Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kit Xenon sau Philips Blue Vision?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Exterior
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
G e o r g e
vezi tu la tine acolo ca nu e bec simplu wink.gif uita-te atent .

LE: adica nu e doar bec ul acolo , mai ai ceva pe langa el . trebuie sa fie un antidifuzor ceva peste bec.
vio
avand in vedere titlul topicului , clar am refeream la cere aftermarket ... cele de fabrica nu deranjeaza niciodata ,chiar daca isi pune omu si de jda' mii de Kelvini..
Diesel
Dragos, cat timp ai mers in spatele meu prin Budapesta as fi comentat ceva daca era de comentat. Aia de la Honda au facut xenoanele dupa chipul si asemanarea ochilor lor oblici si merge.

Am masurat pe goagal earth si vizibilitatea in momentul povestirii mele era pe la 30-40m dar altfel vad semafoarele alea de la 500m. Asta n-ar fi fost o problema in oras, dar acolo e DN cu limita de viteza 70 sau 90... sau 100 ca de fapt este E87.
mike.omega
Era aseara in oras unu cu un 4007(sau cum s-o numi SUV-ul de la Pejo) care are proiectoarele destul de sus in bara(destepti rau frantujii..) cu xenoane. Apai nu stiu cum sa va zic dar orbea la greu. Si m-am uitat la pata de lumina de pe asfalt, cam lipsea smile.gif
Alex-F1
Railor verymad.gif Dorele, unde esti bre? Hai sa le zicem ca nu-i chiar asa cu xenoanele aftermarket! starwars.gif George, ce-ai pus tu acolo in poze e xenon cu lupa vs. xenon cu oglinda (dereglat rau de tot btw ohmy.gif ) .....din start cele 2 tehnologii sunt diferite si nu fac aceeasi pata de lumina. Daca lupa face linie, oglinda (cel putin cele mai vechi, cum am si io) face 2 triunghiuri! Si io am in jurul becului acel "antidifuzor" de care ziceai! tongue.gif Si dupa ce-am montat xenonul, tot 2 triunghiuri am, la fel ca si cu halogenul.....petele de lumina sunt la fel, ca la job parchez cu fata la un zid alb si chiar m-am uitat sa vad diferenta dintre petele de lumina: nici una! Na acuma nu contest ca or fi si pierderi de lumina, adica lumina disipata aiurea prin toate directiile, dar, dovada ca ale mele nu orbesc, este ca nu-mi iau flash-uri noaptea! arigato.gif Asa ca ia mucles si nu mai generalizati.... tongue.gif
T u d o r
Alex n-ai dreptate. Daca farul nu a fost conceput pentru bec xenon i-ai nenorocit pe toti. Eu am avut la Pejo puse si trageau fix linia aia de care zice foarte bine George, m-am si interesat inainte daca e acelasi far. Cu autolevelingul am rezolvat-o regland mai jos decat era necesar inaltimea razei si cu spalatorul... ca Ionel, la purtator. biggrin.gif

Sunt doua feluri de posesori de xenoane aftermarket puse pe Passaturi, Octavii, Logane, etc: unii care nu-si dau seama ca deranjeaza si altii pe care ii doare-n p. de restul lumii. Nu vreau sa se inteleaga ca fac aluzie la cineva dintre noi, pur si simplu astia sunt cei mai multi intalniti pe strazi.
22nst
Momentam nu am xenon biggrin.gif
Le-am dat jos sa testez eu nu stiu ce pe acolo, ca imi palpaiau din cand in cand (cu motorul pornit + clima + D + stat pe loc cu piciorul pe frana, logic biggrin.gif )
Oricum, nu erau ele de vine, am gasit problema.
Acum mi-e lene sa le schimb iar.
G e o r g e
problema este urmatoarea la aia care orbesc : nici ei nu vad stralucit de bine ! mult mai bine s-ar vedea cu un halogen bun ! decat cu un xenon prost !
Alex-F1
QUOTE ( T u d o r @ Nov 8 2009, 01:11 PM) *
Daca farul nu a fost conceput pentru bec xenon i-ai nenorocit pe toti


Si, ma rog frumos, daca-i nenorocesc, cum se face ca nu primesc flash-uri, a? Tu nu ai da flash-uri daca te-ar nenoroci careva cu xenoanele, ia zi musiu?

