Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Imaginea masinilor germane vs imaginea masinilor japoneze
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Watcher
QUOTE
daitsuki = marca japoneza inventata de mine, care doar seamna cu passatu TDI, da e pentru oameni destepti

FOARTE TARE!!!! arigato.gif
Am schimbat semnatura smile.gif
Baby Blues
Eu maine la 08.30 am programare la Scorpion Galati pentru revizia la 15.000 si chiar sunt curios sa vad cat ma costa . Mi-au spus baietii de acolo ca nu au mai facut revizia la tfsi pona a acum. Sper sa-si dea interesul pentru ca nu au mare lucru de facut. Filtre si ulei. Mi-au spus ca ma costa in jur de 7-8 mil. Cam mult dar o sa vedem!
Nu m-am dus la Focsani pentru ca mi s-au parut cam neprofesionisti . O sa vedem! nu stiu daca e mult sau putin pentru un Auqi dar sper sa faca macar treaba buna.
Tarabostes
QUOTE(Iulian74637)
La un Avensis in Pitesti costul este de 200 roni.

Ar fi o idee sa dai si niste detalii despre ce s-a schimbat. Lumea vorbeste asa generic de revizie dar intre una la care schimbi doar ulei si 2 filtre si alta cu filtru AC, bujii, placute de frana etc. O fi mai ieftina manopera la Pitesti, sau poate e ceva marketing la mijloc, sa atraga clienti.
Baby Blues
Mda ! M-am intors de la Galati mai chel cu 730 ton si cu impresii neutre despre cei de acolo. In afara de faptul ca mi-au spus din start ca nu au mai facut nici un service la un motor tfsi pana acum (macar taceau) mi-au trecut o siguranta pe nota de plata ( vreo 0.75 ron) si manopera aferenta , de parca in cele 200 si ceva ron pt manopera revizie nu intrau si 2 min de schimbat siguranta. biggrin.gif . Asta inseamna sa nu stii sa-ti vinzi marfa. Pierzi la bani ( 1 ron ) si castigi un viitor client. Mi s-au parut cam neprofesionisti. Mi-a spus ca -mi dau telefon joi ca sa ma anunte cat ma costa revizia si nu m-au sunat . Vineri cand mi-au facut antecalculatia la revizie, m-a intrebat cineva de acolo ce tip ulei folosesc la masina . :bash:
Cand l-am intrebat de ce nu m-au sunat mi-a spus ca e aglomearat la ei. L-am intrebat daca atunci cand vand masinile , se gandeste vre-un vanzator la service , etc, etc si s-a inrosit ca un rac. Oricum am vazut multe persoane care le-au facut scandal. Unul pe nedrept deoarece era nemultumit ca Passat-ul lui ii mananca ulei si de ce este obligat el sa-i puna ulei. Altul in schimb tot la un passat nou schimbase pana acum vreo 2 injectoare si nu mai stiau aia ce injector schimbasera deoarece li se defectase programul pe calculator. Altii erau nemultumiti ca asteptau mult. la un moment dat, ca sa-i calmeze, a intervenit directorul care mi s-a parut de o falsitate crasa si de o asa zisa "calmitate" calculata care parea penibila in agitatia care facuta cu cei doi ce vociferau, deoarece in 3 secunde a ridicat si el tonul si a propus sa incheie discutia pentru ca nu are ce discuta daca pun problema asa. M-am prapadit de ras. ( in gand)
Oricum cam peste tot e la fel!
Legionaru'
QUOTE(stefan_adrian)
Oricum am vazut multe persoane care le-au facut scandal. Unul pe nedrept deoarece era nemultumit ca Passat-ul lui ii mananca ulei si de ce este obligat el sa-i puna ulei. Altul in schimb tot la un passat nou schimbase pana acum vreo 2 injectoare si nu mai stiau aia ce injector schimbasera deoarece li se defectase programul pe calculator.


Foarte nemultumita lumea de noul Passat.Toti il regreta pe cel vechi!
air_wolf
QUOTE(20krpm)
QUOTE(air_wolf)
ala e mort de mult, astia de acum nu stiu decit sa puna compul si gata.

