Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hyundai GETZ
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Hyundai
Pages: 1, 2
Rudy28669
Salut !

Am o mare rugaminte, .... vreau sa-mi iau un Hyundai Getz, deocamdata am fost doar sa ma interesez la reprezentanta ..., domnul de acolo ... a fost foarte optimist referitor la modelul care ma intereseaza (suspicios de optimist).

Puteti sa-mi spune-ti o parere despre acest model de la Hyunday?
daca merita sau nu ..


mersi.
G e o r g e
pai doar pt ca este hyundai si nu merita.

da si tu un search pe google cu : "why not to buy a hyundai" si vezi ce iti da biggrin.gif lectura de lectura ce sa mai :cheers:
tipitip
QUOTE(G e o r g e)
pai doar pt ca este hyundai si nu merita.


Hai sa facem o lista cu ce ,,merita" si ce nu ,,merita" !

Sa revenim, ca bietul om a cerut un sfat.
Taxe vamale, revizii scumpe (le platesti, da?), piese scumpe (includ taxe vamale,nu?), garantie ultra limitata(risc sa ma repet, pt informatii suplimentare am voie sa ma citez?).
Acum, asteapta si tu o parere a unuia care are asa ceva (ma refer la hyundai, ca getz...) de cativa ani sa spuna de cate ori a apelat la service si sa speram ca nu ajungem si pe acest forum la...,,masina germana e masina germana", ,,de ce nu-ti iei BMW sau Merz?" etc.
geta33756
am implinit fix un an shi 2 luni de cand am hyundai getz...am 45.000 de km shi nu mi s a ars decat un singur bec, mashina merge brici nu am avut absolut nici un fel de problema cu ea....hyundai getz motor de 1,1 consumul in orash e cam mare intre 7 - 7.5 afara daca nu i dai mai mult de 120 "socate" un 5.5 iar viteza maxima atinsa de mine este de 165 km/h....chiar e o mashina reushita
un sfat pt cei care se plang de service ul destul de piperat...NU acceptatzi tot ce vor aia sa va faca la revizie
de ex revizia de 10.000 m a costat 4,5 milioane in loc de 13-14 cat voiau ashtia sa mi ia. am schimbat doar uleiu shi filtrele
revizia de 30.000 aprox 7,5 milioane ( ulei, filtre, placute de frana, shi o revizie capitala la cererea mea sa vada ce s-a mai dus pe la ea....culmea totul era in regula smile.gif) )....iar mashina se indreapta vertiginos spre 50.000 de km...
ionut32111
la cat costa un Getz 1.1L vreo 11500E mi se pare cam mult,la 11000E ai astra classic II,ce draq numai taxele vamale sunt 30%(piese mai scumpe)
Iulian HondaFan
taxele vamale le poti fenta in proportie de 80% cu leasing...nu cred ca gasesti in Ro pe nimeni care sa dea 11000 pe un mini...
ion35286
QUOTE(G e o r g e)
pai doar pt ca este hyundai si nu merita.



Moderator zici ca esti?.... :shock: . La forumul hyundai? Alo..ADMIN...se vede?
G e o r g e
alo, sefu 3 mesaje si 2 la adresa mea , ia vezi matale ... asta e atac la persoana si nu se justifica . poti verifica regulamentul daca ai vreo obiectie.

ps : ai un avertisment de la mine .[/b]
iulian-144
SALUT!
Conduc de cateva luni un getz 1.3 ,masina de servici si pot sa spun ca sunt f.multumit pana acum de ea.O am din aprilie si am deja 19.000km cu ea.Revizia de 15000km m-a costat in jur de 2.000.000lei,aici incliuzand sch.ulei(mobil5w40),filtru ulei,filtru aer si verificat parametrii masinii cu un aparat ce se conecta la o mufa de sub volan.Consumul in oras este de 8.3-8.5l/100km asta in Constanta in Buc s-ar putea mai mult.
BMW34294
La Roata de Rezerva, Ursa Mare a facut un review pozitiv (Sambata 6 Noiembrie) pentru Hyndai Getz. Chiar mult prea pozitiv.

Avand in vedere asprimea comentariilor lui Ursa Mare, eu cred ca e o masina reusita.

