Help - Search - Members - Calendar
Full Version: un sfat urgent va rog
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
daniel113544
salut,sunt nou pe pe forum ,as dori sa ma sfatuiti ce sa aleg intre o skoda fabia 1,4 MPI 67 cp si un fiat punto sau albea ,alte masini etc eu dispun de 6000 euro si in banii astia cam asta gasesc ,ma gandesc si la faptul ca masina pe care mi o voi lua sa o si pot intretine, astept mesaje,multumesc,;maine dim voi merge la tag la bacau sa mi fac o idee la preturi,si poate gasesc acolo ceva biggrin.gif
Costanza86138
MPI-u ala de pe skoda are macar 75 de cai. Variantele de 60 si de cai sunt de 1.2 litri. Evita Albea dupa parerea mea... Succes!
sergiu-19
Exclus Albea!Iti recomand Punto;e o masina reusita.Axeaza-te pe motorul cu 16 valve,de 80CP.Vei ramane surprins si de consum(afara,cam 5%).
Alexandru
Dintre cele 3 masini eu as elimina din start Fabia, avand in vedere motorul slabut si dotarile modeste - cam aceleasi ca si la Logan Preferance. Ar ramane de ales intre Punto si Albea...in ciuda parerilor celorlalti eu as alege Albea. Argumente: dotari excelente in versiunea standard si un comportament dinamic foarte bun al motorului de 1,2 litri - incearca sa un drive test cu masina si te vei convinge ca nu sunt vorbe goale.
::::AL3X::::
As clasa punto pe primul loc pe doi fabia si in sfarsit pe ultimul loc albea....explicatiile sunt simple punto e mai dotat si are un motor bunicel fabia e subdotata dar totusi are si ea un motor bun si albea ce sa zic e cea mai varza masina facuta vreodata dupa parerea mea aa de la fiat normal
Cipp
OAU! Ce de lume experta p-acilea... Ia spuneti-mi si mie, cati dintre voi ati condus Albea? Asa, din auzite, sunt foarte multi formatori de opinie, dar la volanul masinii a fost careva? Stiti macar ce motorizare are Noua Albea si de unde provine? Stiti ce ofera masina asta la banii pe care ii dai? Daca nu, mai bine limitati-va sa scrieti ca Albea e cea mai varza masina facuta vreodata de Fiat, vreau sa va vad argumentele, nu parerile! band.gif

@Daniel: prietene, daca vrei sa-ti cumperi o masina cel mai bine e sa faci un drivetest cu fiecare. Tine cont ca Punto e o masina excelenta dar portbagajul e minuscul. Adica e foarte buna pt. oras. Motorul de 60CP in 8V o sa fie bun pentru oras sau pentru deplasari extraurbane linistite. Consumul iti va placea si vei fi multumit de masina care s-a vandut in 5 milioane de exemplare.
Albea este un sedan de familie, cu motorizare 1.4 77CP preluat de pe GrandePunto si este fabricata in Turcia - o masina pe care eu o am de 1 an de zile si care nu mi-a facut probleme. Se conduce usor, are preturi bune la revizii si e o alternativa la Logan. La 9700E am primit servo, a/c, radiocd, color metalizat, geamuri fata+oglinzi electrice, proiectoare si alte chestii mai mult sau mai putin importante. Sunt unii care au depasit 100.000 de km si n-au schimbat decat consumabilele, altii au facut abia 40.000 fara probleme.