??... si ce e rau in asta? nu contest ca tu vezi ceva rau - doar intreb. mai era cineva mai-nainte care zicea ca un mecanic nu stia cum sa imperecheze bucatile de la un ambreiaj si vezi Doamne a trebuit sa se duca la calculator sa se uite - ce e rau in asta?...



e rau. foarte rau. existau si inainte manuale dar romanul nu-l citeste decit dupa ce strica.
de ce e rau: pentru ca te duci in service cu niste simptome, ei schimba ce le spune computerul, simptomele persista si ajung sa-ti schimbe motorul. si asta pe banii tai.
sau te duci cu o masina mai veche si te trezesti cu o mare varza facuta.
bebelacus
io am un avensis d-4d de 126 cp si sint multumit in ansamblu dar n-as zice ca e mai masina decit celelalte, vorbind strict despre sofat, dar mie unuia imi pare mai bine lucrata decit Vectra C pe care la-m avut anterior insa nu mai buna decit noul Passat care oricum este model mult mai nou. fata de passat are avantajul unui motor exceptional si al unui pret/dotari mult mai atractiv. imi place passatul asta nou si cum merge dar dupa cum nici avensisul meu nu e mai masina decit passatul e valabila si reciproca. mai intervine si problema costurilor de intretinere care par mai avantajoase la toyota plus statisticile de fiabilitate, net in favoarea japonezilor. revizia de 15,000 km m-a costat saptamina asta 450 ron. dar ca sofat, exclusiv din acest punct de vedere, noul passat este deasupra avensisului, inclusiv pozitie la volan si ergonomie. dar asteptam cu interes noul avensis.
in rest, japonezii iti ofera parca ceva mai multa consideratie cind iti vind o masina si marketingul lor te face sa simti ca ai conduce ceva mult mai special. japonia, o tara exotica si cu motoare legendare. iti gadila si vanitatea cind iti spui ca te dai cu o masina mai rara etc.
parerea mea este ca in ziua de azi tehnologia e cam aceeasi peste tot, iar la un anumit nivel, clasa etc. nu difera prea mult totul tine de gust si de anturajul in care ne-am invartit, de legendele si miturile cu care am crescut. pai, io am niste prieteni de o cultura deosebita, alti prieteni, din aceeasi bransa, si care spun ca masina germana e masina germana, iar masinile japoneze stie toata lumea ca au motoare care sint facute sa tina doar 5 ani si pe deasupra sint si foarte complicat de reparat, iar piesele sint enorm de scumpe, ca masinile japoneze sint facute in japonia etc.
am avut si coreene, si farntuzesti, si germane, iar acum am o japoneza. Ei, si? daca as mai avea ceva bani mi-as lua maine o Alfa Romeo 156 2.0 jts de care am fost indragostit cindva, chiar daca ar fi la mina a 2-a.
air_wolf
pina la urma stiti ca traim in romania? si cum este o ditamai coada indiferent de dealer, toti te vor trata cu
asta pentru ca ei pot si tu nu, pentru ca de fapt tu ai nevoie de ei, nu ei de tine, pentru ca daca nu cumperi tu, va cumpara alt fraier, pentru ca ei dispun de garantie cum vor si tu joci cum iti cinta ei.
asa ca indiferent de tara de origine a masinii, in romania vei fi tratat ca un roman.
LE: evident, exista si romani fericiti: cei care se duc cu banul jos+o mica atentie pentru dealer.
HalbaSus
QUOTE
LE: evident, exista si romani fericiti: cei care se duc cu banul jos+o mica atentie pentru dealer.