QUOTE ( T u d o r @ Nov 8 2009, 01:11 PM) *
Sunt doua feluri de posesori de xenoane aftermarket puse pe Passaturi, Octavii, Logane, etc: unii care nu-si dau seama ca deranjeaza si altii pe care ii doare-n p. de restul lumii


Multumesc frumos! arigato.gif


QUOTE (G e o r g e @ Nov 8 2009, 03:12 PM) *
problema este urmatoarea la aia care orbesc : nici ei nu vad stralucit de bine ! mult mai bine s-ar vedea cu un halogen bun ! decat cu un xenon prost !


Pai io am avut halogen bun si nu se poate compara cu xenonul..... tongue.gif
drabisan
Discutia cu xenon after market se aplica exclusiv pentru faptul ca traim intr-o tara din lumea 3-a.
Sint interzise peste tot, dar cum legea se aplica cu virgule, asta e.

Este irelevant ca 1-2 oameni au avut grija sa-si regleze farurile adecvat si sa le spele. Daca sint sute de aurolaci care isi pun xenoane si in fund. Nu sint suficienti aia care-si regleaza farurile cu halogen sa lumineze luna... Trebuiau sa apara si aia care isi pun xenoane pe faruri fara lupa si fara nici un reglaj si, bonus, pe spoturile de ceata.

Chiar si in seara asta m-am intilnit cu un bezmetic cu 70 de xenoane pe un bec. Facea idiotul lumina peste ambele benzi de pe sensul lui si pe cele 2 de la noi. Nici macar nu am putut sa-mi dau seama ce masina era! Era absolut turbat.

Ok, pentru unul ca asta un 7.62 in creieri ar fi singura solutie. E clar ca are prea putina minte incit sa merite altceva...

Oamenii sint oameni, intotdeauna vor vrea mai mult. Problema de fond ramine aplicarea legii. Cei insarcinati sa o aplice nu se deranjeaza pentru daciile care cara fiare vechi sau pentru dubagii care plimba persoanele in conditii de sardele. Ce pretentie sa avem sa se ocupe de xenoanele montate acasa sad.gif

Scuze daca sint prea extremist. Mi-e foarte scirba de prostii care vor sa isi monteze un ou, doar ca sa fie mai buni decit i-a facut mama lor.
T u d o r
Bai lasa-ma cu textele, am spus ca nu fac aluzii. biggrin.gif Treaba ta ca nu vrei sa vezi realitatea si vii cu explicatii de-astea. Intrebari: ai oglinzile de la faruri perfect "oglinda"? Ai geamul de la faruri clar? Lupa la far? Probabil ca Passatul tau e unicat, pe mine m-au deranjat TOATE modelele amintite in postul precedent care aveau xenon aftermarket. Si bineinteles ca sunt si altele dar astea sunt cele mai raspandite.

Ca sa nu mai avem discutii te rog pune faza scurta pe un perete, fa o poza si arata-ne rezultatul.
G e o r g e
chiar asa , de ce sunt interzise in tarile cu apa calda xenoanele ? sa ne amintim ca am o masina cu unul din cele mai bune sisteme de iluminat prezente pe vreo masina de serie , si o masina cu niste faruri indoielnice cel putin .
nu simt nevoia sa pun xenon la STI , deci sincer ma mai chioresc cateodata . nu imi place sa fiu injurat , poate din acelasi motiv merg cu silencerul pus . thumbsup.gif
Mariustom
CITAT(Alex-F1 @ Nov 8 2009, 08:22 PM) *
...
Si, ma rog frumos, daca-i nenorocesc, cum se face ca nu primesc flash-uri, a? Tu nu ai da flash-uri daca te-ar nenoroci careva cu xenoanele, ia zi musiu?

