Help - Search - Members - Calendar
Full Version: honda jazz
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Honda
Vali28336
stie cineva ceva de aceasta masina pe plan local ? pe site-uri este laudata (no.1 in Marea Britanie in nu stiu ce top al preferintelor consumatorilor , ceva de genul asta si in ...Japonia) ; m-am urcat intr-una la show room si mi-a placut desi imi amintea un pic de Matiz la finisaje...
Iulian HondaFan
numarul 1 in JD Powers quality survey in europa la clasa subcompact.

not bad.

cam scumpa insa. dar tinand cont ca o sa tina cred ca se merita.
Udo_01
in primul rand e treaba ca,vine din Japonia deci umflata de taxe pana peste cap,in concluzie leasing sau .........altceva.
sa nu uitam ca,masina este castigatoarea premiului "Masina Anului " in Japüonia,editia 2002 si tot in acel an si cea mai bine vanduta masina din tara ei!!!
CVT-ul ala cu 7 viteze face toti banii,calitatea plasticelor care unora li se pare ca de Matiz,o vei intalni cam la toata gama de modele Honda,e ceva noua si inca n-a apucat sa convinga.Sper insa ca,asta nu e un motiv de a refuza o astfel de masina.
LizardKing
Poate ne spune Mojito cate ceva despre Jazz. Nu am vazut nici una pana acum (nici macar prin Bucuresti). As vrea sa stiu in primul rand cum de a ales Jazz-ul, mai ales ca nimeni nu prea lauda "Carpati" Motors biggrin.gif si nici preturile pe care le practica.
Udo
Probabil ca, Mojito nu ne va putea povesti mai multe deoarece sotia lui o conduce, dar o parere cat se poate de obiectiva vei gasi si aici:

http://www.hondafan.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=209

arigato.gif
Mojito
Istoria incepe in 2004,anul trecut cam pe vremea asta cind dealerul Honda din Constanta cu ajutorul Carpati Motors au facut o expozitie in aer liber. Eram atunci in cautarea unei masini.Au fost expuse Accord benzina si diesel, CRV,HRV,Civic Sedan si Jazz.
Sotiei i-a placut Jazzul. Pretul era de 11900 euro cu discount .Am aflat mai tirziu ca se datora aparitiei la salonul de la geneva a modelului 2005, de fapt un face lift si o imbunatatire interioara.

aa) mers cu sotia la show room nissan eventual drive test micra. Nu i-a placut si deci am taiat-o de pe lista.
bb) Honda Jazz. Masina e produsa in Japonia ( Honda Fit), Thailanda, Brazilia si posibil anul acesta China ( info net)
cc) Am mers la Bucuresti si am facut o plimbare de la garajul lor de linga Hotel Nord prin imprejurimi. Singur.

Teoretic
+ consum mic, pachet de siguranta acceptabil
- pret mare, fara geamuri electrice spate, fara faruri de ceata ,doar doua boxe fata fara airbaguri laterale,ac manual
Practic
+ f.usor de condus in conditiile traficului nebun din capitala, vizibilitate buna in toate directiile,nivel mic al zgomotului in interior, ergonomie buna la capitolul accesare radio/ac ,randament f.bun al aerului cond, frine puternice , acceleratie acceptabila, schimbul automat al vitezelor in plaja 2800-3000 rpm deci nu foarte turat spatiu interior mare,portbagaj generos pentru clasa sa.
- o usoara senzatie de intirziere intre apasarea pedalei de acceleratie si raspunsul propriu zis al masinii, zgomot ridicat al ventilatorului ac poz.3,bancheta din spate cu sezutul cam dur.Indicator instantaneu de combustibil: 20 L/100 Km la acceleratie plecare din semafor- stabilizare la 4,4 in mers constant. Bord cam saracut, informatii putine pe display-uri.
Discount oferit de dealer 1000 euro. Deci pret final 11900 CIP.
Acestea au fost senzatiile traite acum un an.

Am fost plecat ceva timp din tara si in primavara am reluat discutiile,Am dorit o masina de utilizare urbana,comoda,ceva mai spatioasa si sa fie mai altfel.Am trecut pe linga experienta unei alte marci dar nu a fost sa fie
M-am reintors la Honda Jazz 1.4 iDSI CVT de data aceasta pe modelul 2005. CIP 13050 EURO.Deci Leasing.
Va rog sa asteptati primii kilometri.Masina va sosi in f.scurt timp.Sper sa am si eu voie sa o conduc biggrin.gif
Promit ca voi fi cit se poate de obiectiv.
Mojito
Am condus si eu Jazz-ul cca. 150 km. Atitia mi-au fost alocati, cum bine a sesizat ceva mai sus " Udo 51243 ".
Pot da citeva opinii la cald.
INTREBATI
Adrian70064
Ma intereseaza cat de confortabila / rigida este suspensia la trecerea peste gropi. La ce interval de timp trebuie sa faci revizia si cat costa? Intre noul Yaris si Jazz ai alege tot Jazz ?
Mojito
In primul rind imi cer iertare pentru ca raspund atat de tirziu intrebarilor tale.