Say what ? Sa dau spaga la dealer ca sa-mi vanda masina ? De asta chiar nu am mai auzit. In service am mai auzit de asemenea chestii (desi spre exemplu eu am incercat sa dau o atentie unui maistru de la service-ul VW (nu mi-a solicitat, dar mi-a placut ca a fost atent, am verificat impreuna daca a disparut bataia dupa schimbarea unei bucsi, etc... si nu a acceptat). Asta nu inseamna ca sunt multumit de calitatea service-ului VW/audi, chiar daca sunt politicosi tot nu imi dau impresia ca ar fi si "meseriasi" si in plus au si scoruri mari.
air_wolf
@halba: am un amic care a "uns" un pic rotitele ca sa ia masina dorita mai repede. iti dai seama ce spume a facut persoana care comandase masina aia? asa ca se poate si se practica. incepe sa mi se faca scirba de romania, pe zi ce trece...
MotorHead
QUOTE(bebelacus92825)
io am un avensis d-4d de 126 cp si sint multumit in ansamblu dar n-as zice ca e mai masina decit celelalte, vorbind strict despre sofat... imi place passatul asta nou si cum merge dar dupa cum nici avensisul meu nu e mai masina decit passatul e valabila si reciproca.
Nu ai inteles nimic din ceea ce inseamna Toyota, pentru reeducare in spiritul principiilor sanatoase VVT-I/D4D esti pedepsit sa citesti de 3 ori thread-urile despre Avensis smile.gif
Legionaru'
Te plictiseai, nu?
Mai bine da o tura cu masina decat scrii prostii pe aici!
Hoinar
Cam intepator, dar tre' sa recunosc ca a fost foarte distractiv. biggrin.gif
mike.omega
Fara Avensis vs. Passat sau Japoneze vs. Germane ca e un pic offtopic smile.gif
MotorHead
QUOTE(Legionaru')
Te plictiseai, nu?
Mai bine da o tura cu masina decat scrii prostii pe aici!
1st, nu ai calitatea necesara sa judeci daca scriu sau nu prostii; pentru o mai buna irigare a creierului, poti sa dai tu ture la terenul tau de sport
2nd, era o gluma, pacat ca nu iti poti da seama
3rd, vorbeam cu Bebelacus
vio
motorhead , io nu intzeleg un lucru .... de ce nu ti ai luat Corolla Sport pt ca sa vandut si la noi pana in vara lu 2006 sau o Corolla Compresor care se aducea din afara asta cand ti -ai luat tu corolla prima data ... acum zici ca GTI sau nemtzestile este miezee.. ca sa vb in jargon venghelist.. te ai dat dupa cum bate vantu ...
MotorHead
QUOTE(vio70407)
motorhead , io nu intzeleg un lucru .... de ce nu ti ai luat Corolla Sport pt ca sa vandut si la noi pana in vara lu 2006 sau o Corolla Compresor care se aducea din afara asta cand ti -ai luat tu corolla prima data
Nu stiu cum sunt Corolla Sport si Corolla Compressor, pentru ca nu aveau la reprezentanta, nu mi-am luat.

QUOTE(vio70407)
acum zici ca GTI sau nemtzestile este miezee..
Nu am impresia ca ridic germanele in slavi. Nu am pareri preconcepute despre vreo marca si nici nu sunt fanatic al vreuneia. Mai mult, orice fel de fanatism ma scarbeste.

QUOTE(vio70407)
te ai dat dupa cum bate vantu ...
Ma dau dupa ce am nevoie. Urmatoarea mea masina va avea vreo 300 CP, asa ca mai mult ca sigur parasesc VW. Mie personal mi se pare o copilarie (eufemism) atasarea asta de o anume marca. In fine.
T u d o r
Mai baieti, da' de ce nu mutati voi discutia asta la "subaru vs bmw" - reloaded and extended version, sau la "germane vs japoneze"... ? biggrin.gif Chiar mi-era dor de versusurile alea, dadeau sare si piper forumului. Si bineinteles... there is no life (a se citi "joy") afther Impulse... down.gif

Se simte in aer o acumulare de energii distrugatoare in taberele germana, respectiv japoneza. Dati-i drumul, nu o lasati sa va manance pe dinauntru... let it go free. biggrin.gif Sunt acum vreo 3 topicuri la "versus" in care discutia se duce invariabil la disputa asta. Sa o facem legal, ca sa citez dintr-un clasic politic in viata. smile.gif)
Traiasca "combat zone" !!! Viva la revolucion! devil.gif
AlexTM
Pai da' discutia asta e chiar acolo unde trebuie, nu?
"Imaginea ... germane vs japoneze"
Din pacate, vad ca tabara "Toyota frate!" e mai numeroasa.