Daca vreti sa vedeti in comparatie ce parere negativa are despre BMW seria 1: Marile speranşe


(Publicat in premiera la noi pe site multumita lui Ursa Mare...)
Alexandrescu39998
Am un hyundai getz si pot spune ca sunt foarte multumit de el
Daca vreti sa va cumparati una ganditi-va inainte...
Sunt cam mari taxele vamale
Vlad40273
Rudy...eu am Hyundai getz de vreun an jumate ...mai exact a fost primul getz din Iasi si al 11-lea din tzara ... pot sa spun ca nu au fost probleme cu el ..consuma in jur de 7 in oras si 6 in afara ...
Ionut...Getz e 7 mii si ceva pret cip si ajungi cam la 10 000 la sfarsit ...iar astra dak nu ma insel e 9 mii cip .. nu prea are cum sa ajunga la acelasi pret ..
Tiptip ...nu prea are cum sa intrebe pe cineva care are de cativa ani ... Getz-ul a fost lansat acum 2 ani iar la noi a aparut acum un an jumate... deci nu prea gasesti pe la noi Getz mai vechi de un an juma' tongue.gif
revin la Rudy ...mai ..eu am mers cu destul de multe getz-uri (vreo 10 - 11) care au fost destul de forjate.. si supuse la incercari ca erau masini de serv. ce naiba ... tongue.gif pot sa spun ca sunt in stare perfecta .. dezavantajul la cei care si-au luat la inceput e ca nu au turometru (chestie care ma seaca) tongue.gif
ncristi
Hyundai este o alegere buna !!
Am vazut accent (model 1999-2000 facut in corea) cu 98000kM (reali!!!) in care nu i s-a schimbat NIMIC!!!!
In toti acesti kM o sg data i s-au curatat injectoarele.
Masina este a tatalui prietenei mele...si o perioada de timp a facut practic naveta Braila- Bucuresti...
Eu cred ca hyundai da clasa multor firme cu pretentii mult mai mari...
As adauga ca este una din putinele masini cu haion care nu zdrangane (poate chear singura)...
Am mers cu o octavia (cu haion) pana in sinaia si am simtit ca ini explodeaza capul de atata zdranganit...
Vlad40273
ca veni vorba de probleme ... probleme ..si chiar majore se intalnesc si la Renault Megane ...si la mertzuri ... Mazda ... si stiu cazuri concrete .. avand multi prieteni lucrand la aceste firme ... so .. degeaba spunem noi ca asa sica pe dincolo .. presupun ca stiti si voi ca au fost retrase destul de multe peugeot-uri 307 pt ca aveau probleme grave cu directia sau ceva de genu' tongue.gif ... peace
Alexandrescu39998
.
madalina
Alexandrescu:
1.nu se accepta anunturile de vanzare-cumaprare pe Forum! Exista o arie speciala pe site.
2.nu se accepta linkuri in semnatura.
lucian14
Si mie imi place Hyunday...
cei interesatzi pot afla ca de anul acesta se va produce si in Slovenia, si deci taxele vamale vor scadea la 0%.
O sa fie cea mai convenabila masina (raport pretz-calitate) o perioada.
Nasol de prietenii nostrii cu Loganu smile.gif
:albino: :albino:
lucian14
QUOTE(ion35286)
QUOTE(G e o r g e)
pai doar pt ca este hyundai si nu merita.



Moderator zici ca esti?.... :shock: . La forumul hyundai? Alo..ADMIN...se vede?

Lasa-l ca e si el la treaba... Trebe sa posteze omul ca altfel ramane nebagat in seama :!:
Am avut mici nedumeriri cu baiatul asta la un moment dat dar nu trebuie sa-l bagi in seama.
Atat
laugh.gif
madalina
Lucian, daca ai nemultumiri fata de un moderator, te plangi adminilor, nu incepi atacuri la persoana!
ncristi
Moderatorii sunt ok :cheers:
Madalina, nu va mai luati dupa toti folcloristii automioritici...
Andrei Suzuki
Bai lasati-l pe Ion si pe cei de genu lui...dastia care isi fac user pe un forum numai pt a face misto sau a face reclame..L-a vazut pe George ca a zis ceva ce nu i-a convenit si...s-a apucat si el sa scrie.Lasati-i pe astia ca n-are rost.
stefan_ieu
Gresesti Andrei. Ion a avut o atitudine absolut normala. George, care e moderator aici, nu era normal sa dea un astfel de post. Putea sa isi exprime parerea altfel. Sa presupunem ca moderatorul de la sectiunea Suzuki ar spune : "Ignis? Pai numai pentru ca e Suzuki si nu merita". Nu ai fi contrariat?
Cat despre Lucian, probabil ca nu stia ce sa spuna, asa ca s-a dat si el mare. Asta e un chitibus care se da important. Mai sunt si altii pe aici, asa ca nu mai impresioneaza pe nimeni.
madalina
Stefan, faci aceiasi greseala de 2 ori in aceiasi zi! George NU este moderator pe Hyundai! Moderatori pe Hyundai sunt: Admin, Krysty, CristianT, Jag-fan si Vlad!
stefan_ieu
Prima oara am vrut sa-ti raspund, dar se inchisese topicul. Vroiam sa-ti spun ca stiam ce mi-ai spus dar ca eram vesel de dimineata si imi placea cum suna :albino: ... ma rog, nu mai conteaza.
Aici, chiar daca George nu e moderator, Ion probabil ca nu a stat sa caute daca el are drepturi aici sau in alta parte. A intrat omul pe sectiunea de Hyundai si a vazut un astfel de post din partea cuiva langa care scrie moderator. Nu-l condamn acum nici pe Ion, nici pe George. Doar am vrut sa spun ca reactia lui Ion nu e chiar deplasata (in comparatie cu Lucian).
G e o r g e
ca sa incheiem discutia asta fara rost :

