Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ford Sierra, pareri
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
sandman
As vrea sa-mi cumpar un Ford sierra din 90, 91. Ce parere aveti de masina? Ce se strica la ea? Daca ati condus un sierra sa-mi spuneti cum vi sa parut. Multumesc anticipat.
alex20
eu zic sa-ti revii la realitate ca masinile alea is niste coji
wizzard
coiji zici?! zmmm.... ce masina conduci? daca tu consideri ford sierra coaja inseamna ca tu conduci o nava spatiala ceva. eu sunt fericitul posesor al unui ford sierra. nu este nici din 90 nici din 91. este din 86. in ceea ce priveste parerea mea (si nu numai) despre sierra... este o supermasina la pretul ei pe piata. din punct de vedere al sigurantei sierra este... tanc, dupa cum bine zice mecanicul meu. este spatioasa, confortabila, puternica (motorul de 2000) si, de ce nu, eleganta. Desi are tractiune spate, sierra este foarte stabila. iarna trebuie insa sa folosesti un set de anvelope specifice sezonului cu zapada. Sunt putine masinile intre 1000 si 3500 euro cat cost sierra (depinde de an si de optiuni) care sa iti ofere ceea ce iti ofera parintele fordului mondeo, caci asta este fordul sierra: predecesorul lui mondeo. cu parere de rau eu o vand (vedeti sectiunea de anunturi pentru detalii si poze), dar nu pentru ca este o masina cu probleme sau depasita ci pentru ca mi s-a oferit o superocazie pe care nu pot refuza. daca as avea bani as pastra sierra ca o a doua masina, dar cum nu am indeajuns... masina o am de la tatal meu si in trei ani de zile de cand o conduc nu m-a lasat balta (exceptand o pana de benzina smile.gif ). cat despre costurile de intretinere ce sa zic. sunt la limita minima. in trei ani de zile masina nu a cerut decat 2 bucse si 2 bascule (din cauza gropilor evident). consumul reprezenta o mica problema pentru mine dar am reusit sa fac ceva in privinta asta fara a afecta performantele masinii (de la 13-14L/100km am ajuns cu ea la 9-10L/100km). sa mai adaug faptul ca nu am gasit dacie supernova, care este pe jumatatea sierrei din punct de vedere al greutatii, care sa plece inaintea mea de la semafor sau care sa ma depaseasca... salutari celor care au ford sierra! iar celor care critica aceasta masina numind-o coaja - sa vina cu argumente. daca vor sa experimenteze "the real thing" ii invit sa ma sune si ii plimb 5 minute cu masina. pentru ca dureaza numai 2-3 minute sa te indragostesti de un ford sierra. in final o intrebare retorica: daca tot este "coaja" sierra, de ce a produs FORD acest model mai bine de un deceniu?
iakobovszky 29009
:cheers: Ma fratilor eu sunt nou pe acest forum si am vazut discutia despre FORD Sierra. Vreau sa spun ca detin si eu unul , inafara faptului ca capota este oleaca ruginita nu am ce sa ai reprosez. intradevar este un tanc nu prea ai treaba cu schimbatul pieselor , doar gaz sa fie!!! laugh.gif .
bogdan 29267
sierra e cea mai tare! ma tine de 11 ani si in afara de revizii nu am bagat nimic in ea! si am mers nu gluma!
James Kilowatt
Eu am condus una si mi-a placut, pe benzina, cu motor de 1.8L, din 91. Insa proprietarul mi-a spus ca haleste cam mult....
Neculai30399
QUOTE(sandman)
As vrea sa-mi cumpar un Ford sierra din 90, 91. Ce parere aveti de masina? Ce se strica la ea? Daca ati condus un sierra sa-mi spuneti cum vi sa parut. Multumesc anticipat.
:!:

Daca intimplator am intrat pe pagina aceasta, as vrea sa cititi si
parerea unui om prin mina caruia au trecut sigur 50 de masini.
Fordul Sierra nu este asa chiar cum e laudata aici.
Este mai buna ca si Dacia, dar printe cele mai slabe ca masina straina.
Face mult si cine a umblat cu ea si cum a fost intretinuta.
In general Sierele au probleme la instalatiile elektrice, ruginesc repede,
si sa nu-mi povesteasca cineva ca o masina din 86 e o masina buna in cazul ford-urilor, e gogoasa, de aia am avut acum opt ani si m-am scapat
repede de ea. Dar preturile la ele sint mici, si daca nu ai bani , e buna si asta. Eu recomand mai repede un renault 21, peugeot 405, opel vectra, sa nu mai zic de audi sau mercedes...
Salutari Nicu.
alex 30181
Pai cu renault 21 sa te plimbi tu. NU mi-as lua un renault nici daca este gratis poate ultimele modele daa.
Eu am un sierra din 91 si merge brici motor 1.6
Pai daca ti-au trecut prin mana 50 masini ai si a vut timp sa le testezi in timp nuuu? Fa un raport intre pret si calitate si mai vorbim..
Fordul are si tabla si motor bunicel .Nu se compara cu modelele trecute de 99..Sa nu fim absurzi...
Asa ca fordul merge bineee.
Nu va mai urcati in audi sau bmw si pe urma in ford si spuneti ca nu merge bine..Eu nu vreau sa plec primul de la semafor sa castig 2 secunde... smile.gif
Fara suparare
allex
alex 30181
Salut..
Am un ford sierra din 91, Cine poate sa-mi dea si mie relatii de un service sau un atelier de dezmembrari ...
Am fost la atelier pt dezmembrari si cred ca ala nu era cu picioarele pe pamant..Niste preturi de cadeai jos...
Nu am probleme dar in caz de ceva sa stiu la cine sa apelez
ty
Dragosh30539
salut!