Iar voi, astia cu frantuzesti, italiene si alte chinezisme va rog sa cumparati o punga de popcorn si stati deoparte, clar? biggrin.gif
air_wolf
v-am zis eu, uitati ca sinteti in romania biggrin.gif
Mariustom
offtopic.gif Tudor, vezi că încă se pedepsește instigarea la revoltă :bash:
blush.gif biggrin.gif
Legionaru'
QUOTE(MotorHead)
QUOTE(Legionaru')
Te plictiseai, nu?
Mai bine da o tura cu masina decat scrii prostii pe aici!
1st, nu ai calitatea necesara sa judeci daca scriu sau nu prostii; pentru o mai buna irigare a creierului, poti sa dai tu ture la terenul tau de sport
2nd, era o gluma, pacat ca nu iti poti da seama
3rd, vorbeam cu Bebelacus


De cand nu mai ai Toyota faci foarte multe glume la adresa acestei marci.
Te asigur ca in fiecare zi dau ture de teren de unde rezulta o foarte buna irigare a creierului.Am inteles si unde ai batut in plan secund. E adevarat sunt doar un profesor de educatie fizica. Asta mi-a placut sa fac, asta fac.
O sa te las pe viitor sa porti discutii cu oamenii mai elevati in gandire decat mine si cu un cont mult mai mare decat al meu.
Numai bine!
Mariustom
Bre (cum zic unii biggrin.gif), i-a terminați amândoi. Arătați că sunteți mai buni decât crede celălalt, și încheiați cearta imediat :evil:
Ce naiba, altceva nu aveți ce face, decât să vă certați ?
Și, nu e prima dată, la voi doi :bash:

Deci, :cheers: până la drunk.gif

:peacefingers:

ninja.gif
T u d o r
Buey Ghita, daca ma apuca amocu' si-i strang pe toti colegii mei cu "chinezisme" frantuzesti, ai pus-o. tongue.gif Cre'ca suntem minim 2 pe aici, reprezentam o forta de care trebuie sa luati seama. biggrin.gif

Io acum ma uit la 308 thp 150 cai, ca daca-mi iau japoneza sau germana ma apuca si pe mine mandria si ma iau de oamenii astia pasnici de aici. tongue.gif Cu jaful meu frantuzesc nu ma pot certa decat cel mult cu italienele, ca alte masini mai "proaste" vazute nici ca s-a mai pomenit. biggrin.gif
guerilla
QUOTE(Legionaru')
E adevarat sunt doar un profesor de educatie fizica. Asta mi-a placut sa fac, asta fac.

jos palaria. mai rar vezi oameni care fac ce si-au dorit. arigato.gif
extremismul e o prostie in orice forma ar fi el, adica si indoctrinarea asta cu o anumita marca, fie ea toyota, vw, skoda, subaru sau orice alt brand.
dar asta nu inseamna ca nu mi-am luat punga de popcorn ca sa savurez comentariile rautacioase de aici biggrin.gif
va rog... continuati beer.gif
mike.omega
Tudore, suntem vreo 3, da nu mai zi la nimeni laugh.gif

PS: V-am povestit cum m-am chinuit sa deschid capota motor la o Corolla noua(~280km la bord)?! Masina de 19000 de euro la care nu se deschide capota?! blink.gif
Hoinar
QUOTE(mike.omega)
Tudore, suntem vreo 3, da nu mai zi la nimeni laugh.gif

PS: V-am povestit cum m-am chinuit sa deschid capota motor la o Corolla noua(~280km la bord)?! Masina de 19000 de euro la care nu se deschide capota?! blink.gif


Pai pentru treaba asta va trebui sa gasesti o clema pe sub volan! nu sa tragi de capota tongue.gif
guerilla
QUOTE(mike.omega)
V-am povestit cum m-am chinuit sa deschid capota motor la o Corolla noua(~280km la bord)?!


si daca o deschidea ce? oricum nu stii tu ce e aia vvt-i laugh.gif


ps. mergi la iris? iti iau belet?
mike.omega
Am gasit, ca doar nu m-am dat jos din babanier ieri tongue.gif Problema era ca plasticul din care era facut clapeta si firul atasat mai aveau un pic si se rupeau! Ori firul nu era bine intins ori ceva se intampla... si cica era made in Japan smile.gif
vio
cred ca efectiv mike spune ca nu sa deschis din cauza cablului sau a incuietorii de la capota nu ca nu a gasit clapeta respectiva
HalbaSus
QUOTE
PS: V-am povestit cum m-am chinuit sa deschid capota motor la o Corolla noua(~280km la bord)?! Masina de 19000 de euro la care nu se deschide capota?! blink


Esti nebun ? Ce sa faci tu sub capota ? Ai vazut tu o corolla care nu porneste ? biggrin.gif
Hoinar
Eu am inteles ce-a zis Mike, doar ca voiam sa-l fac pe guerilla sa-si savureze popcornul smile.gif.
AlexTM
Nu ne-ai povestit, da zii, hai zi-ne smile.gif
Cum zici, nu se deschidea capota? La o Toyota, probleme cu capota? (cita poezie ...)
Pai spune la toata lumea, sa fie constienti de riscurile la care se expun cumparind o Toyota.

