Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masina peste 30 ani de afara
Masini.ro Forum > Masini.ro > Retro & Concept cars
Daniel82595
si-a adus cineva o masina clasica de afara, adica o masina care sa aiba mai mult de 30 ani de la iesirea din fabricatie si sa poata fi inmatriculata fara a plati taxa de prima inmatriculare ? daca da cum a procedat, acte ? multumesc.
Daniel82595
deci sa inteleg ca nu si-a adus nimeni :cry:
guerilla
corect.
ca sa fiu mai explicit. nu e suficient ca masina sa aiba peste 30 ani, ci sa fi trecut 30 de ani de la fabricarea ultimei masini din acelasi tip de caroserie :bash:
apoi, ca sa nu platesti taxa, trebuie ca masina sa primeasca atestatul de vehicul istoric, adica trebuie sa te duci la aia cu masini vechi (retromobil) si sa te milogesti de ei sa iti dea atestatul.
vlad93356
QUOTE(guerilla)
corect.
ca sa fiu mai explicit. nu e suficient ca masina sa aiba peste 30 ani, ci sa fi trecut 30 de ani de la fabricarea ultimei masini din acelasi tip de caroserie :bash: .


Cred ca 30 de ani de la terminarea fabricarii modelului respectiv de masina.
guerilla
conform legii:
2. Vehiculele istorice sunt cele pentru care perioada trecută de la încetarea fabricației tipului respectiv de vehicul (care a utilizat același tip de caroserie și același tip de motor) este de cel puțin 30 de ani. Vehiculele istorice pot fi originale, restaurate și reconstruite, sens în care deținătorii lor vor obține un atestat de vehicul istoric, emis de către autoritatea națională a FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice) în România, Retromobil Club România. Pentru vehiculele istorice, Registrul Auto Român eliberează CIV dacă vehiculul deține un atestat de vehicul istoric și dacă el corespunde în ceea ce privește verificarea stării tehnice, având în vedere caracteristicile tehnice de la data fabricației. Registrul Auto Român menționează în CIV eliberate vehiculelor istorice textul «Vehicul istoric». Totuși, dacă Registrul Auto Român constată că un vehicul cu atestat de vehicul istoric nu îndeplinește condițiile necesare pentru încadrarea în această categorie, nu eliberează CIV. De asemenea, tot pe baza atestatului de vehicul istoric se va înscrie textul «Vehicul istoric» și în CIV deja eliberate pentru vehiculele istorice înmatriculate în România.
Daniel82595
bun si ce se intampla in cazul unor modele la care s-a oprit fabricatia in fabrica mama dar ele s-au mai fabricat in diferite tari din lumea a III a cum ar fi: VW Kafer, Mercedes W124, Renault 12, Fiat 125 si altele ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.