Help - Search - Members - Calendar
Full Version: octavia II 1.6 mpi sau 1.4 mpi?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
iris_anca82
salutare tuturor!intentionez sa achizitionez (luna viitoare cred) un autoturism marca skoda octavia II.am vazut ca cea cu motorizare 1.4 are motor in 16 v, pe cand cea de 1.6, in 8 v.voi cam ce motorizare m-ati sfatui sa iau.referitor la echipare,as opta pt Elegance,insa motorul de 1.4 nu este la echiparea asta,gasindu-l in varianta trend numai.se poate configura, nu e asta o problema, insa vreau sa stiu si sfaturile voastre.am mai avut in vedere noul seat leon 1.6 mpi insa nu mi-a placut materialul din bord si multe altele, si vw passat sh insa nu cred ca renteaza,masina noua e masina noua-parerea mea.
astep sugestiile voastre si multumesc anticipat tuturor!
DORU
Bine ai venit pe forum !

Cateva intrebari pt tine, inainte sa-ti fac orice recomandare:
1= cati km rulezi anual?
2= in ce scop vei folosi preponderent masina si unde anume - urban sau extraurban ?
3= ce stil de conducere ai?
iris_anca82
Rulez in jur de 15000, fac naveta zilnic in jur de 17 km dus-intors si stilul de conducere e mai "agresiv" sa zicem asa.
horasca
buna seara
saptamana viitoare ar trebui sa intru in posesiei nii mele octavia 2 elegange 1.6 mpi. as dori sa stiu cam cat costa prima reviziei si valoarea asigurarii casco pe 1 an de zile laval. masinii de 16450 eu
multumesc
Dr. Feng Shui
Pentru revizii priveste http://www.masini.ro/forum/index.php?showt...60&start=60
DORU
QUOTE(iris_anca82 @ Oct 11 2007, 09:41 PM) *
Rulez in jur de 15000, fac naveta zilnic in jur de 17 km dus-intors si stilul de conducere e mai "agresiv" sa zicem asa.


In acest caz ti se potriveste cu siguranta un benzinar, si cred ca mai degraba motorizarea de 1.6MPI, cu toate ca si cea de 1.4MPI se descurca onorabil. Te pot ajuta sa configurezi masina, daca doresti. Numai bine !
DORU
QUOTE(horasca @ Oct 11 2007, 11:33 PM) *
Saptamana viitoare ar trebui sa intru in posesiei nii mele octavia 2 elegange 1.6 mpi. as dori sa stiu cam cat costa prima reviziei


Daca nu se fac decat operatiile de service descrise in planul de service, cam 300 RON cu uleiul din service sau 150RON cu uleiul tau. Ai insa grija sa respecti normele impuse de producator in acest ultim caz !
Daniel65671
QUOTE(DORU @ Oct 12 2007, 09:35 AM) *
In acest caz ti se potriveste cu siguranta un benzinar, si cred ca mai degraba motorizarea de 1.6MPI, cu toate ca si cea de 1.4MPI se descurca onorabil. Te pot ajuta sa configurezi masina, daca doresti. Numai bine !


Anca, sunt perfect de acord cu Doru. Nu fac decat sa vin cu cateva date in plus:

Motorul de 1.4 MPI are 80 CP (doar pe Trend), 1.6 MPI are 102 CP, iar 1.6 FSI are 115 CP (Trend si Elegance).

Daca conduci usor sportiv, alege o varianta de 1.6, de peste 100 CP.
iris_anca82
QUOTE(horasca @ Oct 11 2007, 09:33 PM) *
buna seara
saptamana viitoare ar trebui sa intru in posesiei nii mele octavia 2 elegange 1.6 mpi. as dori sa stiu cam cat costa prima reviziei si valoarea asigurarii casco pe 1 an de zile laval. masinii de 16450 eu
multumesc


