Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Renault Megane Classic 1,6 16v
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Renault
Daniel3
Salutare.

Am achizitionat un Renault Megane Classic 1,6 16v, sint foarte multumit de el cu un singur amendament: tampoanele de la motor si cutia de viteze sint foarte moi si tot ansamblul cutie-motor se "balangane" destul de tare la trecerea dintr-un regim in altul. Este prima masina care pe care o conduc eu si se manifesta asa. Schimbatorul de viteze nu se misca nici la masina anterioara care avea 160CP.

Am fost la service si mi s-a explicat ca toate faca asa din cauza ca sint motoarele mai puternice (lol) si ca asa au fost concepute (de aici am inteles ca este greseala de fabricatie).

As vrea sa stiu daca acest lucru se manifesta la toate modelele si daca se poate remedia cumva.

Merci,
Daniel.
Oprisan
Nu e singura masina la care se manifesta acest lucru.Se "simte" mai ales la frana de motor si la demaraj sau la schimbul de la 1-2 ; 2-3. Este deranjant uneori dar nu e nimic grav. Te vei obisnui.
Daniel3
Pai am inceput sa ma obisnuiesc dar e destul de jenant. Solutia e sa nu mai tin mina pe schimbator.

Numai ca si comportamentul masinii este influentat de sistemul asta. La frinele de motor se zgiltiie destul de tare masina. O solutie ar fi eliberarea mai lenta a ambreiajului dar care nu ii face bine deloc.

Hm, pacat ca Renault nu vine cu o solutie.
Ovidiu3
Sa inteleg ca la schimbatul vitezelor, daca nu iti iei mina repede de pe schimbator te loveste peste degete? )) (fac si eu haz de necaz)
Daniel3
Pai serios este un necaz si, daca stau sa ma gindesc, chair ar trebui sa faca Renault-ul ceva. Sa ne cheme in service si sa inlocuiasca tampoanele cu altele dintr-un material mai solid..nu stiu..ca nu ma pricep la mecanica

Pacat de acest aspect ca in rest masina este excelenta pt banii pe care i-am dat.
Daniel3
Si alte probleme ati mai intimpinat la Megane? Ce parerea aveti despre ea? Ca utilizator...
Bogdan_
Retine ca Megane-ul este realizat in Turcia, special pt Europa de Est. S-a tinut in primul rand seama de starea drumurilor (de aceea si "tampoanele" mai moi, garda la sol mai mare, scutul din metal).
Eu am avut ocazia sa conduc un Megane 1.9 dTI nou pe parcursul a 9000 de km in 4 luni jumatate. Pot sa spun ca am fost foarte multumit de el (lucru ce nu se poate spune de Golf-ul IV pe care il am acum). Singurele lucruri deranjante mi s-au parut pozitia mai inalta la volan si forma acestuia, precum si un clinchet al suspensiei (cei de la Renault mi-au spus ca e normal, un zgomot specific acestei masini).
In rest numai de bine as putea zice.

P.S.: am vazut un taxi Megane de 1,6 si datorita nostalgiei l-am intrebat cum ii merge. Mi-a spus ca a trecut cu masina prin absolut toate gropile, inclusiv prin gura de canal, a utilizat-o in regim maxim, si se considera extrem de multumit de ea.
admin
Eu sunt femeie si nu ma prea pricep la mecanica dar pasiunile mele sunt : blanurile , parfumurile fine si ..masinile de la Renault in sus !
Puteti sa-mi spuneti de unde ati avut bani pentru a cumpara aceste masini cu care va laudati ..sau poate imi dati si mie un sfat sau vreo solutie viabila sa-mi procur si eu o masina noua si scumpa ca Dvs.?


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-04-18 11:21 ]

