Help - Search - Members - Calendar
Full Version: vopsea proaspata....
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
valentin38883
Stie careva, dupa cat timp de la vopsire pot spala masina in conditiile astea de vreme urata, frig, ploaie , inghet...? Si cum sa o spal..(adica ma gandesc ca nu cu presiune)...
Daniumfcv
In mare o poti spala daca se respecta anumite reguli...

1. O speli la mana , usor , cu o perie moale fara detergenti .. dupa aproximativ 3 4 zile de la vopsire.
2. O speli cu detergenti sau/ si sub jet de presiune dupa 1 2 luni de la vopsire
3. Ceruitul .. il poti aplica dupa 10 zile , daca vopseaua a fost tratata termic.. asta inseamna ca a intrat intr-un cuptor din acelea mari la x grade.. iar daca este revopsita ma indoesc ca ar intra toata cu toata partea electrica acolo . Din fabrica ele asa ies..tratate termic.. sau dupa aproximativ 2 luni .. daca nu a fost tratata termic ( eu iti recomand chiar 3 ).

Motivul pentru aceste etape este ca sunt foarte multe tipuri de vopsele si marcile cele mai bune tind ca vopseaua lor sa se usuce cat mai repede dar nici o marca nu poata garanta ca produsul lor se usuca 100% peste noapte.Asta inseamna ca desi vopseaua a facut un strat dur la suprafata , sub acest strat vopseaua este umeda si este in proces de uscare. Ceruind masina , sau spaland-o sub presiune sau folosind detergenti puternici nu faci decat sa indepartezi crusta asta tare si sa lasi libera vopseaua inca neuscata de sub ea..

Numai bine,

Edit : ca sa fi sigur de un lucru alea 3 4 zile mareste-le tu la 1 saptamana .. si in prima luna incearca sa nu faci nici un km extra-urban .. sau urban la viteze mari ..smile.gif pentru ca vopseaua ta inca proaspata va fi plasa de siguranta pentru multe insecte ( daca mai sunt pe vremea asta afara ) smile.gif sau particule mai mari de praf
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.