Repet, fa un drivetest cu fiecare masina si vezi care iti place cel mai mult. Si nu te mai lua dupa altii, alege ce-ti doresti! Daca ai observat, nu mi-am dat cu parerea despre Fabia fiindca nu am condus-o si nu stiu nimic despre ea! Daca ar fi sa fabulez si eu as zice ca e cea mai varza masina facuta de VW vreodata, ca are motor de trotineta, ca aia de la Porsche sunt niste banditi, Ha.ha.ha
::::AL3X::::
Poi sa stii Cipp ca dotarile alea nu sunt ceva de speriat asa dotati primesti si la logan prestij chiar mai multe dar cu un adaos de 200 E asa ca no big deal...si sa stii ca am mers cu un albea si nu am glumit cand am spus ca e cea mai varza masina facuta de fiat mai degraba punto cu 80cp decat albea facut in turcia c'mon
Cipp
Pai si cine a spus ca dotarile sunt de speriat? Eu i-am spus omului pe ce am dat banii si ce am primit, nicidecum n-am sustinut ca Albea ofera mai mult decat cere! Si, va rog frumos, mai lasati-ma cu Loganul vs. Albea ca m-am saturat, cand or face si romanii o masina care sa nu rugineasca dupa 2 ani atunci mai vorbim. Poa' sa puna si motor de 150CP pe Logan, eu masina pe care scrie Dacia nu-mi mai cumpar cel putin 100 de ani de-acum inainte biggrin.gif.

Si daca tot suntem la capitolul Albea - cea mai varza masina facuta de Fiat vreodata, esti amabil sa-mi raspunzi si mie la 3 intrebari:

1. Cu ce Albea zici ca ai fost - nr. de km la bord, varianta de motorizare, anul de fabricatie si in ce stare se afla masina - revizii, consumabile, reparatii eventual si daca e masina de firma sau personala

2. Tu erai la volan sau pasager?

3. Stii macar localitatea unde se produce Albea in Turcia?
Daca esti dragut si-mi raspuzi sincer la aceste trei intrebari fara sa tragi cu ochiul la Google, mai continuam discutia, daca nu, ma limitez sa trag si eu concluzia ca Logan e un harb romanesc invechit si ca e probabil cea mai :puke: masina facuta de Renault la Pitesti! Argumente n-am, dar daca e facuta in Romania, C'MON...
::::AL3X::::
1.Masina era din 2005 1.3 79 Cp vreo 70k Km revizii la zi cel putin din ce stiam eu si era intr-o stare buna
2. Eu conduceam
3. Nu stiu
Din cat am condus-o eu mi-am dat seama ca loganul zic eu si e parerea mea merge mai bine...repret parerea MEA
Cipp
OK. Acuma sa-ti spun eu despre ce e vorba cu masina asta: tu ai condus varianta de motorizare care acum nu se mai importa la noi. Motorul de 1.4 77CP este preluat de pe GP, si , datorita faptului ca a fost un motor de succes a fost pus si pe Linea, noua masina a grupului FIAT. La fel, Noul Albea are un facelift si un design al bordului mult mai reusit.

Si acum sa-ti enumar cateva dintre avantajele fata de motorizarea 1.4 75CP de pe Logan, la dotari aproximativ identice, diferenta facand-o pretul:

tabla zincata
vopsea rezistenta
ambreiaj hidraulic
tacheti hidraulici
radiocd visteon - blaupunkt integrat in bord - nu ca la Logan, pe care il scoti cu andreaua
6 boxe de inalta fidelitate
comanda cutie viteze pe cablu
trip computer cu afisaj al consumului instantaneu
filtru poeln carbon - daca vrei asa ceva pe Logan te duci la bricolaj si-ti iei foarfeca de plastice biggrin.gif
bancheta spate rabatabila prin ridicarea a doua panglici
scaun sofer cu sistem modern de reglare in inaltime

