara, se vopseste. Nu trebuie sa te dai jos la individ cu bita sau sprayul paralizant. Ma rog, sugerez sa ai un spray la tine tot timpul. Dar...daca vezi ca cealalta persoana vine hotarita spre tine cu gind de cafteala...dai imediat telefon la 911 - iti raspunde imediat in 5 secunde si ii spui ca esti in accident cu victime si ca cealalta persoana implicata in accident vine spre tine sa te ia la bataie si ca tu te-ai inchis de frica in masina (lucru recomandat - ma rog in functie de accident). Nici nu ai idee cit de repede apare politia... De fapt serios...filmele cu fraieri americane despre cit de eficienta e politia nu captureaza bine realitatea. Presupunind ca esti in oras (si nu in cimp) o masina de politie va fi intotdeauna la mai putin de 3 min distanta.

Acum multi ani eram cu tata in masina cind noi pe verde am lovit un biciclist. Mexican imigrant ilegal care nu vorbea nici o engleza. Intre apelul 911 si sosirea politiei au fost 40 de secunde. Nu a fost nici un raport, nici o problema nici o nimic. Noi aveam totul in regula, si treceam pe verde, ala ne-a taiat calea. Cind ala a pretins sa ii platim bicicleta, am comentat in gura mare ca sun la INS. Politia ne-a facut semn sa plecam.

Si fara sa o trec pe politica si etnofobie dar tot trebuie sa mentionez. Intre USA si Mexico trebuie facut un canal lat de o mila, umplut cu apa si crocodili si 3 garduri electrificate inalte de 20 m pe partea americana. Da, sint DEMOCRAT si LIBERAL dar si invazia de la sud are o limita - pentru ca au schimbat modul nostru de viata intr-o debandada cu crima, violenta, mizerie si taxare nejustificata pt a le acoperi lor nevoile.
Tiberiu61940
QUOTE(f1anatic @ Feb 16 2008, 05:02 PM) *
Si fara sa o trec pe politica si etnofobie dar tot trebuie sa mentionez. Intre USA si Mexico trebuie facut un canal lat de o mila, umplut cu apa si crocodili si 3 garduri electrificate inalte de 20 m pe partea americana. Da, sint DEMOCRAT si LIBERAL dar si invazia de la sud are o limita - pentru ca au schimbat modul nostru de viata intr-o debandada cu crima, violenta, mizerie si taxare nejustificata pt a le acoperi lor nevoile.

Parca a vorbit un ... [neamt][olandez][italian][francez][spaniol]...[belgian] (aici alegeti voi orice nationatitate din EU) despre romani...
James Kilowatt
Atatea timp cat intr-o parte a canalului unii sunt bogati si pe partea ailalta saraci, vor gasi o metoda sa treaca peste/pe sub/pe langa el.

@F1 uite, si noi am gasit solutia intr-o perioada cand pentru o viza de turist stateai la coada si in fata ambasadei frantei, (tara care a inventat drepturile omului, apa calda si roata de bicicleta) era amenajata o strunga ca pentru oi.... sunt curios daca inca mai exista.
20krpm
QUOTE(f1anatic @ Feb 16 2008, 11:02 AM) *
Cind ala a pretins sa ii platim bicicleta, am comentat in gura mare ca sun la INS. Politia ne-a facut semn sa plecam.


huo. nuff said.
f1anatic
QUOTE(Tiberiu61940 @ Feb 16 2008, 10:04 AM) *
QUOTE(f1anatic @ Feb 16 2008, 05:02 PM) *
Si fara sa o trec pe politica si etnofobie dar tot trebuie sa mentionez. Intre USA si Mexico trebuie facut un canal lat de o mila, umplut cu apa si crocodili si 3 garduri electrificate inalte de 20 m pe partea americana. Da, sint DEMOCRAT si LIBERAL dar si invazia de la sud are o limita - pentru ca au schimbat modul nostru de viata intr-o debandada cu crima, violenta, mizerie si taxare nejustificata pt a le acoperi lor nevoile.

Parca a vorbit un ... [neamt][olandez][italian][francez][spaniol]...[belgian] (aici alegeti voi orice nationatitate din EU) despre romani...



Well problema se pune in felul urmator. Romanii nu sint echivalenti cu Mexicanii. Poate se pot trage anumite paralele intre anumite minoritati cu cetatenie romana si mexicani. Nu cred insa ca romanii taxeaza la greu sistemul social din tarile europene asa cum taxeaza mexicanii pe al nostru.

What if 20 Million Illegal Aliens Vacated America?