posesor sierra (2 bucati) merg brici amandoua. una din ele va merge la dezmembrari pentru ca nu mai am acte pt ea. detalii: 1985, 1.8L benzina, carburatie, 90CP, gri metal (in cazul in care e cineva interesat dati pm si se rezolva.)
in rest, numai de bine.
nu ash da masina asta pe un peugeot, renault, sau alte "coji" de gen.
CLAUDIU-5
si eu am o sierra rosie din 86 de 1,6 cmc, pe benzina si pot sa spun ca nu nu m-a dezamagit. Din cate am auzit eu probleme posibile, ar fii la semeringurile de la supape, dupa un timp se uzeaza si intra ulei in capul pistonului, precum si semeringul de la cureaua de transmisie, iar apoi bucsele fata, mai ales daca mergi mult timp pe drumuri rele.
alex 30181
ALOOOO nu mai intra nimeni pe aceasta pagina ???Este singurul site unde am gasit un grup de discutii despre FORD sierra
Un service si dezmembrari unde pot apela stie cineva ... Am mai amintit am fost la cineva si ala parca vindea piese de avion . preturi de preturi .. ce-o fi zis in mintea lui"DACA MuSCA FRAIERUL ESTE BINE"
As vrea sa corespondez cu cineva care are FORD . Eu am unu din 91 cu motor de 1.6 ... Sti ca mai aude unul mai aude altul mai stie unul un loc ieftin cu piese ... Asta pana o sa ne luam toti masini din 2004 laugh.gif .. Inca ceva .Am fost la un mecanic is s-a uitat la masina si a spus este buna dar veche asa cu scarba .I-am spus maaa pai de la noi astia cu masini vechi iti iei banii nu de la oamenii cu masini din 2004 care in afara de benzina ulei si pana, rar se poate intampla cate ceva .
eu stau pe messinger cu id -ul "misterios69"
nion31262
Mi-am luat si eu un Ford Sierra(saloon cl) de prin '89(SOHC de 2 l cu injectie).Pare buna in principiu dupa ce i-am facut ceva verificari :roll: Totusi am o problema de tinichigerie la o aripa...Sunt scumpe lucrarile de genul asta?Mai trebuie sa o si vopsesc...tre' sa cumpar eu vopseaua sau ... ca am inteles ca asa e cutuma.Propietarul m-a "vrajit" ca e o masina preparata de raliu, ca ar avea de fapt un motor Cosworth.Sunt ele deosebite de motoarele obisnuite in intretinere si piese?Am vazut ca trebuie sa ajung la vreo 30km/h ca sa intru in a doua...Intr-adevar masina trebuie turata ca sa accelereze cum trebuie.Altfel pare o masina semiputuroasa daca schimb ca la Dacie la 20Km/h de ex.
nion31262
Alex, in principiu cauta pe Mihai Bravu ca sunt multe firme care se ocupa de dezmembrari si cred ca au si de Ford Sierra.Am inteles ca se mai gasesc si prin magazine ceva piese noi.Nu stiu sa-ti dau exemple.Eu am facut un tur ma interesa o lampa de semnalizare si am gasit-o fara probleme,la un pret convenabil.Din cate am inteles se gasesc piese...Unii mi-au zis ca piesele sunt mai ieftine decat la alte masini gen Golf.Dar... bagi mai des piese decat la un Passat.Asta vorbind de lumea masinilor straine care bagi din an in Paste cate ceva(nu vorbesc de Dacie :enforcer: ).Eu am luat Romania Libera vreo luna (cel de joia ca are multe anunturi de piese) si uite asa am dat peste fel de fel de oferte.Tre' sa ai si un telefon la indemana ca sa nu pierzi timp pe teren.In general sunt amabili si-ti spun daca au sau ba. Succes!
alex 30181
salut nion eu cunosc un baiat care mi-a facut si mie tinichigeria la ford la o aripa si vopsit ( ce a facut), sunt multumit daca vrei eu ti-l recomand, a vopsit dupa ce a chituit cu fibra de sticla nu cu chit de masina ..A lucrat f smile.gif rumos
nion31262
Eu deocamdata ,gasisem pe cineva(la recomandarea unui coleg) dar nu stiu cum lucreaza, daca tine la calitatea lucrarii sau e mai "carpaci".Stiu ca lucreaza in special la Dacii."Problema",ca sa-i zic asa, mea nu e foarte mare ca suprafata dar are o gaura mica cei drept ...dar e.Nu ar strica sa-mi dai un nr de telef si strada pe unde are atelierul....Daca nu ma convinge ce oferta am eu(am discutat deja in principiu cu el) am sa-l contactez negresit.Oricum multam pt informatie!Cam cat te-a costat toata tarasenia?De curiozitate...
sandman
imi pare bine ca am inceput discutia asta. am vrut sa imi iau masina, am scapat de vechea dacie, si ma gandeam la ceva din 90. nu aveam multi bani, si am gasit ford sierra , ford escort si cateva renaulturi. si am fost sa vad masini. am testat vreo 5 sierra. una de 1,6 dar cerea prea mult pe ea(mergea f bine), una de 2,0(avea ambreiajul bulit, si cerea prea mult pe ea), doua pe motorina de 2,3diesel, si una din 86 care avea carburator dublu. toate fusesera "atinse", si eu vroiam ceva nelovit. si tata a zis ca sa nu imi iau masina cu tractiune pe spate. si asta a fost experienta mea cu sierra. acum ma bucur ca nu am luat o masina din asta, ca sunt f invechite.
nion31262
Eu am gasit Sierra mea la un pret bun,si nu prea umblata cu ea :bounce: .Am ales o Sierra ca e mai ieftina la intretinut decat altele,se gasesc piese la preturi bune si arata mai bine decat un Renault 21...Chestie de gust!Plus ca oferta de spatiu e mai mare decat la Cielo chiar,dar mai mica la portbagaj.Bine eu am berlina nu hatchback...si diferentele nu sunt foarte mari.Nu ma deranjeaza ca are tractiune pe spate.Vara e un avantaj pt ca masinile cu tractiune pe spate sunt mai manevrabile.O sa vad la iarna dar treaba nu e chiar asa de critica doar daca iti place viteza...iarna pe zapada sau polei!Am inteles de la un amic ca daca o nimeresti buna ,norocul tau pt ca masina e buna ca si conceptie dar...mai dai si peste d-alea naspa din fabrica!Ce-a putut sa pateasca un prieten cu un Cielo facut in Ro...Alta poveste!
CLAUDIU-5
Am un sierra de 1,6 pe benzina, carburator si vreau sa pun unul de 1,8 turbo diesel, am auzit ca sunt la fel de bune ca cele de 2,3 litri diesel dar mai bune. Ce parere aveti??????? ...Merita????
Biro36996
Bună. Dacă intereesează pe cineva, pot oferi câteva infouri in legatura cu această masină.
Productia a inceput in 1982 cu caroseria cu 5 usi, cand Granada a devenit prea invechit, cu motoare pe benzina cu carburator de 2,0 mai ales dar, surpriza au iesit si modele cu batrânul motor de 1,3 tip CVH si cutie cu 4 viteze sau motor de 2,3, 2,6 V6. Bănuiesc că vă dati seama in cât timp ajungea la 100 atât unul cât si celălalt. Cel mai bine s-au vândut cele cu motor de 2,0 si 1,6 OHC carburator simplu, dublu, apoi asistat electronic. In 1985 a aparut (pe Sierra) motorul de 2,0 DOHC 8 supape cu distributie pe lant cu carburator, apoi pe injectie. Acesta afost cel mai robust motor din istoria Sierra in afara de vechiul diesel 2,3 de origine Peugeot. Acest motor cu distributie pe lant mai zgomotos si mai puternic decat cel cu distributie pe curea, a fost tinta tunerirol din toata lumea fiind practic indestructibil.Tot in acest an farurile devin mai mari sosind de la BOSCH fata de VALEO la modelul anterior, apare modelul cu injectie si catalizator, echipamente electrice optionale, care sunt denumite traditional GHIA. In 1987 apare modelul Sedan cu 4 usi, farurile devin si mai mari, semnalizarile se muta din bara lânga faruri, barile de protectie pot fi si vopsite la culoarea masinii, geamurile pot fi colorate verzi si se poate comanda chiar si clima.Iese modelul 1,8 turbodiesel, cu 2 curele de distributie, care a fost probabil cel mai injurat motor din istoria Ford. Desi pare atractiv in ofertele de second hand, statistic vorbind fiecare motor din acest tip a rupt macar odata cureaua de distributie rupand astfel si axul cu came. Comparând necesarul de piese, indiferent ca facem aceasta comparatie la distributie, filtre sau alte componente, acest motor se intretine mai scump decat 2,8i 4x4 (documentabil).O alegere mult mai norocoasa a fost dieselul de 2,3 care desi a fost invechit deja in 1982, dar mergea 400,000 KM pana la prima reparatie capitala pentru doar 1,5 litru de motorina si câtiva decibeli in plus. Apar modelele Coshworth intai cu 2,8 apoi cu 2,9 cilindree cu sau fara 4x4. Interesant, cardanul tractiunii fata trece prin carterul baii de ulei... Apare chiar un model Coshworth RS cu motor de 2,0 DOHC cam pe la 204 CP, se poate recunoaste dupa turbosuflanta si cureaua de distributie, fata de lantul de la modelul de baza. Binenteles acceleratia a fost frenetica la fel ca si consumul...Acesta a fost modelul de start pt multe modificari de competitie, ajungându-se chiar la 400 CP. Pe net am vazut chiar modele in care s-a montat motor de 3,5 si 4,0 V8 de la Rover. Prea mult, parerea mea. Defecte?
Au fost si ele cateva dar au fost remediate ca de ex. fiabilitatea bucselor silent la imbinarea barei stabilizatoare cu bascula, la care a iesit o versiune Heavy Duty. Au fost probleme si cu instalatiile electrice, dar numai dupa interventii de gen Nea Vasile Electricianu care a crescut cu si pe Dacii...Cat despre problemele cauzate de carburntii de calitate sub orice critica sa nici nu mai vorbim. Exista si piese. Nu numai de la dezmembrari ( au fost fabricate mai multe Sierra pana in 1993 decat Mondeo si Fiesta la un loc) de unde nu recomand sa luati piese de uzura sau consumabile, dar si la mazaginele de specialitate. I calitate de vanzator de piese la un lant de magazine consacrat ma simt in masura sa declar pe baza a multor ani de experienta ca toate piesel de uzura pot fi oferite de pe stoc la calitate si pret convenabil iar restul pieselor in maxim 5 zile lucratoare. Dece v-am spus toate astea.. Pentru ca recent am lasat la vatra un Sierra din 1982 2,0 carburator cu 1,000,000(un milion) km la bord,niciodata nu m-a lasat balta si niciodata nu am fost nevoit sa port lanturi de zapada... si sunt fericitul proprietar prin recarosare al unui model 1991 decembrie, Euro2, cumpăart de la primul proprietar cu numai 44,000 (patruzecisipatrumii) km la bord documnetabil de un visiniu superb.
Si nu vreau sa o vand.
smile.gif
Patrick39054
salutare tuturor !