Ar mai fi cateva dar nu le mai enumar ca nu sunt asa importante. Acuma, sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa fac din Albea vreun Maybach sau Ferrari, spun doar ca e o masina cinstita si corecta la banii ei. Fiecare e liber sa-si aleaga ce doreste si ce-si permite. Insa am o rugaminte la voi: daca omul a intrebat ceva referitor la Fabia-Punto-Albea, hai sa lasam la o parte problema Loganului fiindca eu sunt convins ca daca omul ar fi vrut Dacia, nu deschidea un topic aiurea fara sa introduca in ecuatie si masina nationala. Exista forum dedicat Dacia unde putea sa afle in cateva minute despre minunata noastra masina "by Renault" si nu trebuia sa-si bata capul sa puna intrebari despre Fiat/Skoda daca vroia Dacia. Corect?
Asa ca pareri ca Loganul e mai bun ca Albea, Fabia, Punto sau alte masini cred ca sunt valabile doar pentru cei care au un buget restrans, iar cei care dispun de ceva mai multi banuti cred ca e normal sa-si doreasca altceva decat Dacia. Eu sustin in continuare ca diferenta de bani se justifica si Fiat Albea sau Punto MERITA banii pe care ii dai!
sorin alexandru70781
Omul zice ca are vreo 6 mii de euro ; de aceea cred ca se refera la variante second hand ; si atunci cade din discutie motorul de 1.4 pt albea ( nu cred ca gaseste asa ieftin modelul din 2006 ) , ramanand cel de 1.2 16V ; ca posesor de astfel de masina , pot sa-ti spun ca are avantajul garzii mari la sol ( chiar daca e putin instabila poti urca linistit cate o bordura mai inalta ) si al portbagajului generos ( ceea ce la celelalte 2 nu e cazul ) .
La minusuri , chiar daca am mers putin ( cca 11000 de km ) trebuie sa trec ambreiajul schimbat la 10000 ( in garantie ) , consumul de ulei si obligativitatea schimbarii distributie la fiecare 2 ani , operatiune destul de costisitoare .
Despre celelalte 2 variante stiu din auzite , asa ca prefer sa nu comentez .
Cel mai important insa este , indiferent de alegere , ca masina sa aiba km reali si cartea de service la zi .
Cipp
Corect! Atunci e clar: PUNTO scrie pe tine! Daca gasesti la banii astia un 1.3 multijet, e cu atat mai bine! Daca nu, 1.2 16V 80CP si nu-ti sta nimeni in fata!
::::AL3X::::
Da si prima mea parere a fost ca ar fi indicat sa-si ia punto dar acum diesel sau benzina
depinde cati km merge pe an...
daniel113544
multumesc mult la toti care mi ati raspuns,dar va rog sa continuati cat de repede aveti ocazia caci sunt pe punctul de a mi lua o fabia 1,4 MPI 67 cai,fara dotari masina arata f bine are 125 mii km e din 2005 in rom carte service la zi ,schimbate doar consumabilele ,pret bun zic eu 5500 euro de la 6000(neg) ,am condus o ,intradevar nu e o masina de curse n are zvac cum se zice,dar imi place f mult eleganta ei,silentioasa .ps distributia e pe lant deci ma scuteste de schimbat la fiacare 10 15 mii de km,e bine pe lant ,nu stiu exact cumn sta treaba aici,multumesc
Cipp
Aaaaa... Nu stiu daca fabia are distributie pe lant la motorul ala dar stiu sigur ca are 3 cilindri! Acuma, faci cum crezi, dar totusi, 125.000 de km in Romania in 2 ani mi se pare exagerat de mult! Asta daca nu cumva a fost vreo masina de firma sau de distributie si a fost forjata de mai multi soferi. Si asa pare dupa rulaj si dupa lipsa dotarilor! Oricum numarul de km este SIGUR real, dar este exagerat pentru 2 ani! Parerea mea! Si mai e ceva: daca s-a mers numai in romania cu ea, pe minunatele noastre drumuri gropacioase, ai mari sanse sa-ti pice cate ceva la suspensii sau directie! Sfat prietenesc: ia-ti ce masina vrei, dar fii EXTREM de atent ce masina iti iei, eu unul n-as lua asa ceva!
daniel113544