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-04-18 11:26 ]
Radu Gabriel
Salutare.
Am un Megane de vreo 3 luni si am facut 5000km pe drumurile din SE tarii (Calarasi, Bucuresti, Constanta), ceea ce echivaleaza cu o participare la Paris-Dakkar.
Nu are nici un fel de problema, nici macar la nivel de suport al cutiei de viteze, asa cum s-a plans lumea pe-aici. Sincer, ii pot reprosa doar aparitia unor zgomote ciudate prin interior, care sunt datorate probabil calitatii finisajelor. Aceleasi zgomote mi-au aparut cam la 100,000 Km la un Opel Omega, iar la o Toyota 4Runner din 87 nu au aparut nici acum .
In rest, toate bune cu megane-ul..La pretul asta cu toate dotarile incluse, mi se pare totusi lipsa de bun simt sa ma plang de ea pt niste zgomote. Daca vroiam calitate mai buna trebuia sa "decartez" mai mult si o aveam.
Din experienta va spun ca in general, la produsele straine, diferentele de pret se justifica 100%. Nimeni nu pune mai mult peste costul de fabricatie doar de dragul de a avea un pret mai mare. Sigur ca o Octavia dotata cu tot ce trebuie este mai buna decat megane-ul meu, tinand cont de pretul relativ mare, si sigur ca un Passat e mai bun decat o Octavie..si tot asa. La urma urmei, daca vroiam sa nu apara nici un zgomot imi luam ceva mai "sus" si nu aveam probleme...
Cat despre intrebarea navigatoarei, daca eu eram femeie si aratam si bine, gaseam eu un fraier sa imi ia o masina, si nu megane..)Dar sunt barbat si muncesc ca boul sa imi pot permite un megane:)
marco
am si un megane de 1,6 de vreo luna jumatate, dar am observat si eu chestia aia cu cutia de viteze. si mie imi face asa. inainte am avut un R 25 D si la fel facea si ala. solutia la socurile din cauza frinei de motor este eliberarea mai lenta a ambreiajului. nu va faceti griji ca nu se intimpla nimic rau pt. masina, din contra, se elimina socurile care dauneaza mai mult. in rest sint multumit de masina. ati depistat chestia aia cu cresterea sonorului muzicii odata cu cresterea vitezei? e misto! voua va sta frumos ralantiu-l? mie imi tot oscileaza. am intrebat la reprezentanta si mi-au spus ca e din cauza benzinei. oare asa sa fie?
G e o r g e
variatia de relanti este normala. asa mi s-a spus mie cand am facut plangere . aveam un renault bicorps 1.6. se pare ca relantiul variaza cu pana la 250 de ture si se mai pare ca este o chestie normala. ai putea sa verifici ca bujiile sa fie curate !!!
RCS
Pt.Marco ! Am inteles ca esti din Arad. Chestia cu relantiu-l (am inteles ca iti oscileaza tot timpul) nu cred ca este din cauza benzinei. Eu unul m-am convins de asa-zisii specialisti de la Getax Arad. La fel mi-au spus si mie ca nu-mi porneste masina din cauza...benzinei. Parerea mea este ca daca problema cu relantiu-l persista in continuare ar trebui sa stai pe capul lor pana gaseste problema la masina.
marco
pt. sorin I. cei de la getax mi-au spus ca problema se agraveaza sa merg la ei sa-mi faca un test. si mie imi par astia destul de habarnisti. probabil ca ei cred ca lucreaza tot la dacia. nu stii, sint buni cei din timisoara?
Daniel3
Ca sa revenim la subiectul Renault Megane

Am deja 14.000 km cu ea si pot sa spun ca sint multumit pt banii care i-am dat pe ea

Ce imi place:
- consumul (sub 9 in oras daca nu depasesti 3000 rpm)
- nu mi-a facut nici cea mai mica problema;
- comportament excelent pt drumurile noastre;
- revizia ieftina (service-ul Cobalcescu mi s-a parut iar excelent);
- nu exista inca nici un zgomot in interior cu toate ca este "plimbata" pe "autostrazile" din Bucuresti;

Ce nu imi place:
- jocul cutiei de viteze;
- zgomotul si turatiile (4100 rpm) la 140 km/h;

Aceeasi variatie o am si eu la relanti dar daca puneti benzina Euro3 situatia se schimba. Din pacate nu imi permit sa pun mereu benzina Euro3.

Una peste alta cred ca a fost a doua masina in Romania (dupa Cielo) care poate spune ca a cucerit piata si ca isi face banii 100%.