sint si eu posesor (mindru, as putea zice) de sierra. an '85, motor 2l, carburator dublu, hatchback.

indiferent despre ce model de masina s-ar discuta, intotdeauna vor exista oameni cu pareri gen "este o coaja" (din pacate de multe ori fara nici o alta argumentatie) si altii care vor lauda masina respectiva, datorita unor satsifactii personale legate de ea. am sa incerc sa fiu pe cit posibil de obiectiv. eu am cumparat masina in martie anul trecut, constrans oarecum de un buget limitat la 1600 de euro. am ajuns la aceasta solutie dupa aproape o luna in care am "vizionat" in cam 2-3 masini pe zi. evident ca la banii astia niciuna nu depasea ca an de fabricatie 87-88. am vazut si vw passat, modelul vechi, si volvo 360, si golf 1, si cobra si cam tot ce intra in banii astia. fiind si vechi, inevitabil existau probleme. m-am oprit la sierra fiind cea cu cele mai ieftine probleme gasita atunci. si intr-un an aproape, s-a dovedit destul de ieftin de intretinut. am schimbat o pereche de bucsi, puntea fata in urma unui accident (luata de la dezmembrari cu 1 mil) si acum trebuie sa schimb bascula dreapa (am inteles ca e in jur de 2 mil noua). asta e cam scumpa.