1. la momentul primului meu mesaj nu eram moderator . (4 iulie 2004)
2. este parerea mea personala !!!
3. o sustin in continuare .
4. si chiar daca as fi moderator aici, trebuie musai sa fiu fan HYUNDAI ? este de preferat , dar nu necesar .
5. lucian se baga in seama destul de des si daca nu se potoleste o sa propun sa primeasca un BAN de vreo 255 de zile . sa fie valoare de tip byte si nu integer laugh.gif .

sper sa se incheie discutia aici , iar nea lucian sa-si pastreze remarcile personale catre mine asa cum ar trebui sa fie , si anume, personale .

nu ma intereseaza parerea lui , iar in domeniul auto poate sa aibe cate diplome o vrea , ca nu se vede.

cine mai da cu batu' in balta pe acest topic isi va lua avertisment urmat de BAN :evil:
Andrei Suzuki
QUOTE(stefan_ieu)
Ion a avut o atitudine absolut normala.


O fi avut el o atitudine normala,dar felu in care si-a exprimat-o lasa de dorit.
QUOTE(stefan_ieu)
George, care e moderator aici, nu era normal sa dea un astfel de post


De ce nu era normal sa dea un astfel de post?E parerea lui si cu asta basta.Poate sa zica ce vrea (pe propria raspundere).Exact ce a facut Ion.A zis ce a zis si s-a ales cu avertisment.
Iulian HondaFan
moderatorii trebuie sa fie moderati... dar lipsa de civilitate trebuie penalizata pentru a mentine nivelul forumului.

Hyundai e o marca decenta si, chiar daca nu straluceste, face progrese si ofera multe pt. bani :bounce: . si eu sunt un fost proprietar de Hyundai care a vrut sa scape ( cu succes dar si ceva arsuri la buzunar :blackeye: ) de Hyundai-ul sau, dar sunt deschis catre ofertele firmei. La un anumit pret si circumstante cumpararea unui Hyundai face sens mai mult decat altceva :roll: .
guerilla
Moderatorii sunt moderati tongue.gif
Nu cu mult timp in urma unii din moderatori au fost exclusi tocmai pentru neimplicare.
Cam atat pentru moment.
stefan_ieu
Ma rog, nu m-ati schimbat parerea, dar nu are rost sa continuam discutia in sensul asta. Si nu spun asta de frica avertizmentului, ci pentru ca nu cred ca ajungem la nici o concluzie.
Revenind la Hyundai, nu cred e o marca chiar asa de slabuta. Parerea mea e ca s-a generalizat ideea de masina mai putin fiabila pornind de la Accent, care este ceva asemanator cu Albea pentru Fiat ( il mai tineti minte pe amicul Vasile :cheers: )
ncristi
Dintre toate marcile asiatice ,in romania, hyunadi este singura pe care merita sa-ti dai banii...
-Motoare diesel mai bune si mai ieftine decat ale concurentei asiatice
-Garantie motor 5 ani (pt un diesel este un atu important la noi)
-FFFFF fiabile pt banii care-i dai
-Un design mai atragator (mai european) decat celelalte...
Hyunadai este o firma "mai cu piciatrele pe pamant" si nu traieste din mituri (cum o face tyota cu "cea mai fiabila marca" etc...)...
Daca as avea de ales intre o elantra si o toyota corolla as alege clar elantra...este mai masina!!!! ... mai ales crdi... corolla (mai ales sedanul) poate castiga lejer premiul de ce-a mai "stearsa masina" ...
madalina
Prefer o masina stearsa si fara probleme decat una frumoasa si cu vizite dese in service....
ncristi
Nu am spu nimic de yaris! laugh.gif
De unde sti ca nu au probleme?
Am discutat cu oameni care nu ereau atat de incantati de marca cum lasati voi sa se inteleaga pe acest forum...
madalina
Cristi, uite-te la studiile internationale. Nu este relevanta experienta unui singur proprietar. nici a 10 . Aceste opinii iti pot face o idee de dealer, de service, de costuri de intretinere, dar nu de fiabilitatea masinii.

