Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nissan Almera Sedan vs. Citroen Xsara
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Vlad27832
Am avut de ales intre cele 2.

Am ales Nissan, sunt f multumit, doar ca parca a inceput sa troncane ceva in spate, dupa doar 2700 km la bord. Alte mici chestii: geamurile laterale troncane la piatra cubica daca sunt deschise, prinderile de la centuri de pe stalpi troncane si ele.. Sunt putin dezamagit. Consumul e inca mare, in jur de 11% in oras, desi mi s-a zis ca dupa 1500 km va scadea la cat e in specificatii, adica 9.6% parca. Zgomotul motorului se aude destul de tare la demaraje, cand se trece de 3000 turatii.. In rest ce sa zic, am mers pe bucuresti-pitesti cu 200 km/h, masina e f stabila, frane excelente, sonorizare excelenta (radio-cd), etc.

Nu stiu insa cum e Xsara.. sper sa nu regret alegerea.. ceva pareri?
Echo
Citroen or what? :?: :?: :?:
Vlad27832
Da, scuze, era vorba de Citroen Xsara smile.gif
Paul-91
Eu mi-am cumparat acu vreo 2 luni un almera hatchback din 2000, diesel 2200cmc. Nu am nimic sa-i reprosez, nu troncane nimic, consumul e satisfacator (8 in oras, 5.5 afara).
Cand am luat-o am fost cu ea la un prieten la un service, unde mi s-a spus ca are o scurgere de ulei pe la un simering la planetara si chipurile nu ar trebui schimbat decat acel simering.
Aici a inceput distractia. Am fost cu masina la badsi nissan pentru revizie/verificare la rampa. Acolo, dupa ce le-am aratat eu pe unde curge, si mi-au comandat acel simering, au descoperit ca de fapt nu e de la simering, ci ca e mai grav, ca se scursese tot uleiul din cutie (desi cutia nu facea zgomot) si ca e riscant sa mai circul cu ea, ca se poate defecta mai tare. Asa ca am lasat-o la ei. Dupa o saptamana de stat acolo, mi-au dat lista cu piesele care trebuie comandate. Azi se implinesc 3 saptamani de la comanda, deci in total 1 luna de cand masina este in service. Cei de la badsi dau vina pe importator (renault) pentru intarziere, dar se pare ca nu fac nimic in acest sens.
Deci, de masina sunt f. incantat, dar de service-ul badsi ba.
Voi mai cunoasteti si alte serviceuri nissan? Unde piesele se aduc intr-o perioada decenta?
Corneliu1
Si eu am avut de ales intre cele doua, de fapt intre mai multe masini printre care si cele 2. De fapt ca sa fiu mai exact, in momentul in care m-am hotarat sa cumpar o masina, prima spre care m-am indreptat a fost Almera. In in final am ales Xsara chit ca de look-ul almerei imi placea teribil, si mai ales varianta de echipare accenta, cea cu computer de bord, al carui display central e de mare effect.
Ceea ce m-a facut sa ma indrept catre xsara si cu parere de rau sa renunt la optiunea almera a fost drive testul effectuat cu ambele masini. Citisem destul de multe pe forumuri (ma rog cat de mult am gasit), printre care si faptul ca motorizarea de 1.5 pe almera, chit ca are 98 CP este cam slaba pentru aceasta masina. Cam asa e! Dupa drive test am inteles de ce unii foloseau termenul "ragusit" pentru a caracteriza zgomotul produs de motor. Pentru multi s-ar putea ca reprizele oferite de almera sa fie multumitoare ...
Este ciudat ca ai aceste probleme cu mici zdranganeli si "greierasi" asa repede, dat fiind ca masina pare f. bine inchegata si solida. Din acest punt de vedere interiorul xsarei este cam "firav", mi-a placut mai mult interiorul almera. Nu pot sa-ti zic mai multe despre xsara pentru ca inca nu mi-a sosit masina, doar impresiile lasate in cele 15 minute de test. Pe ansamblu xsara par mai usor de condus, fara a parea usoara si instabila, raspunde mult mai bine la acceleratii, trebuie insa turata ceva mai mult in treapta I, masina de test zdranganea pe la o portierea si exact la imbinarea de prindere a centurii de siguranta (avea vreo 5-6000 km), spatiul la volan este ceva mai bun, zgomotul interior este in limite normale spre mic, instalatia de sunet mult mai buna ca almerei, vizibilitatea in oglinzi si in spate mai slaba, aer conditionat putin mai zgomotos, frane excelente ... Concluzie: daca almera ar fi avut un motor de 1.6 macar, as fi luat almera, punand f. mult accentul si pe fiabilitatea nissan, altfel xsara e mai placuta la condus. Imi pare rau sa aud de astfel de probleme, cred ca sunt cazuri izolate!
In ceea ce priveste asteptarea dupa piese ... din cate am auzit renault aduce saptamanal piese in romania, au destule masini carora trebuie sa le asigure service, de ce ar intarzia atat?
Paul-91
Corneliu, ai dreptate in legatura cu motorul de 1.5 pe benzina.
Am mers si eu cu modelul asta si mi-a lasat aceeasi impresie, ca se misca cam greoi, spre deosebire de, sa zicem, mazda 3, de 1.6.Unde ai facut drive testul cu almera? Tot la badsi?
Legat de intarzierea pieselor, de fiecare data cand am sunat la ei, aceeasi poveste: ca importatorul (renault) face comanda, care este impachetata la 2 saptamani de la emitere si ca drumul dureaza 1 saptamana ... dubios, avand in vedere ca depozitul este in Olanda.
Sunt si piese care le aduc mai repede, cum ar fi primul simering de care am mentionat in post-ul anterior. Oricum, pe viitor intentionez sa caut singur piesele pana sa apelez la ei.
Vlad27832
Ref la motorizare, ce sa va zic, mie mi se pare satisfacatoare, nu cer mult de la o masina, merg f rar in afara orasului iar cand merg suntem de obicei 2 persoane, deci pot suporta 98 cai foarte bine. Si am avut placuta surpriza de a descoperi ca si cu clima pornita masina trage. Si daca esti al naibii si o turezi cum trebuie, adica 3-4000 in mod normal si peste 5000 la depasiri, masinutza face fata cu decentza.