ca si o concluzie, as recomanda aceasta masina celor care aleg varianta sh si au un buget destul de mic.
wizzard
Nu poate decat sa ma bucure faptul ca mai exista posesori de Sierra multumiti de masina. Avand unele probleme financiare m-am hotarat sa-mi vand masina. Problemele s-au mai micsorat si m-am razgandit in privinta vanzarii. Adica am doua variante: fie o vand (in cazul asta voi cauta un Ford Mondeo - desi diferenta este cam mare), fie o recarosez. As putea sa o pun la punct pe a mea numai ca nu am timp sa ma ocup de asa ceva. Si-apoi mi-a intrat in cap sa-mi pun motor pe injectie. Ori sa fac modificari gen shimbat motorul nu stiu daca se merita, mai ales ca motorul pe care il am merge brici. Si parca imi place mai mult facelift-ul de dupa 1987. Stiti cumva pe unde as putea gasi o Sierra pentru recarosare la un pret convenabil? Acum cateva luni gasisem pe net astfel de anunturi, preturile fiind cuprinse intre 450 si 900 Euro. Ma refer la modelele 1987-1990 in 5 usi. Cele in 4 usi de dupa 1990 ajungeau la 1000-1300 Euro. Acum nu gasesc nici un anunt de interes, parca au intrat in pamant smile.gif . Am vazut cateva Sierra in Bucuresti care aratau ca scoase din fabrica de cateva zile. Una dintre ele am aflat ca era "recarosata" si banuiesc ca la fel erau si celelalte. In concluzie, daca stiti pe cineva care vrea sa cumpere o Sierra sau daca, de preferat aceasta a doua varianta, stiti unde sa caut pentru o Sierra neinmatriculata dati-mi si mie un reply va rog. Va multumesc.
Alexandru39902
:cheers: Salut!Sunt nou pe acest forum si vreau sa va spun si parerea mea in legatura cu Ford Sierra!
Alexandru39902
Sunt posesor al unui Ford Sierra din anul 1994!Acesta masina a avut si unele probleme fiind nevoit la un moment dat sa-i schimb chiar si motorul!Acest lucru nu ma facut insa sa-l vand!Masina arata acum impecabil,vopseaua este originala si se afla intr-o stare tehnica impecabila!Are motor de 2000 cm cubi carburator dublu Weber si cutie in 5 viteze!Motorul este dat in cartea tehnica avand 105 cai putere!Masina trage foarte bine,mai ales tinand cont ca are tractiune spate!De aproape doi ani i-am pus si instalatie GPL si sunt foarte multumit!Nu este la fel de nervoasa ca pe benzina,dar costurile combustibilului au scazut considerabil!In general este o masina foarte rezistenta!Iar cine ma contrazice il provoc la o discutie!
In incheiere ii incurajez pe toti cei care vor sa-si cumpere un Ford Sierra si sunt dispus oricand sa ai ajut pe cei care au probleme sau care au nevoie de piese!
As dori daca se poate sa deschidem un club al posesorilor de Ford Sierra!Cei care vor sa ma sprijine sa ma caute!
Radu36329
Salut,

Am si eu o Sierra '90 ....dar in ultimul timp am probleme cu ea.

Am adus-o din Olanda in 98 si din 2000 numai bube la ea, din cauza unor mecanici autohtoni, megaspecialisti in masini Ford.

Problemele le-am remediat in proportie mare intr-un service recomandat de cineva.Dar, am o problema care m-a adus la disperare. In 2000 cineva mi-a umblat in carburator. De atunci masina nu mai fuge, nu mai trage, nu mai are forta etc. Pana in ziua de azi n-am gasit pe nimeni care sa imi puna la punct carburatorul, cum n-am gasit nici carburator de schimb.

Daca stiti unde as putea sa ma duc s-o fac, va rog sa ma ajutati.
Masina e prea buna ca s-o dau si nici nu vreau sa ma apuc de romanisme sa ii adaptez alt carburator.

Motorul este 1.6 cu carburator cu 2 camere WEBBER.


