Help - Search - Members - Calendar
Full Version: pls help me:)
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
ana114326
Ma tot gandesc de ceva timp sa/mi cumpar o masina dar nu stiu inca de care. Pana acum o luna am avut un peugeot 206 hdi, cu motor de 1,4. A mers super bine, consum mic, util atat in oras cat si in strainatate, reparatii in doi ani-delok..o masina super ok nu am avut ce sa ii reprosez. A trebuit insa predata parintilor si acum stau in dubii ce masina sa-mi iau. Mentionez ca vreau sa iau o masina in leasing, pe motorina neaparat, cu un consum mic, cu 5 usi, obligatoriu, si eventual cu un computer de bord.

Ce ma sfatuiti?

M/am gandt initial la un citroen C3(caci atunci cand ai mei au luat peugeotul 206 au stat in dubii intre acesta si C3, dar cand am vazut o groaza de comentarii negative...m am lasat pagubasa).

M/as orienta tot fie spre un 206, un suzuki, hyundai, golf4 sau polo happy ca au acum ceva la oferta... sau ceva in clasa astora...mai bine sfatuiti-ma voi, va rog.

multumesc
Hoinar
Daca e sa fie masina mica, eu as mentiona cu placere Toyota Yaris, Seat Ibiza, Suzuki Swift, Mitsubishi Colt. Ai fost prin reprezentante? Te-ai suit in vreo masina? Ti-a facut vreuna cu ochiul?

Mai e o problema, in ce suma te incadrezi? Ca sa stie lumea cum sa te sfatuiasca. (ideea e ca masina mica e si Mini, doar ca e ceva mai scumpa smile.gif)
air_wolf
ia-ti tot un 206: il stii, e ok, cunosti dimensiunile si potentialele probleme.
claudiu
mai bine toyota yaris...
sotia mea are una si pot zice ca a invatat sa conduca pe aceasta masina,iar in 2 ani si jumatate nu i-am facut altceva decat reviziile...
BogdanS
Am un prieten, șofer de multă vreme, care și-a luat pentru oraș un Yaris pe motorină cu cuitie automată și este SUPER-încântat de ea. Însă e scumpă, după cum s-a mai spus -- depinde care sunt limitele bugetului tău.
T u d o r
Daca ai fost OK cu 206-le, uita-te si la 207, e mai mare, mai stabila si are un interior foarte bun pentru clasa din care face parte. Am condus un 207 hdi de 1.4 niste km si mi-a placut. Se manevreaza foarte usor, e destul de spatioasa si frumusica. Au si o reducere acum, vreo 5% parca. Du-te si condu-o, eu am mers si cu Yaris si sincer mi se pare 207-le peste din destule puncte de vedere. LA fel si Clio3, condu-o, are un interior peste toate din clasa sa. Si mai e si ieftin. biggrin.gif
ana114326
pai sa fie ceva de maxim 11/12 mii de euro, dar o iau in leasing. La un Swift m/am uitat si eu si chiar mi am facut programare de test drive pt luni. Am eu o mica problema cu formatul dar...ma obisnuiesc daca e ok masina.

Citind forumurile am vazut c amuta lume zice ca intre toyota yaris si Suzuky Swift, n ar fi mare diferenta.

Cat despre peugeot 207, m/am uitat la el, dar consuma mult mai mult decat un 206. Eu mergeam in orascu 206/le cu maxim 5,5/6.Asa ca, de aceea nu ma prea tenteaza.

de hyunday ce ziceti?
ana114326
Ma refeream la un hyundai getz, cu motor de 1,4....
Cipp
La banii astia Grande Punto rosu scrie la tine in talon! biggrin.gif
air_wolf
are soacra-mea getz de vreo luna. ea e multumita de masina.
_Theo_
recomand cu caldura Grande Punto blush.gif sau Mitsubishi Colt...desi ai putea sa cauti si un Aveo in 5 usi, care la 11/12000 este full-option
Cristi86127
La cerintele enumerate de tine cred ca cea mai buna alegere ar fi un Mitsubishi Colt diesel 1.5, 95CP, cel mai silentios diesel din cate am vazut, de fapt dupa sunetul motorului nu iti dai seama ca e diesel, motor Mitsubishi - Daymler Chrysler extrem de reusit si chiar cel mai puternic din clasa sa.

