Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme volanta
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
Cristian85286
Am Octavia 2,2.0tdi,din octombrie 2005,42000km.Dupa ce am plecat dintr-o panta destula de mare(era uscat si nu am turat f tare) s-a auzit un zgomot destul de ciudat si niste trepidatii in ambreiaj. Dupa vreo 20 secunde nu s-a mai auzit nimic;se simt niste f mici trepidatii in pedala de ambreiaj(pot trece neobservate) dar nu exista alte zgomote la plecarea de pe loc. Banuiesc ca ar putea fi volanta caci am mai auzit astfel de probleme la grupul VAG. Mentionez ca stiu cum sa merg si nu tin piciorul inutil pe ambreiaj si nici nu fac porniri cu scartaituri. A existat vreo rechemare in service pt aceasta problema la Skoda?
gabrielglg
Cred ca ce ai auzit tu este de la ambreiaj , probabil ai esp, care are si asr, si ai fortat un pic si asa se aude cand lucreaza sau de fapt pierde aderenta din cauza supraturarii
ThunderBlue
Aceeasi problema. La 10000 de km vibratie puternica in ambreiaj iar raspunsul celor de la service a fost un mare ridicat din umeri. Aceeasi chestie se intampla din timp in timp...acelasi raspuns din partea celor de la service. Acum am ajuns la 60000 de km iar masina vibreaza destul de tare in momentul in care decelerez si ajunge aproape de turatia de relanti. Raspunsul de la service a fost "e din cauza ca masina este condusa subturat" !!!??? Cand i-am zis pacaliciului ca am trecuti de 750000 de km cu 7 masini din care 4 noi cu zero km a dat-o la intors si mi-a zis ca e din cauza condusului preponderent in mediu urban !!! Pai de ce n-ati spus asa fratilor de la bun inceput ca daca rulezi Skoda in oras cade volanta la 60000 de km? pai mai dadeam 19000 de euro pe ea?
A mea e singura Skoda care circula in oras???!!! Cand am cerut sa o schimbe pe garantie, caraghiosul care face glume pe banul meu mi-a spus relaxat ca nu se poate tocmai din cauza explicatiilor pe care le-am relatat mai sus si ca ma costa in jur de 1000 de euro reparatia. Am ramas perplex, drept urmare am facut o hartie catre ei in care le-am povestit despre Protectia Consumatorului, presa si despre producator. Directorul de service a acceptat sa dea volanta jos si sa constate daca e defect de fabricatie sau este din cauza mea. Problema este ca nu stiu cum sa-mi dau seama fizic daca este defect de fabricatie si mi-e frica sa nu ma imbarlige ca eu am stricat-o. Pomeneau ceva si de condusul sportiv. E adevarat, conduc in stilul asta dar nu scrie nicaieri ca nu trebuie sa conduc sportiv ca altfel imi pierd garantia. Scrie de participarea la competitii iar acest lucru nu s-a intamplat cu masina mea. Nici cu scartait de roti nu plec de pe loc. Doar ca merg tare. Atata tot. Voi ce credeti, am sanse sa o schimb pe garantie? De remarcat faptul ca fara sa vada piesa, "injineru'' imi spune ca e din vina mea. Am mai avut probleme cu sincroanele din cutie si la fel initial mi-au zis ca nu face obiectul garantiei. Dupa scandal imens in care i-am amenintat ca ma postez in show room si le povestesc potentialilor clienti despre problemele pe care le-am avut cu ei si faptul ca sincroanele proaste e o problema recunoscuta de Skoda s-au linistit si mi-au dat chiar si o masina sa ma plimb pe perioada cat se efectueaza reparatia. In rest foarte multumit de masina. Pachetul de drumuri grele face toti banii iar motorul de 1.9 si 105 caluti se comporta excelent. Iubesc Skoda dar ii urasc pe dealeri. Suntem bataia lor de joc pe banii nostrii. Pana la urma chiar nu-i inteleg, daca o piesa se schimba pe garantie, ei nu-si recupereaza banii de la producator?
Hai sa aveti o zi buna si cat mai putine probleme.
DORU
De unde ai achizitionat masina? Nu te-ai gandit sa incerci sa apelezi la alt service Skoda din tara?
ThunderBlue
La asta chiar nu m-am gandit, masina am cumparat-o din Cta, Auto grup este dealerul.
DORU
Da, mi-am imaginat...incearca un drum la Galati sau - de ce nu - la Bucuresti ! Ti-am trimis MP.
dan-bcz
salut... din 2008 detin o skoda o2 de care sunt foarte multumit, dar de ceva timp imi cam face probleme. in momentul in care sunt in treapta a 2-a de exemplu si o bruschez , se aude o trosnitura care pare a fi de la cutia de viteze. daca dai cu spatele iar aceeasi trosnitura. multe persoane mi-au spus ca ar putea fi volanta. stie cineva care sunt simptomele unei volante p duca biggrin.gif sau a mai intampinat careva aceasta problema? ( si app de chitul de ambreiaj...la 800 km am ramas fara ambreiaj...si plus de asta masina fiind in garantie tot eu am suportat reparatia. la partea cu folosirea ambreiajului nu cred ca am probleme...lucrez de 4 ani p dube si autovehicule mici...) astept cu nerabdare oparere ...tnx!
DORU
Volanta nu trosneste, ci da vibratii...

Incearca sa pleci de pe loc in tr. a III-a, doar ridicand ambreiajul, fara accelerare. Masina pleaca sau moare motorul ? Ridica piciorul mai hotarat putin...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.