Poate cu ajutorul vostru, gasesc solutia!
dan93141
Am,si, o sierra din 92 diesel de 90de cai si are , nu va mint.427232 km(azi)si a vazut tot felul de drumuri.Eu o am de 200.000 de mii si nam avut pb majore cateva bube care s ar remediat cu o scurta vizita pe la doctori.Si acum cojsuma 67 in oras si 4 5 afara.Motorul nu a fost segmentat si inca porneste dimineata iarna .Eu o recomanda celor cu un buget rezonabil si fara pretentii de lux
TLS-09
Scuze am postat aiurea.
Lucian55
Nu am citit toate posturile voastre pentru ca ma grebesc dar am ceva de adaugat.
Un vecin de al meu are una cu motor de 2.0 110cai tractiune spate din 83
1. Mult mai sportiva decat mondeo meu de 1.6 din 94
2. se aud zgomote ciudate din partea din spate
3. Frana de mana e ca.... stiti voi vorba aia. ca........ in varfu dealului.
4. Consuma cam 14
5.Tablaria a tinut foarte bine si nu e ruginita decat putin.
Robert96524
In calitate de posesor de Sierra, si ca un total nepriceput in domeniu mecanic va spun ca am un Ford Sierra din 87, maro metalizat cu care sincer nu stiu ce sa fac. Eu locuiesc in provincie si masina este in Bucuresti .Nepornita de prin aprilie am incercat in toamna si nu a mai vrut. Se accelera aiurea. Acum nu stiu ce sa fac cu ea.Sa merg cu ea la un mecanic si sa o fac pentru mine sau sa incerc sa obtin un pret de 1000 si ceva euro pe ea si sa ma indrept catre un leasing pentru o masina mai noua....
GEORGE105338
Am si eu un ford siera din 1991, motor de 1600 injectie monopunct pe benzina. A facut saraca peste 300.000 km. fara sa se umble la motor.
Intradevar consumul dupa carte este cam mare ( 12 in oras si 8 in afara). De 5 ani i-am pus instalatie de gaz si merge brici, cu un consum de GPL de 14 in oras si 8,5-9 in afara. Este o masina foarte rezistenta si usor de intretinut. O tin mai mult pentru transport materiale.
GEORGE105338
Am si eu un ford siera din 1991, motor de 1600 injectie monopunct pe benzina. A facut saraca peste 300.000 km. fara sa se umble la motor.
Intradevar consumul dupa carte este cam mare ( 12 in oras si 8 in afara). De 5 ani i-am pus instalatie de gaz si merge brici, cu un consum de GPL de 14 in oras si 8,5-9 in afara. Este o masina foarte rezistenta si usor de intretinut. O tin mai mult pentru transport materiale.
Florin114502
Si eu am un Ford Sierra Turnier din '83 cu motor 1.6 benzina masina merge super bine chiar dupa atatia ani... este o masina bine facuta, stabila dar (intotdeauna trebuir sa fie un dar) am o problema cu carburatorul (carburator weber bicameral), am impresia ca nu se mai deschide a doua camera deoarece de la 90 km/h numai trage...se intinde greu. Ce imi recomandati sa fac. In rest este o super masina pentru posibilitatile celor de jos. Daca poate cineva sa ma ajute va voi fi recunoscator sau daca credeti ca este altceva va rog sa imi da-ti un reply.
Cu consideratie maxima pt Ford Sierra, Florin|Arad
blush.gif
fuyu_85
salut!nu shtiu de cand e discutia asta pe forum dar eu sper sa primesc un raspuns de la cineva!am si eu un ford sierra din 88 si pot spune ca e o mashina buna si foarte ieftin de intretinut dar se pare ca are si o buba,carburatoru si spun asta pt ca am dato pe mana unui asa zis meserias si la desfacut si dupa ce la pus la loc nu mai merge cum trebuie,vreau sa spun ca merge innecata,se opreshte si nu trage deloc si nu shtiu ce sai fac,exista vreo sansa sa mai fac inapoi carburatoru de inainte sau pot sa imi iau gandu ca multa lume care am intrebat si leam povestit,cand au auzit ca a fost desfacut mia zis sa imi iau gandu ca nu o sa mai functioneze!si ma gandeam sa fac o comanda de un carburator dar exista o problema,am pierdut tablita aia de la carburator si nu shtiu ce fel de model e!daca poate sa ma ajute cineva,sa fac o poza la carburator si daca stie cineva ce model e ca sa pot sa fac si eu comanda pt unu ca tin la mashina asta si as vrea sa o pot face sa mearga brici sa ma pot bucura din plin de ea!ashtept un raspuns!multzam!:) apropo...adresa mea de email este fuyu_fuyu2002@yahoo.com,daca aveti ceva care ma poate ajuta lasatimi un mail si am sa va contactez!ms
fordpower
Mai intai trebuie sa spui ce motor ai (1,3/ 1,6/ 1,8/ 2,0). Si eu am o Sierra din 88 sedan, 1600.
columbo_yza
eu am probleme cu incalzirea acum :se incalzeste apa dar nu imi baga nimic care e problema dak ar putea cineva sa-mi spuna as ramane dator si cu piese de sierra am destule cunostinte care imi pot aduce piese noi pt orice tip de masina pt cei interesati acesta e nr meu 0765910143 . dar nu imi place ca nu sunt si eu intr-un fun-club sau cva de genul zicetimi pe unde sa caut
fordpower
Mai intai ... ce motor ai, de unde esti ?
Ventilatorul functioneaza ? Asa ai cumparat masina ? Verifica tubulatura sistemului de incalzire/ventilatie....
fordeala
ford sierra este o masina f faina si rezistenta ,eu m-am rasturnatcu a mea si am cazut 4 metri in gol si nu am patit nici macar o zgirietura ,doar o sperietura zdravana. asa ca traiasca ford sierra rolleyes.gif
Herold
Buna - as dorii si eu ceva sugestii in privinta achizitionarii unei masini second hand ( ford sierra ) - aceasta : http://www.boing.ro/anunturi-auto-41304-vand-urgent.htm
Ce credeti.. ce ar trebuii sa am in vedere la achizitionare.. dar mai important? merita?
Potzocul
atata timp cat masina este in stare buna de functionare eu cred ca merita DAR... ceea ce trebuie sa te gandesti este ca acea masina 99% apartine unei persoane nu f in varsta si dupa felul in care e modificata, nu cred ca a fost prea bland cu ea... arata bine dar trebuie sa te gandesti ca POATE masina asta a pornit din orice intersectie cu scartait de roti si cu turatii in plus pentru un sunet "rezonabil" in cele 2 tobe. clar ca se poate face la fel si cu o masina nemodificata/tuningata dar eu nu as cumpara niciodata o masina tuningata. pretul ar fi OK.
Herold
Pai sa fiu sincer si eu as face cam acelasi lucru cu ea.. partea buna e k e platita din banii mei si daca o stric inainte de toamna .. asta e continui sa ma plimb cu un volvo s80 ( a lu tata evident ) biggrin.gif
as mai avea nevoie de ceva informatii gen .. taxe/costuri vor mai aparea odata cu achizitionarea ei ( Ex: taxe de platit ).

