Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Spalare motor 1.4 Twinport !
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
garfield
Va salut stimati colegi de forum,

as avea o intrebare la voi...Ati spalat cumva motorul de 1.4 de la Astra?? Daca da, ce probleme ati avut? Sau mai degraba ce sfaturi ati da cuiva care vrea sa il spele...
Mentionez ca nu este un moft caci am tot umblat pe drumuri cu noroi care mi-au umplut motorul de murdarie si astfel chiar se impune operatiunea...
Stiu ca de regula mai toti mecanicii nu recomanda spalarea motorului din diferite motive, mai ales cele legate de instalatia electrica si computer, dar cu toate acestea nu se poate ca pe parcursul vietii masinii sa nu il speli ci sa il stergi doar cu carpa.
Eu mai am niste masini la care spal motorul fara probleme. Este vorba de Dacia Solenza si Citroen C3 1.6.
Astept sfaturile si parerile voastre.
Daniumfcv
Salut

In primul rand nu cred ca s-a murdarit in asa hal incat sa nu poata functiona.El se umple de praf si noroi insa nu ii strica cu nimic. Daca e murdar inseamna ca e sanatos.
In primul rand sa ai foarte mare grija de toata partea din dreapta de deasupra bateriei caci acolo sunt sigurantele si chestiile importante electronice...incearca sa eviti zona aia.Il poti spala si cu apa dar sa curga ca la robinet sa nu bagi jet de apa in el.

Eu iti recomand sa iti iei o perie moale si sa dai pe blocul motor de praf intai iar dupa cu aceeasi perie udata sa il cureti usor .Sa nu cauti niciodata sa cureti un motor la fel de bine ca si exteriorul sau interiorul masinii, nu vei reusii decat sa distrugi masina.
Vezi ca in dreptul siglei "Opel" din fata este gura de admisie aer si ar fi recomandat sa nu bagi apa in ea smile.gif) .. claxonul este undeva foarte jos dar nu am idee unde iar daca il uzi va claxona cateva zile ca o rata in calduri , de toata jena smile.gif).Dupa ce bagi apa in ea iti recomand sa o lasi sa se evapore daca e vara sau macar sa se scurga daca nu se poate evapora.Oricum pe vremea asta nu iti recomand sa speli masina oricum daramite motorul....Sunt -x grade si apa va ingheta si va forta toate locurile pe unde poate intra si ramane.

Eu la fiecare spalat imi curat motorul de praf fara sa folosesc apa sau sa folosesc cat sa umezesc peria.. iar cu apa cu furtunul sa se scurga pe motor o data la 6 luni.Ar fi bine iar daca nu ai porni motorul si dupa sa pui apa rece pe el daca vrei sa te feresti de crapaturi in timp pt ca presupun ca este acelasi fenomen de contractie si dilatare ca orice material.

PS : NU O SPALA PE VREMEA ASTA !

Numai bine,
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.