Musiu, îți răspund eu: cam de 3-4 ori din 10 dau și flash-uri pe lângă carne celor ce mă orbesc. Așa că pt mine criteriul tău "mă lasă rece". Deoarece nu înseamnă că dacă tu nu primești flash-uri înseamnă că toți cei ce au făcut ca tine (schimbarea iluminatului original cu xenon) nu orbesc pe ceilalți.
CITAT(Alex-F1 @ Nov 8 2009, 08:22 PM) *
Pai io am avut halogen bun si nu se poate compara cu xenonul..... tongue.gif

Cred că vroiai să zici că nu se poate asemăna, nu ??? ... ninja.gif
Alex-F1
QUOTE ( T u d o r @ Nov 8 2009, 03:26 PM) *
Treaba ta ca nu vrei sa vezi realitatea si vii cu explicatii de-astea


Io de obicei vad realitatea cum nu se poate mai bine, deci nu vei reusi niciodata sa ma convingi ca gresesc!!! tongue.gif

QUOTE ( T u d o r @ Nov 8 2009, 03:26 PM) *
Intrebari: ai oglinzile de la faruri perfect "oglinda"? Ai geamul de la faruri clar? Lupa la far? Ca sa nu mai avem discutii te rog pune faza scurta pe un perete, fa o poza si arata-ne rezultatul


Acuma hotaraste-te, ma intrebi de oglinda sau de lupa? confused.gif Da frate, am oglinzi perfect "oglinda", dar geamurile farurilor nu sunt clare! rolleyes.gif Maine seara ai si poza! banned.gif
G e o r g e
xenon after market e bun , dar in anumite conditii. farurl sa fie de asemenea natura sa permita xenon am, iar respectivul kit sa fie de calitate buna . foarte important este ca lumina reziduala sa fie cat mai putina . in cazul xenonului de fabrica este foarte putina , mult mai putina decat in cazul halogenului.
Alex-F1
QUOTE (Mariustom @ Nov 8 2009, 03:38 PM) *
QUOTE (Alex-F1 @ Nov 8 2009, 08:22 PM) *
Pai io am avut halogen bun si nu se poate compara cu xenonul..... tongue.gif
Cred că vroiai să zici că nu se poate asemăna, nu ???


Oooooo lume nouaaaaaa!!!!! Daaaa domnu, cum spui tu nene, cum spui tu..... turned.gif
G e o r g e
de acord cu tudor, poze la perete si treminam cu discutiile wink.gif

eu imi mentin parerea ... xenon am prost = multa carne in frigider.

PS: si eu m-am saturat sa le dau flashuri urangutanilor care ma orbesc , pur si simplu nu merita deranjul.
Alex-F1
Stati umpic sa inteleg: adica daca imi puneam un kit cu 700 ron in loc de 280, era mai bine, farurile luminau mai corect, nu mai deranjam pe nimeni, a? ninja.gif Intreb sa vad ce ziceti si voi, ca io raspunsul corect il stiu deja! whistling.gif
22nst
Pe xenonul meu luat de la Doru (pe cutie) scria sa nu le folosesti pe drumurile publice biggrin.gif
Mariustom
36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif
Hai că nu mai pot de râs. Acum zic și eu: asta-i foarte tareee, miștooooo smile.gif)
rolleyes.gif ninja.gif
Alex-F1
Buna reclama! whistling.gif

Intrebare: la ce distanta de zid prefera domniile voastre sa fie masina cand fac poza? 5-10-15m? biggrin.gif
22nst
Nu este vorba de "buna reclama"
Daca tot discutam despre xeonunul aftermarket si cat de legal este, am spus ce scrie pe cutie.
Nu vorbesc de calitatea lor biggrin.gif
T u d o r
QUOTE (Alex-F1 @ Nov 8 2009, 09:06 PM) *
Buna reclama! whistling.gif

Intrebare: la ce distanta de zid prefera domniile voastre sa fie masina cand fac poza? 5-10-15m? biggrin.gif


Fa si tu la cateva distante asa, din metru in metru incepand cu 150 metri pana pe la 5. tongue.gif Vezi sa nu manaresti pozele, sa se vada si masina si raza si farurile, da?
drabisan
QUOTE (Alex-F1 @ Nov 8 2009, 08:22 PM) *
Si, ma rog frumos, daca-i nenorocesc, cum se face ca nu primesc flash-uri, a? Tu nu ai da flash-uri daca te-ar nenoroci careva cu xenoanele, ia zi musiu?


Eu, spre exemplu, dau flash-uri si mai rar ca Tudor. Pur si simplu m-am acrit sa dau flash-uri la lumini varza. O anumita specie de oameni nu intelege, indifierent ce le-ai spune. Si cind dadeam mi s-a intimplat sa ma primesc raspuns si mai grav, de la bizoni de aveau lumini de vapor si pe faza lunga.
Diesel
Eu nu am timp sa dau flash-uri. Atunci cand sunt orbit, ultima chestie pe care vreau sa o fac e sa misc mana stanga. Nu vreau nici macar sa risc sa misc volanul si oricum sunt concentrat pe traiectoria masinii si sa imi amintesc daca aveam sau nu vreun obstacol in fata. Asta e in aceeasi linie cu apasarea claxonului cand trebuie sa evit cani vagabonzi.

