Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opriti sa ajutati soferii care au probleme... (la drum lung)?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
lucian14
Eu da...
DRAGOS
mai...tu ai innebunit? O toyota cu probleme?? tongue.gif Nu cred ca exista asa ceva tongue.gif
_Constantin_
De ce sa fiu ipocrit, rar opresc si doar daca persoana respectiva nu arata dubios. S-a intamplat sa opresc la accidente grave pentru a da o mana de ajutor dar cum am mai spus ... RAR as opri daca cineva ar fi pe avarii pe marginea drumului facand semne.
OCTAN_95
QUOTE(_Constantin_ @ Nov 11 2007, 12:40 PM) *
De ce sa fiu ipocrit, rar opresc si doar daca persoana respectiva nu arata dubios. S-a intamplat sa opresc la accidente grave pentru a da o mana de ajutor dar cum am mai spus ... RAR as opri daca cineva ar fi pe avarii pe marginea drumului facand semne.


Am trecut prin asemenea situatii:
1. Din sens opus intr-o curba o masina a iesit in decor, polei pe sosea, zapada pe camp nu s-au rasturnat dar am iesit zdravan cam 20-25 m afara, normal ca am oprit si am mers la ei. lucru cat se poate de firesc.
2.Noaptea cam ora 2-3, singur pe un tronson de drum intre 2 localit, distanta de 4-5 km intre ele, bezna, eu singur in masina, la un moment dat vad avarii, pe sensul opus, reduc, o tipa i-mi facea din maini, masina ei era cu capota ridicata, motorul mergea, opresc usile erau blocate, cobor putin geamul si tipa spune ca nu stie ce are ar nu ii porneste motorul !!!!, credet-ma am intins-o cat mai repede de acolo. Totul mirosea anapoda. Nu regret nicio clipa hotararea luata.

doua situatii total diferite, iar a trage o concluzie pentru felul in care ai reactiona este dificil, toate depind de mai multi factori.

Si inca o chestiune, nu cred ca este relevanta marca masinii atunci cand ajuti pe cineva.
vio
in functie de situatie opresc au ba , noaptea e cel mai nasol ca nu stii cpeste ce dai ... dar nu prea mi au aparut in cale oameni cu mashini defecte, serios . cel mai des am intalnit Pana Prostului si acolo ce sa fac pe unde sa ii scot io benzina sa ii dau ...
marius68582
Am oprit si mi-am luat teapa! verymad.gif

Sa va povestesc cum fu : venind spre tara din Ungaria,chiar la iesirea de pe autostrada A3 de la Debrecen,un Opel Vectra argintiu cu numere de Valcea pe partea dreapta,trei indivizi langa ea,doi dintre ei o combinatie intre romanul bizonic-capsunar/Mailat,al treilea ceva mai in varsta (45 de ani sa zicem) si aratand mai OK.Imi fac semne disperati,si ma chinui sa opresc,desi aveam viteza,si eram cu ochii mai mult la ceas decat la drum.Imi indruga omul mai in varsta o poveste cum ca i se stricase masina cu o zi inainte in Budapesta,asta dupa ce venise din Italia cu ceilalti romani verzi pomeniti anterior,si ca a ramas fara bani si fara benzina taman la iesirea de pe autostrada Debrecen-la o aruncatura de bat de granita sa zicem.Al naibii se facu' ca Sprinteru' meu merge cu motorina nu cu benzina,asa ca omul mi-a cerut bani imprumut.Pana maine dimineata nu mai tarziu.A..esti din Brasov,tata e din Oltet de langa Fagaras...iti aduc cu 500.000 mai mult numai scoate-ma din belea...nu vrei bani in plus peste astia?...Bine iti aduc atunci un peste mare ca taica-miu lucrea la Ocolul Silvic...blah-blah -blah.Io ca fraieru' am inghitit pastila,de fapt nici n-am stat sa ma gandesc,pur si simplu am vazut un seaman de-al meu intre straini care se prezenta intr-o situatie aparent fara iesire si am reactionat in consecinta.Binenteles ca dupa mai bine de-o luna n-am mai auzit de el si numarul de telefon pe care i l-am cerut nu e dat in folosinta, sau poate il tine doar pentru tepe de genul asta.
vio
hei , bine ca ai scapat cu doar paguba asta ... cel mai periculos e sa manevrezi banii in situatii dinastea ..