la valoarea masinii tale ar veni 1024 de euro pe an-full CASCO.stiu asta pt ca sunt director pe asigurari la BT. eu am reducere 50% fiindca lucrez la ei...s-o stapanesti sanatos
iris_anca82
multumesc tare doru, chiar ti-as fi recunoscatoare daca m-ai ajuta la configurarea masinii, cu toate ca modelul elegance are cam tot ce as dori pe o masina.multumesc si celorlalti care mi-au raspuns, si primesc sfaturi in continuare...
DORU
Cu mare placere, cand esti decisa sa achizitionezi, te ajut cu configurarea masinii. Cu conditia sa-mi spui dinainte ca vii, evident. Numai bine !
horasca
multumesc tuturor pentru ajutor
iris_anca82
doru sa inteleg ca esti in bucuresti.eu sunt din focsani si cred ca asta poate fi o problema.s-a deschis si aici reprezentanta skoda anu asta insa nu prea au dealeri prea "informativi" p-aici i sensul ca am fost dupa ceva informatii si tipele care se aflau acolo stiau mai putin decat mine despre aceasta masina.mi-au si motivat acest lucru:"suntem nou angajate....".de aceea zic ca am nevoie de sfaturi de la cinev cu experienta.
DORU
Ajutorul meu il vei avea oricum, indiferent de distanta ce ne desparte. Dar sa stii ca sunt clienti din tara care au ales sa vina la Bucuresti sa comande masina. Este o varianta si pt tine. Sa auzim de bine !
iris_anca82
pai eu nu stiam ca esti si dealer skoda.insa nu cred ca este pe stoc.cred ca la sfarsitul lunii acesteia o sa fac comanda,si aici mi-au spus ca va dura aprox 4 luni pana vine masina. am intalnit pe cineva care a vrut o OII elegance si a gasit undeva in Rm Valcea pe stoc...configuratia pe care o vreau eu este OII Elegance cu Maxi-Dot si Culoare metalizata(neagra).cam de atatia bani dispun si cam asa va suna comanda.daca gasesti una ca asta anunta-ma si pe mine.multumesc aniticipat!




P.S.: si eu tin cu U Craiova, caci am migrat in Moldova, din regiunea Olteniei.bafta!
DORU
Am tangente cu Skoda, adevarat. Si ramanem in legatura...in privinta masinii tale negre. teehee.gif
gabio
whistling.gif Salut voi fani ai mărcii din Mlada Boreslav. Am observat că unii dintre voi sunteți interesați să achiziționați o Skoda O2 1.6mpi. În următoarele cîteva rînduri vă voi "deconspira" câteva păreri, bineînțeles personale,despre mașină. Atunci cînd o comandați încercați să cântăriți cu ce opționale să o utilați, nu pentru fițe ci pentru confortul vostru. Astfel, după 2ani și 25.000km cred că m-am familiarizat suficient cu EA, mai ales că o scot la aer zilnic. Acum cred că o motorizare de 1.6 FSI era mai nimerită. De ce? Pentru că atunci când mașina este exploatată cu o sarcină utilă ridicată la care mai adaugi și funcționarea aerului, să știți că se simte că devine puturoasă, dacă nu o ții din turație, mai cu seamă pe zonele virajate de munte. Luați-vă pachetul de drumuri grele fiindcă cu bordurile astea imense sau gropanele nu e de șagă. Un singur dezavantaj are acest lucru. Îi crește garda la sol, nu cu mult dar sufiicient cât să nu o conduci de fiecare dată mai energic. Vă sfătuiesc să comandați și senzorii de parcare spate fiindcă sunt de un real folos. Recunosc că nu m-am obișnuit să parchez la mustață, în locurile strâmte ai senzația că ești mult mai aproape de obstacolul din spate decât crezi. Decât să auziți cum pârâie bara sau poate chiar mai rău, luați senzorii de la început. Cei care pot fi puși ulterior sunt în general de proveniență asiatică (China) și pe urmă dacă vreți să dea bine trebuie vopsiți. Deci cântăriți. După umila mea părere e bine să încercați să luați integral pachetul de airbaguri, că nu se știe niciodată de cîte o să ai nevoie și mai ales de care. În rest se achită bine de obligațiile ei fără ca să aibă și alte fițe ăn dotare. Succes și vă spun că merită alegerea la banii ăștia.
DORU
Multumim pt pareri si sugestii ! Ti-am trimis MP !
Daniel65671
Salut, Gabio.

