Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce motorina sa punem iarna?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi
stefan96343
salutare

nu de mult(~ 1 luna) am trecut si eu in randul celor cu motoare diesel. pana acum nu mi'am facut probleme cu benzina care am pus'o iarna pt ca nu aveam de ce.
cum a inceput sa se raceasca tot mai mult afara vreau sa va intreb daca este vreo diferenta vizibila intre motorina de iarna (cum ar fi alpin diesel de la omv) si cea normala cum ar fi euro 4 de la petrom de care pun acum, in afara de diferenta de pret.
a pus cineva iarna motorina obisnuita? a inghetat?

chiar vorbeam zilele astea despre acest subiect cu niste colegi si unul din ei care are masina diesel de mai mult timp a zis ca a trecut iarna fara probleme cu sprint dieselul de la omv.

va multumesc si astept cat mai multe pareri si poate exemple thumbsup.gif
ionut1410
teoretic da dar practic mia inghtat si topnordic!
asa ca mult conteaza de unde o iei sa nu aiba apa!sau mai bine sa bagi un aditiv esti mai sigur!
ionut_marius
eu am baga de la petrom motorina aceea mai ieftina;
masina nu ma tragea ca inaite si pe busonul de la rezervor mi-a ramas ca un fel de mal,apoi am bagat OMV euro5 (aia scumpa) masina merge perfect,la fel de perfect si cu OMV sprint diesel si rompetrol efix

pt iarna nu exista omv alpin diesel?
ionut1410
trebuie sa apara alpin diesel problema e de unde cumperi ca daca smecheri de acolo bag apa sa dus drcului !! poate sa fie mama motorinei !la noi furaciunea e in floare !in ultima vreme indiferent de unde alimentez e dezastru parca am caruta nu masina si spun asta pentru ca am ocazia sa foc o comparatie cu motorina de la austrieci si sincer va spun diferenta intre gazul nostru si cel occidental e fffff mare cand alimentez de afar numai e masina mea manca pamantu pe cand cu asta de lla noi abia se taraste!!asac fukk petrom,omv,lukoil,shell,rompetrol si ceo mai fi!
stefan96343
o cunostinta de a mea are o toyota hilux
a facut revizia si dupa vreo 2 zile a facut un plin la omv.
a vazut k merge foarte rau masina si a mers la reprezentanta sa ii ia pe aia de gat, cand surpriza, jumate de rezervor aproape era apa.
si o tot scumpesc si o scumpesc...pe ce dam banii pe apa? eu la pretul de 3.34 ron~ 1 euro/ litru(euro4 diesel de la petrom) vreau calitate. in franta de curand era 0.99 euro/litru si nu se compara dpv al calitatii.

cand va inceta hotia si la noi? nu s'au imbogatit destul cei cu benzinariile?

Penca
QUOTE(stefan96343 @ Nov 17 2007, 10:35 AM) *
o cunostinta de a mea are o toyota hilux
a facut revizia si dupa vreo 2 zile a facut un plin la omv.
a vazut k merge foarte rau masina si a mers la reprezentanta sa ii ia pe aia de gat, cand surpriza, jumate de rezervor aproape era apa.
si o tot scumpesc si o scumpesc...pe ce dam banii pe apa? eu la pretul de 3.34 ron~ 1 euro/ litru(euro4 diesel de la petrom) vreau calitate. in franta de curand era 0.99 euro/litru si nu se compara dpv al calitatii.

cand va inceta hotia si la noi? nu s'au imbogatit destul cei cu benzinariile?Pai OMV si Petrom au acelasi carburant, si asta este declarat. Adica, intre carburantul de OMV si ala de Petrom singura diferenta este pretul. Nu ma refer aici la Alpin diesel sau Carrera, care sunt carburanti importati din Austria.

Ca si carburanti produsi in Romania, diferit de OMP/Petrom sunt produsele Rompetrol. Sincer, am auzit pareri bune, dar nu am incercat
gsxr-ul
haide-ti sa va spun ce am patit eu cu motorina de la Petrom,
acum vre-o 2 luni am pus motorina de la petrom KM 6 Ploiesti(cel de langa metro la iesirea spre valea prahovei)
am alimentat cu motorina de la respectivul peco si dupa cca 8-10 km sa aprins becul la bord cel de diagnosticare motor,
iar intr-un minut doua sa oprit si motorul in mers,am tras pe dreapta am dat cheia la zero si a am incercat sa pornesc motorul,care a pornit relativ repede,
am plecat mai departe iar figura asta sa repetar de vre-o cateva ori,banuiam ca este de la motorina dar nu era sigur,am pus peste in rezervor motorina de la Rompetrol
sa se amestece,nu a mai facut figuri,
ieri 30.01.2009 am pus motorina de la statia peco Petrom de la hipodrom Ploiesti(iesirea spre bucuresti),...am alimentat...am plecat mai departe...
iar dupa cca 8-10 km sa aprins iar becul de diagnosticare motor si imediat dupa sa oprit si motorul,am tras pe dreapta sa incerc sa repornesc motorul
...dar degeaba...motorul nu vroia sub nici un chip sa porneasca,iar acum nu mai exista dubiu motorina era de vina.
vreau sa ma duc fac o sesizare la opc... ceva de genul asta.
poate sa imi spuna cineva ce e de facut in cazul asta,i-sa mai intamplat cuiva asa ceva?
pt. cei care nu vreti sa aveti neplaceri ca mine EVITATI PE CAT POSIBIL STATIILE PETROM !!!

P.S. am un mercedes vito de 2005
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.