Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Honda Accord 2.4 Automatic vs. BMW 335d
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Honda
tebi_tan
Deoarece detin ambele masini, poate ii intereseaza pe unii impresiile mele comparative.

Accordul il conduce acum sotia, eu ma joc cu BMW-ul, dar am condus 2 ani Accordul.

1. Directie - nu am crezut ca o directie poate fi asa de buna pina cind nu am condus BMW-ul. Pina atunci pentru mine Accord-ul era etalonul. Am condus inclusiv Lexus IS250 si e asemenator cu Accord-ul, dar la un pret mult mai mare. In orice caz directia lui BMW este de speriat de buna.
2. Motor - cred ca nu are nici un sens sa fac vreo comparatie. Ce m-a uluit insa este ca dupa 2 saptamini de condus exclusiv BMW am facut o tura cu Accord sa vad diferenta. Desi BMW este diesel si Accord benzina, BMW era mai silentios decit Accord!!! Consumul este de asemenea interesant. Desi BMW este mult mult mai puternic, consumul mediu afara il scot cam cu 4 l mai mic (11 la Accord si 7 la BMW) iar in oras la fel (14-15 la Accord si 10-11 la BMW).
3. Calitatea materialelor interioare este parca mai buna la BMW. Imi place pielea pe care nu se aluneca deloc, butoanele etc sunt parca mai bine gindite si facute.
4. Spatiul interior este similar, la fel si portbagajul In fapt BMW este mai mic decit Accord.

Acum chestia cea mai interesanta: merita BMW dublul pretului fata de Accord (la o echipare comparabila) - la modul absolut in mod definitiv nu!!!! In mod evident insa, daca va puteti permite, luati BMW-ul. Nu veti regreta nici o clipa.
adi_antonie
poate ca ai dreptate in ce spui tu acolo , problema este ca accordul va merge la fel de bine si la 200.000km in timp ce bmw-ul o sa-si dea duhul .
Watcher
Ce te face sa spui asta?
Nu e plin orasu de E30 si E36? Cati km crezi ca au?
tebi_tan
Vreau sa spun ca oricum masinile la mine nu ajung la 200.000 km.

Iar in general am ghinion cu ele, adica se livreza totdeauna cu defecte de fabricatie.

Singurele care au fost perfecte au fost Honda si BMW.

In afara de asta am mai avut Renault, Opel, Daewoo, Nissan, Citroen, Mercedes.

Pe moment asa cum arata cred ca o sa ramin la BMW.
adi_antonie
CITAT(Watcher @ Dec 15 2007, 01:01 PM) *
Ce te face sa spui asta?
Nu e plin orasu de E30 si E36? Cati km crezi ca au?

am destui prieteni care au un bmw si stiu ce probleme au cu ele , la ultimi care si-au luat 530xd si m5 sa dus draq cutia de viteze la nici 30.000 km ....
Mojito
Salut ,
Sunt extrem de interesat de discutia pornita de tine.
As dori sa le luam pe rind, citeva precizari mi-ar face mare placere,
1.Directie.
Sunt curios care au fost criteriile de departajare intre cele doua modele ?
Am condus si eu citeva autoturisme la viata mea si inafara de cele vechi cu directia pe cremaliera iti spun sincer ca nu pot face diferenta ca de la cer la pamint intre un Dodge Charger si o Hyundai Sonata.
Poate ca simtul meu de sofer imi joaca feste dar efectiv nici pe serpentine nici pe autostrada nu-mi pot da sema de aceste uriase diferente. Sesizes tendinte sub sau supra viratoare la masinii dar nu transpir incercind sa le mentin pe traiectorie.
Deci poti detaila un pic acest aspect ?
2. Nu te contrazic.Din moment ce le posezi pe amindoua stii cel mai bine.
3.Probabil. Pe pielea din din Accord se aluneca ?
4. Nu am comentarii. Probabil corect.

Iti adresez aceste intrebari prin prisma unuia care sta in dubiu in a achizitiona in 2008 noul Accord European 2.4 Benzina/2.2 diesel si un BMW la capacitate cilindica similara.

Cu multumiri
Mojito
tebi_tan
Catre Mojito:

1. Directie - eu ma obisnuiesc repede cu binele, asadar vad diferenta intre Honda si BMW cind ma mai urc in Honda. Directia la Honda pare foarte moale si imprecisa comparativ cu BMW. Iar intre Dodge Charger si Hyundai Sonata probabil ca nu poti face o diferenta, amindoua fiind naspa la directie. Diferenta probabil nu o poti face decit dupa ce te obisnuiesti putin cu o masina.
3. Pielea lui Accord este mai lucioasa si mai alunecoasa decit cea a lui BMW. Totusi am 2 ani si 3 luni cu Accordul si 65.000 km si nu pot sa ma pling ca sunt probleme cu pielea, asa cum am vazut de ex. la Volvo sau la Peugeot.


Deci daca imi ceri parerea, este totul dependent de citi bani dispui. Daca iti permiti, mergi pe BMW, vei avea o masina superba, care daca vei sti si sa-i ceri, iti va da satisfactii depline.
La un buget mai redus, in nici un caz nu gresesti cu Accordul, care este o masina matura, reusita, fara multe zorzoane, insa foarte functionala.
klm
Duminica, intr-o emisiune TV, era extrem de tare laudata directia de pe seria 6 a BMW-ului.
adi_antonie, ca sentiment nici nu poate exista comparatie intre cele 2 marci iar ca performante vrei sa spui ca ajung motoare VW la 3-500.000 km si n-ajunge cel mai premiat motor al ultimilor ani?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.