Tina Griego, journalist for the Denver Rocky Mountain News wrote a
column titled, 'Mexican Visitor's Lament' -- 10/25/07.

She interviewed Mexican journalist Evangelina Hernandez while
visiting Denver last week. Hernandez said, 'They (illegal aliens) pay rent,
buy groceries, buy clothes...What Happens to your country's economy if 20
million people go away?' That's a good question - it deserves an answer.
Over 80 percent of Americans demand secured borders and illegal migration
stopped. But what would happen if all 20 million or more vacated America?
The answers may surprise you!

In California, if 3.5 million illegal aliens moved back to Mexico,
it would leave an extra $10.2 billion to spend on overloaded school systems,
bankrupt hospitals and overrun prisons. It would leave highways cleaner,
safer and less congested. Everyone could understand one another as English
became the dominant language again.

In Colorado, 500,000 illegal migrants, plus their 300,000 kids and
grand-kids - would move back 'home', mostly to Mexico. That would save
Coloradans an estimated $2 billion (other experts say $7 billion) annually
in taxes that pay for schooling, medical, social-services and incarceration
costs. It means 12,000 gang members would vanish out of Denver alone.

Colorado would save more than $20 million in prison costs, and the
terror that those 7,300 alien criminals set upon local citizens. Denver
Officer Don Young and hundreds of Colorado victims would not have suffered
death, accidents, rapes and other crimes by illegals.

Denver Public Schools would not suffer a 67 percent
drop-out/flunk-out rate because of thousands of illegal alien students
speaking 41 different languages. At least 200,000 vehicles would vanish from
our gridlocked cities in Colorado.

Denver's four percent unemployment rate would vanish as our working
poor would gain jobs at a living wage.

In Florida, 1.5 million illegals would return the Sunshine State
back to America, the rule of law, and English.

In Chicago, Illinois, 2.1 million illegals would free up hospitals,
schools, prisons and highways for a safer, cleaner and more crime-free
experience.

If 20 million illegal aliens returned 'home' --

If 20 million illegal aliens returned 'home', the U.S. Economy would
return to the rule of law. Employers would hire legal American citizens at a
living wage. Everyone would pay their fair share of taxes because they
wouldn't be working off the books. That would result in an additional $401
Billion in IRS income taxes collected annually, and an equal amount for
local, state and city coffers.

No more push '1' for Spanish or '2' for English. No more confusion
in American schools that now must contend with over 100 languages that
degrade the educational system for American kids. Our overcrowded schools
would lose more than two million illegal alien kids at a cost of billions in
ESL and free breakfasts and lunches.

We would lose 500,000 illegal criminal alien inmates at a cost of
more than $1.6 billion annually. That includes 15,000 MS-13 gang members who
distribute $130 billion in drugs annually would vacate our country.

In cities like L.A., 20,000 members of the '18th Street Gang' would
vanish from our nation. No more Mexican forgery gangs for ID theft from
Americans! No more foreign rapists and child molesters!

Losing more than 20 million people would clear up our crowded
highways and gridlock. Cleaner air and less drinking and driving American
deaths by illegal aliens!

America's economy is drained. Taxpayers are harmed. Employers get
rich. Over $80 billion annually wouldn't return to the aliens' home
countries by cash transfers. Illegal migrants earned half that money
untaxed, which further drains America's economy - which currently suffers an
$8.7 trillion debt.

At least 400,000 anchor babies would not be born in our country,
costing us $109 billion per year per cycle. At least 86 hospitals in
California, Georgia and Florida would still be operating instead of being
bankrupt out of existence because illegals pay nothing via the EMTOLA Act.

Americans wouldn't suffer thousands of TB and hepatitis cases
rampant in our country-brought in by illegals unscreened at our borders.

Our cities would see 20 million less people driving, polluting and
grid locking our cities. It would also put the 'progressives' on the horns
of a dilemma; illegal aliens and their families cause 11 percent of our
greenhouse gases.

Over one million of Mexico's poorest citizens now live inside and
along our border from Brownsville, Texas to San Diego, California in what
the New York Times called, 'colonias' or new neighborhoods. Trouble is,
those living areas resemble Bombay and Calcutta where grinding poverty,
filth, diseases, drugs, crimes, no sanitation and worse. They live without
sewage, clean water, streets, elec tricity, roads or any kind of sanitation.
The New York Times reported them to be America's new 'Third World' inside
our own country. Within 20 years, at their current growth rate, they expect
20 million residents of those colonias. (I've seen them personally in Texas
and Arizona; it's sickening beyond anything you can imagine.) By enforcing
our laws, we could repatriate them back to Mexico.