Sau esti si tu de parerea lui Vasile (chiar asa, are ban definitiv?) ca Toyota plateste pe toata lumea sa iasa pe primul loc in toate studiile?

Si nici Yarisul nu este o masina frumoasa. Daca alegeam dupa aspect, acum un 206, modificat serios sau o micra, sau un C3. Yaris nu este o masina care sa-mi placa din punct de vedere al designului, adevarat, nu este nici hidoasa. Iar Corolla, asa cum spunea o prietena, ete o masina pe care o alegi rational, nu emotional.
ncristi
Nu ma intereseaza marcile asiatice!!!!
Probabil ca toyota este cea mai tare firma....nu contest dar pe mine nu ma intereseaza ... am intervenit aici doar pt ca (virgula) cunosc marca Hyundai si mi s-a parut nedrept ce s-a spus...dar pe acest site sa vorbesti doar "din auzite" este ceva normal...
Iulian HondaFan
Elantra mai buna decat Corolla? La pret poate.

Crash testing slabut, motoare mai guturale si mai putin eficiente, cutia de viteze manuala e cam tepenoaga ( nu se compara cu Civic sau Corolla), devalorizare mai mare, fiabilitate bunicica dar departe inca de cele 2 de mai sus, tinuta de drum si nivel de zgomot sub Corolla, manevrabilitate sub Civic... nu cred ca mai e nevoie sa continui.

cine vorbeste din auzite?
ncristi
Marius de cand ai plecat din romania?
Eu vorbesc de ce se intampla la noi, in patria noastra scumpa!!!
Am vazut rezervoare de motorina pline cu pamant sau pompe de mororina infundarte cu calti....in SUA stiu ca este altceva, probabil ca acolo treburi de genul asta sunt de domeniul SF!!!
Hyundai ofera 5 ANI garantie la motor ceea ce este un atu fff important IN ROMANIA (in special pentru un diesel), tu nu ne compara pe noi cu germania ,franta SUA unde omu face greturi la cutia de viteza ca este mai "fixa", sau ca "agata"...
Aici este important ca o masina sa mearga in conditii vitrege (poate cele mai rele din europa)...
Mai este important si costul de intretinere etc...si altele...multe altele...
Noi nu avem drumurile din SUA, nu avem carburantul de acolo etc...nu avem banii celor de acolo...
madalina
De acord cu tine, Cristi, in privinta drumurilor, a carburatului si a garantieie de 5 ani a motorului. dar o masina nu are numai motor sunt multe alte componente ce se strica inaintea motorului.

Asa ar fi convenabil sa ne luam toti dacii cu cutii si motoare renault, ca sunt mult mai ieftin de intretinut.
ncristi
QUOTE
Asa ar fi convenabil sa ne luam toti dacii cu cutii si motoare renault, ca sunt mult mai ieftin de intretinut.


Multi au ajuns la concluzia asta!! laugh.gif
Iulian HondaFan
QUOTE(cristi36176)
Marius de cand ai plecat din romania?
Eu vorbesc de ce se intampla la noi, in patria noastra scumpa!!!
Am vazut rezervoare de motorina pline cu pamant sau pompe de motorina infundate cu calti....in SUA stiu ca este altceva, probabil ca acolo treburi de genul asta sunt de domeniul SF!!!
Hyundai ofera 5 ANI garantie la motor ceea ce este un atu fff important...


nu sunt plecat de chiar asa de multi ani - 6...

nici o companie nu o sa onoreze garantia la motor daca ai caltzi si pamant in rezervor. si Accentul meu avea 10 ani si 160.000km garantie dar, daca intrai in amanunte, vedeai ca multe nu sunt acoperite si sunt tot felul de conditii si para-conditii. garantia acopera defecte intrinseci ale masinii si nu zic ca e rea, dar nu acopera abuzul componentelor respective...

drumuri de nivel romanesc sunt si pe aici ( e drept putine)... si chiar constat cu dulce aducere aminte ca s-au cascat si pe aici niste gropane dupa zapada din iarna asta care nu ar face de rusine nici Bucurestii, cred ca nu le apuca sfarsitul lui martie, dar asa cateva saptamani cat sa ne testeze suspensiile sunt... si am mai facut si eu vreo cateva sute de km in Ro anul trecut si au aparut si in Ro drumuri decente...
lucian14
QUOTE(G e o r g e)
ca sa incheiem discutia asta fara rost :