vede vreun bizon si o data i se pune pata pe vreun levier ceva si o sa incerce sa ti explice ca sa sa ti faca ichebana in cap eu el smile.gif
StefanVVTi
Azi venind de la Lepsa, pe sensul meu de mers, un Focus in sant! Soferita(~45 ani) era inca inauntru iar baietii cu care era iesisera din masina, din fericire fara sa fie raniti(nici ei, nici soferita)..accident cauzat de zapada si gheata(GHEATA nasoala de 2-3 cm)! Am oprit putin mai in fata si am mers sa-i ajutam cum am putut; am incercat sa impingem masina, nici o sansa. Pana la urma am apelat 112 si in 15 min(surprinzator de repede) a venit Loganul din Tulnici, dar nu stiu cum au ajutat pentru ca singura solutie era tractorul sa-i scoata de acolo. In concluzie, da, opresc, dar depinde si de oamenii care cer ajutor! thumbsup.gif
mike.omega
Intr-o vreme isi facusera unii "romani" o ocupatie si din tepuitul la drumul mare. Nu mi s-a intamplat nicioadata sa trec prin asa ceva insa stiau ai mei niste locuri prin tara cand eram eu mai mic smile.gif

Daca as opri? Da as opri daca masina si persoana mi-ar inspira incredere sau daca as avea cum sa-l ajut. Ca io nici din Dacie nu pot scoate benzina(da, stiu, pe la motor, dar ma fac si eu ca nu stiu whistling.gif ) si deci scuze (imi) gasesc. In caz de accident(proaspat) evident ca as opri! Eu de obicei la accidente ajung cand politia face poze....
_Constantin_
Clar opresc daca e cineva care a facut un accident sau ceva de genu asta, dar nu as opri la cineva care a ramas fara benzina sau a facut o pana ... Adica pentru astfel de situatii exista Dacia Asistenta. Ajut pe cineva cand chiar se impune nu doar pe cei care sunt nglijenti si nu au cele necesare la ei.


... era ploaie si inainte de Slatina unu cu o Dacie a cazut intr-un sant. Am oprit, i-am explicat ca trebuie sa scoatem bornele ... ca avea rezervorul spart, am sunat la politie, ca el saracu nu avea telefon, i-am dat 500 mii ca nici bani nu avea ... surpriz a fost cand dupa aproape 2 sapt m-a sunat si mi-a zis ca e in Craiova si ar vrea sa imi inapoieze banii ... a fost singurul caz adevarat in care am fost implicat si ce sa spun ... am fost uimit de omenia omului respectiv care era din OLT.
Legionaru'
Odata am oprit cu Costache la un semafor si l-am ajutat pe un nene caruia ii cazusera cateva bucati de pal din masina sa le puna la loc!

