Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Un cadou pt voi toti: Direct Exhaust Injection
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Engine
f1anatic
http://www.gmmodernmuscle.com/forums/viewt...asc&start=0

First off, Jay, stay out of this.

Ok. I didn't want to mention it but I was thinking about turbo charging my Vette. I got to thinking about it and how in efficient even turbos are (compressor efficiencies of about 80% at best).

Since a turbo's function is to pressurize incoming air and force it into the upper motor, and turbos are driven by high pressure exhaust gas created from the combustion process, couldn't I just bypass the turbo altogether and route my headers back into the throttle bodies?

Since I have CFI, I could balance the DEI (direct exhaust injection as I just coined it) by feeding one header into each throttle body. Yes, the charge air wouldn’t be that cold, but it would be under a hell of a lot more pressure.

I attached a quick sketch below:

There are still a few things I need to work out:
1) How do I get the CFI aircleaner to fit in a way that hides this plumbing?
2) Does anyone make a V-band clamp that will bolt an exhaust header to a CFI throttle body?
3) What pinion angle should I use in my rear-end? I’m sure there will be a noticeable difference in torque output.

What do you guys think?
_________________
1 of 2,430 Gold Metallic coupes built...... #00521--15.2-- 1/4 mile run
HalbaSus
Baiatul asta e nebun ?
1: gazele de esapament sunt extrem de fierbinti... exact ce NU vrei sa ai daca vrei sa maresti performantele unui motor, ar avea nevoie de un intercooler foarte eficient.
2: Dupa parerea mea un asemenea motor turat la 6000 rpm ar exploda... sau probabil nu ar exploda motorul care e destul de rezistent ci ar crapa tzevaraia aia artizanala... ma rog, problema ar putea fi rezolva de niste BOV (blow-off valve).
3: daca se monteaza BOV-uri ar exista practic un fel de esapament care ar baga aer fierbinte sub capota... asa ca daca nu vrea sa-si afecteze motorul ar trebui sa conduca niste tzevaraie si la tzevile de esapament... ceea ce ar face totul si mai complicat.
4: Dupa parerea mea la turatii mari presiunea ar fi atat de mare incat BOV-urile ar sta deschise aproape tot timpul... ceea ce ar duce fie la scaderea presiunii fie la variatii puternice ale presiunii... ambele ar afecta performantele motorului. De altfel variatiile de presiune ar fi resimtite nu doar la turatii mari ci pe toata plaja de turatii... de cate ori s-ar deschide BOV-ul de atatea ar scadea presiunea... ar fi o masina foarte enervanta de condus... eu am avut odata o problema similara cand un furtun de la turbo era usor crapat, si actiona ca un fel de BOV... la presiune mica baga aer normal, la presiune mare crapatura se deschidea si iesea aerul... acceleratia era "in valuri"... foarte foarte nasol.
5. Trebuie sa recunosc ca ideea e una "ecologica", mai putine gaze de esapament = poluare mai mica, asemenea sisteme (de recirculare a gazelor de esapament) fiind folosite de multi producatori de automobile dar niciodata in variante atat de extreme.

James Kilowatt
Bai nene, gazele de esapament nu ard! Sunt gaze inerte, de exemplu unele petroliere le folosesc ca sa umple rezervoarele goale ca sa fie siguri ca nu se aprind deseurile petroliere....
Iar daca temperatura gazelor la intrare si iesire este egala cu cea a gazelor din interiorul motorului, motorul nu produce energie pentru ca nu se mai dilata nimic inauntru care sa impinga pistoanele. Unii au nevoie de un manual de fizica de clasa a 10-a, sa vada cum e cu sursa calda si sursa rece sau care-i de fapt principiul unui motor termic...

Ceea ce descrie omul asta e de fapt un EGR supradimensionat. Care nu poate aduce nimic in materie de performante.
f1anatic
QUOTE(James Kilowatt @ Nov 17 2007, 03:03 AM) *
Bai nene, gazele de esapament nu ard! Sunt gaze inerte, de exemplu unele petroliere le folosesc ca sa umple rezervoarele goale ca sa fie siguri ca nu se aprind deseurile petroliere.... . Care nu poate aduce nimic in materie de performante.



Clar. Gazele de esapament nu mai au Oxygen ca sa sustina arderea. Iar PV=nRT s-a dus dracu'

Sistemele turbo sint un sistem de recuperare a energiei aplicind PV=nRT. Corect. Dar de la un turbo la nebuneala lui ala...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.