Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Yaris TS vs Swift Sport vs Fiesta ST vs etc
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
_Constantin_
Care ar fi alegerea cea mai buna avand in vedere costurile, fiabilitatea, imaginea ( pt un barbat) si de ce nu .. puterea. Chiar daca la clasa asta nu ne putem astepta la puteri fantastice sunt curios care credeti ca este masina care face cel mai bun compromis.
T u d o r
Ar mai fi si Mitsu Colt CZT. Eu la Fiesta as renunta, parca sunt prea multe mesaje de nemultumire la adresa modelului... chiar si aici, pe forum.
HalbaSus
Ca imagine eu as alege clar swift sport... arata de departe cel mai bine dintre toate si e si cea mai "masculina" (in sensul de "cel mai putin efeminata"). Din pacate pozitia de condus e cam inalta, chiar daca pe scaune scrie recaro si pe volan scrie momo. Interiorul e cam spartan (a se citi "chel"), dar e acceptabil. Yaris mi se pare ca are o supradoza de estrogen, si nu imi pot imagina un barbat care coboara dintr-un yaris ... fie el si dopat (yarisul, nu barbatul biggrin.gif).
Andrei Suzuki
Halba,ce intelegi prin chel?
HalbaSus
QUOTE(Andrei Suzuki @ Nov 6 2007, 11:02 AM) *
Halba,ce intelegi prin chel?


Asta:

Andrei Suzuki
Adica, ca pare interiorul GOL? Da,si mie mi s-a parut la fel prima oara cand am vazut-o. Dar masina e destul de dotata,chiar daca nu pare (adica nu sunt multe butonase si rotite). Adica ai cam tot ce ti-ar trebui.
_Constantin_
Colt din pacate nu prea imi place cum arata. Referitor la Swift .. pana acum e detasata pentru mine. Interiorul e pe gustul meu. Ramane sa merg la un dealer sa o vad, sa o conduc si ... cine stie .. poate poate ma fac frate de cruce cu cineva de pe forum ninja.gif
Andrei Suzuki
De condus nu prea stiu daca gasesti unde sa o conduci,ca nu prea sunt de drive-test. Pe la Oradea cica ar fi,dar...
Ramane sa te dau eu. biggrin.gif
Paul46623
Fiat 500 Abarth. No contest (chiar si-n versiunea 'standard', non-SS). Atata doar ca-l lanseaza abia la anu' si va fi disponibil doar prin comanda speciala.
_Constantin_
Cu prima ocazie cand trec prin Bucuresti si sunt liber ne vedem sigur sa vad cum se comporta.
Hoinar
Clio RS? Daca vii la Iasi au si la drive-test smile.gif (sau aveau).

Paul: cred ca Fiat 500 e prea mica pt Constantin. El e ceva mai voinicut.
Is curios cum s-ar simti Constantin plecand de la Avenis (spatiu interior imens) si ajungand la Fiat 500 smile.gif.
Oricum Fiat 500 Abarth arata super biggrin.gif.
Andrei Suzuki
Daca (si ma refer la bani) se ajunge la Clio RS,putem pune pe lista si Corsa OPC (dementiala dupa parerea mea),Cooper S,Clio GTI,Ibiza Cupra...
HalbaSus
QUOTE(Andrei Suzuki @ Nov 6 2007, 11:31 AM) *
De condus nu prea stiu daca gasesti unde sa o conduci,ca nu prea sunt de drive-test. Pe la Oradea cica ar fi,dar...
Ramane sa te dau eu. biggrin.gif


La oradea au unul expus, vopsit ca un mini (rosu cu dungi albe pe capota si acoperis alb)... arata beton... dar nu e de drive-test, am fost pe la ei sa fac DT si nu aveau decat cu 1.3
ovidiugm
Poate ar trebui sa mentionezi si un pret orientativ (adica mai spre 15.000 sau mai spre 20.000 smile.gif ).
Ca nu prea ai cum sa compari Clio RS si Corsa OPC cu Yaris TS, etc.

Modele care nu s-au mentionat pina acum aici, demne de luat in calcul, dupa parerea mea, ar fi si Citroen C2 Sport Chic (~14.500 EUR) si Fiat Grande Punto Multijet .

Dupa calculele mele, cel mai bun raport pret / putere l-ar avea Fiesta ST, dar ar fi ridicol sa te iei doar dupa cit costa calul-putere. Deci spor la analizat fiabilitati, tinute de drum, costuri de intretinere si altele de acelasi gen wink.gif.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, daca esti cu adevarat entuziast / maniac, ar trebui sa excluzi din start motoarele aspirate si sa te orientezi spre un turbo wink.gif.
Dany_s
daca-ti permiti.....Clio RS clar

Din cele ieftine, SSS as zice ca e cea mai buna alegere
vio
daca e prea mica o sa isi faca costache chepeng ca la tanc wink.gif MINI S e pornografic si obscen de scumpa nu numai ea asa dar si intretinerea.
Legionaru'
SSS este dupa mine cea mai buna alegere.
Atat la interior cat si la exterior arata foarte bine.
vio
Yarisu .... pt ca are motorul ala subcalutzizat cu mult de tot , cu un minim de tuning il duci la 180 de cai lejer poate si mai mult dar ai avantaju unui motor mare pe o mashina mica
Legionaru'
Sincer as fi preferat TS dar asa:interior de la actualul Yaris si exterior da la cel vechi!
cod
Daca ai bani sa te intinzi, uita-te si la o Ibiza Cupra. Daca ar fi sa-mi iau o jucarie, asta ar fi.
NeGrutzY
Daca ar fi sa fac un clasament, ar arata asa:
1. Clio Sport (nu dati cu parul dar coloana sonora si feeling-ul ma duc cu gandul la ctr. Foarte fun to drive, dar nu in bucuresti.)
2. Corsa OPC (nu am mers, doar am citit articole si am vazut-o live si arata demential)
3. Colt CZT ( pentru posibilitatile de tuning... se poate trece fara costuri mari de 200 cai. Penalizat din pacate de suspensie.)
4. SSS ( nu m-am urcat in SSS dar Swiftul normal mi se pare extrem de mic si apasator la interior. Cei mai putini Hp.)
5. Yaris TS (e posibil sa fie mai putin boring decat restul toyotelor (no offense). Nu pot sa ignor latura feminina a modelului)
6. Fiesta ST ( Si loganul are plastic mai de calitate la interior. Pacat.)