Voi astia cu lumini aftermarket, ati trecut pe la RAR/ITP dupa ce le-ati instalat?
T u d o r
QUOTE
Asta e in aceeasi linie cu apasarea claxonului cand trebuie sa evit cani vagabonzi.


Ca sa eviti in siguranta cainii vagabonzi TREBUIE sa folosesti claxonul. Din timp si scapi de reactiile imprevizibile, ei sunt atentionati si nu mai sar in fata masinii. wink.gif
vio
xenoane aftermarket isi pun astia de votreaza cu basescu in genereal .. ca de traiesc bine ...
prb mea este ca toti cretinii si boii care au pus asa ceva pe mashini imi dau mie flashuri cand merg cu faza scurta cu taraba mea .. io am H7 Xtrem power filips ... deci daca pe boii astia poatentati ii deranjeaza niste halogene e clar ca ei au prb cu vederea si cu capu...

acu vb serios , cine nu vede clar asa cum este reglata mashina si in general la o mashina f buna gen avensis C klasee si ce mai este asa f bun , are prb cu ochii , oricat si ar pune ei lumina puternica ochii ii vor obosii si tot la fel vor avea impresia ca nu vad noaptea.. deci .BAIETI. LA DOCTOR CU VOI PRIMA DATA SI A DOUA , DACANU VA TZINE NU MAI CONDUCETI NOAPTEA, LASA-TI OAMENI NEVINOVATI SA TRAIASCA. io unu as baga cauza asta de accident asta la ucidere din culpa cu minim 20 de ani de parnaie fara drept de elibereare conditionat .ca si la alcool si la mers cu anvelope de vara iarna si de iarna vara ... este strigator la cer nesimtirea asta. NU MAI FITI ASA NESIMTITI FRATILOR (vb general )
StefanVVTi
Vio, ai postat dupa ce incercasei alea 7 tipuri de bere? whistling.gif
T u d o r
Cred ca a si fumat ce n-a mai putut sa bea... 36182451.gif
Alex-F1
QUOTE (vio @ Nov 8 2009, 05:27 PM) *
anvelope de vara iarna si de iarna vara


Bai Vio, stii versul ala din Holograf: "suparat sunt Doamne iar'".....asa esti si tu acuma? laugh.gif Cu anvelope de vara, iarna, pricep, dar invers ce-are? E chiar bine cu anvelope de iarna, vara, ca sunt mai moi, au aderenta mai buna....nu vad unde e pericolul pt. ceilalti participanti la trafic! Si ce daca se uzeaza mai repede? E pe banii omului..... ninja.gif
G e o r g e
eu astept pozele alea ... thumbsup.gif

iar un kit xenon mai scump , orginal , gen blesk , facut de Matsushita Electric in Japonia, costa cam 250 eur. doar ca sunt foarte multe contrafacute. deci ,unul orijinal , de la mama lui, e mai scump thumbsup.gif si ghici ce , mai bun ...
Alex-F1
Pfaaaa.....am uitat de pozele alea......si acuma mi-e lene sa mai cobor si sa caut un zid alb si neted! tongue.gif Maine seara..... whistling.gif
Mariustom
Alex, după iconițele postate cred că te doare-n bască de toată discuția și știi că, eventual, ești excepția ce întărește regula thumbsup.gif whistling.gif (referitor la xenoane, ca să nu dau naștere la interpretări tongue.gif)
ninja.gif
22nst
Pfaaaa... hai mai Alex mai.
Cum se poate sa fi uitat?
Alex-F1
Iertare boieri, iertare.... unsure.gif
HalbaSus
QUOTE (Alex-F1 @ Nov 9 2009, 03:41 AM) *
QUOTE (vio @ Nov 8 2009, 05:27 PM) *
anvelope de vara iarna si de iarna vara


Bai Vio, stii versul ala din Holograf: "suparat sunt Doamne iar'".....asa esti si tu acuma? laugh.gif Cu anvelope de vara, iarna, pricep, dar invers ce-are? E chiar bine cu anvelope de iarna, vara, ca sunt mai moi, au aderenta mai buna....nu vad unde e pericolul pt. ceilalti participanti la trafic! Si ce daca se uzeaza mai repede? E pe banii omului..... ninja.gif