poate imi puteti recomanda o alta masina de putin street racing pana in 2000 de euro ( marca si tip - prefer oldies )
VladDracu
Am un ford sierra din 1988 cu motor de 2,3 litri diesel, masina se apropie de 800 000 km si merge brici, de cand o am din 2002(eu sunt al treilea proprietar), am schimabt toate 4 telescoapele numa in rest de motor nu mam atins inca merge perfect nu face zgomote nu scoate fum iar din cate am auzit de la fosti proprietari de sierra deobicei in cele mai mult cazuri este o masina care poate linistit sa treaca de 1 000 000 km mai ales motoarele pe diesel. Eu urmeaza sa imi iau un audi mai nou, dar sierra nu il dau biggrin.gif
IOAN52
QUOTE (Biro36996 @ Dec 10 2004, 01:01 AM) *
Bună. Dacă intereesează pe cineva, pot oferi câteva infouri in legatura cu această masină.
Productia a inceput in 1982 cu caroseria cu 5 usi, cand Granada a devenit prea invechit, cu motoare pe benzina cu carburator de 2,0 mai ales dar, surpriza au iesit si modele cu batrânul motor de 1,3 tip CVH si cutie cu 4 viteze sau motor de 2,3, 2,6 V6. Bănuiesc că vă dati seama in cât timp ajungea la 100 atât unul cât si celălalt. Cel mai bine s-au vândut cele cu motor de 2,0 si 1,6 OHC carburator simplu, dublu, apoi asistat electronic. In 1985 a aparut (pe Sierra) motorul de 2,0 DOHC 8 supape cu distributie pe lant cu carburator, apoi pe injectie. Acesta afost cel mai robust motor din istoria Sierra in afara de vechiul diesel 2,3 de origine Peugeot. Acest motor cu distributie pe lant mai zgomotos si mai puternic decat cel cu distributie pe curea, a fost tinta tunerirol din toata lumea fiind practic indestructibil.Tot in acest an farurile devin mai mari sosind de la BOSCH fata de VALEO la modelul anterior, apare modelul cu injectie si catalizator, echipamente electrice optionale, care sunt denumite traditional GHIA. In 1987 apare modelul Sedan cu 4 usi, farurile devin si mai mari, semnalizarile se muta din bara lânga faruri, barile de protectie pot fi si vopsite la culoarea masinii, geamurile pot fi colorate verzi si se poate comanda chiar si clima.Iese modelul 1,8 turbodiesel, cu 2 curele de distributie, care a fost probabil cel mai injurat motor din istoria Ford. Desi pare atractiv in ofertele de second hand, statistic vorbind fiecare motor din acest tip a rupt macar odata cureaua de distributie rupand astfel si axul cu came. Comparând necesarul de piese, indiferent ca facem aceasta comparatie la distributie, filtre sau alte componente, acest motor se intretine mai scump decat 2,8i 4x4 (documentabil).O alegere mult mai norocoasa a fost dieselul de 2,3 care desi a fost invechit deja in 1982, dar mergea 400,000 KM pana la prima reparatie capitala pentru doar 1,5 litru de motorina si câtiva decibeli in plus. Apar modelele Coshworth intai cu 2,8 apoi cu 2,9 cilindree cu sau fara 4x4. Interesant, cardanul tractiunii fata trece prin carterul baii de ulei... Apare chiar un model Coshworth RS cu motor de 2,0 DOHC cam pe la 204 CP, se poate recunoaste dupa turbosuflanta si cureaua de distributie, fata de lantul de la modelul de baza. Binenteles acceleratia a fost frenetica la fel ca si consumul...Acesta a fost modelul de start pt multe modificari de competitie, ajungându-se chiar la 400 CP. Pe net am vazut chiar modele in care s-a montat motor de 3,5 si 4,0 V8 de la Rover. Prea mult, parerea mea. Defecte?
Au fost si ele cateva dar au fost remediate ca de ex. fiabilitatea bucselor silent la imbinarea barei stabilizatoare cu bascula, la care a iesit o versiune Heavy Duty. Au fost probleme si cu instalatiile electrice, dar numai dupa interventii de gen Nea Vasile Electricianu care a crescut cu si pe Dacii...Cat despre problemele cauzate de carburntii de calitate sub orice critica sa nici nu mai vorbim. Exista si piese. Nu numai de la dezmembrari ( au fost fabricate mai multe Sierra pana in 1993 decat Mondeo si Fiesta la un loc) de unde nu recomand sa luati piese de uzura sau consumabile, dar si la mazaginele de specialitate. I calitate de vanzator de piese la un lant de magazine consacrat ma simt in masura sa declar pe baza a multor ani de experienta ca toate piesel de uzura pot fi oferite de pe stoc la calitate si pret convenabil iar restul pieselor in maxim 5 zile lucratoare. Dece v-am spus toate astea.. Pentru ca recent am lasat la vatra un Sierra din 1982 2,0 carburator cu 1,000,000(un milion) km la bord,niciodata nu m-a lasat balta si niciodata nu am fost nevoit sa port lanturi de zapada... si sunt fericitul proprietar prin recarosare al unui model 1991 decembrie, Euro2, cumpăart de la primul proprietar cu numai 44,000 (patruzecisipatrumii) km la bord documnetabil de un visiniu superb.
Si nu vreau sa o vand.
smile.gif