deci masina are 125 000 km total cand a venit in romania avea 85 000 e trecut pe carte,si restul reviziilor sunt trecute deasemenea pe carte ,azi am dus o la un service si am pus o pe calc ,n are nici o eroare,doar un senzor de la volan a parut dubios,mecanicu mi a zis ca la pretu de 5500 e bun, .ps sry dak m am exprimat gresit dar masina a facut doar 40000 in romania timp in care nu a fost schimbate decat consumabilele .inca n am facut actele ,oricum sper sa fie buna masina.multumesc
daniel113544
si inca ceva smile.gif masina e din 2001 ,acum m am uitat peste mesajele mele anterioare si am vazut ca n am specificat lucru asta,scz
Cipp
Senzorul ala cu volanul s-ar putea sa-ti indice ceva nasol la servodirectie. Daca nu merge curatat cu spray, pregateste-te sa scoti ceva bani buni din buzunar. Vezi poate mai storci ceva bani de la proprietar, pare o treaba serioasa senzorul ala!
Mihai45462
Salut! Daca ai destule finante te sfatuiesc sa incerci si un Grande Punto. Macar fa un drive test. Eu am cumparat un Grande Punto dupa ce am facut drive test cu C3, Fabia, 206,Fiesta si Accent. A! Era sa uit de noul Clio... Varianta pe care am luat-o eu e 1.3 Multijet si la cei 75 de cai nu m-am facut de ras pe oriunde am mers pana acum. Ba chiar vreau sa spun ca am fost pana la Balea si pe Transfagarasan am facut 3,14 3,14 pe 206-le unui prieten care incerca sa se tina dupa mine. Avand in vedere ca pe Buc-Pitesti nu am lasat-o sub 140 (dar am avut si reprize de 160-170)consider ca un consum de 5.1% overall e ok.
Ca un ultim sfat; cineva spunea ceva de genul: nene daca iti place o masina ia-o! Daca iei altceva din cauza ca te bat altii la cap o sa ai pareri de rau de fiecare data cand o sa mergi pe strada si o sa vezi trecand modelul ales de tine. Asa ca nu conteaza ce-ti iei ci cum te simti tu. La urma urmei diferenta de calitate la plaja asta de preturi este practic inexistenta...[/list]
lucian14
Mai aveti putin si-i recomandati sa ia un Stilo sau un Doblo daca nu cumva Linea... Punto Classico -motorul 1,2L 8v e f. bun si consuma putin. mergi pe autostrada 150 fara emotii in oras consuma maxim 8... Piesele costa simbolic, masina are minim 4 stele crash test. Facuta cu minte japoneza pot sa spun wink.gif Faptul ca e in fabricatie de 9 ani spune multe...
Albea este mai de familie si nu are crash test. Mai mare si mai lenta. FAbia e scumpa si cam atat.
daniel113544
va multumesc la toti pt parerile voastre,care m au ajutat intradevar la un lucru f important,eram pornit pe masina asta sincer imi placuse f mult,dar dak nu postam aici pe forum si nu citeam si alte pareri nu cred ca insistam asa mult la pret,astfel incat am scos masina la 5350 euro,inmatriculata,cu alte 4 roti de rezerva (jante + anvelope ) noi !! si + roata de rezerva noua normal,toate michelin.,masina merge f bine e ceea ce mi am dorit ,intradevar nu e campioana la consum,in sesnul ca in oras imi ia 9 - 9,5/100 km exterioar cca 6,5 - 7/100 km,ce sa mai zic ... Doamne ajuta sa fie buna,si sa n am probleme cu ea,si bineinteles fara evenimente biggrin.gif .
lucian14
Pai nu ai spus care masina ai luat-o...dupa consum banuiesc ca e Fabia sau Albeea...ca Punto e economic ca Matizu wink.gif
daniel113544
am trecut la titlul subiectului "am ales fabia" biggrin.gif
lucian14
Sa o stapanesti sanatos si fara probleme...ca daca ajungi pe mana serviceurilor din RO nu e bine deloc blush.gif
luigy_cap
QUOTE(lucian14 @ Sep 26 2007, 08:44 PM) *
Sa o stapanesti sanatos si fara probleme...ca daca ajungi pe mana serviceurilor din RO nu e bine deloc blush.gif

nu vreu sa te amarasc dar punto 1.2 8v este o masinuta f reusita eu am cumparat unul din 2001 in mai si pan acu am facut 15.000 km fara nici o problema mai am si instalatie gpl noua pe el asa ca nici nu vorbesc de consum
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.