Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indicator presiune ulei Ibiza
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > SEAT
Alex89698
Salutare.

Am o Ibiza 1.2 din oct 2006. Aproximativ 17.000 km facuti. Azi de dimineata cand am pornit motorul s-a aprins pentru cateva secunde indicatorul de la presiune ulei si a scos sunet de avertizare de 3 ori, apoi s-a stins. In carte Zicea ca poate fi necesara completarea cu ulei (mananca 1 litru/1000km in mod normal conform cartii, desi pana la 14500 cand am facut revizia nu a facut asta). Am verificat uleiul si era ok. Pe drum spre birou mi s-a parut ca temperatura a crescut cam repede (la 0-2 grade, a ajuns la 60-70 de grade cam in ~1 km, desi in general parca se incalzeaz mai greu. Nu a depasit linia rosie (90 grade), dar poate si pentru ca drumul a fost relativ scurt (2-3 km). Am sunat la service-ul Seata si m-am programat la o vizita.

Ceva pareri aveti? Ce ar putea fi? S-a mai lovit cineva de chestia asta? Nu de alta, dar sa ma pregatesc moral.

Tks!
Alex89698
Am fost la service si s-a constatat ce constatasem si eu: nivelul uleiului era putin peste maxim (100-150 ml). S-a extras excedentul si acum este ok, motorul se aude mai bine.

Intrebarea ramane: cat de grav este ca un prost de la service a putin prea mult ulei? Asta s-a intamplat la revizie (acum 4 luni si 2000 km)?
iulian_1976
Prima problema este ca se va strica catalizatorul , de obicei si scrie pe busonul de la ulei dar in germana thumbsup.gif
e bine sa verifici tu nivelul regulat ,nu te baza pe mecanici.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.