Help - Search - Members - Calendar
Full Version: vreau sa cumpar audi A4 quattro
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi > A4/A5
Petrut98048
Salut
Vreau sa cumpar un audi A4 quattro 2.5 180 CP 2004 euro 4. As vrea sa stiu mai multe date despre aceasta masina, consum, fiabilitate, costuri, ca nu prea stiu multe despre audi si pentru mine va fi un efort destul de mare financiar. Stau intr-un oras de munte si iarasi vreau sa stiu cat de mult de ajuta iarna quattro si daca merita investitia.
Mersi mult de ajutor
MotorHead
Daca e un "efort destul de mare financiar" trebuie sa te gandesti bine, pentru ca Audi e marca premium, asa ca si costurile de intretinere sunt "premium". Nu iti pot da date exacte, dar reviziile si piesele costa mai mult decat la o masina obisnuita.

Legat de 4WD, da, ajuta mult si iarna, si pe ploaie, si in curbe luate tare.
Petrut98048
Mersi de raspuns, oricum sper sa am bani de revizii si altele dar ma intereseaza mai mult sa fac comparatii de piese cu WV Passat sau Ford. As vrea sa stiu si cam care este consumul oras, in afara. si combinat
Costanza86138
cuplu maxim intre 1500 si 2500 RPM, consum urban 10.4, extra u. 5.9, mixt 7.6. Bafta!
Watcher
QUOTE
Audi e marca premium, asa ca si costurile de intretinere sunt "premium". Nu iti pot da date exacte, dar reviziile si piesele costa mai mult decat la o masina obisnuita.

Preturi Revizie 15kkm
- A4: 850 RON
- VW Polo: 850 RON
- Opel Corsa 650 RON.
As zice ca nu e asa grav wink.gif.

Fata de Passat nu cred sa fie mare diferenta, cred ca pot sa iti spun maine preturi. Fata de Mondeo nu stiu, dar stiind service Romcar, nu cred ca va fi nici ieftin si nici placut biggrin.gif
MotorHead
QUOTE(Watcher)
QUOTE
Audi e marca premium, asa ca si costurile de intretinere sunt "premium". Nu iti pot da date exacte, dar reviziile si piesele costa mai mult decat la o masina obisnuita.

Preturi Revizie 15kkm
- A4: 850 RON
- VW Polo: 850 RON
- Opel Corsa 650 RON.
As zice ca nu e asa grav wink.gif
Ba e grav! E grav ca pacalesti lumea. La Polo poate costa revizia asa mult doar daca se mai schimba una-alta (placute etc.), altfel nu are cum (sau cel putin nu la acelasi service la care costa tot atat revizia la A4).

Niste citate (de pe vwforum) ale posesorilor de Polo:

QUOTE
Revizie 1 an (13400 km) la Nurvil Ramnicu-Valcea
Nu au schimbat filtrul de aer si nici pe cel de praf si polen; au zis ca le verifica si le schimba daca sunt imbacsite, daca nu, le sufla.
In factura scrie:
- service schimb ulei = 37,49
- filtru aer dem si montat = 22,49
- filtru praf si polen dem si montat = 14,99
- mat mici = 5,95
- filtru ulei = 38,19
- ulei castrol txt 5w40 -3 litri = 122,09

Total = 241,2


QUOTE
Polo 1.4 TDI - primul service astazi, la 14280 km

TOTAL: 439 RON la AUDI Cluj-Napoca, Calea Turzii

au schimbat doar uleiul, filtru de ulei si de polen... au zis ca doar astea sunt necesare ( ulei Mobil1 )

restul suflate


mult?/putin?


QUOTE
astazi am fost si eu la revizia de 15.000km.. la MIDOCAR.
total 280 RON. doar schimb ulei si filtru ulei. filtru de polen am inteles ca nu era cazul pentru ca era ok. eu l-am cerut schimbat, dar mi s-a spus ca nu are nici un sens.
::::AL3X::::
Da este clar ca piesele de schimb sunt mai scumpe ca la Vw passat dar nu cu mult nu trebuie sa te sperii si A4 e o masina fiabila rezistenta . In ceea ce privestie sistemul 4x4 quattro este destul de eficient in conditii de iarna , ploaie, iar motorul de 2,5 Tdi te va ajuta foarte mult in regiunea de munte, consumurile ti le-a comunicat Constanza...Good luck!
Petrut98048
Mersi mult de ajutor, sper sa-l iau maine daca si pe tester iese ok. Stie cineva cam cat e asigurarea, RCA, Casco, si impozitul la masina asta. Cred ca e important de stiut si pe viitor pentru alti, ca eu oricum o sa aflu cand o sa le platesc acum.
Mersi inca o data
Costanza86138
casco se calculeaza la valoarea totala. E pana in 5% din valoare...
Watcher
Din pacate, cu atat mai mult pentru o masina second, casco poate depasi usor 5%, mai ales daca te duci la un asigurator care sa si plateasca daunele. La Allianz si Generali, in prezent, 6.7% e cam standard sad.gif

LE: Am sunat azi pe prietenul de la service Porsche Romania, sa vad daca intr-adevar vorbesc prostii. Ei bine, omul de la service zice ca 800-1000 RON e o revizie de 15.000 la Polo, Passat, A4 - cam la fel la toate.
adi45619
Pe mine revizia ma costa in jur de 4 milioane, cu toate filtrele schimbate(motorina aer polen ulei) la un atelier de cartier. Le schimb pe toate la fiecare 15 000.
Legat de quattro, cum iti dai seama daca merge? Adica sa fi sigur ca se invart toate rotile? Si apoi, e cu buton, sa le poti decupla cand ai chef?
SAlex
De unde scoateti 1000 ron/revizie de 15000 km? Poate doar la dealari.
Pe mine m-a costat 4x40=160 lei ulei Castrol 505.1; 25 lei filtru de ulei; 60 filtru de aer si 50 fitru de habitaclu. Toate cumparate de la un magazin de piese auto care au asigurat si montarea gratuita in service propriu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.