Incearca un drive-test si convinge-te.
::::AL3X::::
Clar Mitsubishi Colt 1,5 Di-D e cea mai potrivita masina sau 206 ca acuma o gasesti la reduceri substantiale...
ana114326
momentan, pt maine m am programat la un test drive cu un peugeot 207 sa vad si eu cum merge, iar pt Luni am o programare la suzuki swift. De ce ar fi mai bun Mitsubishi colt? ca am inteles ca e tot pe acolo cu suzuki...

dar de polo happy ce ziceti? si astia au reducere mare...acum cat de bine merge....asta nu stiu....am facut eu scoala pe un golf 4 dar in polo nu m am urcat :angel:
Cristi86127
QUOTE(ana114326)
De ce ar fi mai bun Mitsubishi colt? ca am inteles ca e tot pe acolo cu suzuki...

dar de polo happy ce ziceti? si astia au reducere mare...acum cat de bine merge....asta nu stiu....am facut eu scoala pe un golf 4 dar in polo nu m am urcat :angel:


Din cate am inteles vrei un diesel, din toate dieselurile pe care le-am auzit, vazut, condus, motorul de pe Colt varianta diesel este cea mai reusita.

- silentios, as putea spune ca se aude mai frumos ca benzinarul meu, tot Colt, nu-ti dai seama decat la pornire si la oprire ca e diesel, in rest daca nu ti-ar spune cineva nu ai realiza...nu e de la o foarte buna insonorizare, asa e el facut.
- motor 1.5 DI-D, 95CP cuplu 210N-m totul raportat la 1 tona cat are masina, nu stiu daca realizezi din cifre dar are niste performante net superioare celorlalte modele din clasa sa, tot diesel, iar la banii astia nu gasesti nimic similar.
- motor conceptie Mitsubishi - Daymler Chrysler si se vede asta
- jante aliaj, pneuri 205/45/R16, AC semi-automat, radioCD + mp3 player, 6 incinte acustice, geamuri electrice, controlul stabilitatii, inchidere centralizata, ABS, EBD, MASC, racire torpedou, scaune volan reglabile...in fine sunt multe, full options cu alte cuvinte.
- pret 11.200 euro CIP dar nu sunt sigur, stiu ca au mai fost niste reduceri.

De ceva timp, coltul a suferit si un facelift, faruri, stopuri, geamuri laterale si luneta fumurii si alte cateva chestii...arata bestial.

Merita sa-l vezi si sa-l testezi ca sa nu-ti para rau pe urma.

Swiftul iarasi este o alegere buna, dieselul are motor Fiat, e ok dar din cate stiu sunt extrem de zgomotoase, insa masina arata bine.

206 nu stiu ce sa zic, e deja un model invechit, trebuie sa le testezi pe toate si sa iei ce-ti place...nu mai conteaza ca e japoneza, germana...

Polo, in primul rand nu-mi place cum arata, nu are nimic special...in rest nu cred ca e o masina rea insa nu am prea observat sa se omoare lumea pe ea, mai degraba am vazut colturi in trafic in ultimul timp, la fel si swifturi, corsa, de 206 nu mai zic ca sunt o gramada dar e si model vechi, era normal.

Eu iti recomand sa-ti iei totusi o masina de generatie noua iar aici Coltul si Swiftul au un raport pret, calitate, dotari, performante foarte bun.

Bafta!
ana114326
ce ati putea sa mi spuneti depiesele de schimb la mitsubishi si Suzuki? am inteles ca e o mare bataie de cap daca te accidentezi, poti astepta si 3 luni dupa piese... :bash:
Legionaru'
Suzuki Swift!
Foarte tare masina!
Cristi86127
QUOTE(ana114326)
ce ati putea sa mi spuneti depiesele de schimb la mitsubishi si Suzuki? am inteles ca e o mare bataie de cap daca te accidentezi, poti astepta si 3 luni dupa piese... :bash:


biggrin.gif cine ti-a spus asta ?
presupun ca vr-un posesor de germana...

Nu e adevarat, Coltul este fabricat in Europa, Olanda si nu se mai asteapta atat dupa o piesa...sa nu mai zic ca au un centru de productie si distributie piese in Germania.

De Swift nu stiu, dar e si el fabricat in Ungaria, deci nici aici nu ar trebui sa fie probleme legat de ce ai intrebat mai sus.

Ca motorizari Coltul este peste Swift, incearca un drivetest cu ambele sa vezi care ti se potriveste mai mult, si de asemenea raportul pret/dotari, ambele masini fiind ok.

Swift-ul e mai nou si deocamdata nu a aparut nici un comentariu negativ legat de masina, ar fi devreme dar mie mi-a facut o impresie foarte buna.

Oricum nu te hotara asupra uneia dintre ele pana nu o incerci si pe cealalta.

Bafta!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.