Daca este ziua si trafic iar persoana nu pare dubioasa opresc.
Noaptea niciodata.Doar daca sunt cunoscuti!
Hoinaritza
Mdah, am oprit si eu o data. Era zi... si un accident proaspat. Masina rasturnata in sant inainte de o curba deosebit de periculoasa. Am oprit de fapt pentru ca era doar o masina oprita si am vrut sa vad daca nu e nevoie de un mers la spital. Abia dupa faza mi-am dat seama ca nu aveam cu ce ajuta, ca exista riscul sa lesin langa raniti unsure.gif , ambulanta era pe drum iar eu mai mult incurcam traficul. Am decis ca nu mai fac din astea decat in cazul unui accident intamplat in fatza mea si nimeni pe strada. Referitor la usile blocate... le blochez tot timpul cand sunt singura in masina (chiar si in oras... si mai ales la semafor). Noaptea n-am oprit si nici nu am sa opresc decat daca sunt cunoscuti.
lucian14
Posesorii de Toyote stiu ca sunt toti oameni seriosi...de aia am intrebat cu referire direct la marca. La alti Loganari VAGinari sau Mertanari nu ma bag smile.gif
RUE
deci MARADONISTII din ungaria au fost in paine mult si bine.
in 2003 sau 2004 mergand la o interventie la client in budapesta, foloseam de multe ori 5 ul nu M5 ul (autostrada) si la un moment dat vad pe contrasens un bmv 5 de Bucuresti tras pe partea cealalta si un om facand cu mana. de la 110 am oprit si am intors si am tras langa on la 8 m in spatele bmw ului. asta era binisor imbracat si cu manevra ca au avut probleme cu distributia in viena si au ramas fara bani .. aceleasi vorbe.
avansand in discutii am simtit insistenta lui (nu poti scoate benzina din masina daca nu e dacie 1310) cerand daca am si bani.
i am zis ca eu merg la o interventie, cu benzina bagata in tara si nu am nevoie de bani, si ca am 500 000 lei la mine care nu i ar putea ajuta. (de fapt aveam cardurile visa la pozonare).
persoana de la volan era ciudat ca statea numai acolo, nu misca doar se uita in oglinda retrov unde am vazut ca era mai brunetel decat asta de la marketing..
aruncase n joc un cass ca mi l da garantie, apoi a insistat cu ... surpriza... GHIULUL de aur... si aici s-a ars ....
cum era in usa din dreapta cu ea deschisa (aveam laptopul pe bancheta pornit pt muzica), i am zis sa ma lase sa trag mai bine masina in margine si cand s-a ferit (nu oprisem motorul preventiv) am pornit si dupa ce am virat din una (era tico) si apoi virat sa mi se inchida usa, am strigat ceva de dulce la adresa zdrentelor.
40 km am cautat politia si i am gasit cu un radar pe partea opusa. am oprit si in putina engleza i-am anuntat sa actioneze pt maradonistii (explicand faza m-au intrebat daca mi-au dat aia INELUL sau nu...)

acum sunt vaccinat si stiu sa evaluez situatia si unde sa opresc si cum. nu am mai intalnit de atunci.
stiam ca in romania prin brasov, valcea, zone de tranzit turistice se foloseste faza cu ghiulul.

prin orase mai sunt tiganci care se fac ca gasesc ghiulul in fata ta si ti cer parerea dacae de aur si vai ca ei nu i trebuie, ca daca l vrei ti l da ieftin ca ea e pocaita si poarta aur.... mai musca romanii... atentie si la ghicitori.

la accidente evaluez situatia (daca sunt ambulante stiu ca incurc) dar mici ciocniri opresc si intreb daca au nevoie de ceva.
poate le dai o rezerva, le iei o persoana ranita usor sau care tre sa ajunga undeva, dai un suc, o apa.



acum partea 2 a

nu va imaginati unde am intalnit maradonismul: ARABA SAUDITA, cea mai bogata tara... opreau cu gmc mai vechi urias cu mii de cmc pe bulevard langa mazda mea (ma vedeau albalb) si incepea in engleza sa mi adreseze un caz special cu mama lui din alt oras care e bolnava etc... am ramas uimit si l-am facut ca pe dracu anuntand ul ca am sunat la politie.
marius68582
CITAT(RUE @ Nov 17 2007, 09:32 AM) *
...

Ce bine era daca citeam mesajul tau inainte sa ma ard.. e clar ,aceeasi faza cu masina cu ceva stricat la ea cu o zi inainte,unul mai prezentabil la inaintare,alti doi mai negri in rezerva...Rue tata,eu fac traseul saptamal si daca mai dau de ei o sa mai auziti de mine si de ei pe la stirile de la ora 5. ninja.gif
RUE
cat ai dat?
marius68582
Un milion,desi el insista sa-i dau 50 de euro.
Nu suma este importanta,ci josnicia oamenilor astora.
Mariustom
CITAT(marius68582 @ Nov 17 2007, 03:40 PM) *
... si daca mai dau de ei o sa mai auziti de mine si de ei pe la stirile de la ora 5. ninja.gif

Tizule, chiar nu te sfătuiesc să oprești lângă ei, dacă nu ai sub haină un Uzi, o vestă antiglonț, vreo 4-5 grenade la piept și un RPG pe umăr thumbsup.gif
Și mai vreo 4 tipi în mașină echipați identic whistling.gif

Iar mașina să fie una din blindatele moderne rolleyes.gif
lucian14
Eu ii invit sa-si ia Toyote la produs, ca la nemtoaice nu pun botu din principiu... thumbsup.gif numa manelarii au d`astea
benionweb
eu mi-am luat 3 tzepe la acest capitol. semn ca romanu' nu se invatza.

