Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sunet ciudat la plecare de pe loc ( Almera 1,5 )
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Nissan
mitzu90210
Salut,

Din pacate revin cu o problema, poate ma puteti ajuta / indruma. Am vazut ca au mai fost cazuri pe aici cu aceasta problema dar nu am gasit nimic concret ca remediere.
Problema mea ar fi la plecarea de pe loc se aude un ( nici nu stiu cum sa ii spun ) harjait. Sunetul apare DOAR la plecarile de pe loc lente / medii...in general cand se merge / asteapta in coloana. Cred ca toti cunoasteti acest tip de plecare de pe loc smile.gif. Daca plec mai tare, asta insemnand turat mai mult si eliberat ambreiajut mai brusc sunetul nu apare. Eu suspectez rulmentul de presiune sau placa. Este posibil sa fie si discul dar tind sa il exclud deaorece am facut urmatorul test .... tras frana de mana la maxim si eliberat ambreiajul ... discul nu patineaza, motorul murind instant. Ciudat este faptul ca in cazul in care fac testul asta sunetul nu apare. Ce am mai sesizat .... daca masina se misca fie si cu 5 km /h si introduc tr 1 si demarez sunetul nu apare.
Daca a mai avut cineva problema asta va rog sa imi spuneti cum s-a remediat, eventula chiar costuri piese / manopera si serviceul unde ati fost.

Cu stima
Mihai
drabisan
Da, e ceva aproape clasic la Almerele facute dupa 2004.
Eu i-am stresat cit s-a putut cu zgomotul asta. Dupa vreo 15.000km imi facea din cind in cind. Pe la 20.000 facea mai des. Dar niciodata nu am reusit sa le arat clar ce si cum. Ultima oara am fost sa le arat zgomotul la ~35.000, cind a inceput sa faca suficient de des.
In primul rind: abreiajul nu este acoperit de garantie.
In al doilea rind: la a 3-a vizita, cind au auzit clar, au verificat si ei ca nu patineaza ambreaiajul (am verificat si eu de multe ori) si au scos o nota tehnica in care scrie ca e zgomot functional, nu e un defect. Si ar fi cauzat de ambreiajul ecologic.
E aiurea zgomotul, stiu, dar eu, personal, in afara ca ma derajeaza sonor, nu am sesizat nici o problema serioasa.

LE: dupa mai multi km incepe sa se auda si intr-a doua, din cind in cind.
spata2008
Salut!

Aceeasi problema cu ambreiajul o am si eu.

Sunt nou posesor de Almera, fabr. 12.2004, 38.000 km. Sunt destul de incantat de masina. Intradevar, "problemele" generale pe care le au majoritatea "almeristilor" sunt reale, adica: motor cam zgomotos, masina la fel (numai la gauri in asfalt si la sine de tramvai), geamul putin deschis e zgomotos, franele scartaie si alte cateva mici probleme.
Masina o am de sambata si nu am apucat sa fac decat putin peste 100 km, numai in Buc. Abia astept sa ies la drum intins "s-o ard" si eu putin.
In sfarsit m-am hotarat sa-mi fac cont ca sa-mi pot "varsa" si eu parerile pe aici.
Acum o ora am ajuns acasa dupa un drum de 50 km facut numai prin Buc.
Am sesizat aceeasi problema la ambreiaj, asta numai in coloana, cand trebuie sa plec usor de pe loc si trebuie sa tin semi-ambreiaj. M-am speriat tare, am ajuns in fata blocului si am luat-o la "frecat", cu frana de mana, fara frana, sa vad daca patineaza placa de ambreiaj. Nimic ciudat insa, masina trage, chiar s-a oprit.
Deschid repede calc., intru pe forum si surprizaaaaaaaa .... primul post pe forum este despre aceasta problema.
Rog pe cei care au mai patit asa sa ne spuna daca trebuie sau nu sa stam linistiti. Eu nu cred c-o sa am somn, pana nu ma linisteste cineva. smile.gif

Sa ne "auzim" cu bine!
Daniel
Tarabostes
si la mine se aude ceva de genul asta ( 1.5 -2005-cca 38k) dar mai ales vara pe caldura mare la mers in coloana cu miscat masina doar cativa metri, mai ales daca iau mai incet piciorul de pe ambreiaj in timp ce turatia creste, am luat masina in decembrie 2005 si zgomotul a aparut din prima vara nu cred ca aveam 10k făcuti
iarna la acelasi gen de mers nu se aude, sau nu mi-am dat seama si nici daca debreierea este mai ferma
incerc sa nu turez prea mult motorul la pornire, sa debreiez relativ ferm, nu stau cu piciorul pe ambreiaj la semafor etc
Arheopterix
Si eu am la fel.
2002 35.000.
Se intampla rar (am patit de 3-4 ori.
Cand se merge in coloana.
mitzu90210
Credeti ca daca as schimba discul de ambreiaj actual cu unul nou, zgomotul ar disparea ? A mai facut cineva asta ? Aveti idee cat ar costa un disc, un rulment si o placa de presiune ?

Cu stima,
Mihai
Tarabostes
dar de ce esti pornit pe schimbat?
mitzu90210
Pai ma deranjeaza sunetul ala .... e drept ca pot da muzica mai tare si nu il aud ...dar ....si ma gandesc ca in viitorul apropiat ( la toamna dupa nunta ) sa o vand si sa ma " inscriu" la o masina noua - tot Nissan. Eu am luat almerica asta la 39.000 km .... acum 2 luni.... in prezent are vreo 44.000. si imi este frica ca in momentul in care o sa vreau sa o vand sa nu am dificultati din cauza zgomotului acesta.


