Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Placute de frana schimbate, la 23 000 km?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
Catalina79479
Salut. Sunt o incepatoare in arta sofatului, si dupa ce am fost la revizia de la 15 000 km mi s-a spus ca peste 8000 km sa schimb placutele de frana. Din cate am auzit eu, pe ici pe colo, placutele se schimba dupa 30 000 km. Iar pretul m-a lasat pe spate 3,5 mil. Nu e cam mult? :scratchchin: :scratchchin: :scratchchin:
DRAGOS
1. la ce masina?
2. Placutele se schimba in functie de gradul de uzura, deci in functie de sofer si stilul de condus
Costanza86138
eu am schimbat placutele pentru prima data dupa 2 ani si 10 luni si 41.000 de km. Mai puteam sa le tin inca 5-6 mii de km, dar le-am schimbat pentru ca eram in bani biggrin.gif. La un 307 am dat 3 mil cu tot manopera la reprezentanta. Cu siguranta rezolvam cu MACAR 1 mil mai ieftin in alta parte... Mai incearca si alte service-uri.
Catalina79479
E vorba de logan (daca tot am postat la dacia), modelul e pe benzina, si am fost la Caremil, Iasi.
DRAGOS
eu am schimbat la a mea prima oara placutele la 20 de mii, apoi la 50 de mii, deci daca ti s-a zis ca sunt uzate la 23k e cel putin plauzibil. Pretul pe de alta parte nu. Placutele cu tot cu manopera ar trebui sa ajunga pe 200 ron , in nici un caz 350 blush.gif
Bafta!
cody-man
La ei totul e posibil , ca acu' nu mai e dacie e renault ....deci si pretul tot de renault este ....
Baga-i undeva si du-te la un mag de piese si gasesti placute la ~45 lei poloneze sau daca vrei firma sunt la 95lei Bosch apoi la un service cu 20-30 de lei faci si schimbul ... !
Multi fac greseala sa mearga la reprezentanta pt lucruri marunte ( schimb ulei , placute ,filtre ...etc ) iar astia cum te prind cum ti-o trag .
Bogdan104277
Catalina,

Faptul ca trebuie sa inlocuiesti placutele la km astia, inseamna un singur lucru: schimba un pic stilul de conducere, nu mai tine piciorul pe pedala de frana decat atunci cand e strict necesar. Poti foarte bine sa adopti un stil de conducere proactiv, sa reduci din timp viteza folosind frana de motor, cu mare grija sa nu patinezi ambreiajul.

Dar inainte de asta intreaba care este grosimea ramasa a placutelor, de obicei placutele se schimba cand grosimea materialului de frictiune ajunge undeva la 4 - 3.5 mm. Dca grosimea est mai mare placutele se schimba doar daca acestea au fost "prajite" si materialul de frictiune capata un aspect sticlos.
steffmc
QUOTE(Catalina79479 @ Sep 16 2007, 05:09 PM) *
Salut. Sunt o incepatoare in arta sofatului, si dupa ce am fost la revizia de la 15 000 km mi s-a spus ca peste 8000 km sa schimb placutele de frana. Din cate am auzit eu, pe ici pe colo, placutele se schimba dupa 30 000 km. Iar pretul m-a lasat pe spate 3,5 mil. Nu e cam mult? :scratchchin: :scratchchin: :scratchchin:

NU STIU CUM SA TI ZIC NU STIU CAT DE BINE E DAR AM DESCOPERIT NISTE PLACUTE DE PEJOU 205 CARE SE POTRIVESC LA LOGAN SI COSTA 60 RONI SI MA TIN CAM 50 MII DE KM SI FAC TAXIMETRIE (SUN IN CUTIE VERDE SI SCRIE IN FRANCEZA PE ELE INCEARCALE)
A K U
De acord cu cody-man. Nu te mai duce pentru toate chestiile marunte in service autorizat sa te lase nesimtitii fara bani. Intra in orice magazin de piese auto, cumpara-le tu si mergi si schimba-le la un service unde poti sta langa masina. Auzi, 350 RON. Ai dreacu' hoti nenorociti yucky.gif
G e o r g e
placutele sunt CONSUMABILE. in functie de cum mergi cu masina se uzeaza mai repede sau mai incet. apoi intervin alte lucruri in calcul de genul , sa fie placute moi sau tari . daca sunt mai moi franeaza mai bine dar se tocesc mai repede, daca sunt mai tari franeaza mai prost dar se tocesc mai greu . daca sunt mai tari totodata afecteaza si discurile de frana mai mult ... e mult mai complexa treaba asta smile.gif
madendre
primul propietar al masini lea schimbat la 20 000km taicameu la schimbat la 50 000km deci placutele au avut 30 000km astea depind de sofer de placute de trafic cat de fluid este etc. sunt uni care le schimba la 15 000km astea depind la fel cum a zis si dm G e o r g e biggrin.gif
petre 1
Eu am vandut Loganul si avea 24600km inca nu am schimbat placutele dar probabil ca mai mergeau 1500 de km,dar cum a spus cineva de mai sus depinde cum conduci.

ps - eu totusi recomand placute originale chiar daca sunt mai scumpe cu 50 ron
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.