Eu la masina mea ... din grupul VAG (am vrut sa zic nemteasca da' m-am oprit smile.gif ) n-am avut NICIODATA probleme cu deschisul capotei.

Pe care, hhrrrmmm-hhhrrrm, sa-mi dreg vocea, am deschis-o doar asa, de curiozitate biggrin.gif
vio
apropo ... Sambata pe la 17 30 asa era pe dumul spre Pipera InCap Services una bucata avensis pe platforma ... deci ..
Hoinar
Vio! Vezi ca ai gresit tabara! treci inapoi! tongue.gif
ala sigur avea toate rotile dezumflate din cauza unui invidios din alta tabara...

biggrin.gif :angel:
vio
QUOTE(GhitaTM)
Nu ne-ai povestit, da zii, hai zi-ne smile.gif
Cum zici, nu se deschidea capota? La o Toyota, probleme cu capota? (cita poezie ...)
Pai spune la toata lumea, sa fie constienti de riscurile la care se expun cumparind o Toyota.

Eu la masina mea ... din grupul VAG (am vrut sa zic nemteasca da' m-am oprit smile.gif ) n-am avut NICIODATA probleme cu deschisul capotei.

Pe care, hhrrrmmm-hhhrrrm, sa-mi dreg vocea, am deschis-o doar asa, de curiozitate biggrin.gif



dar cu uleiu ??? wink.gif) sau ceva asemanator, pt ca stiu pe cineva caruia i sa spuc ca garantie pe punti are decat 30 000 de km smile.gif) ...dupa cate stiu io
Skoda e cea mai fiabila marca VAG biggrin.gif



nu am gresit dar de ce sa nu vedem si ce este la noi in ograda ... proportia e zdrobitoare daca e sa o luam asa in defavoarea nemtzestilor ...
Hoinar
QUOTE(HalbaSus)
QUOTE

PS: V-am povestit cum m-am chinuit sa deschid capota motor la o Corolla noua(~280km la bord)?! Masina de 19000 de euro la care nu se deschide capota?! blink


Esti nebun ? Ce sa faci tu sub capota ? Ai vazut tu o corolla care nu porneste ? biggrin.gif


pacat ca n-aveti emoticon din ala cu un omulet care se ---- pe el de ras biggrin.gif
LMAO

mike.omega
@Guerilla: Avea 2.0 D4D bre! Inghesuit bine sub capota tongue.gif

Care Iris?! blink.gif

@Vio: or fi japonezii astia mai destepti si au pus 2 clapete, nu?! blink.gif
@Halba: azi am asistat la un TDI care n-a pornit la prima cheie si era motoru cald si eram la pranz! Ori nenea de la volan n-a invartit destul de cheie ori...
Oricum, Toyota nu se strica niciodata, ce?! tu nu crezi reclama?! laugh.gif

@Ghita: m-a desemnat cineva sa fac poze la masina respectiva pentru un Casco. Si vine proaspatu propietar de Toyota la mine, si prima poza pe lista era motorul. Si dai si incearca! Am tras de clapeta pana n-am mai putut si n-a mers. A aparut si fratimiu cu o ranga dar l-am oprit la timp smile.gif
Intr-un final capota s-a deschis in acelasi timp in care eu trageam de ea la propiu si cineva de clapeta, mama ei de masina! :ewpu:
T u d o r
QUOTE
Pe care, hhrrrmmm-hhhrrrm, sa-mi dreg vocea, am deschis-o doar asa, de curiozitate biggrin