tzeapa 1. ma duc la agip sa alimentez (ehe... acum 7 ani... eram student) si... m-a si speriat ... apare langa mine un tip asa cam de seama cu mine (20 de ani) cu un bidon de 2 L in mana si cu o poveste lacrimogena... student la fizica, ramas in bucuresti (incredibil, chiar in benzinarie l-a lasat benzina) si daca pot sa-l ajut cu 2 L ... la care eu i-am spus ca alimentez cu "fara pb" iar el "lasa lasa... ca merge si asa". zic.. ok... 2 litri... fie.
dupa ceva timp (cateva saptamani) aceeasi poveste, acelasi tip, aceeasi masina, parcata in acelasi loc.... eeeee... zic eu, pai se intampla o data dar deja asta e meserias... isi face plinul din cerseala.

tzeapa 2. ma duceam in ardeal, evident pe buc-pitesti. la un anume km (nu mai stiu care) un tip cu un furtun in mana si o sticla (ciudat, astia au toate dotarile. eu de ex daca ma lasa masina fara motorina, nu am aceste ustensile smile.gif ). la fel, poveste lacrimogena, a ramas pe camp, are nevoie de benzina pana la prima benzinarie, n-are nici un ban (cash) doar card, ce sa faca... asta e acum... suntem oameni, hai sa-l ajut. tot 2 litri. LA INTOARCERE, dupa 3-4 zile, PREA TARE FAZA... tipul era tot la acelasi km dar pe partea opusa (adica pe cea pe care ma intorceam eu). l-am recunoscut repede si am oprit. mai aveam putin si ii bagam furtunul ala pe gat... borfasii... isi fac plinul pe spatele oamenilor inimosi.

tzeapa 3. in rahova, un barbat asa pe la 45 de ani, m-a oprit pe strada. mai mai sa ma apuce plansul cand mi-a povestit ca copilul lui tocmai si-a luat carnetul si a facut un cumplit accident de circulatie unde (evident) nu era vinovat, etc etc etc... si ca a dat pana la ultimul banut doctorilor si ca nu mai are nici un leu sa se intoarca acasa. evident nu era din bucuresti. l-am intrebat cat costa drumul pana acasa si a zis... X (nu mai stiu cat) eu i-am zis ia X+100.000 lei sa fie acolo. actor desavarsit. avea si lacrimi in ochi cand imi povestea. felicitari, ar putea avea sanse mari la teatru & film.
dupa cateva luni in piatza romana il recunosc, privirile se intalnesc iar si el ma abordeaza fara sa-si aminteasca de mine (ca era profesionist, probabil avea la activ mii de victime) si incepe sa-mi povesteasca despre fiul lui in metastaza, eu il las sa povesteasca... tot asa... lacrimi, tot tacamul... dupa care il intreb de fiul care a avut accident de masina cum se mai simte... iar el nu si-a mai amintit nimic de acest capitol. nu mai stiu sigur cate suturi in posterior i-am tras si cat l-am alergat pe excroc dar cred ca data viitoare ma va recunoaste. si acuma sincer...ma gandesc... noi muncim din greu pentru banuti si altii castiga asa de usor prin excrocherii o multime de bani... life's not fair...
R_A_D_U
Ieri am fost pana la Sibiu. Pe drumul Cluj - Sibiu si retur prin Medias-Tarnaveni am vazut 4 accidente. La unul dintre ele unde nu era venita in Militia am oprit si i-am intrebat daca au nevoie de ajutor. Mi-au raspuns ca e totul ok (erau doua masini intr-un sant la marginea drumului)...si am plecat mai departe. Instant m-am gandit dupa aceea la topic-ul asta de pe forum. teehee.gif
Lexy
Am patit-o si eu, mai precis mama mea era pe autostrada cu toyota si i-a facut semne un tip..binenteles ca nu s-au inteles, au tras pe dreapta, tipul a fost super mega dragut s-a dat jos, i-a facut semn sa stea in masina si i-a dat doi pumni la un capac cu tentative de decolare....jos palaria! Se mai intampla si'n Romania.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.