Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aer cald de la ventilatie cand climatronicul e pe OFF
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
Aurelian102562
Salutare!

Am climatronic bizonal pe Octavia mea.
Cand nu e prea cald afara, obisnuiesc sa opresc ventilatia (invart comutatorul spre stanga pana imi afiseaza OFF) si merg cu un geam intredeschis. Am constatat insa cu stupoare, ca uneori pe gurile de ventilatie intra aer cald, cu un debit destul de mare, incat in 10 minute incep sa transpir. Problema nu apare mereu cand inchid ventilatia, ci doar uneori, dar n-am reusit sa-mi dau seama care ar fi factorul determinant. O rezolvare a problemei ar fi sa pornesc aerul conditionat si apoi sa-l opresc din nou pe OFF.
A mai avut cineva asa ceva?
DORU
Chiar si cu ventilatia oprita, pe gurile de ventilatie tot mai intra aer de afara. Fiind de afara, este la temperatura respectiva, evident. Asta cred eu ca se intampla la tine.
Aurelian102562
Cand zic "cald", vreau de fapt sa spun fierbinte. Am observat fenomenul acum, de curand, cand s-a mai racit vremea in Bucuresti, nu cand era canicula. Initial m-am gandit si eu ca ar fi aer de afara, dar totusi temperatura aerului de afara nu era in nici un caz asa mare. Am mentionat ca mergeam cu geamul intredeschis, deci puteam simti foarte clar ca aerul de afara era mult mai rece decat cel ce intra prin ventilatie! Apoi m-am gandit ca s-ar putea ca aerul sa fie incalzit de motor in drumul sau de la gura de admisie la habitaclu, dar totusi, era prea tare incalzit!
Oricum, ce pot eu sa deduc din asta? Ca nu am posibilitatea sa inchid complet ventilatia? Adica chiar daca pe ecran scrie OFF, de fapt aerul intra nestingherit in masina, si la ce temperatura vrea el??? Eu vreau practic ca in masina sa intre doar aer pe geam, atata tot. Nu pot obtine asta? Stiu ca am posibilitatea sa inchid cu mana gurile de ventilatie din bord, dar ce fac cu cele pt dezaburire si cele pt picioiare? Caci si pe acolo intra aer cald....
Nu mi se pare deloc in regula...
TLS-09
Poate e vorba de inchiderea incalzirii si nu neaparat sa tina de electronica ci poate chiar de partea mecanica a problemei. Ceva de genul robinet pe circuitul de incalzire blocat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.