We should invite 20 million aliens to go home, fix their own
countries and/or make a better life in Mexico. We already invite a million
people into our country legally more than all other countries combined
annually. We cannot and must not allow anarchy at our borders, more anarchy
within our borders and growing lawlessness at every level in our nation.
It's time to stand up for our country, our culture, our civilization and our
way of life.

Interesting Statistics. Here are 14 reasons illegal aliens should
vacate America, and I hope they are forwarded over and over again until they
are read so many times that the reader gets sick of reading them:

1. $11 billion to $22 billion dollars are spent each year on welfare
to illegal aliens. http://tinyurl.com/zob77

2. $2.2 billion dollars are spent each year on food assistance
programs such as food stamps, WIC, and free school lunches for illegal
aliens. http://www.cis.org/articles/2004/fiscalexec.html

3. $2.5 billion dollars are spent each year on Medicaid for illegal
aliens. http://www.cis.org/articles/2004/fiscalexec.html

4. $12 billion dollars are spent each year on primary and secondary
school education for children here illegally and they cannot speak a word of
English! http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...01/ldt.01.html

5. $17 billion dollars are spent each year for education for the
American-born children of illegal aliens, known as anchor babies.
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...01/ldt.01.html

6. $3 Million Dollars PER DAY is spent to incarcerate illegal
aliens. http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...01/ldt.01.html

7. 30% percent of all federal prison inmates are illegal aliens.
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...01/ldt.01.html

8. $90 bill ion dollars are spent each year on illegal aliens for
welfare & social services by the American taxpayers.
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...29/ldt.01.html

9. $200 billion dollars per year in suppressed American wages are
caused by the illegal aliens.
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...01/ldt.01.html

10. The illegal aliens in the United States have a crime rate that's
two and a half times that of white non-illegal aliens. In particular, their
children, are going to make a huge additional crime probl em in the US.
http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIP...12/ldt.01.html

11. During the year 2005, there were 4 to 10 MILLION illegal aliens
that crossed our southern border with as many as 19,500 illegal aliens from
terrorist countries. Millions of pounds of drugs, cocaine, meth, heroine,
and marijuana crossed into the U.S. from the southern border.
http://tinyurl.com/t9sht

12. The National Policy Institute, estimates that the total cost of
mass deportation would be between $206 and $230 billion, or an average cost
of between $41 and $46 billion annually over a five year period.& nbsp;
http://www.nationalpolicyinstitute.o...?b=deportation

13. In 2006, illegal aliens sent home $45 BILLION in remittances
back to their countries of origin. http://www.rense.com/general75/niht.htm

14. The dark side of illegal immigration: Nearly one million sex
crimes are committed by illegal immigrants in the United States!'
http://www.drdsk.com/articleshtml

The total cost is a whopping $338.3 BILLION DOLLARS A YEAR!!!

ozz86651
QUOTE
intreaba-ma, daca e sa arat degetul, cit de normal mi se pare cineva sa scoata pistolul la mine.



In LA? Perfect normal biggrin.gif

Lasind gluma la o parte, e destul de jalnic sa ti se para normal sa se scoata pistolul la tine pentru un deget. E un fel de sindrom Stockholm. Gesturile minore par mirlanii de neiertat daca-s ale mele, dar gesturile majore si cu adevarat importante (viloenta fizica) sint "normale", vorba aia "mi-am meritat-o". Eu folosesc degetul/faza mare/claxonul ca atentionare pentru idiotii care fac timpenii. Poa sa fie si coleg de serviciu nu mi-e rusine sa-i spun in fata ca e cretin cind imi risca viata sau e pur si simplu nepoliticos. Iar in cazul de fata, trecutul pe rosu mi se pare fapta penala (chiar daca nu e, la propriu). Eu cred ca mult mai normal e sa ti se para normal sa-ti iei o injuratura cind faci timpenii majore. Toata lumea mai face o greseala, dar una e sa ridici o mina in semn de scuze (caz in care degetele dispar) si alta e sa ridici un pistol.
20krpm
ozz, partial de acord cu tine. lasind la o parte cit de stupide sau mitocanesti sint oricare din gesturile astea, ca sint, si amindoi sintem de-acord, am ajuns in stadiul in care facem comparatii tip "gestul tau e si mai mitocanesc ca al meu, asa ca buf". trecut pe rosu - deget - pistol - reclamat la politie mi se pare o escaladare foarte rapida a unei situatii. romanii normali (si nu numa ei, singele latin si slav vorbeste aici) stiu sa ajunga in situatii din astea cu o viteza egalata doar de americanii colerici. daca oricare dintre cele doua parti o ia mai usurel si se gindeste peste ce poa sa-l astepte la capatul unei rafuieli din astea, e foarte probabil ca nici nu se mai ajunge la deznodamint. chestie care e in cele din urma solutia fericita, nimeni nu face atac de cord, nimeni n-are dintii inclestati o saptamina intreaga.
cod
Eu sunt un pacifist convins. Imi repugna violenta sub orice forma (verbala, gestuala, fizica, etc...), dar trebuie sa recunosc ca mediul rutier din romania imi ridica tensiunea la nivele inacceptabil de mari. In special climatul rutier din Bucuresti este extrem de nociv. In cei 8 ani de cand am plecat din Arad am observat o schimbare in atitudinea mea fata de altii.