PS. Mini nu isi are locul aici din pacate, la banii aia intra in alta liga unde si-o cam fura.
vio
daca tu imi arati o mashina care sa nu arate feminim in clasa mini , clasa care in special este adresata in special femeilor ..... poate Cooper ...

Clio e mashina Curva , arata asa cracanata de la spate chiar hidoasa nush ce vezi la ea stralucit la design ...e chiar oribila, pe cand Yarisu a luat premiu de Designul anunlui atunci in 2006. bine nu la noi in tzara unde castiga decat mashinile care sunt importate de tziriac auto .. sau care dau mashini de servici mai multe moca la jurnalisti

sunet ... se face , tuning usor se poate face la orice mashina de genu asta
Andrei Suzuki
Cooper S,Ibiza Cupra,Clio RS, Corsa OPC sunt in aceeasi liga.In aceeasi categorie de bani (aprox). Cel mai ieftin se pare ca e Clio RS cu ~16k cip,dupa care vine Corsa opc cu ~17k cip, urmate de Cooper S si Ibiza CUpra care sunt ambele ~19500 cip. Preturile sunt luate dintr-un test comparativ intre cele 4,din revista supercar.

Dupa parerea mea, la un loc ar trebui sa fie Swift Sport,FIesta ST,Colt CZT. Nu stiu Yarisul ce pret are.
Ca sa nu zica lumea ca-s subiectiv,strict dintre Fiesta ST si COlt CZT as alege claar CZT-ul. Dar motorul nu e totul la o masina. Oricum,Constantin a zis ca nu ii place Coltul,deci iese din discutie.

Oricum,ideea era sa nu bagam in aceeasi categorie de pret (si CP) masini ca Swift SPort Si clio RS, Fiesta ST vs Corsa OPC,etc.
vio
Yaris 5 ushi Sport 15 500 DDP tongue.gif ia spart la pretz
NeGrutzY
QUOTE(vio70407 @ Nov 7 2007, 12:18 PM) *
daca tu imi arati o mashina care sa nu arate feminim in clasa mini , clasa care in special este adresata in special femeilor ..... poate Cooper ...

Clio e mashina Curva , arata asa cracanata de la spate chiar hidoasa nush ce vezi la ea stralucit la design ...e chiar oribila, pe cand Yarisu a luat premiu de Designul anunlui atunci in 2006. bine nu la noi in tzara unde castiga decat mashinile care sunt importate de tziriac auto .. sau care dau mashini de servici mai multe moca la jurnalisti


Din punctul meu de vedere clasa mini este adresata ciclului urban, nicidecum special femeilor.

Spui de clio ca e hidoasa, oribila, cracanata? teehee.gif In topicul asta se compara modelele sportive ale clasei mici. Oare faptul ca e mai cracanata, ca are aripi evazate, difuzor de aer (cum nu prea am vazut la multe masini de strada) nu exprima exact asta? Sportivitatea? Clio-ul de serie chiar nu imi palce, dar RS-ul se vede de la o posta ca e altceva. O fi luat yarisul premiu dar versiunea TS nu imi spune mai nimic, e fada, nu are elementele care sa o faca un model special. Nu ma intelege gresit, sunt schimbari fata de modelul de serie, dar prea minore.
vio
pai asta e si ideea sa fie sport fara mari modificari la exterior fatza de ce este in serie ... stii un fel de lup cu blana de oaie . asa ar trebuii sa fie o mashina sport adevarata . faptul ca Clio RS are evazari praguri spoilere bla bla , ma lasa rece ... deci e facuta si dopata ca sa mearga bine , pe cand Yaris si chiar si SSS sunt f putin modif la exterior si chiar si Fiesta ST .
_Constantin_
Stati sa clarificam situatia ... pana in 15-16.000 euro. Mi-se pare idiotenie sa dau 20+k euro pe un Clio indiferent cati CP are sau cum intra in curba. TS, SSS sunt fun dar consumul e totusi rezonabil. Nu vreau nicidecum turbo ... inclin spre moedel japoneze din motive evidente dar Colt nu imi place deloc cum arata, Yaris ... desi e de-al nostru ... nu stiu ... tre sa merg cu ea.
sandman
yaris sau swift ar fi alegerea mea. acuma depinde de gusturi. imi plac amandoua, vezi si tu optionale si pretul. felicitari ca te indrepti catre o masina din clasa asta si nu spre un 4x4 cum multi fac, desi ei merg cu masina numai in oras....
StefanVVTi
Perfect topicul asta! thumbsup.gif
Mai asteapta si tu putin si poate ne luam amandoi SSS! Pana atunci, ma trec si eu pe lista la o tura(contra cost) cu colegul de forum! rolleyes.gif
Oricum, e de ales intre Yaris TS si SSS. Ca aspect imi place mai mult SSS; e mai serioasa! Grea decizie...
_Constantin_
Decizia pentru mine acum e simpla .... daca Toyota imi da 1000 euro+ la TS o iau maine, daca nu ... SSS.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.