Sa le luam pe rind:
interior foarte spatios, ergonomie f.buna. masina proiectata si construita in special pentru a fi folosita cu usurinta in mediu citadin.
La viteze mari zgomot suparator datorat antifonarii cred.Nu se aude motorul cit rularea.

Masina fiind mica si relativ usoara preia destul de sesizabil si rigid gropile si denivelarile din carosabil. Nu se compara cu masinile mari, late, grele cu suspensii si anvelope pe masura.
Sotia este super multumita mai ales dupa ce am convins-o de utilitatea unei CVT in nebunia orasului in special in sezon estival.
Eu am condus-o destul de putin si am cam luat scatoalce deci am renuntat.

Ce as alege Intre ?
Grea intrebare. Intre Yaris vechi si Jazz - Jazz
Intre Yaris nou si Jazz nu mai stiu. Daca as face un drive test cu noul yaris ti-as putea raspunde cit se poate de franc.
Vreau sa cred despre mine ca imi pastrez o mare doza de obiectivitate deci pe moment nu-ti pot raspunde la aceasta intrebare.
M A R I A N
Ca proprietar de yaris 2006 pot spune un singur lucru:pentru mine a fost incredibil de greu sa aleg intre yaris, mazda 2, jazz sau colt.Pur si simplu pentru ca sunt masini japoneze, au un alt aer, alt stil decat cele din Franta, Germania sau Italia.Si sunt foarte fiabile.Nici o alegere nu e gresita dintre cele enumerate.
Cristian99194
As dori sa-l intreb pe Mojito care este parerea lui despre Jazz dupa o perioada de utilizare ceva mai mare.Problemele de consum se inscriu in datele furnizate de producator? Pretul reviziilor se inscrie in limite decente? Fiabilitatea se confirma a fi exceptionala? Ceva chestiuni suparatoare legate de functionarea masinii?
Sper sa nu plictisesc prea mult cu aceste intrebari si multumesc foarte mult pentru eventualele precizari
Cristian99194
Precizarile cerute in mesajul de mai sus sunt rugati sa le furnizeze si alti utilizatori de jazz in cazul in care le cunosc din proprie experienta. Totodata le adresez aceleasi calde multumiri.
Adriana103853
Vreau si eu una, merita ? :scratchchin: As dori argumente pro sau contra. Multumesc !
Henry90720
Daca vrei Jazz-ul pentru a avea o masina de toata ziua, cu care sa te descurci de minune in traficul urban, sa aiba un consum redus si un spoatiu suficient mare, cu siguranta nu vei gasi prea usor una mai buna in clasa ei.
Apoi, din punct de vedere al fiabilitatii, nu cred ca vei avea probleme cu ea, cel putin in primii 5-6 ani, la o medie de 15-20.000 km/an.
Costurile de intretinere sunt ok, nici prea prea, dar nici foarte foarte.
Vei fi incantata de calitatea finisajelor exterioare/interioare si a imbinarilor.
De asemenea, are o serie de dotari demne de luat in seama: climatronic, ABS, EDS, controlul stabilitatii si al tractiunii, geamuri electrice fata, etc.
Un sfat de la un posesor de Honda (nu Jazz, e drept): fa un drive-test ... apoi, probabil, o vei cumpara.
Ca puncte slabe as mentiona slaba antifonare, care face ca la viteze de peste 100 km/h sa se auda zgomotul rotilor pe asfalt (deci nu de la motor), si o oarecare rigiditate a suspensiilor, insa nu atat de deranjanta.
CPI
Plus cutia CVT, foarte usor de utilizat si f. eficienta.

Du-te la asko pe 13 septembrie, au una la drive-test.
Adriana103853
Va multumesc !
Henry90720
Cu placere.
Oricum, poti sa mai citesti si celalalte topic-uri despre Jazz deschise aici sau ... http://www.hondafan.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=209 si http://www.hondafan.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=714.
Bafta in alegere!
chevy
Ma intereseaza si pe mine sa achizitionez acest model. Cred ca am sa astept 1 an, poate isi face si dealer-ul din Pitesti service propiu, dar am auzit ca in octombrie, la salonul auto de la Tokyo va fi lansat noul model. Personal imi place foarte mult actualul model, mai ales la design-ul interior si dotari.

Sta foarte bine la vanzari in Anglia, America si Japonia.

Am cateva intrebari:
1. revizia se face la 20.000 de km? Si cam cat costa?
2. motoarele sunt pe lant? la cat se schimba distributia si cat costa?
3. cam cat costa consumabilele? a schimbat cineva ceva?
4. cum sta pe drum? suspensiile? greierasi ceva?

Cam atat pentru moment.
CPI
Hello Iulian,

Pina la Bucuresti nu ai mult de mers ca sa vii sa faci revizia. Si alt motiv ca sa mergi la service nu o sa ai :-)

La intebarile tale specifice nu stiu raspunsurile, ai 2 variante:
- sa intri pe forumul de care zice henry
- sa intrebi la asko (hondaauto.ro), sint foarte binevoitori.