Apropo de anvelope de iarna vara... Il mai stii pe AlfaMan cu alfa75 rosie pe euroring ? Ghici ce avea pe spate ? ANVELOPE DE IARNA ! thumbsup.gif

Eu am mers o vreme cu anvelopele de iarna primavara asta pe A4... Erau absolut superbe pe zapada dar complet inutile pe uscat... scartaiau de le lua naiba la orice apasare mai brusca a pedalei de frana sau acceleratie.
Alex-F1
Acuma sa n-o dam in off topic, dar io am mers mai demult vreo 2 veri cu gume de iarna Fulda (vezi poza) si jur ca n-am auzit nici cea mai mica scartaiala si am mers cu ele fara probleme.....e drept ca mergeam finut, ca un domn ce sunt, fara accelerari/franari bruste! whistling.gif Probabil stilul Halba e mai.....smuls.... tongue.gif
HalbaSus
pai la mers finut orice anvelopa e buna, nu mai conteaza ca ai matador resapat sau yokohama parada... Dar la o franare mai serioasa, la o plecare mai grabita sau la niste curbe abordate mai curajos se simte diferenta... iar cele de iarna se comporta execrabil vara.
Rebel
QUOTE (vio @ Nov 8 2009, 06:27 PM) *
...
io unu as baga cauza asta de accident asta la ucidere din culpa cu minim 20 de ani de parnaie fara drept de elibereare conditionat .ca si la alcool si la mers cu anvelope de vara iarna si de iarna vara ... (vb general )


ok eu iti inteleg frustrarea si postul scris dupa un fum de crack , da' zi-mi si mie daca circuli iarna cu anvelope de vara e caz penal? ca io unul nu stiam asta?
Alex-F1
QUOTE (HalbaSus @ Nov 9 2009, 04:15 PM) *
o franare mai serioasa, la o plecare mai grabita sau la niste curbe abordate mai curajos


In ~ 160.000 km condusi, pot numara pe degete situatiile cand am experimentat senzatiile de mai sus! biggrin.gif Uneori si io ma mir (pe langa multi altii) de unde atata calm la volan, mai ales in zilele noastre! rolleyes.gif Asa ca rapiditatea de pe circuit banuiesc io ca mi se trage exclusiv de la karting si de la cei 8 ani de sim-racing F1 pe PC (cu volan si pedale, bineinteles)....si poate si ceva talent la mijloc! ninja.gif
vio
CITAT(Rebel @ Nov 10 2009, 01:18 AM) *
CITAT(vio @ Nov 8 2009, 06:27 PM) *
...
io unu as baga cauza asta de accident asta la ucidere din culpa cu minim 20 de ani de parnaie fara drept de elibereare conditionat .ca si la alcool si la mers cu anvelope de vara iarna si de iarna vara ... (vb general )


ok eu iti inteleg frustrarea si postul scris dupa un fum de crack , da' zi-mi si mie daca circuli iarna cu anvelope de vara e caz penal? ca io unul nu stiam asta?

sa stii ca in unele tzari cu apa calda , daca faci accident si nu esti echipat adecvat de sezon , asiguratorul nu te mai despagubeste nici pe tine nici pe pagubit si esti si de vina la accident ... nu am scos-o io de la mine .. dar la noi cu toroipanu faci treaba altfel nu .
DORU
1= folosesc GT HID 6000K pe Octavia si JM HID 4300K si 3000K pe Fabia.
2= sunt de calitate, respecta normele TUV, CE si E4 printre altele.
3= cele mai vechi fac curand 2 ani, au fost reglate (absolut la 1,1% elevatie) la ITP, nu imprastie lumina pe perete (lucru verificat !), sticla farurilor este clara.
4= nu am primit niciodata apostrofari de la ceilalti participanti la trafic, semn ca sunt corect reglate si bat corect.
5= curat mereu farurile, pt ca nu am stropitori la ele
6= desi par a fi ilegale, va rog ca cititi in regulamentul european CExxx cu privire la circulatia pe drumurile publice, ele se refera numai la transportatori, nu si la pers fizice.
7= am fost de 3 ori in Ungaria, o data am fost oprit la un filtru, nu m-au intrebat nimic de HID-uri.
8= sunt de acord ca HID-urile de fabrica sunt de preferat, insa personal apreciez luminozitatea performanta si le folosesc cu responsabilitate (pot da exemple)
Alex-F1
Ufff, Dorule, ai aparut in sfarsit.....de cand te asteptam!!! ninja.gif Ca de obicei, scurt si la obiect! arigato.gif Sa vedem acum replica "baietilor rai"..... starwars.gif
G e o r g e
nu suntem rai , dar cand zilnic mi-o da in freze unu care :
- are xenonane de lumineaza luna
- are xenonane si in proiectoare , si le foloseste ! pentru ca poate X(