Erai curios sa vezi de ce nu mai porneste, nu? tongue.gif

Pai Mike, cu tine faceam 2, ca astia suntem toti. biggrin.gif Las', ca e bine de mine, m-am dat cu sefii, nu indrazneste nimeni sa zica ceva, ca harshti!, l-am dat pe tzava si ia ban. devil.gif Baieti, subiectele HDI, PSA, frantzuzesc, etc (lista ramane deschisa, ca poate gasiti voi ceva sa ziceti de rau si n-am argumente) sunt TABU!... In schimb, vvti, tfsi, vw, toyo... dar mai ales TDI - cat mai rosii cu putinta - la liber... dati-le la cap, mama lor de orezari si carnatzari... habar n-au ce-i aia mancare cu finetzuri, a la Paris. biggrin.gif
La masini... e alta mancare tongue.gif
Cristi86127
QUOTE(GhitaTM)
Iar voi, astia cu frantuzesti, italiene si alte chinezisme va rog sa cumparati o punga de popcorn si stati deoparte, clar? biggrin.gif


Punga de popcorn cumparata de la vr-un posesor de germana care are masina de facut popcorn pe marginea strazii sau pregatite in cuptorul cu microunde chinezesc cumparat din magazinul vr-unui afacerist italian posesor tot de masina germana ?

biggrin.gif biggrin.gif

Mda, si eu am aceleasi perceptii referitor la imaginile japonezelor si germanelor iar de "vina" sunt pe de o parte evolutiile masinilor si pe de alta parte realitatea romaneasca, insa ele ar trebui delimitate cand discutam despre acest subiect pentru ca Romania este o tara cu totul si cu totul aparte si trebuie sa tinem cont de asta :angel: , multe adevaruri capata alt sens aici, dar hai sa nu o dau in filozofie....pana la urma care-i treaba frate ? biggrin.gif Esti invidios ca am Audi A sei si tu nu ? ahahahaha

Masinile au influentat intr-o oarecare masura ceea ce se intampla acum si aici...pasatul vechi era mai bun decat cel nou, golful 4 a fost mai fiabil decat golful 5, designul spectaculos si interioarele de la Audi sunt de neegalat, germanele nu prea au mai adus nimic spectaculos ca design si tehnologii asa cum ne obisnuisera...comparativ cu japonezele (poate si pentru ca japonezele erau ceva mai in urma, cel putin la design), samd...si peste toate acestea s-a suprapus realitatea romaneasca cu snobi, parveniti, jmenari, manelisti ale caror gusturi si preferinte au transformat mercedesul in masina tiganului, opelul in masina baiatului "schimbi ceva ?", audi in masina traficantului de "trufandale", samd.

Apropo, Opelul nu prea mai e preferat de interlopi, jmenari si manelisti...e deja rusinos pentru ei, mai bine merg cu metroul o perioada sa nu-i vada nimeni, opel are baiatul care vine sa-ti puna gresia sau sa-ti monteze WC-ul, baiatul de la tara care a vrut si el o masina straina, mai accesibila si "buna frate, am avut io, da' nu era a mea..." biggrin.gif, tanarul insuratel care priveste cu speranta in viitor, dar de la parterul garsonierei inchiriate nu vede decat Vectra vecinului director de profesie pe cine stie unde si atunci concluzia vine de la sine. biggrin.gif

Parca ar fi o coada FIFO, pe masura ce jmenarii incep sa agreeze noi modele de lux japoneze, se sterg din preferintele lor modelele mai invechite si mai putin luxoase, cum ar fi Opelul. biggrin.gif

Pana acum doi ani gandeam la fel "vere, masina germana e masina germana" biggrin.gif desi avusesem numai probleme cu un Opel Omega 2l benzina care ma rupea la consum, la fel si service-ul Opel si problemele tot persistau.

Nu m-am descurajat de la atat, in acea perioada japonezele nu ma atrageau ca design, performantele sau fiabilitatea nu sunt suficiente pentru a ma convinge sa iau o masina, cel putin pana la un punct biggrin.gif ...si am continuat tot cu o germana cu toate ca auzeam tot mai des de la meseriasii din service-urile din RO si din alte parti ca masinile japoneze sunt peste germane cu mult, iar ca exemplu era Toyota frate, o masina care nu ma atragea si nu ma atrage nici acum catusi de putin.

Si in Italia de exemplu, e plin de masini de germane, sunt cele mai multe, cred ca e tara unde am vazut cele mai multe Mercedesuri si Bmw-uri dar chiar si ei au inceput sa aiba aceleasi comentarii negative vis-a-vis de germane.