Este evident ca toate decurg din frustrare, dar e greu sa stai calm cand vezi pe cineva ca-ti face rau si el nu pateste nimic. In plus ma frustreaza cel mai tare persoanele care fac rau gratuit, disproportionat fara de fapta (vezi primul topic).

Solutiile pe care le-am gasit eu pana acum:
Am lasat in geamul vecinului care imi ridica stergatoarele/zgaria masina o nota prin care il informam ca urmeaza sa-l dau in judecata. S-a potolit, dar nici nu am mai facut nimic pentru a escalada mai mult situatia.
Daca sunt amenintat fizic am norocul ca sunt destul de mare incat sa intimidez daca ma apropii amenintator de oponent, dar norocul meu este ca pana acum nu mi-a chemat nimeni bluff-ul.

Este clar ca daca voi face la randul meu rau nu se va schimba nimic. Din contra, daca ma apuc sa fac si eu rau altora va fi o persoana in plus in Bucuresti care face viata insuportabila. Singura solutie este sa reusesc sa ma calmez si sa incerc sa nu iau picioare in cap.

Si ca sa completez cu inca o intamplare: ieseam de pe o straduta pe care se inghesuiau mai multe masini sa intre. Una dintre ele a incercat sa intre pe contrasens si s-a pus fix in fata noastra. Soferul a inceput sa gesticuleze si sa injure ca sa dam in spate sa-i facem lui loc sa intre (era un mic loc in spate unde puteam sa intram). Logodnica mea era la volan si evident ca nu a vrut sa cedeze, moment in care soferul din fata a coborat din masina cu intentii clar agresive. Am coborat si eu din masina, am facut cativa pasi spre el, el a intrat in masina lui si a dat in spate. In Bucuresti nu se mai pune de mult problema respectarii regulilor de circulatie, dar pana acum, macar, daca le incalcai o faceai cat mai discret si te stiai cu musca pe caciula.
ozz86651
QUOTE
What if 20 Million Illegal Aliens Vacated America?


F1, ai lecturi proaste si asta pare a veni direct din burta lui Duke himself (desi pina si ala e mai argumentat). Hai sa-ti explic smecheria: nici o recolta in California (care probabil e cel mai agricol stat american ca productie) nu s-ar mai stringe fara mexicani. Alea 10 miliarde sint pur si simplu de la americani pentru americani, doar o alta schema care trage banul de la prostul platitor de taxe si ii baga in buzunarul citorva. Eu nu stiu citi mexicani cunosti tu, dar toti pe care ii vad eu trag la jug de asuda singe... e drept ca din cauza asta nu au timp sa-si educe copiii care ajung mebmri in bande, dar sint sigur ca ar prefera sa stea acasa sa aiba grija de copii in loc sa munceasca ca disperatii pe 2$. Da, daca ar pleca mexicanii ar fi mai mult teritoriu pentru alte bande, negre, albe, yacuze, whatever. Asa-i America, n-are treaba cu mexicanii.
Mi se pare absolut ridicol sa-i faci pe mexicani responsabili de criza sistemului medical. Da, n-au asigurari. De ce? Ca-s ai dreacu, ca nu vor. Nu cumva ca americanul care ii angajeaza nu le ofera? Nu cumva sint unii profitori care platesc infim pentru munca prestata, cind de fapt munca aia e platita partial de societate (asigurarile de sanatate, de ex.)?
Cit despre argumentele cu limba, de asta chiar mi se face greata. Ce sa spun, tragedia americii ca vinzatorul la shell si gradinarul vorbesc spaniola. Nu vorbi cu ei sau invata spaniola! Sint domenii hi-tech in care se vorbeste chineza si hindi si nu mai crapa nimeni.
Exista o slutie foarte simpla la asta. Lumea uita de plaga birocratica a Americii, INS-ul (USCIS acum). Astia sint un fel de stat in stat si nu exista nimic care sa-mi aduca aminte de comunism (ala cu aroma stalinista) decit institutia asta. Fa un INS eficient (vai, oroare). Da vize de munca usor si repede. Obliga angajatorii sa plateasca salarii decente si asigurari minime. Fa-le vizite si baga-i in faliment cu amenzi pe cei care angajeaza ilegali cu buna stiinta. Aici e ipocrizia numarul 1. Daca ma intrebi pe mine in 2 ore iti arat 10 ilegali. Da nus cum naiba marele INS nu-i gaseste. Oare de ce? They are good for bussiness. Nu poti lasa smecherii fara angajati de 1-2$ ora. Nu poti lasa poporul american fara haleala/manufactura/etc ieftina. Nu poti sa rupi supermarketurile si benzinariile cu amenzi ca angajeaza ilegali.
Ehehe, afacerea asta nu are nimic de-a face cu niste amariti care trec pe sub granita in tunel. Itele sint mult mai sus.
PS: poate ar fi bine sa mutam discutia intr-o tema adecvata.
@20krpm: asa e cu escladarea, dar exista o linie intre fapte normale si anormale. Cine trece linia (primul) e vinovat. Trecutul pe rosu (fara accident), injuratul, degentul, desi neplacute sint in mod clar sub linie. Pistolul, picioarele in cap sint peste linie.
20krpm
QUOTE(ozz86651 @ Feb 19 2008, 02:42 AM) *
@20krpm: asa e cu escladarea, dar exista o linie intre fapte normale si anormale. Cine trece linia (primul) e vinovat. Trecutul pe rosu (fara accident), injuratul, degentul, desi neplacute sint in mod clar sub linie. Pistolul, picioarele in cap sint peste linie.