Sunt perfect de acord cu ce ai spus tu (poti sa te convingi citind ce am scris la Masina mea).

Desi topicul asta se chiama 1.4 sau 1.6 MPI, pentru Octavia 2, ca sa te poti misca bine in orice situatie, si eu consider ca trebuie un motor 1.6 FSI, de 115 CP.

Asta nu inseamna ca nu se va misca si cu un motor de 1.4, dar la masa si voulumul ei, pentru Octavia parca ar fi mai potrivit un motor de 115 CP, in loc de 102 sau 80 CP. Ca sa nu mai zic, daca mai pui si niste optionale (pe care le recomand si eu) care mai atarna si ele, cum ar fi Pachetul de drumuri grele.

In rest, este o masina buna, care aduna (cat mai) multe calitati pentru pretul platit. Per ansamblu, si eu sunt multumit de ea. Si, in general, de marca, ca de aia mi-am luat doua Skode. thumbsup.gif

uulise45
VA SPUN EU CUM ESTE CU SKODA OCTAVIA II 1,4 TREND PENTRU CA AM UNA SI AM DAT PE EA CU CATEVA DOTARI 16400 DE EUR .MASINA ESTE FORTE BUNA ,IN ORAS NU SIMTI DELOC LIPSA CAILOR PUTERE ,ESTE FIABILA CILMATRONICUL FOARTE BUN ESP , ETC.
IN AFARA ORASULUI , DACA NU ESTI UN VITEZOMAN (120-130 KM/H) MASINA SE COMPORTA FOARTE BINE ,MA REFER LA CONSUM , IN GENERAL MASINA ESTE OK FOARTE CONFORTABILA SI FIABILA .

IN SCHIMB -FOARTE IMPORTANT- AVETI GRIJA DE UNDE O LUATI .INTERESATIVA FOARTE BINE DE CONDITIILE DE SERVICE SI OCOLITI AVIA MOTORS -VA DAU UN SFAT CA UN OM PATIT SI NU VREAU SA TREACA CINEVA PRIN CE TREC EU.STIU CA TOTI SUNT FOARTE AMABILI CAND VREI SA CUMPERI MASINA, DAR ODATA CUMPARATA SA STITI CA LA UN MOMENT DAT O SA AVETI NEVOIE SI DE SERVICE .AICI ESTE MAREA PROBLEMA PE CAT DE AMABILI SUNT LA CUMPARAREA MASINII ATAT DE MITOCANI SI NESIMTITI SUNT CAND AI NEVOIE DE SERVICE ,PE BANI FOARTE MULTI.

Sa va povestesc eu ceva despre service-ul Avia Motors ,am cumparat de la ei o Skoda Octavia II si am parcurs cu ea 5000 de km ,din cauza unui nefericit accident am ajuns in service-ul Avia Motors "cel rapd" ,pe langa faptul ca, consilierii de service sunt foarte nepoliticosi au programat masina pentru reparatii in conditia in care nu se mai poate merge cu ea peste 4 luni ,deci eu am adus-o in service pe 5 febroarie 2008 si va intra in reparatii undeva in luna mai 2008 la o data nespecificata ,cu tot cu cardul meu de mebru platinum care cica as fi avut prioritate la programare in service
deci aceasta este firma Avia Motors cea seriasa cu service rapid
xamez
interesanta skoda octavia 2 ma intereseaza si pe mine subiectul dar cum banii sunt putini fac si io o intrebare .cat ma costa o skoda o2 cu minim de dotari gen abs ac airbag 2 1.6 mpi ?eu am vazut ceva pe site dar nu ma pricep sa deslusesc tot .culoarea se plateste ?alb sau bleu nu etse moka ?
Hoinar
QUOTE(xamez @ Mar 4 2008, 02:53 PM) *
interesanta skoda octavia 2 ma intereseaza si pe mine subiectul dar cum banii sunt putini fac si io o intrebare .cat ma costa o skoda o2 cu minim de dotari gen abs ac airbag 2 1.6 mpi ?eu am vazut ceva pe site dar nu ma pricep sa deslusesc tot .culoarea se plateste ?alb sau bleu nu etse moka ?