Masinile germane arata intr-un mare fel, adica bine, dar personal parca m-am saturat de ele si in al doilea rand de o parte din posesorii lor...asta e, cum spunea si Tudor nu poti face abstractie de realitatea inconjuratoare...macar in gluma si tot trebuie luata in discutie.

Personal prefer Mitsubishi si Subaru dar se pare ca si acestea incep sa capete aspecte din ce in ce mai "comerciale", isi pierd din trasaturile originale, imprumuta motoare (Mitsubishi Outlander), devin mai domestice, dar totul dintr-un singur motiv...nevoia de supravietuire...indirect pana la urma tot manelarul, jmenarul si toata aceasta categorie cu bani decide cine merita sa traisca si cine nu. biggrin.gif biggrin.gif

Nu mai e mult pana o sa vedeti tigani in Subaru...sa vezi atunci ras. biggrin.gif
vio
QUOTE(Cristi86127)
Nu mai e mult pana o sa vedeti tigani in Subaru...sa vezi atunci ras. biggrin.gif


unu a vazut Je ... biggrin.gif asa ca sa spart gheatza biggrin.gif
HalbaSus
Eu in subaru inca nu am vazut... dar in Land Cruisere si Patroluri da... se pare ca S-klassul alb nu mai e la fel de atractiv si interlopii trec pe SUV-uri, si cum la SUV-uri "marimea conteaza" un LC cu 7 locuri si cu multe bullbaruri e mai potrivit decat un X3-X5, care parca nu impune atat de mult respect desi e "bemeu"... dar deja deviez de la subiect, ca am si eu piticii mei, si piticii mei au boala nu pe masini japoneze/germane ci pe SUV-urile de toate natiile.
blush.gif
Cristi86127
QUOTE(vio70407)
unu a vazut Je ... biggrin.gif asa ca sa spart gheatza biggrin.gif


Era recuperat in contul unei datorii de la vr-un pusti care nu isi achitase datoria la timp sau poate ca ii lovise purcelul lasa slobod in mijlocul drumului. biggrin.gif
vio
QUOTE(HalbaSus)
Eu in subaru inca nu am vazut... dar in Land Cruisere si Patroluri da... se pare ca S-klassul alb nu mai e la fel de atractiv si interlopii trec pe SUV-uri, si cum la SUV-uri "marimea conteaza" un LC cu 7 locuri si cu multe bullbaruri e mai potrivit decat un X3-X5, care parca nu impune atat de mult respect desi e "bemeu"... dar deja deviez de la subiect, ca am si eu piticii mei, si piticii mei au boala nu pe masini japoneze/germane ci pe SUV-urile de toate natiile.
blush.gif



de acord cu tine desi am un LC 120 , eu sunt impotriva lor pt utilizarea exclusiva in orash ..ia-ti frate da dute in pul....berea vantului cu el nu prin orash beer.gif beer.gif beer.gif
Bogdan104277
Eu am vazut si in EVO, nu numai in subaru, deci gheata e sparta si topita pe deasupra. Nashpa frate, nashpa.

Mai urmeaza sa-i vedem la offroade, ca o sa fie jale. :bash:
Mariustom
:nope: :thumbdown: Atenție, că pe lângă că sunteți Off, sunteți și rasiști :bash:
Chiar trebuie să generalizăm tot timpul ? Printre noi nu sunt "uscături" ? Că raportul e altul, să zicem. Dar atât. Toți suntem o apă și-un pământ !

Până aici, vă rog.
:ban:

ninja.gif
20krpm
daca mai veniti cu multe exemple de exceptii, si anume manelisti / traficanti / barosani / boieri si ce mai aveti voi p-acolo, depistati umblind in masini japoneze, o sa ajungeti (Doamne feri) sa combateti regula initiala. si-apoi sa vezi vaicareli ca am facut ditamai topicu de 5 pagini degeaba...
iasi105023
deocamdata, pt. europa, ce e nemtesc, tot bun ramane
Ovidiu108423
e atat de simplu, ce tot bateti apa...merci iasi blush.gif
Baby Blues
Si eu zic ca putem trage o mica linie dar nu de fina de razboi l ci doar de o batalie:
In Europa "rulez" masinile germane si in America cele japoneze. Ce ziceti? Parca in America de sud nu e chiar la fel.
Eu in Austria, Italia Ungaria si Spania, etc am v aut f.multe masini germane mai ales golfuri si opel-uri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.