Buna seara,am intrat acum.,prima data pe forum ,am nevoie de un sfat :am o Sierra D2.3,5 usi ,din 85, 650 000 km, i-am facut o segmentare la 550000 km cand i-am reparat si tabla.Sunt foarte multumit, toarce ,e cam lenesa pana la 60-65 km/ora dar apoi ajunge usor la 140-160, suficient pentru drumurile noastre.Odata cu reparatia mi-au spus ca ar fi bine sa schimb directia mecanica cu una servo si acum i-am inlocuit uleiul si merge greu.Cred ca ar trebui sa fac o aerisire, dar nu stiu cum .Sau mai bine sa ma intorc la directia mecanica?
Multumesc pentru atentia acordata.
Ioan
andreistn

Eu imi doresc sa imi achizitionez un ford sierra cosworth avetzi idee cum se prezinta atzi vazut asa ceva pe la noi ?
c.alecsa
CITAT(Dragosh30539 @ Aug 16 2004, 08:03 PM) *
salut!

posesor sierra (2 bucati) merg brici amandoua. una din ele va merge la dezmembrari pentru ca nu mai am acte pt ea. detalii: 1985, 1.8L benzina, carburatie, 90CP, gri metal (in cazul in care e cineva interesat dati pm si se rezolva.)
in rest, numai de bine.
nu ash da masina asta pe un peugeot, renault, sau alte "coji" de gen.



as avea nevoie de un grup(care actioneaza planetarele) ptr un ford sierra din 1986,benzina,hatcback,motor de 1796, 3 usi,tractiune spate.90 cai
0736516809
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.