Troncaniturile sunt de fapt suparatoare doar in spate dreapta, si nu reusesc sa identific ce naiba le produce. Am sunat la Nissan sa le zic ca troncane geamurile daca sunt deschise si mi-au zis " .. dom-le.. poate doar la mercedes nu troncane". Pai nici la Matiz nu troncane! Ma rog, poate sunt eu prea carcotas.

Per ansamblu sunt foarte multumit de masina. Dar daca as scapa si de troncaneala din spate ar fi super.

La Citroen nu mi-a placut ca in primul rand nu aveau masina de test-drive. Apoi Xsara venea in 3 luni, Almera era pe stoc. Apoi am intrat pe niste forumuri din Angila unde erau o gramada care se plangeau de Xsara, mai ales de partea electrica, senzori defecti etc. Asa ca m-am cam speriat si am ales Almera.
Corneliu1
Paul, drive-test am facut la badsi, insa a trebuit sa ma chinui putin. Incercarea de cumparare a masinii am inceput-o prin martie, iar la vremea aceea badsi erau cei care nu aveau inca o masina de test. Intre timp mi-am schimbat putin prioritatile financiare si de-abia prin mai am reluat cautarea si am efectuat drive testele atat la nissan (care adusesera intre timp) cat si la citroen (care aveau masina de test). Despre piesele Renault nu am ce sa-ti zic, incearca sa cauti informatii pe forumul renault, n-am sa postez adresa forumului aici pentru a nu le face concurenta administratorilor acestui forum. Daca nu, stii adresa, zi-mi si ti-o trimit pe private.

Vlad, este f. adevarat ca motorizarea este suficienta depinde cat si ce iti doresti. Numai ca aceste criterii pot fi afectate uneori de faptul ca se poate mai mult smile.gif , cum a fost in cazul meu. Stii cum e ... pana prinzi putin gustul. Stiam ca xsara are mici probleme, mai ales pe partea de electrica, am vazut si plangerile posesorilor pe forumul citroen, insa am de gand sa-mi extind garantia la 3 ani (se poate face contra unei sume ~300euro) si sper sa le pot face fata, daca vor apare. Poti sa-mi dai si mie te rog adresa forumului din anglia de care zici? Si ca mi-am amintit, consumul urban declarat e de 8.6.
Vlad27832
Corneliu, ai dreptate, ref la motorizare depinde ce iti doresti smile.gif

Ref la drivetest - la Nissan s-au purtat super cu mine, foarte amabili, drivetest imediat, fara programari, etc. La Citroen n-aveau cum am zis Xsara de test.

Nu mai am adresa forumurilor respective, dar poti incerca sa cauti pe Google dupa 'Citroen Xsara reviews' si gasesti cate ceva daca ai rabdare.

Motivele pentru care nu am ales Citroen sunt:

- ce am citit pe forumuri
- interiorul mai slab dpdv calitativ, plastic ieftin, Nissanul sta ceva mai bine la acest capitol
- dimensiune - Nissanul mi s-a parut ceva mai mare
- design - Xsara nu prea are sare si piper, Nissan parca e mai "rau" smile.gif - mie imi plac masinile masive
- instalatie de sunet - am citit ca ai spus ca e mult mai buna la Xsara; eu m-am suit in xsara si am dat la maxim basii si inaltele si baraiau boxele; la Nissan nu s-a intamplat asta
- comenzi pe volan - la Xsara puse langa semnalizare - la Nissan mult mai destepte, pe partea stanga, de obicei eu tin mana dreapta pe schimbator
- aer conditionat - Nissanul e climatronic, Xsara are aer automat, adica tot manual dupa parerea mea
- evident, display-ul central care e de mare efect la Nissan

+ evident inspiratia de moment, de ce sa mint.

As fi ales Xsara pentru motoare, care sunt mai puternice.

N-am ales Xsara si pentru ca nu se va mai produce. Din cate am auzit eu calitatea Citroen e mult mai buna la seria C nou aparuta, la modelele mai vechi lasand de dorit.

Eu iti urez sa nu ai nici o problema cu masina aia ever si sa te bucuri de ea smile.gif Ai facut o alegere buna, la urma urmei stii cum e.. Cati oameni atatea pareri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.