de pe configurator:

Vehicul Selectat:
Octavia Classic
benzina / 1.6 MPI / 102 CP / transmisie manuala - 5 trepte / 5 usi
Pret fara TVA:
EUR 12.248,-
Alb Candy EUR 0,-
Scaun: Stofa
Culoarea tapiteriei: Negru - Argintiu
Podea: Negru
Consola: Gri - perla
Plansa de bord: Negru - Negru EUR 0,-
Total:
EUR 12.248,-


Deci cca 14500 Euro cu tot cu TVA.

Da' merita sa vezi daca au promotii.

Dorule, ajuta omu, ca e de-al tau smile.gif.
xamez
multam de raspuns alb nu ma derajeaza asa ca pot sa spun ca imi place pe ce site gte-ai uitat ca sa ma bag si io .sa vada si ochiu meu . rolleyes.gif
DORU
Hoinar, multumesc pt ajutor !

Xamez, alb/rosu/albastru nu sunt culori pt care trebuie sa platesti suplimentar. Te ajut cu placere sa-ti configurezi si sa-ti comanzi o Skoda asa cum iti doresti. Iti trimit MP !
Astept semn de la tine, daca te hotarasti. Sa auzim de bine !
xamez
multam ptr raspuns am notat nr de tel ,deocamdata din cauza banilor sunt c-am confuz .nu ma pot decide .
oscilez intre skoda octivia 2 1.6 mpi si octavia tour 1.9 tdi sau opel astra caravan 1.7 cdti .se accepta si programul rabla ?
xamez
QUOTE(xamez @ Mar 5 2008, 04:52 PM) *
multam ptr raspuns am notat nr de tel ,deocamdata din cauza banilor sunt c-am confuz .nu ma pot decide .
oscilez intre skoda octivia 2 1.6 mpi si octavia tour 1.9 tdi sau opel astra caravan 1.7 cdti .se accepta si programul rabla ?

intrebare ce diferenta este intre echipare clasic si trend ?
DORU
Daca vrei sa te hotarasti mai usor, te pot ajuta sa faci drive-test atat cu Tour 1.9TDI cat si cu Octavia 2 1.6MPI. Anunta-ma cand doresti si rezolvam.

P.S. Intre Clasic si Trend exista o singura alegere: TREND !
IONEL.MARIAN
Sunt nou pe forum si doresc sa achizitionez un autoturism SKODA octavia 2 1.6MPI 102CP TREND cu ormatoarele optiuni:
Vopsea albastru (nemetalizat) , Pachet drumuri grele , Proiectoare ceata , alarma cu controlul habitaclului , geamuri elecrice fata spate , maxi dot.
La ce dealer sa ma duc (cine este mai serios sau care are oferta cea mai buna) Astept raspunsurile voastre. "va multumesc"
DORU
Te pot ajuta eu cu o configurare si o consultanta...nu te costa decat timpul sa-mi faci o vizita la job. Daca doresti, astept semn de la tine (ti-am trimis mesaj privat).
AZAZEL
QUOTE(IONEL.MARIAN @ Mar 6 2008, 11:53 AM) *
doresc sa achizitionez un autoturism SKODA octavia 2 1.6MPI 102CP TREND

man, apeleaza cu incredere la Doru, te poate lumina in multe privinte. o spun din proprie experienta.
xamez
sunt necajit am depus dosar banca si nu mi-au acordat creditul. verymad.gif .cred ca ma reorientez catre sh cu ce am io si ce mai imi dau ai mei fac ceva euroi .in aprilie sper sa plec in germania.o sa va anunt cu privire la masina .multam fain de info la toata lumea .atsa etse .
Hoinar
QUOTE(xamez @ Mar 8 2008, 06:05 PM) *
sunt necajit am depus dosar banca si nu mi-au acordat creditul. verymad.gif .cred ca ma reorientez catre sh cu ce am io si ce mai imi dau ai mei fac ceva euroi .in aprilie sper sa plec in germania.o sa va anunt cu privire la masina .multam fain de info la toata lumea .atsa etse .


