Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dezumidificare
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Fabia 1
onet_bogdan
Am auzit o chestie interesanta de cateva zile si am zis sa intreb pe forum sa vad daca este sau nu adevarat.
Un prieten imi zicea ca si iarna daca pornesti aerul conditionat nu porneste compresorul (e logic dealtfel sa nu porneasca) dar ca totusi face dezumidificarea aerului di habitaclu. Am obserevat ca la relanti in mod normal imi consuma 0,6 l/ora (asha zice computerul) iar daca pornesc AC imi urca la 0,8 l/ora, deci ceva face...imi consuma mai mult...dar oare mai face si ce zicea amicul meu?
mike.omega
Nu poti sa beneficiezi de AC fara a porni compresorul smile.gif De aici si diferenta de consum la relanti wink.gif
onet_bogdan
Ideea era ca pe langa compresorul care face frig se mai intampla si altceva. Ceva de genul: apesi butonul de AC, fiind temperaturi scazute este normal ca sa nu porneasca compresorul(ce frig sa faca din moment ce e frig deja), dar prin apasarea butonului de AC se schimba niste clapete prin interior...traseul aerului este altul si pe langa racire (nu este cazul iarna) se si dezumifica de exemplu. Cam la asta ma ghindesc eu, poate gresesc.
Mariustom
Dap, greșești.
În mod normal, la unele tipuri de autoturisme, la temperaturi de sub +4 gr.C nu pornește compresorul, deci nu funcționează AC-ul. Atunci când funcționează (și este recomandat minim 30 min/lună) aerul care vine este dezumificat prin depunerile apei în momentul compresiei (pe scurt tongue.gif).
De aceea, în momentul în care îndrepți aerul suflat doar spre parbriz se cuplează automat AC-ul, fără a-ți arăta asta wink.gif.
Și, apropo, AC-ul funcționează și dacă dai pe căldură, încearcă thumbsup.gif E recomandat AC-ul primăvara și toamna, în special, tocmai pentru dezumificare whistling.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.