Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema zgomot ciudat
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
ionutul
salut!sunt un cititor mai vechi al acestui forum dar proaspat membru.am si eu o problema.sunt posesorul unei skoda octavia tour 1.4 mpi cam de 7 luni si de cand a inceput sezonul rece am remarcat aparitia unui zgomot ciudat la motor.e vorba de un tacanit ce nu se aude tot timpul dar apare cand motorul merge la relanti dupa ce se incalzeste.l-am tot ascultat de multe ori.e un tacanit metalic ce se aude la frecvente diferite(cand mai tare,cand mai incet,cand deloc) si dupa parerea mea nu are legatura cu pistoanele.pare un zgomot separat de mersul mototrului dar totusi nu pot sa stau linistit.dimineata cand pornesc motorul rece nu se aude absolut nimic anormal insa dupa ce ajunge la 90 de grade si isi reduce automat turatia , apare cam peste cateva minute acest tacanit.zgomotul nu este deranjabil dar totusi sesizabil din afara masinii.uneori mai des alteori mai rar,alteori dispare complet si nu stiu de la ce ar putea fi:-?? eu m-am gandit ca ar putea fi o supapa ce inchide si deschide ceva:-?? ceva de la racire:-?? am motive sa ma ingrijorez? e un zgomot normal?
Mentionez ca m-am gandit sa merg cu ea la service dar cum in orasul meu nu exista dealer skoda si am de batut un drum
destul de nasol de 250 km pe vremea asta,m-am gandit ca decat sa merg pana acolo si sa mai rada si aia de la service de mine,mai bine va cer parerea dvs,cunoscatorilor inainte sa iau vreo decizie.

As aprecia daca Doru si-ar da cu parerea precum si oricine are idee de la ce ar putea proveni acest zgomot.
Multumesc anticipat!
DORU
Ionut, bine ai venit pe forum.
Din start iti spun ca este f greu sa-mi dau cu parerea de la distanta...o data ca nu sunt mecanic de meserie, apoi ca pot fi cauze multiple la orice zgomot.
Am sa incerc totusi o parere: zgomotul provine cumva din stanga motorului, dintre vasul expansiune pt antigel si vasul pt solutie de parbriz? Multumesc.
ionutul

In primul rand vreau sa iti multumesc pentru promptitudine.In al doilea rand,exact de acolo provine zgomotul.Am deschis odata capota si asta a fost si impresia mea ca din partea stanga se auzea.Undeva in zona vasului de expansiune si servodirectie.Ai idee care ar putea fi problema?Problema este ca duminica plec la un drum destul de lung si sunt putin ingrijorat sa nu fie ceva grav de remediat.
DORU
Poti pleca linistit la drum. Ceea ce auzi este cel mai probabil un tacanit ce provine de la recirculatorul vaporilor de combustibil (sper ca traducerea este cat de cat inteligibila). Nu este nici o defectiune. Drum bun ! thumbsup.gif
ionutul
Phwew,m-am mai linishtit:D Mersi mult de tot,Dorule!
masinibox
Salut. Am o OT din 2008 cu 1.6MPI si se aude un zgomot din dreapta. Am mai auzit si la alte 1.6. Oare ce sa fie. Curand merg la revizia de 1 an.
multumesc.
DORU
Daca ceea ce auzi provine dintr-un vas negru, aflat in stanga motorului, in fata vasului de expansiune cu antigel roz, atunci vorbim deja de celebrul EVAP CAN, deci nimic grav !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.