mh... zdai seama ca linia asta nu e pentru toata lumea tot acolo. linia aluia mai smecher e intotdeauna mai departe de el, mai aproape de tine.
cod
Evident. Asta e problema. Linia nu este in acelasi loc pentru toti. Dece? Linia este trasa clar de catre lege, dar smecherii aleg sa o impinga mai sus deoarece cei slabi cedeaza intotdeauna. Sa scoti pistolul sau sa dai picioare in cap este clar dincolo de linie, dar cu toate asta sunt oameni care le fac si nu patesc ABSOLUT NIMIC.

Tu si eu daca am face asta am beneficia de aceeasi imunitate in fata legii??????
ozz86651
Exista un bun simt sau morala generala, si legea e exponentul ei. Pentru actiunile de sub linie nu se da pedeapsa sau se da o amenda. Pentru actiunile peste linie intri la bulau sau ai alte probleme de natura penala care apar in cazier. Acu daca unu e smecher si nu stie unde e linia asta, nu insemna ca e vina celorlalti. Si nici nu insemna ca trebuie sa mergi ca pisica in jurul lui de frica sa nu-l superi, ca asa capata magarul curaj si te scuipa in fata. Daca ar fi mai multi oameni gata sa moara cu ala de git cind vine sa iti face ceva, cazurile astea ar fi mai putine.
20krpm
QUOTE(ozz86651 @ Feb 20 2008, 02:45 PM) *
Exista un bun simt sau morala generala, si legea e exponentul ei. Pentru actiunile de sub linie nu se da pedeapsa sau se da o amenda. Pentru actiunile peste linie intri la bulau sau ai alte probleme de natura penala care apar in cazier.

vezi? pentru asa ceva militez io. uite c-a iesit ceva din discutia asta smile.gif atita e ca eu consider "legea", aia din codul penal si codul civil samd, ca fiind o chestie extrema, aflata mult dincolo de linia bunului simt. legea e ceva pentru cind ai screwed up really bad, pe cind daca linia e plasata la nivelul bunului simt te alegi cu dezgustul public. daca iti propui sa te ghidezi dupa legi, si sa impingi tot ce se poate pina la granitele lor, limita bunul simt devine o chestie total neimportanta.
ozz86651
Numai ca politetea si bunul simt dispar in functie de actiunile care se iau asupra ta. Cind vine unul si te scuipa, nu ii spui "ma scuzati ca am stat in calea scuipatului dvs", ci, perfect onorabil si politicos, ii umfli ochiul. Echivalent, daca trece pe rosu si te pune in pericol, esti liber sa ii arati degentul sau sa-l injuri. E politicos, normal, si de bun simt.
Pe de alta parte, indiferent ce a dus la injuratura si a cui a fost vina, chiar daca esti injurat pe nedrept, nu poti scoate pistolul, ba nici nu e normal sa pocnesti pe cineva.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.