Succese!
chevy
Merci CPI. Acum imi fac cont pe hondafan.ro.
Deocamdata nu ma grabesc. In octombrie am inteles ca va fi lansat noul model

Si apropo de asta, a aparut o stire pe automarket.ro cum ca Jazz-ul se "inverzeste". Altfel spus va fi lansata atat cu motor pe benzina de 1000 cmc, dar si unul electric. Consumul va scadea cu 4,2 -4,6 l/100 de km. Din cate stiu eu, cred ca va fi maisna cu consumul cel mai mic. Ca pret, in jur de 12- 13.000 de euro CIP.

Ce parere ai?
CPI
Suna bine! Mai ales pretul pentru o masina hibrida, chiar putin credibil de mic blush.gif

Cinsumul stiu ca e mic si la actualul model. Mie mi-a placut foarte mult interiorul la jazz, e la nivel sau chiar peste cu multe compacte. Exteriorul nu iesit din comun dar pentru mine ca sofer mai importante sint feeling-ul la condus, interiorul si consumul. La toate 3 Honda sta bine!
chevy
Si mie imi place foarte mulr interiorul actualului model. Pana si celor de la Top Gear le-a placut (asa cum reiese din revista lor). Este reusit si cu materiale de buna calitate. Ma intreb cu va arata la noul model?

Dupa parerea mea, cred ca Honda sunt masini originale. Si sunt facute sa serveasca pe deplin clientul. Este o subcompacta, dar cu un spatiu la interior si o calitate a ansamblarii cu mult peste toate subcompactele si chiar peste compacte. Multi le considera scumpe, dar daca pui in balanta spatiul oferit (cred ca este mai mare decat la Octavia, Focus, Astra sau Golf) si nivelul de dotari, obtii un pret mai mult decat convenabil.

Sa vedem cu ce vine noul model. Sunt tare curios. Actualul model este unul reusit.
Cristian99194
Vreau sa intreb posesorii de jazz urmatoarele 2 probleme:
1.Utilizarea climatizarii automate are influenta majora asupra raspunsului masini la accelerare? "Fura" mult din puterea masinii?
2.Se merita renuntarea la VSA in detrimentul CVT-ului? Care dintre cele doua echipamente o considerati prioritara?
Va multumesc!
chevy
QUOTE(Cristian99194)
Vreau sa intreb posesorii de jazz urmatoarele 2 probleme:
1.Utilizarea climatizarii automate are influenta majora asupra raspunsului masini la accelerare? "Fura" mult din puterea masinii?


Inca nu sunt posesor de Jazz, dar ca la toate masinile climatronicul nu "fura" mai mult decat aerul conditionat manual.
Cristian99194
Eu ma gandeam ca influenta climatronicului e mult mai redusa decat a aerului conditionat in ceea ce priveste performantele dinamice ale masinii. Nici vorba de similaritate... parerea mea. Eu as dori sa stiu daca masina devine mult mai puturoasa cu clima pornita decat cu ea oprita! Sau sunt diferente insesizabile?
chevy
Depinde. Daca dai aerul la maxim, iar masina este incarcata se poate simti diferenta. Mai ales la pornirea de pe loc.
Am spus ca climatronicul nu fura mai mult decat aerul manual. Unde vezi similaritate?
Sunt mai multe topicuri legate de aerul conditionat si puterea motorului. Iti recomand sa le citesti. Sunt valabile pentru orice masina.

Referitor la punctul 2. (VSA vs. CVT): Eu unul am un Kalos cu tractiune automata. Se merita daca mergi foarte mult cu ea in oras, peste 80% si daca orasul respectiv este unul aglomerat (Ex. Bucuresti, Pitesti etc.). Deasemenea si multi km. pe an. In astfel de cazuri se merita: esti mai relaxat si consum mai mic. In rest mergi pe manuala, alta este placerea.

trebuie sa mai ti cont si de un lucru: o masina cu automata se vinde mai greu in Romania si se devalorizeaza mai mult.
chevy
Primele poze oficiale cu noul model:

http://www.informatiiauto.ro/noua-honda-ja...le-sid1661.html

SUPER!
03sandu
salut as vrea si eu sa iau o honda jazz 2002 2004 din germania cu motor de 1,4 sau un civic acelasi an cu 4 usi 1,4 si nu stiu nimic despre ele .acum eu am un golf4 1,4 75 cai 2usi si sunt cat de cat multumit de el dar eu am o slabiciune pt japoneze am mai avut si as vrea o comparatie daca e posibil intre golf 4 si jazz sau civic 2002-2003 va rog.e buna si de drum lung? e stabila? ce recomanzi sa raman cu golful sau sa-mi iau o honda? golful meu e din 2002 si are 68800km e strans e legat sta binisor pe strada dar cam consuma la oras fara AC 8,5 9,5 %afara 5,5fara AC cam 7 cu AC.zi o comparatie daca ai mers cu un golf la demarare cu jazz ceva mai bine sau rau?
multumesc si astept raspunsuri de la cine e in cunostinta de cauza.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.