cum sa nu-mi sara tzandara . am explicat foarte clar ce si cum cu becurile . am pus si poze ... astept proba contrarie .
FAR EASTERN
QUOTE (DORU @ Nov 10 2009, 02:17 AM) *
2= sunt de calitate, respecta normele TUV, CE si E4 printre altele.

Aia e norma de poluare?? Si daca da, pe bune????? ohmy.gif
DORU
QUOTE (G e o r g e @ Nov 10 2009, 10:12 AM) *
nu suntem rai , dar cand zilnic mi-o da in freze unu care :
- are xenonane de lumineaza luna
- are xenonane si in proiectoare , si le foloseste ! pentru ca poate X(


Iti dau dreptate, si eu ma intalnesc cu ei si ma deranjeaza...in special cei cu HID 6000K in proiectoare (ei nu vad mare lucru, dar nici tu daca le vii din fata).
Pe Fabia am si eu HID 3000K in proiectoare, dar le-am folosit de 3-4 ori pana acum, cand se impunea...

QUOTE (FAR EASTERN @ Nov 10 2009, 10:29 AM) *
QUOTE (DORU @ Nov 10 2009, 02:17 AM) *
2= sunt de calitate, respecta normele TUV, CE si E4 printre altele.

Aia e norma de poluare?? Si daca da, pe bune????? ohmy.gif


Nu, este un standard de constructie sau ceva in genul...

Am uitat sa mentionez ca acum 1 an mi-am polishat si sticla farurilor pt o mai buna vizibilitate si conturare a luminii farurilor HID (sunt usor matuite).
T u d o r
Doru, baga si tu proba cu peretele alb, de fapt haideti sa bagam cu totii sa nu fie discutii. 36182451.gif
Rebel
Eu consider ca instalatie xenon ar trebui sa isi puna cei care ai LUPE in sistemul de iluminare. Cei care au bec simplu nu ar trebui sa isi puna deloc pentru ca farul respectiv nu a fost gandit pentru xenon. Lupa disperseaza ca lumea pe cand fara lupa nu faci altceva decat sa proiectezi fascicolul ala de "n" ori mai puternic in ochii celor nevinovati.
O mai buna adaptare este cumpararea de faruri care au lupe daca exista pentru modelul respectiv.
G e o r g e
am gasit un berbec caruia i-am putut si face poze ... priviti cum trage linie , NOT , pe masinile din fata.
Alex-F1
QUOTE (Rebel @ Nov 10 2009, 02:09 PM) *
O mai buna adaptare este cumpararea de faruri care au lupe daca exista pentru modelul respectiv


Da, pt. masina mea exista destule modele de faruri cu lupe si in aprilie chiar aveam stransi ~ 1.000 ron special pt. asa un set de faruri, dar din pacate am avut beleaua cu turbina si s-au dus banii de faruri sad.gif .....asta e viata.....va veni si randul farurilor cu lupa candva..... confused.gif

QUOTE (G e o r g e @ Nov 10 2009, 02:48 PM) *
am gasit un berbec caruia i-am putut si face poze ... priviti cum trage linie , NOT , pe masinile din fata


Pai linie de unde, ca nu are lupe! Mortal lumineaza ala frate ohmy.gif Au niste imensitati de faruri (oglinzi) Peugeot-urile astea noi, de zici ca-s proiectoare de vapor!

In alta ordine de idei, poza la perete se amana putin, fiindca in Timisoara ploua neintrerupt si e aiurea, nici nu apuc sa fac poza curata prin geam, ca inevitabil prind si ploaia + picaturile de pe geam etc.....maine seara daca se opreste puloaia, se face poza! tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.