Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lichid racire Mondeo
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
CezarCDP

Salutare. Zilele trecute, uitandu-ma pe la motor, am observat ca licihdul de racire era la doua degete sub minim.

1. Este vreo problema?
2. Cu ce anume trebuie completat si cat costa ?

Precizez ca uitandu-ma pe cartea masinii, care este in germana, si ulterior pe dictionar, a reiesit ca traducerea este "lichid de racire" - probabil antigel pe romaneste smile.gif

Multumesc de raspunsuri.
danmatyas
trebuie sa pui antigel de aceeasi culoare cu cel pe care-l ai acolo, ori rosu ori verde. Pt siguranta ar trebui sa-l schimbi complet. Nu e normal sa fie sub minim. Sa-i faca o masurare mecanicii sa vada la ce temperatura rezista.
CezarCDP

Scuze, dar sunt cam paralel cu mecanica. Lichidul e spre rosu (in nici un caz nu e verde). Daca gasesc de aceeasi culoare mai trebuie sa-l schimb pe tot? Cati litrii intra? Trebuie sa pun antigel concentrat sau diluat?
A, si nu am inteles ce ai vrut sa zici cu verificarea la mecanic.... Trebuie sa ma duc la mecanic (alti bani, alta distractie...), pentru un schimb sau o completare de antigel ??

Merci frumos de raspunsuri.
ionut1410
ia si completeaza lisstit chiar si cu alt tip de antigel nu neaparat rosu (indicat totusi) si il pui ori diluat ori concentrat si ii pui apa dupa aia ! cel mai simplu e cu asta diluat !! si ca sa fii sigur ca rezista la inghet ia intro seringa 2-3 ml de lichid de racire si punel in congelator dac incepe sa ingete (dupa 1-2 zile ) bagi numai antigel concentarat daca nu bagi numa diluat!
moga
excl.gif Atentie! excl.gif

Nu-i permisá amestecarea lichidelor de rácire Rosu cu albastru nuke.gif

Lasá un specialist sá controleze etanseitatea sistemul de rácire (mai ales pompa de apá)

Poti completa pâná la nivel cu lichid concentrat, dacá vrei sá diluezi faci 1:1 dar numai cu apá de la robinet, în nici un caz apá distilatá.

Parmalat
Salut! Am si eu pt inceput o intrebare! De vreo 2 saptamani nu mai am caldura. Daca nu este din termocupla o alta cauza poate fi antigelul?
ionut1410
QUOTE(Parmalat @ Nov 30 2007, 02:58 PM) *
Salut! Am si eu pt inceput o intrebare! De vreo 2 saptamani nu mai am caldura. Daca nu este din termocupla o alta cauza poate fi antigelul?





NU antigelul trece printrun radiator situat in bord iar aerul e suflat de un ventilator in masina ! deci lipsa partiala sau tipul de antigel nu au legatura cu lipsa calduri!!

problema ta poate fi electronica (intrerupatoare sau micro calc daca e climatronic) sau robinetul care deschide in mod normal acesul antigelui spre habitaclu nusi ma face tereaba !!

asta binenteles daca temperatura apei urca normal la 90 grade sau pe aproape!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.