Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consum 1.9 tdi
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
AlexN2007
Salut , detin o Skoda oct2 de 2 luni acum are aprox 1300 km facuti majoritatea in oras si pot spune ca are un consum cam mare asa e la toata lumea? eu credeam ca un diesel o sa aibe un consum moderat cum scrie si in cartea masinii da cred ca m-am inselat(si nu merg cu clima pornita).
Mersi anticipat pt opinii numai bine!
DORU
Bine ai venit pe forum !

O masina in rodaj se conduce tinand cont de anumite restrictii. In plus, pana la 5000km nu te poti astepta la performantele declarate de producator, nici dpdv al prestatiilor dinamice, nici dpdv al consumului. In plus, daca distanta pe care o parcurgi este mica, consumul dat pe bord de BC este irelevant.
Asadar, te aflii in aceasta situatie?
AlexN2007
Bine v-am gasit!

DA nu fac distante extraordinare, decat in weekend mai ies din oras in rest serviciu-casa si eventual cumpararturi.Tin BC pe cons instantaneu si ma sperii, cateodata arata si 20 si ceva!La drum lung am vazut consumul mediu e intre 6 si 8. IN rest sunt foarte multumit de masina biggrin.gif
mike.omega
Hai sa facem diferenta intre consumul instant si cel mediu. Consumul instant este absolut irelevant, cel mediu este cel ce conteaza.
Nu stiu cat ar trebui sa consume un 1.9TDI insa eu cu HDI-ul am si 30% instant daca ma chinui, in reprize de depasiri sau la plecari in forta insa repet: este irelevant!
Mai apasa pe buton pana apare consumul mediu wink.gif
DORU
Daca il ai intre 6 si 8 litri inca e mare, dar repet, masina este in rodaj. Media ar trebui sa scada la 6,5%...Un 5% afara si 8% in Ploiesti, pe aici.
AlexN2007
Gata aseara am dat o tura si am dat BC pe consumul mediu care arata 12% wacko.gif !Deci inteleg ca trebuie sa fac mai repede 5000km.
Mersi pentru ajutor numai bine.
mike.omega
Stai asa!
Consum 12% unde? in oras presupun... In cati km?! Un consum mediu elocvent ai de la 200km parcursi in sus smile.gif
AlexTM
Consumul mediu scade FOARTE mult dupa citiva kilometri parcursi.
Eu intr-o zi normala de mers la lucru, dimineata, am cam 18-19 in primul kilometru si ajung la 11-12% la destinatie, dupa cam 4 km (cu Octavia pe benzina)
AlexN2007
Consumul de 12% l-am facut in regim de oras pe o distanta de 6-7 km.Oricum nu stiu cum calculeaza BC consumul mediu daca e per total o medie sau ultima deplasare confused.gif . 200 km nu prea am cum sa fac intr-o zi decat daca plec intr-o excursie sau asa ceva ca sa-mi dau seama de consum.
Mai am o intrebare tot de rodaj o pun tot pe topicul acesta: am ascultat in stanga si in dreapta si unii zic ca trebuie sa mergi cu viteza max de 120km/h si la turatie de max 3000-3500 ture in rodaj, altii zic ca daca mergi chiar asa "grijuliu" se invata masina "puturoasa" si asa o sa o ai pana...!
Cum e daca stiti?
DORU
Sfaturile sunt bune, nu depasi 3000 ture in primii 1500km. Nu o faci puturoasa, dar ii respectam perioada de rodaj in schimb.
AlexTM
QUOTE(AlexN2007 @ Jan 14 2008, 05:40 PM) *
unii zic ca trebuie sa mergi cu viteza max de 120km/h si la turatie de max 3000-3500 ture in rodaj, altii zic ca daca mergi chiar asa "grijuliu" se invata masina "puturoasa" si asa o sa o ai pana...!

Asta a fost foarte tare biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
magellan
personal... conduc o skoda octavia II din februarie si ma declar absolut multumit de alegerea facuta.... masina fiabila. si numai buna pentru conditiile din romania. Consumul care l-am optinut la masina ink de la inceput este de 6-6,4 l/100 km...

mi se pare un consum bun in coditiile in care am un stil de condus destul de agresiv(acelerari bruste, franari la fel, si niciodata nu ma limitez la o viteza mica. in general viteza de croaziera este de 140-150 km/h, dar cateodata ajung si la 170-180, fara niciun fel de problema:)
mike.omega
Daca tu circuli cu vitezele alea si scoti 6.x% inseamna ca ne iei drept prosti dry.gif
magellan
nu iau pe nimeni de prost... dar chiar asa am consumul mediu... 6.4/100km...

vara asta am scos un consum mediu de 8 in conditiile in care pe dist de 450 km am mers aproape constant cu 160-170.. ca sa nu mai zica nimeni ca mai stiu eu ce.. eram pe autostrada in grecia.. si drumul si traficul permiteau asta...
FREEZER
nici eu nu prea cred k s-ar scoate un asemenea consum la o octavia 2 in condiitile pe care le-a mentionat colegul mai sus.. adica 6 si ceva la suta, la viteza de 140-150... ar fi posibil doar daca: 1. ai avea 6 trepte si 2. ai merge pe autostrada. de ex. la mine la alfa 156, 1,9 jtd 6 trepte, la cca 200 km facuti la fiecare sf. de sapt. nu-mi sare de 6 consumul si merg intre 120-150. dar mentionez... numai autostrada (in spania), dar pt soselele din romania, 6 si ceva la suta... sa mergi cat se poate de economic si sa nu sari de 130.
george73315
Eu cu 1,9 tdi 105cp pana acum(2000km abia) am in oras 7-8% si 5,5% la un drum facut ieri Galati-bucuresti si retur plus doua ore de stat in Bucuresti in trafic de 1km in 20 min verymad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.