Cu stima,
Mihai
spata2008
Ma gandeam eu asa: nu cumva sa fie ceva slab pe acolo? Adica, sa mai strangi cumva ambreajul sau sa-l mai slabesti, sa faci in asa fel incat sa nu mai cupleze in punctul ala unde se aude zgomotul, sa cupleze undeva mai sus sau mai jos.
Daca a facut cineva asta, rog frumos sa-mi zica si mie.
Eu nu sunt genul de om care sa dau bani la service, pt. ca sunt cat de cat priceput (parerea mea biggrin.gif). Ma gandesc maine "sa-mi bag nasul" pe acolo, poate iese ceva (ori il fac varza, ori il repar).

Bujiile la cati km se schimba? De unde iau bujii bune? La un mare magazin de piese auto, am gasit cu 22 lei/buc. E bine?
mitzu90210
Buna intrebare asta cu bujiile. La masina mea nu s-au schimbat niciodata. De fapt singurele chestii care s-au schimbat au fost consumabilele ( ulei, filtre si placute ) , cauciucurile , un reset de senzor airbag. Cum imi dau seama daca trebuiesc schimbate bujiile ? Se schimba usor, ce bujii recomanda Nissanul pt masinile noastre ?

Cu stima,
Mihai
spata2008
La Badsi mi-au zis ca se schimba la revizia de 45.ooo km. Zic eu asa: daca la service le schimba la 45.ooo, inseamna ca duc pana la 50.ooo. Oricum, un set de bujii costa pana in 100 lei, iar daca le schimbi nu-i faci decat bine motorului. Daca te iei dupa ce-ti recomanda service-ul, e clar ca dai multi bani pe ele.

Hai sa gasim o solutie cu ambreiajul, asta nu-mi da pace, nu mai am liniste ....
Daca e doar un "zgomot functional" asa cum zice drabisan, atunci e ok, ma impac cu ideea si in timp n-o sa mai aud zgomotul.
Dar, daca e un defect?!?!
mitzu90210
spata2008 ai PM .... ( sper sa fi ajuns, e prima data cand trimit de pe acest forum smile.gif )
Tarabostes
mie mi-au schimbat bujiile la revizia de 30k, pe cutie scria nissan

L.E. - man, cat de tare e zgomotul de care zici de tre sa dai muzica mai tare?
mitzu90210
Nu se aude exagerat de tare, dar se aude. Acum, ce pot sa spun, sunt momente si momente ....cateodata abia se aude, dar sunt si cazuri in care se aude mai tare ... depinde cum eliberez pedala de ambreiaj si cat de tare turez motorul. Sunetul asta e instransa legatura cu " jocul acceleratie - ambreiaj ". Am mai spus si mai sus ....daca plec de pe loc mai tare ( eliberare rapida mai rapida a pedalei de ambreiaj ) zgomotul nu apare.

Cu stima,
Mihai
Winter1966
QUOTE(mitzu90210 @ Jan 25 2008, 10:58 AM) *
Buna intrebare asta cu bujiile. La masina mea nu s-au schimbat niciodata. De fapt singurele chestii care s-au schimbat au fost consumabilele ( ulei, filtre si placute ) , cauciucurile , un reset de senzor airbag. Cum imi dau seama daca trebuiesc schimbate bujiile ? Se schimba usor, ce bujii recomanda Nissanul pt masinile noastre ?

Cu stima,
Mihai

Corect conform manualului de intretinere bujiile se schimba la 30k, 60 k.... La mine s-au schimbat la 60 k pentru ca la 30 au uitat.....Costul la service autorizat Nissan , 147 RON (total ). Nu stiu ce au pus , cert este ca dupa schimb motorul a inceput sa mearga neregulat, si s-a aprins "prietenosul " ochi galben care arata motorul. Rezultat intors la service, usor nervos. Pus pe tester, scos 1 bujie, reglat distanta electrozi, si gata. Merge ca ceasul.Si ca inainte.
Cei de la service au spus ca vin gata reglate dar este posibil ca mecanicul sa o fi scapat pe jos in cap (pe electrozi ) si s-a dereglat. Posibil.
Oricum fara cheie magnetica nici nu va ganditi la schimbat ca este al naibii de adanc in chiulasa.
La mine zgomotul nu a aparut. Mai are usoare trepidatii la pornire de pe loc, usoara, dar nu este o regula.
Oricum pentru cine trece de la Dacia la orice altceva mai contemporan (inclusiv Almera) este necesara acomodarea la stilul de condus. Eu chiar dupa 15 ani de la despartirea de Dacia, imi impun sa nu merg cu ambreiajul patinat, in conditii de coloana. Chiar la traficul din Buc sau oricare oras mare, adica nebunie, las o distanta mai mare fata de cel din fata (NU 40 m , dar macar 2) si o tin de exemplu cu treapta 1 si usor din acceleratie, fara sa tin ambreiajul apasat.
Asa tine mult si bine ambreiajul....
E necesar putin antrenament, control si atentie, dar altfel nu sunt probleme, motorul este puternic si chiar daca nu are cuplu mare la turatie asa mica (spre comparatie cu dieselele) se poate foarte usor controla. Si nici nu este necesar sa intre toti in fata... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.