Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Vopsirea Tamburilor
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Exterior
Andrei Suzuki
Stie careva daca se face intr-un anumit fel?Exista o vopsea speciala?Inafara de cea de la firmele de tuning care costa de te rupe???
G e o r g e
vopsea obisnuita !!! am eu vopsite si etrierele si tine 1 an. pe urma se innegreste . la tamburi nu e nici o pb tine mult si bine :cheers:
Andrei Suzuki
Bun.Asta am inteles.EU intrebam daca e vreun mod special de vopsire..sau..dai roata jos si bagi acolo...
Am mai auzit de la unu..de la altu...ca se fac misto cu spray-uri dalea din targ....ce-i drept am si vazut facut cu spray din targ si arata misto.
G e o r g e
normal ca dai roata jos :shock: cum altfel . dai jos vopsesti si gata biggrin.gif
Andrei Suzuki
Bine ma,mi-am dat si eu seama ca trebuie sa dai roata jos..ce drak.OK.Am inteles.MErci
alex20
Nu NU.Probabil ca nai inteles exact.TREBUIE SA DAI ROATA JOS,DA JOS SA FIE.
N-ai pentru ce
Andrei Suzuki
Bey terminati-va ca nu sunt chiar asa de batut in cap.Stiam ca trebuie sa dau roata jos...logic..nu? :cry:
Gociu75
vezi cand dai pe etriere, sa dai "bine". Sa manjesti cum trebuie aerisitorul si penele, eventual si siguranta. Ai sanse mari sa te faci cu un etrier nou. Contra cost evident laugh.gif :cheers:
Andrei Suzuki
Sincer eu ma gandeam sa fac numai tamburii si cu etrierele sa apelez la cineva...un specialist...
Gociu75
daca te pricepi sa dai jos etrierul (si sa-l pui la loc) nu-i problema. Daca nu... Apeleaza la un specialist. La tambur nu e problema, potzi sa o faci si singur
marc
:brilsmurf: daca iei niste banda adeziva poti izola etrierul si scapi de plata meseriasului.pt vopsire poti cumpara un spray la culoarea preferata si care ajunge la toate rotile .daca nu ai genti de aliaj cu spite ceva mai distantate nu mai pierde timpul degeaba
Andrei Suzuki
Marc jentile sunt in 5 spite,deci se vede...nu e asta problema.
Acum..ma gandeam...ce ar fi mai bun...spray-u sau vopsea..vopsea...daia la cutie?
mike.omega
Stati asa ca nu-i asa :blackeye:
1. Acea vopsea de la cici e speciala pentru etriere si tamburi, deoarece este termorezistenta, adica nu ramai fara vopsea muult timp :bounce:
2. Ai grija ce vopsea folosesti, dar cu conditia sa fie termorezistenta si sa adere pe metal smile.gif
3. Nu vopsi cu pensul ca nu-i gard laugh.gif incearca vopsirea cu pistol special de vopsit wink.gif
Andrei Suzuki
Am inteles. wink.gif
Andrei Suzuki
Gata,am facut...doar tamburii.Cu etrierele ramane sa merg undeva sa le fac.Au iesit misto..zic eu.Daca erau tamburii mai mari...sa se vada mai bine...da..ce sa-i faci. Asta e...
Bogdan28846
Da' ce-i mare chestie sa faci si etrierele? Izolezi cu ziare si banda adeziva pt. vopsitorie (e dintr-un fel de hartie cerata), dar izolezi bine, sa nu vopsesti si aripa si ce mai are masina ta pe acolo, dupa care faci fasss cu un spray si gata. Oricum recomand o vopsea speciala pentru asa ceva, pentru ca eu am dat cu vopsea normala si s-a cam bashicat de la temperatura.

Cat despre vopsirea tamburilor, contravine regulilor tuningului. De ce ai vrea sa atragi atentia asupra unui punct slab? Daca aveai discuri pe spate, era ok: vopseai etrierele. Eu la Cielo mi-am confectionat niste discuri de inox pe care le-am pus peste tamburi. Seamana mult cu niste discuri de frana si multi au fost surprinsi, neobservand lipsa etrierului. La stilo voi vopsi si in spate, ca am discuri.

Oricum pentru cine doreste sa-si mai vopseasca tamburii, sa astepte sa se usuce bine. Daca plecati la drum cu vopseaua inca neuscata riscati sa zboare picaturi pe janta datorita fortei centrifuge.

Succes la pictat!
Andrei Suzuki
Bogdan28846 mie toata lumea mi-a zis ca etrierele trebuie date jos pt a fi vopsite.De ce...nu stiu...nu prea le am cu mecanica.
Chiar...daca ajunge vopsea/spray pe discurile de frana sau pe placute..are ceva? Oricum...nu o sa ma apuc eu sa le fac...gasesc eu undeva unde sa le fac. smile.gif
G e o r g e
nu tine de a atrage atentia asupra unui punct slab .

tine si de a proteja tamburii de rugina
Andrei Suzuki
Exact!! ASta vroiam sa zic si eu da am uitat. smile.gif laugh.gif
Bogdan28846
Nu are nimic daca ajunge putina vopsea pe disc sau placute. cand pui frana se curata imediat. Oricum ideea e sa izolezi inclusiv discul neacoperit de etrier.

Poti proteja tamburii de rugina folosind un spray pe baza de zinc care e gri-usor argintiu si mat. Chiar arata foarte bine.

Trebuie neaparat sa-i dai cu rosu?
G e o r g e
daca tot ii vopsesc , de ce sa nu ii vopsesc intr-o culoare care sa-mi placa
Bogdan28846
Faci cum vrei, sunt tamburii tai. :thumbup:
Eu doar mi-am spus parerea.
Gociu75
QUOTE(Bogdan28846)
Nu are nimic daca ajunge putina vopsea pe disc sau placute. cand pui frana se curata imediat. Oricum ideea e sa izolezi inclusiv discul neacoperit de etrier.
Trebuie neaparat sa-i dai cu rosu?

Potzi sa dai si cu roz sau mov, sau mai bine verde prazuliu cu purcelusi.
: tongue.gif
Bogdane, fiecare etrier are un aerisitor, ca sa scoti aerul din instalatie si daca nu il protejezi bine se poate bloca cu vopsea filetul. Cand pui cheia de aerisire tragi prea tare si ii strici filetul. Daca s-a stricat aerisitorul, se schimba etrierul cu totul, pt ca nu se poate repara. Oricum cu etrierul pe pozitie vopsesti doar partea dinspre exterior. Si vei avea un etrier vopsit pe jumate. Asa ca daca vrei sa faci o treaba buna, dai jos etrierul si vopsesti cum trebe. : tongue.gif
alex29105
Nu iti trebuie vopsea anume care sa reziste la caldura cu spun unii,si nici nu trebe sa le tot vopsesti cum spun altii,tot ce trebe e sa le mai speli din cand in cand. laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.