Daniel.
matran40006
masina asta e buna asa de felul ... si cu desing futurist smile.gif
daca nu ar scartzaii portierele...bordul..hayon'ul si trapa.....ar fi excelenta
ncristi
De la inceputul anului conduc si eu un megane 1.6 16v sedan si pot spune ca masina este fff buna...
A reusit chear sa ma uimeasca in sensul ca am dat (mai exact am picat) cu partea dreapta intr-un fel de canal camuflat de gheata cu vreo 50-60 kM si nu a patit nimic...(asa mi-au spus cei de la service pt ca dupa intamplare mi-am facut imediat o verificare)
Mie inca nu-mi scartaie nimic si am aprtoape 3000 kM...
Masina este super!-pentru drumurile noastre cred ca este o alegere ff potrivita privind si spre raportul calitate-pret..
matran40006
mah..deci masina e buna ...cel putin cu partea mecanica nu sunt deloc probleme...
iar la sedan e si mai bine ca nu are hayon...ca asta bate mai tare ..am auzit'o de la multi iar daca n'as avea trapa ar fi bine ...ca si asta face mult zgomot si enerveaza...
aaaa si inca ceva...cateodata cand pun frana parca bag piciorul in asfalt...parca intra podeaua in asfalt smile.gif
iar acum cu zapada asta e jale...nu se opreste nici daca o.....
G e o r g e
incearca sa-i pui niste gume de iarna wink.gif
Daniel-Mircea
In manualul de utilizare scrie ca, pentru versiunea cu motor cu 16v, nu se pot utiliza lanturi antiderapante uzuale ci numai lanturi speciale. Am intrebat la Renault si mi-au spus ca nu au asa ceva. Stie cineva unde se pot gasi ?
Andrei Suzuki
Si care-i diferenta intre lanturile speciale si lanturile universale?
ncristi
Eu am vazut la predeal un megane 1.6 16v cu lanturi ce pareau luate de la OMV si nu parea sa aiba greturi....
Vezi ca scrie ceva de lanturi si in manualul masinii...cand o sa-l am la indemana poate-ti spun ce scrie...
Daniel-Mircea
Nu stiu care este diferenta pentru ca, negasind lanturi speciale, nu am putut sa le compar cu cele universale. Am cumparat lanturi normale si le-am montat dar nu pot sa le folosesc pentru ca lovesc in ceva in timpul mersului, cu toate ca le-am strāns bine. Totusi, m-au ajutat sa ies din parcare cānd a fost zapada multa. In manualul masinii scrie: "Particularitatile variantei cu 16 supape. Aceasta este echipata cu 4 roti pe care nu se pot monta lanturi. Daca doriti sa folositi totusi lanturi este necesar sa folositi lanturi speciale. Cereti sfatul unui reprezentant al retelei RENAULT."
Probabil au avut ei un motiv sa scrie chestia asta.
adrian41198
Salut!
De ce nu incerci cu niste cauciucuri pentru iarna? Costa cateva milioane bune dar le poti folosi si in iernile care vor veni ca doar Megane-ul nu-i o masina pe care sa o schimbi dupa un an de utilizare. Am si eu un Megane 1,6, 16V deci stiu cum este cu imposibilitatea montarii lanturilor.
In rest masina-i buna si adaptata conditiilor de pe la noi. Oare cand vom putea si noi da in judecata administratorul drumului si sa mai si avem ceva sanse de reusita?
Ca orice masina cu pret rezonabil, Megane-ul are si lipsuri dar nu vreau sa sperii pe careva.
Csiki-2
cea mai buna solutie este sa pui cauciucuri de iarna.
Am masina de serviciu un megane break 1,6/16v din 1999 si are 160 k km. Merg cu ea iarna si eu si colegii ... Zona de actiune este brasov, sibiu, covasna si harghita . Singura data cand nu am putut sa merg a fost cand erau blocate drumurile .... de viscol cand cu lanturi sau fara tot un drac este.
Am mers inclusiv in iarna asta prin niste sate in harghita ...... unde sa stii ca cauciucuruile de iarna fac diferenta ; trecuse doar tractorul forestier pe acolo si am mers pe urmele lui biggrin.gif
O sa mai simti diferenta pe ghiata si la temperaturi scazute ( sub - 10 grd. ) cand cauciucurile normale sunt beton si astea de iarna mai au aderenta ....
Gicu61451
Servus la toata lumea!
Sunt nou pe aici, dar am citit tot! Am si eu un Megane Clasic 1,6/16V din 2002, am 68500 km cu el si pot spune ca sunt mai mult decat multumit la banii pe care i-am dat pe el (nou 12.200 euro in 2002). Circul foarte mult in afara orasului (navetist), iarna, vara, tot timpul si in afara unei bobine la un piston si reviziile la fiecare 15 mii km...nimic altceva nu mi-a scos banii din buzunar! Ce nu-mi place? Stergatoarele (cauciucul acestora devine foarte repede rigid si "sare"), usile din fata la inchidere se aud aproape ca si cele de la vechile Dacii (cele din spate se aud foarte frumos!) si la peste 100 km/h mi se pare ca devine cam zgomotoasa! Dar repet, la banii acestia...nu pot cere nimic mai mult. Sunt foarte multumit! biggrin.gif
Daniel-Mircea
@Csiki-2 Am cumparat Michelin universale. Au costat ceva dar sper sa merite.
nyckbiz
salut tuturor dp acest forum...si eu am un megane din 2002 1.6/16valve de care sunt ff multumit!.. personal cred k are destule optiuni si ofera foarte multe soferului si pasagerilor, ma refer aici la confort, sigurantza si fiabilitate, iar pt carcotasi va spun doar ca renault si-n special megane nu e o masina cu probleme sau defectiuni tehnice sau costuri mari de intretinere, dar unora din noi le face placere sa asculte "gura lumii" si sa viseze la masini care se intretin singure...cum am mai spus: depinde foarte mult si cine este proprietarul masinii si cata grija are/n-are de masina lui rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.