Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme incalzire
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
paqa1980
Salut!

Am un Fiat Punto din 1998, luat anul asta in primavara.

De cand cu frigul, am doua probleme care ma scot din sarite rau, si as vrea sa stiu daca si altii care au masina asta au aceste probleme.

1. Mi se aburesc foarte repede geamurile si raman asa mult timp. Singura varianta este sa dau drumul la ventilator la maxim (pozitia 3), insa si atunci abia se usuca numai treimea de jos a parbrizului; geamurile laterale nici vorba. Cu haionul nu am probleme caci merge dezaburizatorul.

2. Legat de asta, intervine a doua chestie: nu se incalzeste deloc in masina daca merg in oras, indiferent cat timp merg. Apa sigur e calda, pentru ca temperatura urca, si porneste si cooler-ul de la radiator. Abia incepe sa fie caliu daca schimb viteza la turatii mari, insa acest lucru e valabil doar la treapta 1 de ventilatie. Daca pun pe 2 sau 3, nimic: sufla aer rece de inghet tot.

Daca merg afara, dupa ce trec de 70-80 km/h, incepe sa se incalzeasca, insa geamurile tot aburite raman. Parbrizul se dezabureste cam doua treimi (niciodata mai mult) dupa ce merg afara cam 20-30 de minute, si cu aeroterma pe maxim, iar daca dau la mai mic, se aburesc din nou.

Nu am AC.

Va rog, care aveti vreo idee sau ati patit ceva de genul asta si ati gasit vreo solurie, cat de mica, ajutati-ma! Ma enerveaza rau treburile astea, si nu as vrea sa incep sa urasc masina, pentru ca in rest sunt foarte multumir de ea.
r4mp
Ia la puricat panoul de sigurante
Cipp
1. Ai actionat cumva butonul de recirculare a aerului in habitaclu?
2. Schimba filtrul de polen!
AlexRe
Filtrul de polen nu are nici o legatura cu ceea ce ai descris tu mai sus!
Aburirea gemurilor se poate datora urmatoarei cauze: sa ai cumutatorul de aer pe pozitia reciclare, in loc sa fie pe pozitia liber ( sa bage aer de afara ).
Faptul ca nu iti baga deloc caldura in masina se poate datora termostatului care ramane blocat pe pozita deschis nepermitand motorului sa se incalzeasca la temperatura normala ( in felul asta consuma masina si mai mult carburant ) sau sa ai aer in instalatia de incalzire, pentru a doua varianta se poate rezolva numai cu o aerisire. Pentru prima varianta recomand o vizita la service si inlocuirea termostatului.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.