de ce nu incerci un leasing?
au diferite formule de creditare care te scutesc de problemele acordarii creditului wink.gif (la Unicredit Leasing de ex eu am avut avans minim 20%, perioada 4 ani. acordare in aceeasi zi, fara analiza a dosarului.
eu zic sa nu dezarmezi.
gabio
CITAT(uulise45 @ Feb 26 2008, 05:22 PM) *
VA SPUN EU CUM ESTE CU SKODA OCTAVIA II 1,4 TREND PENTRU CA AM UNA SI AM DAT PE EA CU CATEVA DOTARI 16400 DE EUR .MASINA ESTE FORTE BUNA ,IN ORAS NU SIMTI DELOC LIPSA CAILOR PUTERE ,ESTE FIABILA CILMATRONICUL FOARTE BUN ESP , ETC.
IN AFARA ORASULUI , DACA NU ESTI UN VITEZOMAN (120-130 KM/H) MASINA SE COMPORTA FOARTE BINE ,MA REFER LA CONSUM , IN GENERAL MASINA ESTE OK FOARTE CONFORTABILA SI FIABILA .

IN SCHIMB -FOARTE IMPORTANT- AVETI GRIJA DE UNDE O LUATI .INTERESATIVA FOARTE BINE DE CONDITIILE DE SERVICE SI OCOLITI AVIA MOTORS -VA DAU UN SFAT CA UN OM PATIT SI NU VREAU SA TREACA CINEVA PRIN CE TREC EU.STIU CA TOTI SUNT FOARTE AMABILI CAND VREI SA CUMPERI MASINA, DAR ODATA CUMPARATA SA STITI CA LA UN MOMENT DAT O SA AVETI NEVOIE SI DE SERVICE .AICI ESTE MAREA PROBLEMA PE CAT DE AMABILI SUNT LA CUMPARAREA MASINII ATAT DE MITOCANI SI NESIMTITI SUNT CAND AI NEVOIE DE SERVICE ,PE BANI FOARTE MULTI.

Sa va povestesc eu ceva despre service-ul Avia Motors ,am cumparat de la ei o Skoda Octavia II si am parcurs cu ea 5000 de km ,din cauza unui nefericit accident am ajuns in service-ul Avia Motors "cel rapd" ,pe langa faptul ca, consilierii de service sunt foarte nepoliticosi au programat masina pentru reparatii in conditia in care nu se mai poate merge cu ea peste 4 luni ,deci eu am adus-o in service pe 5 febroarie 2008 si va intra in reparatii undeva in luna mai 2008 la o data nespecificata ,cu tot cu cardul meu de mebru platinum care cica as fi avut prioritate la programare in service
deci aceasta este firma Avia Motors cea seriasa cu service rapid

gabio
Ti-au reparat pana la urma masina?
pbmice
Din punctul de vedere al consumului 1.4 mpi fata de 1.6 mpi diferenta este foarte mica de 0.1 L/100 atat in mediu urban cat si cel extraurban, in favoarea celui de 1.4. Am inteles ca motoru de 1.4 se infige bine. Eu am 1.6 mpi si am facut cu ea vreo 17.000 de km si in momentul in care am luat masina 1.6 mi s-a parut ok, dar acum, as zice ca un motor mai puternic ar fi mai bun. Si nu sunt genu care sa fac raliu cu masina.
1.4 pe Octavia 2 mi se pare un motor prea mic.
DORU
QUOTE (pbmice @ Jul 9 2008, 06:37 PM) *
1.4 pe Octavia 2 mi se pare un motor prea mic.


Ma vad nevoit sa ma repet: NU ESTE SUBDIMENSIONAT ! Faceti drive-test si va veti convinge !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.