1. la momentul primului meu mesaj nu eram moderator . (4 iulie 2004)
2. este parerea mea personala !!!
3. o sustin in continuare .
4. si chiar daca as fi moderator aici, trebuie musai sa fiu fan HYUNDAI ? este de preferat , dar nu necesar .
5. lucian se baga in seama destul de des si daca nu se potoleste o sa propun sa primeasca un BAN de vreo 255 de zile . sa fie valoare de tip byte si nu integer laugh.gif .

sper sa se incheie discutia aici , iar nea lucian sa-si pastreze remarcile personale catre mine asa cum ar trebui sa fie , si anume, personale .

nu ma intereseaza parerea lui , iar in domeniul auto poate sa aibe cate diplome o vrea , ca nu se vede.

cine mai da cu batu' in balta pe acest topic isi va lua avertisment urmat de BAN :evil:


Prietenul George.. asta este o amenintare?!
eu inteleg ca faceti munca voluntara dar asta nu iti da dreptul sa te comporti mitocaneste cu "clientii" sitelui.
Daca stii ce e aia un client. Te informez ca fara noi "astia care ne bagam in seama" puteti sa stingeti lumina .... (la stilul tau ... probabil ca multi nu au mai rabdat). :-
madalina
Exista o arie speciala unde oricine poate critica/lauda forumul, moderatorii, adminii. Deja topicul acesta este facut varza.

Daca tot vreti sa criticati, macar faceti-o acolo unde trebuie!
V l a d
lucian14 are unavertisment din partea mea. Poate invata sa se poarte
Marian40661
E primul meu post, asa ca voi incerca sa nu supar pe nimeni. biggrin.gif Eu abia mi-am luat un Hyundai Getz si, cel putin la prima vedere, pare o afacere mai mult decat buna.

Apropo, ati auzit de recunoasterea pe care masina o are pe la altii?

http://www.moneycontrol.com/backends/News/...p?autono=159925

http://drive.blogs.com/driveblog/2005/01/h...ai_getz_au.html

Oricum, de vreme ce omu' care a postat initial probabil de mult a luat o hotarare, va voi tine eu la curent cu performantele micului Getz.

Fiti fericiti si nu va mai certati, :bash: pana la urma nu se merita!...
Zetics40545
Marian, ce motor, ce dotari si ce pretz (CIP) are Getzul tau?
Vlad40273
oameni buni ... fiecare isi lauda masina ...lucru clar ... si critica pe altele. Daca ati cumparat vreodata un album (al unei formatii straine), de la magazinele noastre (albumul fiind original bineinteles) ati observat cu siguranta ca scrie pe coperta: "A se vinde numai in Romania" sau ceva asemanator ...de obicei e trecuta si Republica Moldova tongue.gif ... cam asa e si cu masinile ...la noi nu ajunge kiar ce-i mai stralucit. Probleme (tot felul de probleme) se intalnesc si la marci la care logic nu ar trebui sa apara. Hyundai mi se pare destul de rezonabil la raport calitate/pret ca sa nu mai pomenim inca odata de garantia de 5 ani ...si mai mentionam ca e singura marca (virgula) care ofera garantie 5 ani ..restul ofera maxim 3 tongue.gif.
James Kilowatt
mai sunt si altii care ofera garantii peste 3 ani, insa ca optional. La Fiat Punto (in franta) de exemplu e 460€ extensie de garantie pana la 6 ani si 200 sau 250.000km la toata masina, nu doar motor si transmisie

Oricum, asta nu inseamna ca hyundai nu sunt buni! smile.gif Sunt chiar mai buni decat multe alte marci cu pretentii mai mari.
Zetics40545
Eu cred ca putine firme chiar fac masini pt est si altele pt vest.
Cind vad ca Accentul pe care l-am luat are scris "make in Korea" pe toate partile, am mari dubii ca au o sectie acolo unde niste bangladeshi monteaza special masini pt Ro & Ru...

contraexemplul cel mai elocvent ar fi probabil Renault/Dacia :argue:
Zetics40545
QUOTE(MR28673)
...
Oricum, asta nu inseamna ca hyundai nu sunt buni! smile.gif Sunt chiar mai buni decat multe alte marci cu pretentii mai mari.


Vezi ca-ti iei vreun ban cu afirmatia asta... whistling.gif
G e o r g e
exemple MR biggrin.gif

mai buni ca (,) KIA sigur ca da biggrin.gif
James Kilowatt
Ma refer la fiabilitate. LA capitolul asta cam dau clasa majoritatii marcilor europene.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.